Lenka_83 Lenka_83 komentáře u knih

☰ menu

Mateřský koučink Mateřský koučink Jana Černá

Vynikající kniha, která klade otázky a nutí Vas si sama odpovědět. Zastavit se, zamyslet se a SAMA si odpovědět. Soucasne kniha "hovori" s nastávající matkou jako se stále svebytnou a inteligentní osobou, nikoli jako s chodícím inkubatorem.Pro mne vynikající.

23.08.2020 4 z 5


Byt v Paříži Byt v Paříži Guillaume Musso

Nejsem typickým čtenářem napínavý románů, ale tenhle si mne opravdu získal. Perfektní popisy situací a dej místy strhující. Povedené dílo.

23.03.2019 4 z 5


Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Překvapivě lehká literatura, čekala jsem spíše klasiku. Toto dílo neurazí, ale nijak zvlášť ani nepotěší. Prostě jen oddychovka na víkend.

06.08.2018 3 z 5


Gottland Gottland Mariusz Szczygieł

Velmi zajímavá a čtivá cesta do hlubin české duse. Jen mi chyběla, byť jen malá, zmínka o Miladě Horákové.

26.11.2017 5 z 5


Než odejdeš Než odejdeš Clare Swatman

Naprosto příšerný zážitek. Celá četba byla vlastně utrpením. Dějová zápletka, která je Vám zřejmá po pár prvních stranách, naprosto nepravděpodobné dialogy a nudné popisy každičkého zbytného detailu prostředí, ve kterém se postavy vyskytují. Dočíst toto dílo dokonce byla vyložená tortura.

05.11.2017 odpad!


Osm smrtelných hříchů civilizace Osm smrtelných hříchů civilizace Konrad Lorenz

Kniha je krátká, ale úderná. Je třeba ji číst pomalu, ale velmi pečlivě. Je to pohled do nitra sebe sama...tedy pokud to dovolíte ;)

24.07.2017 4 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Nelíbil se mi název. Knihu jsem měla dlouho připravenou v šuplíku "až bude opravdu velká nuda". CHYBA. Zhltla jsem jí prakticky během několika málo dní. Vynikající jazyk, dramatičnost, myšlenka a závěr. Vřele doporučuji. Vynikající.

03.06.2017 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Přiznám se, že jsem byla k tomuto dílu nedůvěřivá až skeptická, podezřívala jsem autora, že jen láká široké publikum na slovo "erotikon" v názvu. Ale nakonec to byla kniha, která mě opravdu velmi bavila a současně nutila přemýšlet, vřele doporučuji.

02.08.2016 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Ve srovnání s ostatními knihami J. Moyes, které se čtou jedním dechem, je tato přinejmenším rozčarováním. Děj knihy je velmi roztříštěný a ničím výjimečný. Rozhodně se nejedná o knihu, která by ve mě vyvolala jakékoli pohnutí.

15.08.2015 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nejlepší z knih J. Moyes. Kniha je velmi působivá, naprosto mě vtáhla do děje a přinutila přemýšlet nad tím jak je štěstí vrtkavé a nepolapitelné, ať se snažím sebevíc.

15.08.2015 5 z 5