Těhotenství a mateřství

Těhotenství a mateřství https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356941/bmid_tehotenstvi-a-materstvi-tVG-356941.jpg 4 13 7

Zodpovědní rodiče chtějí být na příchod svého potomka připraveni. Tato moderní barevná publikace vám poskytne všechny nezbytné informace. Tandem zkušených odborníků a vyhledávaných autorů přináší aktuální gynekologické a pediatrické poznatky, uspořádané do vyčerpávající, přehledné a graficky atraktivní příručky, která vás provede těhotenstvím i péčí o dítě od novorozeneckého do předškolního věku. Kniha se věnuje těmto tématům: * plánované rodičovství, přirozené i umělé otěhotnění * změny v těle budoucí maminky * vývoj zárodku a plodu * předporodní péče * porod a moderní postupy tišení bolesti * šestinedělí * úspěšné kojení * výživa dítěte, zavádění příkrmů a biopotraviny * manipulace s dítětem, psychomotorický vývoj, využití péřové peřinky * masáže dětí, plavání * nejčastější dětské nemoci, jejich léčba a prevence, první pomoc * očkovací kalendář * obezita u dětí Zcela nové jsou kapitoly o koupání, plavání a správné manipulaci s dítětem a také o významu péřové peřinky pro kojence, které doplnila Eva Kiedroňová, autorka bestsellerů Něžná náruč a Rozvíjej se děťátko.... celý text

Přidat komentář

Jacinda
03.11.2023 3 z 5

Z kapitoly o peřince jsem nabyla dojmu, že mé dítě bez ní brzo zemře. Pokud to tak je, proč děti balili v porodnici do zavinovačky a ne do peřinky? A odkaz na eshop k pořízení je trapný. Cpát peřinku do autosedačky vyložený hazard.
Jak už tu zaznělo, kniha je solidním product placementem. A že by moje miminko u kojení padalo únavou jenom proto, že ho nekojím v peřince (laktační poradkyně důrazně doporučila kontakt nahé kůže na kůži), to jsem si taky nevšimla.

EliskaD
14.04.2022 4 z 5

Užitečná kniha s velkým množstvím barevných obrázků. Popsané informace rozhodně pomohou v základní orientaci co a jak. Informace o těhotenství jsou v knize jen na prvních několika stranách, většina knihy je o péči o novorozence a kojence. Oceňuji v závěru přehled možných dětských nemocí a neduhů a jak je řešit. Nechybí ani popis resuscitace.


MinaHawke
27.09.2021 4 z 5

Pro mě jako pro prvorodičku byla kniha užitečná.

mišule5
29.09.2020 5 z 5

Kniha, ve které najdete vše co potřebujete vědět- od těhotenství, porod a péči o novorozence až do předškolního věku.
Doporučuji pro prvorodičky- mnoho dobrých rad ;)

L_Into
01.02.2020 5 z 5

Našla jsem zde vše, co jsem hledala. Kniha obsahuje rozumné rady, snesitelné množství product placementu a pěkné grafické zpracování.

Zuzaa
28.03.2019 4 z 5

Určitě je v knize spousta užitečných rad, ale místy na mě kvůli neustálým reklamám na Hipp, Bepanthen, Medelu a další výrobky působí jako laciný časopis. Podle mě reklady a product placement do knih nepatří. No a 20 stránková kapitola o nezbytosti peřinky, která je zakončena zveřejněním e-shopu, kde nakoupíte tu nejvhodnější, to jen potvrzuje.
Škoda, že reklamy knihu plnou rad a dobrých fotografií, tak degradují.

Phoenix16.cz
31.12.2017 5 z 5

Kniha je ucelený průvodce od těhotenství až po první vývojové etapy dítěte. Přičemž první a poslední kapitoly jsou spíš jen stručný přehled. Nejvíce prostoru je v knize věnováno péči o novorozeně, což je přesně to, co potřebují především matky s prvním dítětem. Text je doprovázen velkým množstvím obrázků, takže je vše naprosto jasné. Za největší plus v knize považuji způsob psaní textu, který je odborný, ale každý laik mu porozumí. Slabší jsou pouze kapitoly, které psala spoluautorka-žena. Ty občas připomínají mluvu z internetových diskuzních fór.