L_Into L_Into komentáře u knih

☰ menu

S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Takovouhle osvětu prostě potřebujeme. Laskavá, fundovaná, snesla by editorské krácení některých opakujících se pasáži, ale obsahové úžasná.

17.12.2021 4 z 5


Čas vlků Čas vlků Elisabet Nemert

Prvnich 80 stran jsem z toho romantického klišé byla rozpačitá. Něčím to ale bylo jiné, knihu jsem neodložila... a konec zhltla a probrečela. Historizující romance v té nejlepší formě, svým způsobem velmi skandinávská.

17.12.2021 3 z 5


Krvavý úplněk Krvavý úplněk Katrine Engberg

Bohužel o třídu až dvě horší než předchozí kniha série. Autorka se snažila přidat na diváckosti a úroveň poklesla. Obsahuje zbytečně, prvoplánově nepříjemné scény i nadbytečné postavy, kterým se na konci dostane "spravedlností". Jediné, co se mi líbilo, byl posun mužské poloviny hlavní dvojice. U té ženské bylo bohužel od začátku jasné, co s ní bude dál. Atmosféra už takes nebyla tak hutná. Škoda :(

27.03.2021 3 z 5


Náš Václav Havel 27 rozhovorů o kamarádovi, prezidentovi, disidentovi a šéfovi Náš Václav Havel 27 rozhovorů o kamarádovi, prezidentovi, disidentovi a šéfovi Jan Pergler

Rozhovory jsou nevyvážené - některé zajímavé, některé hluboké, jiné povrchní. To ale není výtka autorům, spíš konstatování. Některé osobnosti toho prostě mají víc co říci. Mně to zaujalo a obohatilo, určitě to ale neni oddechovka k vodě. Spíš must-have pro obdivovatele Havla.

13.03.2021 3 z 5


Dítě hvězd Dítě hvězd Katrine Engberg

Mnohem lepší čtení než opěvovaný Lars Kepler.

13.03.2021 4 z 5


Máma v kuchyni Máma v kuchyni Barbora Charvátová

Moc kvituji, že kuchařka obsahuje jídla zdravá, jednoduchá a fakt moc dobrá v obměnách pro malé děti až dospěláky. Použité suroviny jsou lokální a dostupné, recepty srozumitelné i pro nešiky jako jsem já :)

29.01.2021 5 z 5


Mámou hravě Mámou hravě Martina Karásková

Skvělá knížka pro maminky prcků do cca 5-6 měsíců. Malá miminka jsou ležáci a moc si s nimi nevyhrajete. Pokud ale stejně jako já cítíte, že byste se jim chtěly aktivně věnovat, když jsou vzhůru a mají vyřešené všechny potřeby, tady najdete super tipy na jednoduché hříčky. Autorka u všech aktivit přihlížela k tomu, aby se miminko stimulovalo přiměřeně věku.

Většinu her jste schopní zvládnout s běžným vybavením domácnosti. Na něco je potřeba předem vyrobit propriety a užijí si tedy i kreativní duše, něco stačí jen vzít a použít tak, jak to doma najdete.

Když se syn začal otáčet na bříško a obecně víc hýbat (a zajímat o okolí), už jsme knížku tolik nepoužívali. Vyblbli jsme se s hračkami a předměty denní potřeby. Je to proto fajn dárek především pro kamarádky v očekávání :)

29.01.2021 4 z 5


Cesta ke šťastnému dětství Cesta ke šťastnému dětství Catherine Gueguen

Knížka, která se mi četla velice těžko. Ne proto, že je místy trochu sušší a odborná, ale pro tu smršť pocitů, jakou to ve mně vyvolávalo. Bylo to pro mě náročné, ale důležité si tím projít. Více zde: https://1url.cz/Iz6rj

29.01.2021 3 z 5


Batole Batole Lenka Medvecová Tinková

Osobně jsem si jako hlavní sdělení odnesla (kromě velice zajímavých tvrdých dat o spánku malých dětí, kterými od té doby s úsměvem odpálkovávám chytráky, jež mají potřebu nám radit) potvrzení, že neexistuje jeden správný postup, jak "naučit" dítě spát. Spánek odráží celkovou pohodu v rodině a každé dítě je jiné, má trochu jiné potřeby. Je to o vzájemném respektu, empatii, lásce a trpělivosti. Moc jsem si přesně tohle potřebovala přečíst. ❤️ Více zde: https://1url.cz/Iz6rj

29.01.2021 4 z 5


Krok za krokem ke štíhlé linii Krok za krokem ke štíhlé linii John Hastings

Už je to nějaký čas, co jsem knihu četla, ale líbila se mi. Nabízí přestup k udržitelně zdravějšímu životnímu stylu. Učí principům správného stravování (včetně vážně chutných receptů, velikostí porcí, vyváženosti složek jídel) a dostatečného pohybu (cviky, tipy). Smyslem onoho inzerovaného 12titýdenního programu je naučit se žít zdravěji a lépe napořád, ne rychle shodit (a zas to nabrat).

23.07.2020 4 z 5


Neznámy Kimi Räikkönen Neznámy Kimi Räikkönen Kari Hotakainen

Skvělá kniha. Hotakainen odvedl výbornou práci. Napsal portrét člověka, jehož vystupování přímo svádí k tomu, aby životopisec přistoupil k šablonovitému popisu a snaze o senzační až bulvární čtení. Autor šel ale do hloubky, zabrousil i na citlivá témata, vyzpovídal velké množství Kimiho blízkých. Podle mě obdivuhodně vykreslil zajímavou osobnost se specifickým smyslem pro humor, která není sympatická každému, ale je bezesporu OPRAVDOVÁ - ve světě F1 je to vzácná vlastnost. Přiznám se - vždycky jsem pro Kimiho měla slabost právě pro jeho suché vtípky a přímočarost. Po přečtení téhle knihy si ho obrovsky vážím i jako člověka.

06.03.2020 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Silná kniha. Odsun Němců je téma, které mě, rodačku ze Sudet, osobně zasahuje a zajímám se o ně. Vyhnání je výtečně zpracována beletrie s nepříjemně historicky reálnými kořeny ve skutečných událostech. Ano, děj je syrový a brutální, ale snad ještě víc mě zasáhla linie vztahu mezi matkou-dcerou-vnučkou, na kterém se nemilosrdně podepsaly ony poválečné události.

01.02.2020 5 z 5


Těhotenství a mateřství Těhotenství a mateřství Miloš Velemínský ml.

Našla jsem zde vše, co jsem hledala. Kniha obsahuje rozumné rady, snesitelné množství product placementu a pěkné grafické zpracování.

01.02.2020 5 z 5


Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit Susan Cain

Čekala jsem víc. Kniha není špatná, ale není ani dobrá. Odložila jsem asi po 150 stranách, které mě nedokázaly chytnout. Ivett to shrnula dobře.

01.02.2020


200 tajných triků pro báječný první rok s kojencem 200 tajných triků pro báječný první rok s kojencem Ute Glaser

Kniha mi nakonec nic praktického nepřinesla - člověk za běhu zjistí, že některé tipy jsou pro něj nepoužitelné, k jiným naopak selským rozumem dojde sám. Ale bylo to fajn čtení během těhotenství, dodalo mi pocit, že to všechno půjde nějak zvládnout :)

27.01.2020 3 z 5


Jídelníček kojenců a malých dětí Jídelníček kojenců a malých dětí Martin Gregora

Recepty mi nepřišly úplně využitelné, obsahovaly spoustu ingrediencí, které bych do příkrmu zařazovala spíše opatrně - nadýmavý květák, alergenní rajčata... ale odborná část je praktická. Jen jsem narazila na nesrovnalost v doporučené gramáži masa podle věku, jinak jsem se dozvěděla užitečné věci. Psáno příjemným jazykem.

18.01.2020 3 z 5


Pohodoví rodiče – pohodové děti Pohodoví rodiče – pohodové děti Iva Jungwirthová

Srozumitelná a praktická knížka. Příklady z praxe pomáhají pochopit, co se autorka snaží sdělit. Její argumentace je navíc dost logická. Souhlasím s Petrush, některé názory byly i na můj vkus striktní, ale autorka je vedle psycholožky také matka - a každý rodič holt vychovává jinak :) Hlavni sdělení knihy - že důležitá je uměřenost, důslednost a intuice - mě jako čerstvou maminku prvního přírůstku uklidnilo a pozvedlo sebevědomí v nové roli.

09.01.2020 4 z 5


Aby dětem chutnalo Aby dětem chutnalo Petr Fořt

Tahle kniha se tváří jako odborná, ale přitom je to spíš pamflet. Neupírám autorovi znalost oboru, ale takto radikální přistup - často v kontrastu s aktuálně žitou praxí - přece nelze uvádět bez konkrétních zdrojů. Je to nedůvěryhodné. Použitý styl ani nekomentuji.

04.01.2020 odpad!


(Ne)schopná matka - Jak po porodu nezešílet a dostat se opět do formy (Ne)schopná matka - Jak po porodu nezešílet a dostat se opět do formy Kate Cook

Graficky moc příjemná knížka. Ale víc nic. Překlad působí místy trochu kostrbatě, ale hlavně je to prostě pro jinou cílovku. Myslela jsem si, že se dočtu také něco o tom, jak zvládnout první mateřství v psychické pohodě a s nadhledem. Našla jsem místo toho pouze návod, jak se co nejdřív dostat fyzicky do formy a nic neřešit - Ta změna života o 180 stupňů si přece po pár týdnech sama sedne, ne? *mrk mrk* U me si třeba nesedla, takže řeším jiné věci, než dokonalou postavu. Asi nejsem ta schopná matka, pro kterou toto psali :)))

04.01.2020 2 z 5


Deník rostoucího bříška Deník rostoucího bříška Bára Trojanová

Neuměla jsem si představit, že by kniha mohla být o ničem.... tahle je. Rádoby vtipná, úplně k ničemu :)

04.01.2020 1 z 5