Lenka1981 Lenka1981 komentáře u knih

☰ menu

Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Napínavá, čtivá kniha. Četla jsem jedním dechem zvědavá na rozuzlení. Zajímavý příběh, napětí, záhada,... Jen ten konec mi přišel přitažený za vlasy. Za mě dobrá kniha, ale znovu bych ji nečetla.

03.11.2017


...a vztáhl pak ruku na život bližního ...a vztáhl pak ruku na život bližního Roman Cílek

Přečetla jsem jedním dechem. Jako obvykle, oblíbený autor nezklamal. Velmi čtivě zpracované skutečné kriminální případy.

20.06.2017 5 z 5


Buchenwaldské bestie : Karl a Ilse Kochovi a lampy se stínítkem z lidské kůže Buchenwaldské bestie : Karl a Ilse Kochovi a lampy se stínítkem z lidské kůže Flint Whitlock

Řekla bych nic převratného. Přečetla jsem hodně knih o koncentračních táborech i holocaustu, ale tato už mě ničím nepřekvapila. Místy byla docela čtivá, místy na můj vkus moc historie a nejasností. Pan Koch dostal, co si zasloužil, u jeho ženy, bych to neřekla. Co to bylo za ženskou, když jí bylo všechno ostatní přednější než její umírající dítě. Ve výsledku ji asi nejvíc potrestalo to, že jí vzali to, co měla nejraději-moc a majetek, ale v klidu si dožila ve vězení. Je to sporné, v knize samotné nikdo stoprocentně neprokázal její vinu nebo nevinu - viz ty stínítka, ale pokud by se dostala v té době do rukou vězňů, asi by ji potrestali sami a bez soudu. Takhle těžko říct, nebyli jsme u toho. Znovu bych to ale už nečetla. Za mě nic moc.

10.04.2017 3 z 5


Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Tak nevím, myslím, že tato kniha se nezařadí mezi ty nejoblíbenější od Stephena Kinga, srovnání s Pytlem kostí nebo Osvícením by asi v její prospěch nesvědčilo, přesto příběh jako takový nebyl špatný a byla jsem zvědavá jak to dopadne až do smutného konce. Shrnu to tak, že kniha jako taková ujde, ale stejně jako Pod kupolí nebo Dallas 63, nejsou ty nej.

29.12.2016 4 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Přiznám se, že jsem od knihy čekala mnohem více. Už pro srovnávání se Stiegem Larssenem. Byla jsem zklamaná, nereálné situace, nic moc děj. Znova bych ji nečetla.

09.10.2016


Příběh jednoho manželství Příběh jednoho manželství Pearl S. Buck

Krásná, odpočinková kniha. Hezký příběh, ale asi bych takového manžela zabila.

08.08.2016 2 z 5


Příliš krásná dívka Příliš krásná dívka Jan Seghers

Kniha se dobře četla, byla zajímavá a napínavá, ale dle mého by si zasloužila lepší konec. Ten, který v ní byl, mě sice překvapil, ale zůstal z něj jen rozpačitý pocit něčeho nepovedeného a v reálném životě těžko uvěřitelného. K mým oblíbeným se nezařadí.

01.03.2016 3 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Skvěle napsané a napínavé. Typická Kingovka. U Osvícení jsem se bála, u tohoto pokračování jsem držela Abře a Danovi pěsti. Není to tolik strašidelné jako Osvícení, přesto stojí za přečtení. Za mě palec nahoru a doporučuji přečíst.

17.01.2016


Smrtelná neděle Smrtelná neděle Jaroslav Putík

Kniha se mi ze začátku zdála zajímavá, postupně nadšení přecházelo. Dočetla jsem to se sebezapřením. Celkem nuda, znova bych ji nečetla.

15.12.2015


Démon v mém srdci Démon v mém srdci Viktorín Šulc

Skvělá kniha, stejně jako první díl. Je pravda, že nebýt neslavné Havlovy amnestie, pár smutných kapitol by v lidských životech i v této knize chybělo. Smutné pro mě je i to, že jedna z obětí mladistvého pachatele byla i moje spolužačka a její maminka. Ale i tak je to úžasná, napínavá kniha, která rozhodně stojí za přečtení a určitě si koupím další tři díly jakmile budou vydané.

28.08.2015 5 z 5


Když vzlétne děs a nevíra Když vzlétne děs a nevíra Viktorín Šulc

Velmi čtivě popsané ty nejznámější i méně známé případy napsané jazykem obyčejných lidí. Knihu jsem četla jedním dechem. Docela mě překvapilo, že jeden z vrahů byl i z naší "dědiny", o čemž jsem dosud neměla ani tušení. Jen jsem po přečtení přemýšlela nad tím, co je schopen člověk udělat člověku a jaké neuvěřitelné náhody a maličkosti můžou rozhodnout o našem osudu.

28.08.2015 5 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Moje nejoblíbenější kniha od Kinga. Úžasně vymyšlené, napínavé a čtivé. Kdyby takový obchod byl v každém městě, to by bylo na světě veselo. Za mě prostě skvělé.

28.08.2015


Dopisy mrtvých Dopisy mrtvých Luca Veste

Kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Dvě třetiny mi přišly celkem nudné, i když závěr byl překvapivý.

27.08.2015 1 z 5