Příliš krásná dívka

Příliš krásná dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181593/bmid_prilis-krasna-divka-yZy-181593.jpg 4 122 44

Robert Marthaler série

1. díl >

Začalo to jako pohádka. Jednoho mrazivého zimního dne se ve vinařské vesnici na úpatí Vogéz objeví neznámá dívka. Ujme se jí osamělá vdova. Po její smrti krásná neznámá zase zmizí… Frankfurt uprostřed léta: v městském parku se najdou děsivě zohavená těla dvou mladých mužů. Stopy na místě činu ukazují na ženu. Komisař Marthaler se svým týmem zahajuje horečné pátrání po cizince, již očití svědci popsali jako okouzlující krásku. Čas však pracuje proti nim. Než se komisař o krok přiblíží k řešení případu, je v luxusním hotelu brutálně zavražděn reportér. A vzhůru nohama se převrátí i Marthalerův osobní život – jeho nová spolubydlící Tereza představuje pro samotářského melancholika velké pokušení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Ein allzu schönes Mädchen , 2011


více info...

Přidat komentář

medlovice
20.08.2022 5 z 5

Tak poklidná , tak bezpečná detektivka, Víme, co komisař jí a pije, jakou hudbu si poslouchá a kdy usnul. Jako by jsme byli s ním , pořád se mu dívali na záda, když vyšetřuje nebo když odpočívá. Jsme s ním a chceme vědět co bude dál. Někde v lese najde zvědavec pod listím mrtvolu a nedočkáme se žádných děsivých detailů ale prostě chceme vědět co bude dál. Kam až dojde krásná Manon a koho potká. Láká to a baví. Právě tou svou poklidností.

Jura Jurax
17.05.2021 3 z 5

Celkem dobrá klasická detektivka.
Detektiv je uvěřitelný, příběh takový civilní, žádný thriller, jenom ten závěr je trochu moc happy. Ale autor umí psát.


Kyri
01.02.2021 2 z 5

Je to slabé a hrooozně dlouhé. Nemohla jsem se začíst a bohužel se to do konce nezlepšilo. Autor je vypsaný, píše docela dobře, nicméně námět, vyšetřování a závěr jsou podle mého názoru nelogické nesmysly. Byl to první pokus číst Segherse a taky poslední.

Galadwen
24.11.2020 3 z 5

Začátkem jsem se těžce prokousávala, pak jsem přišla stylu vyprávění na chuť. Co se tedy týče čtivosti, byla jsem spokojená. Ale detektivka to moc není. V podstatě od začátku mi bylo jasné, kdo vraždil a proč. Chvilku to vypadalo, že mě autor přece jenom překvapí, ale nakonec stejně nic. A některé motivy zůstaly neobjasněné (např. chování a přesná příčina sebevraždy jedné z postav).

elusha3
31.10.2020 2 z 5

Knihu jsem 2x odložila, podařilo se mi ji dočíst až na 3. pokus. Na začátku to ve mně probudilo trochu zvědavosti, co té dívce tedy je. Pak děj jakoby zvadne, ploše plyne, ale je to takové... Ani nevím jak to popsat. Možná je to zkrátka charakteristické pro německé detektivky, já jsem se v tom nenašla. Druhá polovina knihy je čtivější, probudila ve mně opět zvědavost a chuť číst, ale konec opět zklamal. Nic nic a najedou vyřešeno, šmitec, ende... Vlastně jsem ani nepochopila, proč to takhle dopadlo.

essmy
02.01.2020 3 z 5

Pro mě trochu zklamání. První půlka se víc vyšetřuje a popisuje, spoustu jednoduchých vět, které jen říkají, co kde je, nebo co kdo vidí. Děj byl hodně plochý a nešlo mi se do něj ponořit. Druhá půlka je víc promakaná, popisy jsou hlubší, otevírají se alespoň trochu vztahy mezi postavami a konečně jsem se začetla a ponořila do děje. Jenže pak přichází konec... Jakoby autor měl omezený počet stran a bleskově se se vším vypořádal na posledních pár stránkách. Rozhodně to šlo dotáhnout do excelentního finále, ale všechno skončilo jakoby mimochodem na pár stránkách, rychle a jakoby stranou od hlavního vyšetřovatele a tím i čtenáře. Velká škoda!

maxim248
17.02.2019 5 z 5

Seghersovy knihy nikdy nezklamou..

RuzovaPanterka
06.02.2019 3 z 5

Já asi nejsem na německé detektivky, jinak ano nečetlo se to zase až tak špatně, ale ten konec, ten byl teda podivnej dost...

ArwenAragorn
13.12.2018 5 z 5

Mám ráda komisaře Marthalera , detektivky s ním nikdy nezklamou a i tato si pět * zaslouží.

Eicherik
20.05.2018 5 z 5

Tak trochu psychologická detektivka a moje první německá série. Příběh se pozvolna rozvíjí a děj je z větší části uvěřitelný. Jsem zvědavý jakým směrem se posune druhý díl.

Ladiva
01.03.2018 4 z 5

Príjemný kontrast oproti severským detektívkam.

Milena1967
28.02.2018 5 z 5

Dobrá detektivka, velmi dobře se četla, děj byl plynulý. Jediné co bylo divné byl konec, ovšem jiný kraj, jiný mrav.

konicekbily
12.11.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, nehodnotím ji jako thriller ani jako detektivku, ale jako román širšího dosahu, který mne přinutil k větším úvahám. Autor se mi dostal pod kůži a jeho díla budu vyhledávat.

AdamH1235
23.09.2017

Moje první přečtená knížka. Líbila se mi už jen kvůli názvu.

Devil-Ivet
08.09.2017 4 z 5

Zajímavá detektivka. I když jsem v podstatě hned uhodla, kdo je vrah, stejně jsem ji nedokázala odložit. Líbily se popisy postav. Jak vypadají, i jejich život. Myslím, že to bude skvělá detektivní série.

petra4080
30.06.2017 3 z 5

Neurazí, nenadchne.
Začátek mě bavil, děj měl spád a vzbuzoval zvědavost, to se bohužel pomalu vytrácí a je příliš brzy jasné jak všechno dopadne. Konec je velmi příkrý a vůbec mi ke knize nesedí.

Aymira
30.03.2017 5 z 5

Zdá se, že jsem opět objevila jednou výbornou sérii. Tato detektivka mi vysloveně sedla. Jasně, je přímočará, neobjevují se v ní žádné velké zvraty, nemá hutnou atmosféru jako některé severské detektivky. Ale právě to jsem asi momentálně potřebovala. Odehrává se ve Frankfurtu, tedy v oblasti, ve které se to lidmi jen hemží, proto není prostor pro nějaké rozjímání a poklidné přemýšlení nad životem. Navíc popisovaná krajina a způsob života je téměř totožný s naší republikou.

Tým detektivů je vcelku sympatický a konkrétně v této knize bylo zajímavé sledovat, jak si životem neseme traumata z dětství a jak to může totálně převrátit naše směřování. Jsem rozhodně ráda, že jsem po Příliš krásné dívce sáhla.

Evka27
01.01.2017 2 z 5

Jsem už měsíc na str.33 a zatím nic, asi na to kašlu, nebude holt v oblíbených. Nedá se srovnat s Chrisem Carterem, jehož 3 knihy už jsem během toho měsíce přečetla.

Meluzínka
13.12.2016 3 z 5

Knihu jsem dočetla až dokonce a musím říct že mě konec připadal odfláknutý. Ale jinak pěkný.

sagasir
10.12.2016 5 z 5

Seghers německý král detektivek

Autoři severských detektivek by se s tímto autorem a jeho knihami rozhodně měli seznámit, jelikož jim v nich vyrostla nebývalá konkurence. Dokonce si troufám říct, že kdyby si několik čtenářů co přečetli i nějaké severské detektivky přečetlo Seghersovu knižní sérii s komisařem Marthalerem nejeden by neváhal říct, že Seghersovi knihy jsou minimálně stejně tak kvalitní jako ty ze severu. A to už je co říct.

Co dodat? Snad jen to, že děj se nezasekává, knihu máte přečtenou raz dva, postavy opět sepsané kvalitně, po dočtení knihy se nemůžete dočkat dalšího dílu, nechybí napětí či klidnější postavy, příběh je uvěřitelný, Marthalera prostě musíte mít rádi a některé možná zklame konec, který vám však nevyzradím. Co vám, ale klidně vyzradím, je to, že přečtením této detektivky rozhodně neprohloupíte ba naopak. Za mě 90%.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Jan Seghers
německá, 1958
2013  76%Příliš krásná dívka
2011  84%Spis Rosenherzová
2014  81%Nevěsta ve sněhu
2012  83%Partitura smrti
2016  68%Spiknutí Starmoney

Kniha Příliš krásná dívka je v

Právě čtených2x
Přečtených175x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce128x
Chystám se číst134x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x