Nie na ústa

Nie na ústa https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73552/bmid_nie-na-usta-pJt-73552.jpg 4 90 15

Chceli by ste nájsť lásku na internete? Alebo sa cez esemesky dostať k niekomu do postele? Potrebujete napísať list s prosbou o odpustenie? Vymyslieť žiadosť o ruku? Oslniť originálnymi prípitkami či duchaplnými statusmi na Facebooku? Neviete ako? Je tu človek, ktorý to urobí za vás. Väčšinu času trávi v obnosenom župane v dokonalo upratanom byte, má kávu, whisky a dobré pripojenie na internet. Má talent a depresie. Má aj sex a peniaze, ale nie toľko, koľko by si zaslúžil. Na lásku už nečaká a nenávisťou nestráca čas. A nie vždy otvára, keď mu zazvoníte. Ak sa chcete dostať do jeho divného sveta, otvorte novú knihu Maxima E. Matkina. Vraj žiadna predtým nebola tak veľmi zo života.... celý text

Přidat komentář

rimmon
31.05.2021 5 z 5

Kniha kterou jsem objevila jak se říká ve správný čas.
Byla korona a já čtvrtý měsíc zavřená doma.
A pak jsem jí našla na antikvariátu - a přiznám se objednala jsem jí jen do počtu.
Když jsem jí otevřela - jenom jsem čuměla.
Je to čtivé - pokud jste zvyklí číst v češtině - tohle je prostě pecka. Mozek hltal slova jako houba a přítel kolikrát vypl televizi a poslouchal jak slovensky čtu.
Nicméně - kniha má spoustu myšlenek nad kterými jsem do noci dumala.
Je napsaná jednoduše ale velice čtivě a poutavě.
Přišla v ten správný čas - protože mě nebavilo moc číst - a už jsem nevěděla co dělat.
Dočetla jsem jí.
Brečela jsem.
Opravdu.
Jako tele.
A tomuhle panu tajemnému pošlu do redakce láhev rumu protože tahle knížka byla prostě a jednoduše pecka!
Objednala jsem si všechny jeho knihy.
Je to prostě super.
Plné zamyšlení, krásných scén z běžného života a ta konečná zápletka prostě posadí na prdel. Navíc je to ve slovenštině a to je nádherný jazyk.
Takže bych si ráda vymazala paměť a začetla se znova.
Tenhle autor ví jak na mě!
Díky moc!

MarioKingOfPlot
14.04.2020 4 z 5

Pár zaujímavých myšlienok z knihy vpisujem nižšie. Inak sa mi páčila.
- Humanista ako vždy
- Z palubného denníka idiota
- Vyzeral ako ilustračný obrázok k článku "TAKTO NIE"
- Medzi bývale frajerky sa rátaju len tie, ktoré si pamätaš z rôzmych ročných období.
- Antidepresívami si len kazíš dobrý dojem z alkoholu.
- Kultivovaný alibizmus a uhýbavá choreografia sú tie vlny na ktorých sa mi surfuje najlepšie
- Preceňuješ moju zvedavosť
- Ale čo to bolo? To bola irónia? To my dvaja predsa nepoužívame
- Bohvie čo mala prozreteľnosť za lubom keď mi postavila do cesty teba
- Lezie mi na nervy a to zatiaľ dosť bezdôvodne.
- Nemam poruke ani bejzbalku. Mam voči bejzbalkam poruke vrodenú nechuť
- Pokročilá duševná kulturistka
- Smiala sa pri tom a bola tak očarujúco živá že keby ju ten koniec sveta stretol tak s ňou pôjde na kolotoče a armagedon odloží na neskor
- Strašne mladá a strašne bez spodnej bielizne.
- Emocionálny pretlak
- Kontrapunk
- To čo som videl by mali v telke ukazovať ľuďom ktorým sa už nechce žiť.
- Vyhovuje.jej na nich vek výška aj počet gramatických chýb na normostránku.


A štandardne: K tomuto autorovi som sa dostal ako slepý k husliam. Nečakane to bolo to vďaka nejakej žene, s ktorou som sa vtedy chcel stretávať. Dámy prepáčia ale som ortodoxný odporca ženskej literatúry rovnako ako väčšiny citových vydieračiek a preto netuším čo som si sľuboval keď som Matkina pred pár rokmi začal čítať. Musím ale povedať že som prekvapený, a trošku aj zahanbený že ma to baví ako máločo. Ťažko sa mi bráni predstave seba samého v ružovom županovom outfite s vlasami zavinutými do uteráku, s pleťovou maskou na tvári a pohárom vína v ruke. Záber sa približuje a možno vidieť mojich sto kíl roztomilosti zažratých do ženskej knihy. Knihu v zápätí odkladám a opäť sa okydám horčicou, víno sa mení na pivo, vracia sa strnisko a záber končí stmievačkou. Asi to len prebúdza moju vnútornú ženu, neviem. Páčia sa mi opisy, páči sa mi dej a hlavne, tie prirovnania a všetky tie slovené hračky. Neviem či som to len ja ale oproti tomuto štýlu sa mi zdajú ostatní spisovatelia ako keby prvých 90% svojej autorskej praxe venovali tvorbe telefónnych zoznamov a zo zvyku sa stala železná štylistika.


Dada077
29.07.2019 5 z 5

Redaktor na voľnej nohe? Písmenkový génius? Internetový dohadzovač, rozhadzovač, rozvedený otec, brat, syn a dosť veľké množstvo akurátnych komentov, ktoré majú hlavu, pätu a niekedy aj hĺbku.
"Filmy a knihy nám umožňujú nežiť chvíľku svoj život a to je blahodarná šanca zotaviť aspoň na chvíľu svoje doráňané vnútro."

indyka
02.12.2018 3 z 5

Narozdíl od ostatních čtenářů si nemyslím, že Matkina lze jen milovat či nenávidět. Já byla z Půlnočního deníku a Miluj ma ironicky unešená, Mexická vlna mě vůbec nebavila a Nie na ústa je v obdobném duchu jako první dvě jmenované, ale ten "wow efekt" už tu prostě není. Po prvních pár stránkách víte, v jakém duchu bude celá kniha.

A v jakém tedy? Je to cynické, někdy až moc pravdivé, občas trochu zvrhlé, často vtipné, semtam vážné - na odpočinkové čtení pro zlodcery mého charakteru jako dělané :-D Ale zároveň nic, na co bych po přečtení dlouho vzpomínala.

lacola
24.11.2018 4 z 5

Taková lehčí pornografie s filosofickým podtextem... Jinak souhlasím s komentářem od Ninashe - knihy od Matkina jsou v podstatě všechny stejné, a buďto je milujete nebo nesnášíte. Čteno ve slovenštině.

Janule164
09.11.2018 4 z 5

Když čtu Matkina, mám chuť hovoriť po slovensky ;)
Bavila jsem se.


- Nejedz ten sopeľ, prosím ťa.
- Ale ja ho mám v nose.
- Vyber si ho do vreckovky.
- Ale ty ho chceš zahodiť?
- Mám si ho odložiť?
- Ale mohol by si si založiť zbierku sopľov.
- Budem o tom uvažovať.
- Ale, tati?
- Áno?
- Tati, ale ten sopeľ mi vážne chutí.
Na to som nemal čo povedať.

Ninash
22.10.2018 2 z 5

Príbeh dobrý, dej priemerný, súčasný, trošku psychológie, trochu sexu, trochu z nudnostie tejto doby. Moja recenzia je univerzálna pre všetky knihy autora Matkina sú totiž všetky rovnaké. Buď ich miluješ alebo nenávidíš...

zbt81
09.10.2015 1 z 5

Už sú to asi tri roky, čo som čítala túto knihu. Prišla som asi do polovice a už sa k nej nikdy nevrátila. Knihy tohto typu nie sú asi pre mňa.

+kora+
06.12.2014 5 z 5

no čo ,mne sa pán matkin páči s každou prečítanou knihou viac a viac...závery kníh má fakt skvelé.

yelcin
31.07.2014 3 z 5

Prečítal so si aj druhú knihu od populárneho slovenského hermafrodita , ale stále nepatrím k jeho fanúšikom. Netvrdím , že sa to zle číta , ale zdá sa mi to celé také povrchné. Nevadí ,dám mu ešte šancu.

Varvara
01.07.2014 5 z 5

Tak nebyla úplně dokonalá, ale osobně mě oslovila, brnkla na mou notu, obzvlášť popisovaným vztahem otce s malým synkem. Nemyslím si, že je Matkin žena. Tedy doufám, že není. Sice je to ve výsledku asi jedno, ale přece, občas...

Skjaninka
08.06.2013 3 z 5

Pred desiatimi rokmi som dostala prvú Matkinovu knihu Polnočný denník a počas tých desiatich rokov som sledovala všetko, čo vydal. Každú jeho knihu mám prečítanú a je pravda, že to nie je žiadna plnohodnotná literatúra, ale jeho štýl, jeho príbehy a občas skvelé hlášky sú nezabudnuteľné a ja mám pre ne slabosť.
Nie na ústa je posledná kniha a musím povedať, že asi najslabšia zo všetkých ostatných, ale to neznamená, že by bola zlá. Ja som sa bavila, prečítala ju na jeden šup, ale viem, že Matkin dokáže lepšie veci a preto sa budem tešiť na jeho ďalšie, a dúfam, že vydarenejšie kúsky.

SMITH
04.03.2013 5 z 5

Podľa mňa jeho / jej najlepšia kniha . Surová , čistá , cynická a bohužiaľ pravdivá .

Peti
26.11.2012

autora mám ráda ale tato jeho kniha mě moc nenadchla, po dlouhé době něco bych kamarádům ani nedoporučila ke čtení .. nějak mi příběh přišel bez šťávy

Beatrice
09.10.2011 1 z 5

Škoda peňazí ... čo viac dodať.

Autorovy další knížky

2004  71%Láska je chyba v programe
2011  67%Miluj mě ironicky
2005  75%Mexická vlna
2003  73%Půlnoční deník
2011  71%Nie na ústa

Kniha Nie na ústa je v

Právě čtených1x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce89x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x