LN88 LN88 komentáře u knih

☰ menu

Překupník na darknetu: Hon na miliardáře ze Silk Road Překupník na darknetu: Hon na miliardáře ze Silk Road Nick Bilton

Jedna z těch knížek kterou nechce člověk odložit!

31.03.2024 5 z 5


Likvidátor Likvidátor Honza Slívka

Prvních cca 50 stran jsem se nudil, až mi naskočila myšlenka, že koupě této knihy byla chyba. A pak najednou cvak, jízda až do konce :-)

04.09.2023 5 z 5


Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

První dvě třetiny super, pak to bylo slabší, ale pořád dobré až do konce. Jedna z těch knížek od které je těžké se odtrhnout.

12.08.2023 4 z 5


Hlubiny města Hlubiny města * antologie

Čekal jsem lepší čtení s ohledem na hodnocení. Jako dalo se to, ale žadné velké hltání to nebylo...

25.07.2023 3 z 5


Válka se stromy Válka se stromy Jan Tománek

Přečteno na posezení. Skvěle nastavené zrcadlo a nebýt pár menších drobností kterými se autor v mých očích znemožnil, tak bych dal plný počet hvězd.

14.10.2022 4 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Naprostá paráda! Doufám že k vybíjení zvířat jako v knize nikdy nedojde, ale to pojídání lidí mi přijde naprosto v pořádku. Právě místo nevinných zvířat. Kniha byla jedna velká jízda, konec jiný než jsem očekával a uteklo to nějak rychle. Doufám že bude pokračování a nejlépe i film! Bonusovou hvězdu dávám Adéle Korbelářové za fantastickou obálku!

12.08.2022 5 z 5


Země v troskách Země v troskách Kristýna Sněgoňová

Ještě lepší než první díl! Nemohu se dočkat trojky.

24.06.2022 5 z 5


Hadí oči Hadí oči Isabella Maldonado

Perfektní!

14.06.2022 5 z 5


Holocaust pod lupou Holocaust pod lupou Germar Rudolf

Tak nízké hodnocení si kniha nezaslouží a je to pochopitelně práce těch kteří ji nikdy nečetli, ale mají potřebu se vymezit alespoň tak, že dají nejnižší hodnocení. Protože kdo ji četl, tak se může jen poklonit precizní práci kterou si autor dal s tím aby shromáždil dostupné poznatky k této problematice, nezatížené současnou propagandou či ideologií nenávisti vůči historickým faktům.

10.07.2021 5 z 5


Nejposlednější z nadějí Nejposlednější z nadějí Una McCormack

Už dávno jsem se smířil s tím, že svět Star Treku je postaven utopické představě o multikultuře. Vždy se to dalo nějak upozadit a užít si napínavý příběh, ať už v seriálech nebo v knižním provedení. Také jsem už tak nějak rezignoval na kvalitu seriálů a beru to tak, že zlatá 90. léta se už nikdy nevrátí. Pořád jsem ale věřil, že alespoň v literatuře zůstane něco z toho co si pamatuju. Marně. Nachytal jsem se a knihu koupil proto, abych se dozvěděl jaké události předcházely nejvnovějšímu ST seriálu, což je asi tak jediný důvod, proč má možná knihu smysl číst. Vlastně ne, nemá. Ani tak se člověk nedozví prakticky nic zajímavého.
Nejhorší na knize ale je to jak je nudná. Příběh je kromě několika posledních stran tak o ničem, že jsem snad poprvé zvažoval že nějakou beletrii nedočtu do konce. Dalším hnusem je všudypřítomná uprlchlická propaganda, kdy se na romulanském neštěstí snaží autorka čtenáři vsugerovat, že pomáhat uprchlíkům je spráávné ááno. Naprostá žumpa a trápení až do konce. Je mi z toho smutno...

05.04.2020 odpad!


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Čekal jsem více napětí, ale špatné to nebylo. Asi si na Tribeč zajedu na výlet :-)

25.11.2019 4 z 5


Přežít nebo zemřít: Manuál pro přežití ve zlých časech Přežít nebo zemřít: Manuál pro přežití ve zlých časech Aleš Přichystal

Knihu mám zatím asi z půlky rozečtenou a tak kriticky jako někteří ostatní bych ji neviděl. Ano, část o jaderném útoku se čte poněkud prazvláštně, ale i tak si nemyslím že by to bylo úplně od věci. Jinak se čte kniha dobře, autor píše k věci, obsahově je to aktuální a věcné.

12.09.2019 4 z 5


Projevy 1 (1922–23) Projevy 1 (1922–23) Adolf Hitler

Leckdo by se mohl domnívat, že na počátku své politické kariéry nebyl Adolf Hitler ještě ten schopný řečník s jasnou vizí. Nic není více vzdáleno pravdě. Naopak – právě díky svým schopnostem mluveného slova a jasné vizi jak má tehdejší Německo vypadat a jaká cesta k tomuto cíli vede – dokázal Hitler na svou stranu získat první nadšené příznivce a teprve po dlouhých letech neúnavné práce i celý národ.

Kromě projevů samotných, jsou obrovsky přidanou hodnotou předmluvy k jednotlivým projevům, díky kterým čtenář získá věrnou představu, za jakých okolností a za jakým účelem bylo řečeno to či ono. Bez těchto, informacemi nabitými předmluvami by zážitek z knihy byl sotva poloviční. Bohatý obrazový materiál je pak příjemným bonusem, posouvající dojem z knihy o další level výše.

Zpracování knihy (umělá kůže, zlatá ražba, kvalitní papír) pak potěší (nejen) sběratele, kteří budou patrně s nadšením vyhlížet další svazek této nové knižní řady.

01.06.2019 5 z 5


Kladivo na dvounohý hmyz Kladivo na dvounohý hmyz Rudolf Jičín

Rudolf Jičín byl génius a jeden z největších českých filosofů.

06.04.2019 5 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Dvojka to rozjela velmi dobře. Inteligentní sci-fi která umí překvapit.

23.02.2019 5 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Začátek tuhý a nezáživný, ale když člověk vytrvá, tak se dostaví překvapivá jízda. Skutečně nestandardní sci-fi. Jdu na druhý díl!

14.02.2019 4 z 5


Třetí říše ve 100 objektech Třetí říše ve 100 objektech Roger Moorhouse

Skutečně pěkný katalog.

14.02.2019 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Já si své herní odbobí odbyl v 90. letech, ale knihou jsem byl nadšen. Dostal jsem se k ní až díky filmu a za mě je kniha násobně lepší. Musím ale uznat, že filmové zpracování se povedlo a dám si ho po přečtení knihy ještě jednou :-)

01.08.2018 5 z 5


Zweites Buch Zweites Buch Adolf Hitler

Díky kvalitnímu překladu se čte lépe než český překlad Mein Kampf. Některé pasáže týkající se zahraniční politiky nejsou až tak zajímavé, mnohé jiné jsou ale výborné. Je vidět, že Adolf Hitler měl ve své době neuvěřitelný rozhled. Možná trochu překvapivá je nadčasovost knihy, resp. prorocké schopnosti autora, který počátkem třicátých letech minulého století popisuje místy současný stav Evropy. Člověk nestačí žasnout...

26.07.2018 5 z 5


Rok poté Rok poté William R. Forstchen

Slušné pokračování, těším se na třetí díl!

24.07.2018 4 z 5