lacola lacola komentáře u knih

☰ menu

Zimní kniha o lásce Zimní kniha o lásce Dora Kaprálová

Nejlepší jsou poslední dvě “kapitoly” :-)

09.09.2021 2 z 5


Pronásledovatel Pronásledovatel Julio Cortázar

Povídku “Pronásledovatel” jsem poslouchal v Českém rozhlase v roce 2021 v podání Jana Kolaříka, Evy Novotné a Martina Sničáka. Jednotlivá čtení byla prokládána úryvky z jazzových skladeb Charlieho Parkera - prostě nádhera. Za toto provedení bych dal určitě 5 hvězdiček, ale jako knížka? Četl jsem rozhodně už lepší…

20.07.2021 3 z 5


Erotikhon Erotikhon Pavel Bošek

Přesně jak napsala felie - není nad audioknihu. Poslouchal jsem četbu na pokračování Českého rozhlasu v přednesu Přemysla Ruta a mohl jsem se smíchy potrhat...

27.04.2021 5 z 5


Odvrácená strana konce Odvrácená strana konce Michael Connelly

Je to moje první kniha od Michaela Connellyho - vybral jsem si ho podle vysokého hodnocení tady. A nezklamal :-)

21.05.2020 5 z 5


Snadná cesta, jak skoncovat s alkoholem Snadná cesta, jak skoncovat s alkoholem Allen Carr

Tato kniha není o tom, že přestanete, ale že opravdu sami již nebudete chtít! Kniha se mi dostala zcela náhodou do rukou poté, co se po jejím řešení z jedné mé známé (lehké alkoholičky) stala ze dne na den abstinentka. Ač se sám považuji za příležitostního uživatele alkoholu, po jejím přečtení jsem ztratil chuť na alkohol úplně.

18.06.2019 5 z 5


Nie na ústa Nie na ústa Maxim E. Matkin

Taková lehčí pornografie s filosofickým podtextem... Jinak souhlasím s komentářem od Ninashe - knihy od Matkina jsou v podstatě všechny stejné, a buďto je milujete nebo nesnášíte. Čteno ve slovenštině.

24.11.2018 4 z 5


Miluj mě ironicky Miluj mě ironicky Maxim E. Matkin

Soubor povídek, kde každá začíná větou “Návod na to, ako prežiť... “ (dosaďte si libovolnou zápletku, jakou už známe z Matkinových knih). Podle mě jednoznačně nejhorší kniha od Matkina. Kdybych neznal rok vydání, tak bych to odhadoval na jeho/její prvotinu. Pokud jste už četli jeho/jají pozdější romány, tak s tímto brakem ani neztrácejte čas. Čteno ve slovenštině.

23.11.2018 1 z 5


Mužské interiéry Mužské interiéry Maxim E. Matkin

Moje nejoblíbenější kniha od Matkina, psaná v mužském rodě. O lásce a nevěře, o tom proč ženy milují grázly a nevěrníky a dobré muže nechávají bez povšimnutí. Čteno ve slovenštině.

23.11.2018 5 z 5


Mexická vlna Mexická vlna Maxim E. Matkin

Jedna z mých nejoblíbenějších knih tohoto autora/rky. Popisuje historii rodiny “Matkinů” stylem, jaký známe z jeho předchozích knih. Čteno ve slovenštině.

23.11.2018 5 z 5


Láska je chyba v programe Láska je chyba v programe Maxim E. Matkin

Trocha depresivní román od Matkina. Popisuje mizérii (některých) vztahů a snaží se nám vnutit názor, že láska vztahy pouze komplikuje. Čteno ve slovenštině.

23.11.2018 4 z 5


Aj ja teba Aj ja teba Maxim E. Matkin

Konečně vrstevnatý román prolínající se minulostí, přítomností a snad i budoucností. Jeden z nejlepších od Matkina. Dokonce je tam i mrtvola, tedy vlastně dvě. A otevřený konec, to miluji! Čteno ve slovenštině.

23.11.2018 5 z 5


Půlnoční deník Půlnoční deník Maxim E. Matkin

Kniha popisuje životy Matkina, jeho všech bývalých, současných i budoucích milenek a také členů jeho rodiny (hlavně sestra Hysterka a matka jsou zobrazeny skvěle). Jako prvotina velice dobré. Ale další romány jsou mnohem lepší :-). Čteno ve slovenštině.

23.11.2018 2 z 5


Partneři a rozchody Partneři a rozchody Jeroným Klimeš

Dobrá kniha co se týče obsahu, ale napsaná tak nesrozumitelně, že jsem ji chtěl několikrát odložit. Autor ji měl dát přečíst nějakému stylistovi, stačila by mnohokrát jednoduchá přeformulace věty, aby byla srozumitelnější. Jinak ji musí člověk louskat pomalu jako šifru. A to se netýká pár vět, ale téměř celé knihy, bohužel...

16.10.2017


Cesta vášně Cesta vášně David Deida

Kniha pro náročné a experimentující. Popisuje hledání rovnováhy mezi hlubokým intimním vztahem a absolutní svobodou jednotlivce. Co na ní nejvíce oceňuji, je upřímnost. Pokud se rozhodnete vyzkoušet žít vztahy tak, jak jej popisuje Deida v této knížce, tak se vám může život obrátit naruby.

Spoiler: v našich končinách může pobuřovat, proto bych ji nedoporučoval číst puritánům a křesťanům. Ženy může zhnusit, pokud nebudou číst "mezi řádky".

19.09.2016


Intimní splynutí Intimní splynutí David Deida

Jak říkala tady Paskudka, je to neuvěřitelně rozplizlé. Zřejmě je to psáno s ohledem na Američany, kteří musejí být méně chápaví. Každá myšlenka je zopakovaná 3x v různých formách aby ji čtenáři jó pochopili.

19.09.2016