Lena91 Lena91 komentáře u knih

☰ menu

Pocit hanby Pocit hanby Linda Castillo

Tohle byla moje první zkušenost s autorkou a musím říct, že mě hodně překvapila. Příběh neměl hluchá místa, děj plynul rychle a s ním přibývalo obětí, což jen přidávalo na napínavosti a akčnosti. Ačkoliv mi amisske prostředí nic neříká, ponořila jsem se rychle do děje a kráčela společně s policejní náčelnicí Kate krok za krokem k dopadení vraha a únosce v jednom.

11.04.2022 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Před čtením 9. Listopadu jsem neměla žádná velká očekávání, ale musím uznat, že mě dost překvapila. Tento žánr běžně nečtu, ale moc se mi líbil námět vidět se jen jednou za rok, navíc v datum, které pro oba hrdiny znamenalo tolik... závěr, tedy vlastně román v románu moc povedené

30.03.2022 4 z 5


Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ Dcery dvouhlavého draka: příběh „ženy pro útěchu“ William Andrews

Normálně bych po knížce asi nesáhla, neboť jsem ji ani nezaznamenala mezi neskutečným množstvím vycházejících knih. Na skvělá doporučení jsem se do ní pustila a prakticky nepustila z rukou. Je to neuvěřitelný příběh statečně a silné ženy, která už v 14 letech byla poslána do stanice útěchy, kde musela sloužit až 40 vojákům denně a být ženou pro útěchu. Možná že nad ní držel ochranu vzácný hřeben s dvouhlavým drakem, jež dostala od své matky, neboť tyto hrůzy přežila a co víc.. přežila toho mnohem více, musela se poprat se smrtí milované rodiny, muže, vychovala sama dítě, kterému neměla co dát na jídlo a přesto se nevzdávala a šla dál. Naprostá pecka

06.02.2022 5 z 5


16-03-20 16-03-20 Veronika Pekárková

Skvěla dějová linka a velmi zajímavý nápad. Líbí se mi autorčin osobitý styl a jazyková stránka knihy. Hvězdičku dolů dávám za možná zbytečně rychlý a nedotažený konec...vše se odehraje během posledních pár stranek a rozhodně mi chybí pár vysvětlení. Jinak ale super záležitost.

13.03.2021 4 z 5


Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Po úžasném první dílu, trochu slabším druhém, přichází skvělý a nspivy závěrečný díl úžasné série. Četlo se jedním dechem. Ačkoliv teď nemám moc času na čtení krz mimco, tohle jsem musela do denního rozvrhu vždy někam vecpat. Boj o přežití byl opravdu boj o holý život, krev stříkala a z Nyxie se vyklubalo docela drsný Young scifi ????

11.07.2020 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Sama jsem se překvapila tím, jak rychle jsem tuhle "oddechovku" zhltla .. Nečekala jsem, že mě to bude bavit, přece jen už mám od hlavních hrdinů pár let náskok, ale kupodivu bavilo... i přes ty neustálý hádky a usmiřování fakt dobrý :)

20.08.2019 5 z 5


Střípky času Střípky času Petra Slováková

Ze začátku se mi to celé nějak nezdálo, říkala jsem si... fantasy v Ostravě..to zas bude... ale postupem čtení se z toho vyklubal zajímavý příběh, o kterém jsme chtěla víc...klasicky dobro bojuje se zlem a zlý čaroděj proti hodnému... ale ve výsledku průměrné fajn čtení :)

04.08.2019 3 z 5


Klub sebevrahů Klub sebevrahů Rachel Heng

Velmi zájimavé téma i obálka. Příběh nebyl špatný, dobře se to četlo, ale postrádalo to nějaké napětí, akci a zvraty... konec mě trochu zklamal... byl o ničem... žádná velká pointa... takže takový průměr... neurazí, nenadchne ;)

21.07.2019 3 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Pokud se chystáte na Nikdynoc, nezanevřete na ni po pár přečtených stránkách. Začátek je totiž slabší, ztrácíte se mezi přítomností a vzpomínkami hrdinky Mii a zdá se vám, že nic nedává smysl. Ale jakmile se přelomí ten ne zcela podařený úvod o cca 100 stranách, kdy se Mia dostane s Tricem do "školy pro vrahy", začne být kniha najednou čtivá, napínavá, plná akce i erotických momentů. Plná prostých slov, což mi ale nevadilo vzhledem k tomu, že se jedná o komunitu největších vrahounů. Co mi ale vadilo jsou poznámky pod čarou, které někdy byly úplně zbytečné až hloupé.

09.06.2019 4 z 5


Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Ačkoliv jsem si ze začátku nebyla knihou jistá kvůli strašnýmu přívalu postav a celkově lehkým problémem zorientovat se, nakonec to bylo jako vyšlapat obří kopec. Čím se blížíte k cíli, tím větší mazec a konec prostě vyjímečný zážitek ❤️ a samozřejmě zase série..takže s napětím čekám na pokračování.
Upřímně mě nejvíc zajímal příběh princezny Catherine a Ambrose a hlavně to, zda princezna poslechne rozum nebo srdce při výběru nápadníka. Příběhy ostaních neměly takový spád a gradaci, ale ve výsledku se vše krásně spojilo. :)

28.04.2019 5 z 5


Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Parisová prostě umí... Pohlcující příběh, který stránku po stránce graduje k rozuzlení záhady objevujících se matrjošek....opět výborná kniha.

12.04.2019 5 z 5


Tri temné koruny Tri temné koruny Kendare Blake

Za mě neskutečně skvělý čtení. Padají tu negativa jako zdlouhavost, předvídatelnost, nenaplnění anotace.... Ale mě nic z toho teda při čtení nepotkalo...kniha je plná akce, zvratů, hlavně tedy konec se hodně povedl a už s nadšením očekávám další díl ❤️

29.03.2019 5 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Úžasný a ještě jednou úžasný. Hlavní hrdina Emmett mě hned okouzlil a tak jsem s ním prožívala každou soutěž, každé jeho rozhodnutí. Ačkoliv by se mohlo zdát, že trénink a příprava deseti mladých členů posádky směřující na planetu Eden je rutinním opakováním všech soutěží a soubojů, autor nás překvapí nejednou takovým způsobem, že jsem "čuměla" do knihy s otevřenou pusou. Plné zvratů, akcí.... výborné... 5*

23.02.2019 5 z 5


Tohle je má píseň Tohle je má píseň Richard Yaxley

Na tuto knihu jsem se dlouho chystala a když jsem ji konečně přečetla, mé pocity jsou rozporuplné. První část byla skvělá, ale to asi hlavně díky tomu, že takovýto příběh (Rafaelův) jsme všichni očekávaly podle obálky a anotace. Druhá část byla opravdu o ničem...Ačkoliv chápu, že autor chtěl povyprávět třígenerační příběh a že ne každý má ten život bohatý na zážitky a situace, druhá část mě prostě zklamala. Třetí část, v níž se pomalu odkrývají střípky ze života Rafaela, je spíše průměrem, ale ve finále je to zakončené vcelku smysluplně. :)

23.02.2019 3 z 5


Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Jedním slovem neuvěřitelný. Úžasný příběh dvou žen, každé jiné a přes to obě bojovnice, které svedla dohromady touha po vědění, ospravedlnění a pomsta. Alicina síť je opravdu příběh spletený z mnoha sítí, zápletek, situací. Nechybí napětí, emoce, strach, sex, láska a romantika, vražda.... Tohle všechno se vám díky autorčině stylu velmi snadno vetře do kůže, prožíváte vše s hlavními hrdinkami, já se tedy vžila do špionky Eve (za mlada ale pouze) a s napětím prožívala každý její krok. Naprosto mě uchvátila.

08.01.2019 5 z 5


Jiskra Jiskra Alice Broadway

Jiskra je stejně povedená jako její předchozí díl Tajemství kůže. Příběh Leory a tetovaných mě uchvátil nejen pro mou vášeň k tetování, ale i pro svou čtivost a neotřelost. V Jiskře se dovídáme víc o prázdných, neboť je tam hlavni hrdinka vyslána za účelem donášení. Jak se ale dalo předpokládat z Leořina charakteru, vše je nakonec úplně jinak a kniha končí otevřeně, tudíž můžeme doufat v další pokračování ❤️ za mě 5* určitě ☺️

07.12.2018 5 z 5


Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

Neuvěřitelná kniha s neuvěřitelně silným příběhem. Náhled do dvou zcela odlišných světů hlavní hrdinky Starr, které, ačkoliv se je snaží striktně oddělovat, se kvůli vraždě mladého černocha bílým policistou, značně protínají. Rasismus, problematika černošských gangů a ghett, vztahy mezi rasami a hlavně velká nespravedlivost, to všechno je tato báječná kniha, která se právě zařadila mezi Top knihy.

29.11.2018 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Debut nového autora a s takovou velkou propagací..to je většinou znamení, že kniha nebude až takový trhák, jak vypadá. Šelma ale velmi překvapila. Nejen svou krásnou obalkou, která je dokonce cítit po hlíně, ale neotřelým námětem, kdy se vraždami nezabývají policisté a detektivové, ale člověk, který na první pohled nemá předpoklady k odkrývání zločinu. Člověk, který je vcelku obyčejný, ale je to vědec, biolog, který se kvůli osobním zájmům vrhne do pátrání a využívá pouze své inteligence, vzdělání a rozumu k tomu, aby dokázal to, co zřetelně nikdo jiný neudělá. Za mě top kniha ☺️

14.10.2018 5 z 5


Ztracená manželka Ztracená manželka Alyson Richman

Na pozadí válečných hrůz je vykreslen tak krásný příběh o lásce dvou lidí, která, i přes odloučení, přetrvá celý jejich život. Ačkoliv nám autor již v první kapitole vlastně řekne, jak celý příběh končí, stejně mě na konci knihy běhal mráz po zádech. Neuvěřitelný, krásný.

09.10.2018 5 z 5


Tajemství kůže Tajemství kůže Alice Broadway

Jedna z mála young adultovek, na kterou si nepřipadám stará a která vážně stojí za přečtení. Prvních pár stránek mě trochu udivilo a přivedlo k myšlenkám typu.."panebože, co to tam dělají s těma mrtvýma" apod., ale jak jsem se začetla do kultury tetovaných a příběhu Leory, nemohla jsem se odtrhnout. Paráda.

20.08.2018 5 z 5