Love_books_369 Love_books_369 komentáře u knih

☰ menu

Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

(SPOILER) Nejdříve, než přejdu k samotné recenzi, chtěla bych moc poděkovat @humbook_blogeri a @humbook za možnost #spolupráce. Díky.
Léto mezi řádky je poměrně milá knížka s božím letním vibem a překrásnou obálkou. Bohužel, se mi nedostalo žádného přesahu nebo něčeho, co by mě vážně zasáhlo. Celkově mě knížka moc neohromila. A hrozně mě to mrzí, protože vypadá a anotace zní naprosto famózně.
Co se týče postav také jsem úplně odvařená nebyla. Vincent mě od první stránky neskutečně vytáčel, pozor spoiler, jako pardon ale šahat někomu po prvním seznámení do talíře?! To jsem úplně rozuměla Denisovi, druhé hlavní postavě, která mi taky úplně nesedla, ale sedla mi maličko více než Vincent, že ho Vincent rozčiluje bohužel jsem se s ním neopila (ups, pardon další spoiler ) a tím pádem jsem si ho nezamilovala
Ale sympatické mi na nich bylo, že hrají oba na klavír, nee vůbec to s nimi nemám společné.
Ostatní postavy ale nebyly vůbec k zahození. Třeba Filip, kdyby autorka o něm autorka napsala knížku, vůbec bych se nezlobila. Filip byl za mě moc zábavný a hrozně fajn člověk. Druhá moje oblíbená postava, první je samozřejmě Filip, je Vendy. Obdivovala jsem s jakým pochopením přijala celou situaci.
Za mě fajn letní oddechovka, která nenadchne ani neurazí.

*2,5/5

06.06.2023 2 z 5


Rozhovory s přáteli Rozhovory s přáteli Sally Rooney

Tato knížka mě vážně mile překvapila. Rozhodně nečekejte žádné velké dobrodružství, děj tak líně plyne... Za mě je to krásná, poeticky napsaná knížka o vztazích. O tom, jak každý jinak prožívá různé emoce, události.
   Co se týče postav, nejsympatičtější i charakterově nejbližší mi byla Frances. Frances je mladá rozevervaná básnířka s velmi zajímavými myšlenkami. Její kamarádka Bobbi mi už zas tak sympatická nebyla. Bylo nesmírně zajímavé jak se tak odlišné povahy spolu kamarádí a souzní. Vlastně kromě Melissy mi všichni přišli vcelku fajn. Její majetnictká a místy trochu sobecká povaha mi vážně k srdci nepřirostla.
Nick je byla kapitola sama o sebe. Z jedné strany jsem si ho zamilovala, ale občas mě iritoval tím, jak se choval ke Frakces. ️

Pokud si chcete přečíst knížku, u které se zamyslíte, rozhodně doporučuji tuto. ️

13.02.2023 4 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Nejdříve než začnu samotnou recenzi, chtěla bych poděkovat @kate_valter (ig) a @knihydobrovsky (ig) za možnost #spoluprace / #ambasadorstvi. Moc mě to bavilo. ️
A teď už ke knížce. Sám nápad mi přijde mírně znepokojující ale velmi zajímavý. Provedení světa je bezesporu originální. Velmi se mi líbilo, že autorka dokázala čtenáře uvést do světa i do děje, takže celou hierarchii světa jsem brzy pochopila. Další věc, kterou bych chtěla zmínit je velmi dobře odvedená práce s paralelou chovu zvířat ve skutečnosti a chovu lidi v knížce. Jak jsou v některých případech podmínky chovu velmi otřesné.
Abych tady jen nevychvalovala knížku musím říci /napsat i to, co tak skvěle nebylo. Vůbec mi nesedl hlavní hrdina. Nebyl mi sympatický a celkově po vztahové stránce knížka pokulhávala. Jediný kdo mi byl jakž takž sympatický byla Cecílie, hlavního hrdiny manželka, i když se v knížce tolik neobjevovala. Přišla mi taková nejlidštější.
A připravte se, že závěr knížky Vás překvapí, i když za mě je to ideální konec.
Ke konci bych chtěla jen říct, abyste neočekávali v knížce nějaké světové převraty. Já jsem v to trochu doufala a potom jsem byla zklamaná.

Za mě ano, jen se připravte je to drsné. ️

13.02.2023 3 z 5


Hudba z vedlejšího kupé Hudba z vedlejšího kupé M. K. Hardy

Prvně než začnu samotnou recenzi, chtěla bych poděkovat @sabi_z_knihy (ig) za uspořádání štafety. A potom také holkám ze štafety, díky jejich poznámkám jsem si čtení nesmírně užila. ️
    Nejdříve bych chtěla moc pochválit neskutečně čtivý styl autorky. Rozhodně to není poslední mnou přečtená její knížka.
  Bohužel musím konstatovat, že hlavní hrdinka první polovinu knížky se chovala jako nesnesitelná pipina. (Pardon za ten výraz, ale je to nejvýstižnějši slovo, které mě napadlo a nejlépe popisuje chování hlavní hrdinky. ) Naštěstí v druhé půlce knížky byla docela fajn „sympaťanda. "️
  Druhá klíčová postava, Daniel, to měl právě naopak. První polovinu knížky byl zlatíčko, sice s pár nesebevědomými poznámkami o své osobě, ale to se ještě nějak dalo. Za to druhá půlka byla náročná. Jsem si chvílemi myslela, že nám Daniela vyměnili.
   Abych jenom nekritizovala, tak musím uznat, že Hudba z vedlejšího kupé je nesmírně čtivá knížka. Skvěle je, že se to neodehrávalo pouze ve vlaku a také, že příběh byl roztáhnut do většího časového horizontu.
Za mě průměrná, čtivá knížka, která nenadchne ani neurazí. Fajn jednohubka na večer. ️

13.02.2023 2 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Válka s mloky je knížka z maturitní četby a i když mě maturita čeká až za poměrně dlouho (už za 3 roky ), tak jsem se rozhodla, že si ji přečtu. Rozhodně toho nelituji.
Válka s mloky je nadčasová knížka se spousty krásných a zajímavých myšlenek. Kdybych ji neměla půjčenou z knihovny, tak v ní mám dost lepíků. ️
Co se týče postav, v této knížce mi nepřišlo, že by byl nějaký hlavní hrdina. Příběh byl vyprávěný pomocí pohledů několika lidí a jednoho mloka. Z nich mi přišel nejvíc sympatický J. van Toch.
Jako jeden z mála lidí měl mloky opravdu rád a i když nepřímo mohl za jejich rozšíření, bylo mi ho líto, že z jeho konceptu zacházení s mloky se stalo to, co se stalo.
Líbilo se mi, že příběh nebyl napsán jen jako nějaký souvislý text, ale byly do něj vloženy různé novinové a odborné články.
Jediné minus z knížky je asi, že má docela pomalejší rozjezd. A také mě trochu zklamal konec, čekala jsem větší wow, ale jinak nemám, co vytknout.
A abych neskončila negativně, vypíchnu zde autorův krásný poetický styl psaní. Z toho jsem si sedla na zadek. ️
Za mě knížka, která dokazuje, že není třeba bát se klasiky.

13.02.2023 4 z 5


Agathe Agathe Anne Cathrine Bomann

Moc krásná útloučká knížka na zamyšlení. Za mě jedno velké ANO. doporučuji. ️

10.12.2022 5 z 5


#Sleduj mě #Sleduj mě Lena Valenová

Krásný oddechový příběh. Moc se mi líbilo prostředí, ve kterém se příběh odehrával. Praha a Londýn jsou obě moc krásná města.
Konec mě překvapil, ale moc pěkně. Velké plus knížky je, že je tak interaktivní. Playlisty ke každé části příběhu a možnost přečíst si dva alternativní konec mi přijde jako fajn nápad. ️

10.12.2022 4 z 5


Korunovace Korunovace Lena Valenová

Neotřelý a originální příběh o tom jaké by to bylo, kdyby Česká republika měla krále. Za mě skvělé odpočinkové čtení. Už se moc těším na pokračování. Za mě jedno velké doporučení. ️

10.12.2022 5 z 5


Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

Jsem nadšená! Možná ještě hezčí než první díl. Tahle série je boží. Škoda, že se u nás nedovydala celá. Já bych si ji určitě přečetla. ️

10.12.2022 5 z 5


Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Originál fantasy série. Miluju to! Skvělé postavy, nápaditý děj, originální zápletka. Za mě ano, moc moc doporučuji.

10.12.2022 5 z 5


Ročenka Ročenka Holly Bourne

Další boží knížka od Holly Bourne. Miluju. Přečtěte si to, vážně stojí za to.

10.12.2022 5 z 5


Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

Skvělá knížka, moc pěkné ilustrace. Moc doporučuji. ️

10.12.2022 5 z 5


Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Moc krásná knížka!
Hodně mě zaujal styl knížky, tak esteticky krásnou  knížku jsem už dlouho nečetla. Další věc, která mě zaujala a jsem za ní vděčná bylo to, že knížka nebyla celá o umírání, ale měli jsme možnost sledovat postavy, ještě když nic netušili a jak se do sebe zamilovali. To bylo vážně miloučké.
  Celkově musím popsání postav hodnotit kladně, byly uvěřitelné a i přes drobné nedostatky, jsem si úplně všechny zamilovala.
Jediný, co bych knížce trochu vytkla byl konec, ten mě maličko zklamal. Ale jinak za mě jedno velké doporučení.
Knížku jsem četla v rámci #spoluprace #humbookblogeri, za to moc díky. ️

10.12.2022 5 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Úplně mé první setkání s Rutou Sepetys a jsem nadšená. Tuto knížku jsem měla možnost číst dříve před vydáním díky Facebookové (teď instagramové) skupině #humbookblogeri a jsem za to vděčná. Díky Rutě jsem se dozvěděla podrobněji důležitou část Rumunských dějin s krásnou i když mírně předvídatelnou romantickou linkou.
Za mě skvělé zpracování, boží obálka!, skvělý a neohrožení hlavní hrdinové a skvělý styl psaní. Za mě jedno velké doporučení.

10.10.2022 5 z 5


Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Od autorky jsem už jednu knížku četla, ale tohle! Naprostá paráda. Tak dobrou knížku jsem nečetla už dlouho.
Příběh má spád, je mega čtivý a zahřeje vás u srdce. Myslím si, že autorka to vystihla moc pěkně.
A ten konec... Asi jsem se zamilovala. A Lexie si zamilujete. Za mě top strop knížka roku 2021!

17.11.2021 5 z 5


Na útěku Na útěku Lenka Dostálová

Tuhle knížku jsem četla už před delší dobou a nedávno jsem si na ní vzpomněla, tak mi přišlo fér sem napsat nějaký ten komentář. Po prvním díle to bylo překvapení. Moc se mi líbil charakteristický posun hlavní hrdinky. ( To se autorce oproti druhému dílu moc povedlo). Zde jsem měla Laylu mnohem raději, neměla jsem permanentní chuť jí proplesknout. Za mě to byl rozhodně velký posun v kvalitě celé knížky. A těm co přišel první díl průměrný tak si u čtení tohohle dílu řeknou jen WOW.
Co se týče akce tak té tam bylo malinko méně, ale stejně to bylo moc fajn čtení.

17.11.2021 4 z 5


V pasti V pasti Lenka Dostálová

Tuhle knížku čtu už po druhé, je to super knížka.
Děj ubíhá vážně skvělé, a knížka je mega čtivá. Jediný co mi trochu vadí je chování Layly, což je problém, protože je to hlavní postava. Ale jinak je to super čtení. ❤️ Nejvíc jsem si tam oblíbila Layly nejlepší kamarádku. Ta je boží.
Knížku doporučuji spíž mladším čtenářům, kteří nemají tak načteno, protože pro starší už je to dost nudné.
Skvělá knížka ❤️

04.04.2021 3 z 5