lik009 lik009 komentáře u knih

☰ menu

Hry a slzy Hry a slzy Johannes Urzidil

První dvě povídky mne příliš nebavily, poté jsem byl ale naprosto unešen.
(Nejen) Krásné příběhy ze života autora. Dýchne na vás atmosféra Prahy 19. a první poloviny 20. století. Někdy krásná, jindy hrozná.
Při čtení jsem se často cítil velmi melancholicky, pomíjivost života z knihy často čiší.

26.01.2019 5 z 5


Nováček Nováček Robert Muchamore

Parádní knížka která mi v době čtení sprostředkovalq, to co jsem vždycky chtěl, tedy být agentem. Myslím, že ve věku tak cirka 14 let bude velmi málo dětí, které by nezaujala.

17.05.2015 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Knížka se mi moc líbila, ale nutno říci, že to podle mě je hrozná blbost a žádné zajímavé myšlenky v ní nenajdete.

17.05.2015 4 z 5


Mágové Mágové Lev Grossman

Ano, jak již bylo řečeno autowův svět je hodne založen na světu Narnie. Ale to co k ní přidal, tu surovost a drsnot źivota Mágů v reálném světě, to je zo co z knížky podle mě dělá vekmi zajímave, poučné dílo. Když jsem se knížkou, jako poměrně malý, poprvé setkal, tak jsem díky ní dostal zcela nový pohled na problematiku toho "mít všechmo co chci". Byl jsem "nucen" strávit několik hodin přemýšlním nad tímto tématem, a hledáním názoru na tuto problematiku. Přičemž myslím si, že pokud kromě zábavy dostanete v knížce i porci námětů na přemýšlení, tak je to vždycky jedině dobře.

17.05.2015 4 z 5


Umění války Umění války Sun Pin

Velmi zajímavá kniha, ve které najdete mnoho poučnó a rad pro život. Určitě stojí za přečtení.

17.05.2015 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Ještě více psychologie a méňe střílení z luku atd. Oproti první, a i druhé knize nutí mnohem více přemýšlet nad celým dějem, prostředím a celkově společností v knize. Pokud, budete číst mezi řádky a porovnávat s reáliemi současného světa, tak věřím, že kniha pro vás bude velmi poučná.

17.05.2015 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Autorka se zde, o proti prvnímu dílu, mnohem více zaměřuje na psychologii hlavní postavy a celému časoprostoru knihy. Fantasy prvky jsou spíše spestřením.

17.05.2015 4 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Autorka geniálně vymyslela prostředí pro fantasy motiv. Střílení z luku, schovávání se, boj proti nestvůrám...to všechno mi dopřáválo, být součástí dobrodruźství, které jsem kdysi podvědomě vždycky toužil zažít, a to, že to bylo celé zabalené do untiutopického kabátku, jehož potencial byl ale plně rozvinut až v dalších dílech, tomu dává body navíc.

17.05.2015 5 z 5


Jsme Anonymous Jsme Anonymous Parmy Olson

Strhující kniha která vám upřesní, spoustou mýty opředené, hnuti Anonymous. Vysvětlí principy hackovacích technik, i atmosferu společenství, tak bravurně, že na konci knihy budete litovat dopadené vůdce a odolávat chuti sami se připojit do tohoto internetového podsvětí!

17.05.2015 5 z 5


Žalář nejtemnější Žalář nejtemnější Ivan Olbracht (p)

Naprosto strhující psycho! Kniha, která vás donutí se nad mnohými věcmi zamyslet. S napětím jsem nustále otáčel jednotlivé strany abych se dozvěděl více a více.

17.05.2015 5 z 5


Životní názory kocoura Moura Životní názory kocoura Moura Ernst Theodor Wilhelm Hoffmann

Knihu jsem četl v rámci povinné četby. Na začátku mě opravdu nebavila, ale pomalu se mi postupně začala líbit. Ne, pro mě to nebyl ten typ knihy která, jakmile vás začne bavit, tak vás baví na tolik že jí přečtete na jeden zátah. Ne, kniha mě nebavila na tolik, abych jí ihned přečetl, ale zase mě bavila na tolik, abych jí neodložil. Takhle jsem to měl po většinu svého čtení, až tak od 3/4 se opět začala zvyšovat chytlavost a tak jsem knížku ke konci přečetl skoro naráz, nejen kvůli skluzu v povinné četbě, ale i kvůli zvědavosti jak se knížka vyvrbí. V knížce je hodně takových, lyrických pasáží, které jsem měl problém pochopit a tak jsem je, bez většího úspěchu, četl klidně několikrát, než jsem se rozhodl, že není potřeba je bezezbytku chápat, díky čemuž se rychlost mého čtení zrychlila.
Určitě by mě na začátu, ba ani v polovině nenapadlo, že knize dám 5 hvězdiček. Ale ano, zaslouží si to. Značně otevřený konec ve mě vyvolává touhu po pokračování, touhu dovědět se více.
V jednom jsem si tedy jistý; tuto nesmírně poučnou a zajímavou knížku bych určitě doporučil!

13.05.2015 5 z 5