Neznámy Kimi Räikkönen

Neznámy Kimi Räikkönen https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415978/bmid_neznamy-kimi-raikkonen-n82-415978.jpg 4 60 16

Neznámy Kimi Räikkönen je príbeh človeka pochádzajúceho zo skromných pomerov, ktorý prerazil až na vrchol nezvyčajnej profesie jazdca formuly 1. Okrem Kimiho v tejto knihe prehovoria jeho matka, brat, manželka a dôverní priatelia. K slovu sa dostanú aj ďalší jazdci formuly 1, šéfovia tímov, mechanici, kondičný tréner, manažéri aj celkom obyčajný fanúšik F1. Dočítate sa veľa o jazdení, rodine, dôvere, voľnom čase a o dramatických okamihoch v doterajšom živote zaujímavého mladého muža. Neznámy Kimi Räikkönen je nespútaná, humoristická a zároveň dojemná kniha. Odhalí svet rýchlosti aj pre tých, ktorí sa o motoristický šport nezaujímajú. Nájdete tu aj množstvo doteraz nezverejnených fotografií z rodinného archívu Kimiho Räikk?nena. Dozviete sa, čo hovorí človek, ktorý zvyčajne nehovorí, a čo si myslí človek, o ktorom mnohí vedia, ale málokto ho pozná.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Tuntematon Räikkönen , 2018


více info...

Přidat komentář

Rebelka_uh
17.01.2023 4 z 5

Kimiho jsem měla jako jezdce vždy ráda, líbila se mi jeho přímočarost a jako jeden z mála většinou říkal to co si myslel. Jelikož však Kimi nebyl zrovna nejvýřečnějším pilotem, tak jsem se na knížku velmi těšila. Je napsána zajímavě ,svižně , čte se dobře. Autor nejen zpovídá Kimiho, ale taky jeho blízké. Dozvíme se jak se zrodila láska k motosportu, ale také jaký je Kimi doma, mezi svými nejbližšími.

Eisy
08.01.2023 2 z 5

Za každou knihu o F1 jsem rád, ale z této knihy je cítit snaha vyždímat, co nejvíce z konce Kimiho kariéry, dokud si ho fanoušci pamatují, tak pustil pár opileckej historek, doplnil se pár info z počátku kariéry, statistiku a hotovo.


marek7167
31.10.2022 5 z 5

Bývalý jezdec F1 a zároveň poslední vítěz Ferrari z roku 2007.

Kimi by knihu popsal asi takto: "Bwoah, many letters on the paper..."

"Netradičně pojaté zpracování knihy o netradičním jezdci F1." Takto bych shrnul knihu jednou větou já. Kniha místy ztrácela dech, i přesto přečteno na jeden zátah. Potěšila mě možnost vidět Kimiho i jinak, než bez úsměvu s černými brýlemi. Měl jsem ho rád už předtím, nyní má mého respektu a obdivu dvojnásob.

KidCZ
29.12.2021 4 z 5

Čtivá kniha, která kašle na závody a zaměřuje se na jezdce a jeho povahu, vykresluje ho tak, jak ho skrze televizi lidé nemohli poznat. A je to tak dobře. Výsledky si stylově člověk může přečíst na konci, mluví samy za sebe. Ve druhé půlce knize dochází dech, ale i tak jsou to dobré 4*.

Venda32
13.12.2021 4 z 5

Svižně, zajímavé čtení. Netradičně napsaný životopis, proto ta hvězda dolů. Mě tam prostě nějaké informace chybějí. Možná je to tím, že kniha je prošpikovaná různými pikantními příběhy a o působení v jednotlivých týmech skoro nic. Formulového fanouška to prostě zajímá, i když kniha je životopis jednoho konkrétního jezdce.
Vadily mi nepřeložené anglické věty. Někdy byly pro pochopení části příběhu důležité.

hippiesak
26.02.2021 4 z 5

Na tuto knihu jsem se hodně těšil. Nebyl jsem sice nikdy velký fanda Kimiho, ale určitě patřil k mým oblíbenějším pilotům. Jsem samozřejmě fanda F1. Po dočtení knihy si tohoto borca více vážím a více se na něj zaměřím :) Je to borec s velkým B. Kniha byla super. Ale škoda pro autora Hotakainena, že jsem před časem dočetl knížku Steve Jobs od Issacsona. Ta byla totiž geniální. Tato kniha byla takový slepenec informací. Občas typu článků z časopisu. Ve výsledku je to ale kniha zajímavá, dokáže nám blíže popsat zákulisí F1. Dostane ode mě tedy 4 hvězdy a pro fanoušky F1 mohu doporučit :)

PastorMal13
01.01.2021 4 z 5

Taková třináctá komnata Kimiho Räikkönena, nejznámějšího jezdce F1. Kniha pojednává spíše o životě tohoto Fina, než o závodech. Biografie je psaná pohodovým jazykem, takže se čte poměrně rychle. Autor, jak sám přiznává, není velikým fanouškem efjedniček, avšak to této knize vůbec nic neubírá, spíše naopak, přibližuje sport čtenáři, který není zrovna formulový fanatik.

Ena
28.11.2020 4 z 5

Skvělá kniha pro fanoušky tohoto jezdce, díky jeho spolupráci na knize se dozví mnoho věcí pod povrchem.

kozel89
12.10.2020 5 z 5

Řekl bych poněkud netradičně psaná autobiografie. Čekal jsem, že se začne pěkně od začátku a že o každém jeho angažmá v jednotlivých stájích bude nějaká ta kapitola. Trošičku mě mrzí, že to tak nebylo, protože kariéra u Sauberu, McLarenu a Lotusu zde v podstatě skoro vůbec nebyla zmíněna. Nicméně to ve finále až tak nevadí, protože kniha je napsaná velice čtivě a o Kimim se člověk dozví hodně. Po přečtení knihy si ho o to víc vážím jako člověka. Pro fanoušky Kimiho je tato knížka povinnost.

janina66
10.09.2020 5 z 5

Výborné. Tuto knihu o Kimim si pořídila moje dcera, protože obě mu moc fandíme od jeho začátku ve F1 i v rally. Dokonce jsme několikrát byly na velké ceně Rakouska. Kniha se mi líbila, že obsahuje jeho začátky, rozhovory se známými lidmi a spousty fotek. Líbí se mi Kimiho svérázný humor.

L_Into
06.03.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Hotakainen odvedl výbornou práci. Napsal portrét člověka, jehož vystupování přímo svádí k tomu, aby životopisec přistoupil k šablonovitému popisu a snaze o senzační až bulvární čtení. Autor šel ale do hloubky, zabrousil i na citlivá témata, vyzpovídal velké množství Kimiho blízkých. Podle mě obdivuhodně vykreslil zajímavou osobnost se specifickým smyslem pro humor, která není sympatická každému, ale je bezesporu OPRAVDOVÁ - ve světě F1 je to vzácná vlastnost. Přiznám se - vždycky jsem pro Kimiho měla slabost právě pro jeho suché vtípky a přímočarost. Po přečtení téhle knihy si ho obrovsky vážím i jako člověka.

Azmodan
16.11.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha o jedné osobnosti, kterou známe hlavně ze sedačky F1. Kniha pojednává o Kimim jako o člověku, otci, závodníkovi i závodníkovi ve formuli 1. Není to jen mapa a suchopárný popis jeho roků u Ferrari, je to biografie o člověku jako takovém.
Všiml jsem si, že někteří byli zklamáni tím, že to právě není kniha mapující jen závodní léta (ve F1). Mě to však nevadí, spíš nakopak. Dostal jsem tak komplexní obraz a možnost nahlédnout tak říkajíc "za oponu" člověka, který má svůj šarm, charisma a osobnost i ve světě "loutek", které sice některé z nich obdivuji, ale zpravidla se zmohou jen na "auto jede dobře, měli jsme problémi s pneumatikami". Kimi nanuk nebo Kimi koukající do blba, když o něm mluví Lewis to je něco jedinečného.
Tato kniha je právě o tomto výjimečném člověku, který bude osobností i za 30 let a to ne proto, že má jeden titul mistra světa F1 (navíc za Ferrari, což dle mě je jako mít všechny tituly kdekoliv jinde), ale proto, že to je prostě Kimi.
Knihu vřele doporučuji!!!!

Ďumbierka
26.09.2019 5 z 5

Túto knihu som musela mať. Vlastne mi bolo jedno čo tam bude vo vnútri napísané a ako to bude napísané.
Je to jedna z mála kníh o jazdcovi F1, ktoré v poslednom čase vyšli a v slovenčine, to ani nehovorím.
A každý fanúšik tohto športu už určite zaregistroval meno Kimi Räikkönen a možno aj nefanúšik.
Chlapík, čo jazdí formulu, nič moc nenahovorí alebo má rád dlhé žúrky. Muž, ktorý získal chtiac - nechtiac prezývku “Iceman”. Jazdec, ktorému skrátili meno, lebo Kimi sa pamätá lepšie, ako Kimi-Matias.
Ale to je asi všetko, čo kedy uniklo do sveta.
Každopádne je toto veľmi plytké zhrnutie jednej osoby. A ešte k tomu takej, ktorá sa stala majstrom sveta vo formuli 1.
Kimi si stráži súkromie, nebavia ho nudné kecy a rozhovory po pretekoch, keď nie je čo zaujímavé povedať, na nezaujímavé a zbytočné otázky.. Má rodinu, za ktorou sa vracia vždy po súťažnom víkende. Veľmi ich ľúbi.
Táto kniha ma tak prekvapila. Veľmi milo. Je to skvelé relaxové čítanie. Autor Kari Hotakainen to napísal podľa mňa ako pán! Naozaj som mala pocit, že sedím s nimi na gauči a sledujem ako Kimi hovorí do diktafónu, ako sa s nimi prechádzam po padoku a pýtam sa na Kimiho ostatných. Vôbec som netušila, aký mal život ako malý chlapec, ako sa do F1 dostal a niektoré veci ma dojali a na niektorých som sa skvelo pobavila. Dlho som sa nezasmiala pri žiadnej knižke. A teda niektoré Kimiho nápady, výstrelky a odpovede, prípadne poznámky...
Za mňa skvelosť!!
A teda nevedela som mnohé. Kimi je správny chlapík a v mojich očiach znovu stúpol. Ak vás láka sa dostať k informáciám o Kimim, a aj tak trochu nazrieť pod pokrievku luxusného a občas zákerného a rýchleho sveta F1, toto je naozaj dobrá voľba.

MilanCFC
16.09.2019 4 z 5

Jakákoliv další nová informace o Kimim je úplný zázrak! A zde se toho fanoušek dozví dost :-) Teď už si jen knihu nechat příští rok na GP podepsat.

Corso
14.09.2019 2 z 5

Uprimne? Velke sklamanie. Kniha o pilotovi F1 nevychadza kazdy rok. Len takto si knihu o Kimim nepredstavujem. Ano, je to o Kimim ako cloveku, ale straaasne malo ako o Kimim pilotovi F1. Skoro pol knihy o jeho detstve a zaciatkoch. Potom ked sa konecne dostavame k F1, dve strany o sezone v Sauberi, 4 rocna kariera v McLarene na asi osem stranach, z toho dve alebo tri o Jamesovi Huntovi. ...Kriste pane, ja som nechcel citat o opitych fanusikoch co sa ho nevedia dockat v lobby hotela, alebo kolku flasu vody prave pije pri rozhovore s autorom!!! Kniha o pilotovi F1, ktoru napisal autor, ktory bol len par krat v paddoku ako host a par krat u Kimiho doma. (Skomoleny umelecky styl kde v jednej vete cas minuly, v druhej hned pritomny a v tretej buduci, aby sme sa zase vratili v minulemu je len rusivy moment.
Jedna hviezda za uprimny obraz Kimiho povahy a jeho otvorenost pri priprave knihy, asi sa musel dost premahat, druha hviezda za to, ze sa aspon obcas dotkneme pretekania.
Statistiky ktore su pripojene na zaver, vam o rok budu nanic, bo nebudu kompletne. Kimi este nekonci, zaco som rad. Zabavny chlapik na sledovanie.
Dodatok: Dnes je 13.10.2020, pred dvoma dnami sa konala VC Eifelu, (poznamocka pre buduce pokolenia, tato COVIDom zasiahnuta doba vyprodukovala najzabavnejsiu sezonu za poslednych aspon 25 rokov.) Eifel je Nurburgring, a na nej sa stal Kimi pilotom s najviac odjazdenymi velkymi cenami. 323!! Prekonal tak Rubensa Barrichella ktory ich odjazdil 322. Plus... ze na Nurburgringu dorovnal Hamilton rekord vitazstiev 91 Schummiho. Prepisovali sa dejiny. :)

Renike
05.09.2019 5 z 5

Kimi :) už jsem to v maďarštine o Vánocích přečetla..kdo je fanoušik určite ocení.

Štítky knihy

automobilový sport Formule 1, závody F1

Autorovy další knížky

Kari Hotakainen
finská, 1957
2019  81%Neznámy Kimi Räikkönen
2006  80%Na domácí frontě
2022  76%Příběh
2011  83%Role člověka
2007  76%Chrám svatého Izáka

Kniha Neznámy Kimi Räikkönen je v

Právě čtených5x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených3x
Knihotéce43x
Chystám se číst18x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x