Nevěsta ve sněhu

Nevěsta ve sněhu https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207121/bmid_nevesta-ve-snehu-EaT-207121.jpg 4 142 41

Robert Marthaler série

< 2. díl >

Ať půjdeš kamkoli, najdu si tě. Ať zemřeš kdekoli, budu u toho… Vlastně to měl být radostný den. Kriminální komisař Robert Marthaler se těší, že odpoledne vyzvedne na letišti svou přítelkyni Terezu, která se po třech letech vrací do Frankfurtu. Hned ráno ho však zavolají k vraždě mladé ženy. Stačí jediný pohled na mrtvé tělo a je jasno: před smrtí musela vytrpět dlouhé mučení. Marthaler a jeho kolegové tuší, že s obvyklou vyšetřovací rutinou se tentokrát nikam nedostanou. Budova nového policejního prezidia na Adickesově třídě se ocitne pod vodou, Marthalerův tým se proto odstěhuje do starého činžáku. Mezi bednami a nadávajícími stěhováky musí objasnit jeden z nejobtížnějších případů v dějinách frankfurtské kriminální policie. A navíc musí Robert Marthaler řešit několik dalších problémů. Kvůli vraždě zapomene odvézt Terezu z letiště. Ta se mu neozývá, jako by se po ní slehla zem. K jeho týmu přidělí mladého policistu, se kterým má nevyřízené účty. A když se na tiskové konferenci více než oprávněně rozčílí, má to své následky. Individualistický, nepohodlný komisař, který byl svému šéfovi už dlouho trnem v oku, je postaven mimo službu… (www.pitaval.cz)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Die Braut im Schnee , 2005


více info...

Přidat komentář

Jura Jurax
17.05.2021 4 z 5

Dobrá klasická detektivka.
Detektiv je uvěřitelný, příběh takový civilní, žádný thriller. I zápletka je uvěřitelná, bez logických kotrmelců.
Autor umí psát.

essmy
05.01.2020 3 z 5

O chlup lepší než Příliš krásná dívka, ale i tady jsou strohé popisy, které nevtáhnou do děje, žádná hloubka. Velmi rychle je jasné, co je první oběť zač, ale Seghers vede vyšetřovatele úplně jinam a ignoruje zcela zřejmé - první polovina je slabší a snadno předvídatelná. Pak příběh ještě nabere dech a děj se trochu zašmodrchává. Škoda kapitoly (návrat vlakem ze školního pobytu), která do děje nepasuje a je taková šroubovaná. Z nějakého důvodu měl autor potřebu odhalit naprosto polopaticky identitu pachatele a k tomu použil právě tuhle kapitolu. Působí to zbytečně a neohrabaně. Postrádám zpracování postavy pachatele a nějaký závěr, motiv.. cokoliv. Ale možná jsem jen rozmazelná ze severských detektivek. Víc se tu ale otvírá postava Marthalera, což vítám.


aralka
09.11.2019 4 z 5

Toto je moje třetí kniha od tohoto autora a potvrdila jsem si v ní, že pan Seghers umí napsat dobrou detektivku, tato je asi nejvíc načichlá severským stylem, brutálně zavražděné ženy polonahé naaranžované ve vyzývavých pozicích, to se v běžné trestné činnosti alespoň u nás fakt neděje. Také mi tady chyběla retrospektivní linka, přesah do minulosti, který jsem si oblíbila u dvou předchozích knih (Spis Rosenherzová a Partitura smrti). Přesto se mi kniha moc líbila, je napsaná takovým lehkým velmi čtivým stylem, autor se zabývá i soukromým životem kriminalistů a atmosférou při vyšetřování, dokonce zabrousí i do myšlení a chování jednotlivých obětí těsně před činem, to je dobrý způsob vyvolat ve čtenáři děs,strach a hrůzu. Suma sumárum jde dle mého názoru o výborně napsanou detektivku, možná se pustím i do těch "modrých" :-)

Martina1805
28.02.2019 5 z 5

hodně dobré, napínavé čtení, když už jsem si myslela, že vím kdo je vrah tak všechno bylo trochu jinak ale na německou krimi dost dobré asi si od autora ještě něco přečtu

JaKa1974
20.11.2018 5 z 5

Napínavý a čtivý kriminální román, určitě si ještě něco od autora najdu.

oluskace
16.10.2018 4 z 5

Je super, že nevadí když nepřečtete první díly. Já nevěděla, že je to ze série a vůbec jsem se neztrácela. Chybělo mi ještě větší napětí proto jen 4*

Devil-Ivet
08.07.2018 4 z 5

S nadšením jsem se pustila do čtení a kniha mě vůbec nezklamala. Právě naopak, doslova vtáhne do děje a jen tak nepustí.

Eicherik
27.05.2018 5 z 5

Byl jsem zvědavý, kam se série, po prvním, trochu netradičním úvodu posune. Nevěsta ve sněhu je stavěna oproti debutu klasičtějším způsobem a Robert Marthaler nám poodhalí další část ze své minulosti. Kniha je velmi čtivá a už se těším na třetí díl.

Milena1967
19.04.2018 5 z 5

Třetí kniha o komisaři Marthalerovi kterou jsem přečetla, za mne ano, dobře se čte.

Nany_cz
07.04.2018 3 z 5

Po knize jsem šáhla, protože jsem dlouho sháněla knihu od autora ze sousedního státu do výzvy. Narazila jsem na ni náhodou a možná si ji vybrala i proto, že se jedná o detektivku. Ze začátku nebylo lehké se do knihy začíst, později jsem ji ale zhltla za jeden den. Líbilo se mi, že jsem do posledních 20 stran netušila ani náznak toho, kdo by mohl být vrah. Nemám totiž ráda knihy, kde vyjde vrah najevo už v polovině a pak po něm jen bezduše pátrají. Rovněž mi byl hlavní vyšetřovatel o něco sympatičtější než v severských detektivkách, kde se jedná o nabubřelé vyšetřovatele, kteří jsou vyvrhelci a nenávidí svět.

kackahracka
01.04.2018 2 z 5

Za mě ne. Začátek průměr, v průběhu trochu otravné řešení sporů mezi inspektory, místo nějakého hlubšího propracování příběhu. A pak tak zdlouhavá pasáž úplně o ničem, až jsem zjistila, že čtu, jen abych dočetla. Nic, na to čas nemám. Zaklapla jsem, ale ještě jsem prolistovala pár posledních stránek, čistě jen abych další dny podvědomě nepřemýšlela nad tím, kdo byl asi vrah a jestli nemám dát knížce ještě šanci. Bože, ještěže jsem to neudělala! SPOILER: Fakt jsem doufala, že už nenarazím na detektivku, ve které bude vrahem detektiv. Měla jsem za to chuť nedat hvězdu ani jednu, ale nakonec dvě za ten ucházející začátek.

melien
16.03.2018 4 z 5

Zajímavá dektektivka, trochu neco jiného než jsem v poslední době četla. I když jsem se knihy trochu bala a moc jsem od ní nečekala rozhodně mě překvapila. .

ArwenAragorn
17.12.2017 5 z 5

Jsem příjemně překvapena, velice zdařilá detektivka. Komisař Marthaler je moc sympatický, něčím mně připomíná komisaře Wallandera od Henninga Mankella.

konicekbily
25.10.2017 5 z 5

Mám rád detektivky, hledal jsem německého autora a tak poprvé jsem se setkal s německou detektivkou od J. Segherse. Komisař Marthaler se mi moc líbil. Zápletka je velice dobrá, vše souvisí se vším a zapadá to do sebe.
Určitě si přečtu další knihy autora.

medlovice
29.06.2017 3 z 5

Detektivky mě moc nebaví ale potřebovala jsem se ochladit a tato kniha má obal , který mrazí.Na začátku jedna polonaha mrtvá dívka a na konci jedna bosá ale živá.

markuc
20.06.2017 3 z 5

celkem ctive, ale velmi predvidatelne

Aymira
01.04.2017 4 z 5

Pro mě to bylo malinko slabší než předchozí Příliš krásná dívka. První půlka hrozně rozvláčná, protože se zabývá spíš vztahy než vyšetřováním vraždy. Pak se objasňování zločinů konečně rozjelo. I přes jistou kvalitu jsem se ale častokrát skoro až musela usmát nad do očí bijící "tupostí" detektivů. Skoro jsem slyšela samu sebe křičet: "To vám to fakt ještě pořád nedochází?" Řešení bylo celou dobu přímo před očima. Ale přesto ani po dočtení vlastně moc nechápu potřebnou motivaci vraha ani všechny ty neviditelné nitky, které se na konci propojily. Co se mi ale rozhodně líbí, to je popis německých reálií, je vidět, že autor má Frankfurt a okolí dokonale zmapované. Za zmínku také stojí fakt, že se vrchní komisař zamiloval zrovna do Češky.

Mr.Pajek
25.01.2017 5 z 5

Super, nečekaný závěr ( i když zbytečně urychlený). Celá knížka se trochu vleče, ale na dojmu jí to neubralo. Dávám pět hvězd a beru do ruky další kousek od Jeníka :)

martousek
05.11.2016 5 z 5

Segherse mi doporučila paní knihovnice se slovy, že nebývá moc často volný. Při vrácení knihy jsem jí musela dát za pravdu. Čtu hlavně kriminálky a tenhle autor mě bavil, na rozdíl od jiných vyšetřovatelů nemá tolik záporných vlastností, je celkem normální a nemá bláznivé kolegy. Na čtení patří mezi jednodušší autory, ale na kvalitě to knize neubírá:-).

TeaPeter
17.10.2016 1 z 5

Tohle byla moje druhá a definitivně poslední kniha od tohoto autora. Celou dobu, kterou jsem věnoval této knize, jsem nostalgicky vzpomínal na klasické detektivky, kde se většina knihy věnovala zločinu a jeho vyšetřování a ne podivnosti a sociopatickému chování vyšetřovatele. Někde od třetiny jsem již knihou jen tak prolétával, abych se dobral konce. Ale ani ten konec mě neuchvátil.

Autorovy další knížky

Jan Seghers
německá, 1958
2013  76%Příliš krásná dívka
2011  84%Spis Rosenherzová
2014  81%Nevěsta ve sněhu
2012  83%Partitura smrti
2016  68%Spiknutí Starmoney

Kniha Nevěsta ve sněhu je v

Právě čtených1x
Přečtených189x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce120x
Chystám se číst65x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x