KnihypodleTerky KnihypodleTerky komentáře u knih

☰ menu

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Série Never After čerpá inspiraci z klasických pohádek a mýtických příběhů. Ale pozor! Knížky jsou plné vášně a násilí. Proto je lepší číst tuto sérii pokud vám už bylo 18 Zjizveni jsou příběhem inspirovaným Lvím králem. Po smrti otce na trůn usedne Michael, ale jeho mladší bratr Tristan je odhodlaný mu to překazit. Pak ale na hrad dorazí Sára a Tristan se ocitne úplně v jiné válce. Sára má svůj jasný plán - chce si vzít krále a vyhladit rod Faasů. Nepočítala však s tím, že potká Zjizveného prince. Je nebezpečný a hlavně také jedním z těch, které má zabít. Hranice mezi vášní a nenávistí se postupně ztenčuje a Sára si přestává být jistá komu má vlastně věřit. Čemu dá přednost? Pomstě nebo padouchovi, do kterého se nikdy neměla zamilovat?

Na začátek bych chtěla moc poděkovat @knihydobrovsky a @sberatelka.knih za zaslání mi knížky na recenzi!

Kniha Zjizveni je druhým dílem Série Never After. Po dočtení prvního dílu jsem hned věděla, že si musím přečíst i druhý díl! Je sice pravda, že jsem se trošku bála, že se mi nebude líbit, ale nakonec jsem ráda, že jsem se do knížky pustila

Příběh se volně inspiroval Lvím králem, kterého jsem jako malá zbožňovala Proto jsem byla hodně zvědavá, jak se s tím autorka popasuje.

Děj mě moc bavil, postavy jsem si naprosto zamilovala a knížku jsem díky čtivosti přečetla během dvou dnů. Od začátku do konce byla knížka napínavá a plná zvratů, což jsem opravdu ocenila Jsem ten typ čtenáře, který má rád „když se něco děje

Pokud se vám od autorky líbila knížka Lapeni, tak si myslím, že se vám bude líbit i tato. Možná i o něco víc Díky krátkým kapitolám a střídání pohledů Tristana a Sáry jsem knížku nemohla odložit. Sára sice působí jako křehká slečinka, ale zdání klame. Je to velká, odhodlaná bojovnice, která se rve za spravedlnost. A Tristan..to je kapitola sama o sobě Jeho postava byla tak skvěle napsána, že jsem si ho totálně zamilovala.

Podtrženo sečteno, pokud je dark romance váš šálek kávy, rozhodně Zjizveni zkuste. Já osobně mohu za sebe knížku doporučit


5/5

07.03.2024 5 z 5


99 kluků Micaha Summerse 99 kluků Micaha Summerse Adam Sass

99 kluků Micaha Summerse (Adam Sass)

Micah Summers kreslí na svůj instagram všechny kluky, kteří se mu líbí. Na instagramu má spoustu fanoušků a všichni netrpělivě čekají na kluka číslo 100. Micah je přesvědčený, že právě kluk číslo 100 bude ten pravý. Jednoho dne se dostane do nečekané situace ve vlaku, kde potká pohledného kluka s neobvyklou bundou. Micah si je jistý, že to je ON. Bohužel si navzájem nestihnou říct jak se jmenují, nevymění si telefonní číslo a záhadný kluk z vystoupí. Naštěstí si zapomene bundu ve vlaku a Micah se ho snaží vypátrat a bundu mu vrátit. Podaří se mu záhadného kluka najít? A je opravdu tento kluk ten pravý?

Na začátek bych chtěla moc poděkovat za knížku v rámci #spoluprace Markét z profilu @endlessbibliophile a @humbook_blogeri a @humbook.

Vůbec jsem nečekala, že knížka bude takto čtivá a zajímavá . Oba dva hrdiny jsem si zamilovala a byla jsem zvědavá, jak se bude jejich vztah vyvíjet. Bohužel mi jen trochu nesedl začátek jejich vztahu. Přišlo mi to dost rychlé a možná i trochu nereálné.

V knížce bylo několik momentů, u kterých jsem se smála a culila z toho, jak sladký Micah s Grantem jsou . Knížka je sama o sobě dost čtivá a největším plusem byly opravdu moc povedené ilustrace, které příběh hezky dotvářely a dělaly ho pohádkovějším!

Během čtení jsem si nebyla jistá s hodnocením. Do půlky knížky jsem se přikláněla spíš ke 3, ale když jsem se dostala na konec, usoudila jsem, že této sladké pohádce nemůžu dát jen 3, ale knížka si zaslouží krásné 4. Ano, je to pohádka a občas se to může zdát lehce přetažené za vlasy, ale přesně to jsem právě teď potřebovala! Lehké čtení, které vás pohladí po duši a vykouzlí vám úsměv na tváři.

Celkový dojem z knížky je velice kladný. Knížka má letní atmosféru a rozhodně si ji doporučuji přečíst v období prázdnin, u moře, u bazénu nebo prostě kdekoli, kde si budete chtít přečíst čtivý příběh dvou kluků, kteří hledají sami sebe, a kteří chtějí být šťastní

18.07.2023 4 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Zorie a Lennon byli už od dětství přátelé, jenže pak se mezi nimi něco pokazilo a najednou se nemohli ani cítit. Zorie začala Lennona nenávidět, našla si nové přátele a začala se mu za každou cenu vyhýbat. Jenže jak už to tak bývá, život je nevyzpytatelný. A tak oba nakonec skončí spolu, sami, když je kamarádi po nevydařeném kempování, nechají přímo uprostřed divočiny.

Nádherný příběh Teď si tak říkám, proč jsem se k této knížce nedostala dřív?

Můžu říct, že mě to neskutečně bavilo a čtení jsem si užívala společně s našimi hrdiny. Zorie jsem si oblíbila od první chvíle. Příběh je psaný ich formou a krásně se do ní vcítíte. Na tak mladou dívku měla docela jasný životní cíl a i cestu k němu. Za to ji obdivuju. Já v sedmnácti letech nevěděla ani to, na jakou vejšku chci jít. Kromě Lennona, u kterého mě bavil jeho černý humor a celkový pohled na svět, jsem si ještě oblíbila Zoriinu mamku. Byla starostlivá, milá a přesně takovouto osobu bych ve svém životě chtěla mít.

Když si nebudete chtít tuto knížku přečíst pro postavy, tak si ji přečtěte pro místa. Do teď jsem myslela, že mě Amerika moc neláká, ale tohle…..Popisy míst byly naprosto dechberoucí!

Kudy ke hvězdám je pohodová a poklidná knížka na léto se skvělou atmosférou u které si člověk odpočine. Ale zároveň je v ní i mnohem víc.

Jsem maximálně spokojená a další knihu od autorky si rozhodně nenechám ujít.
Doporučuji všem, kteří milují romantické knihy a krásné obálky!


——————————————
5⭐️/5⭐️
——————————————

14.06.2022 5 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

V této knížce se společně s průvodkyní Remy ocitáme v domě, který je svou strašidelností vyhlášený natolik, že na něj lidé jezdí na prohlídky. Po jedné prohlídce jí jeden z účastníků udělí nabídku. Chce v domě strávit dva týdny se skupinkou lidí a pozorovat paranormální jevy, které se v domě dějí. Remy nakonec souhlasí, a tak se nadšená osmičlenná skupinka sejde v domě Carrow. Hned, jak se tam objeví, začne silná bouřka, která jim znemožní odjet. Začnou se dít podivné věci, ale to je teprve začátek…..

Jedno velké WOW! Velice mě zaujal nápad na příběh. Já sama si ráda čtu o strašidelných domech, hradech a rozhodně chci v životě nějaký navštívit, takže jsem si tuto knihu musela přečíst.

Přízraky domu Carrowů byla má první přečtená kniha od této autorky a musím říct, že se mi opravdu moc líbila.

Autorka píše neuvěřitelně poutavě. Začetla jsem se a než jsem se nadála, tak byl konec knihy Autorka popsala prostředí strašidelného domu, přízraků, záhadných vražd a duchů tak moc uvěřitelně, až mě to ohromilo.

Co musím knížce bohužel vytknout byl konec. Závěru předcházelo pár překombinovných scén, ale ty bych ještě snesla, ale největším zklamáním byl jednoznačně až moc nereálně pohádkový konec, což mi k příběhu prostě ani trochu nesedělo.

Každopádně mě Darcy nezklamala. Její kniha byla lehká, napínavá a hlavně zatraceně čtivá! Těším se, až si od ní přečtu něco dalšího


——————————————
4,5⭐️/5⭐️
——————————————

09.06.2022 4 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Avery byla obyčejná středoškolačka, která chtěla dokončit střední, vystudovat univerzitu a najít si práci. Život se jí obrátil naruby, když jí miliardář Tobias Hawthorn odkázal svůj majetek. Avery netuší, proč jí člověk, kterého nikdy nepotkala, odkázal vše, co měl. A nechápe to ani nikdo jiný. Avery je však ta, která se teď musí vyrovnat nejen s penězi a záhadou, ale i s naštvanými příbuznými Tobiase Hawthorna.

Tak tohle bylo boží! Upřímně jsem nečekala, že mě knížka bude až tolik bavit, protože ke knihám, kolem kterých se strhne tak velký hype, přistupuji většinou velmi opatrně a skepticky. O to větší mám radost, že jsem se tentokrát spletla a kniha stála za to!

Příběh Avery, která jednoho dne zdědí majetek miliardáře, kterého Avery nikdy v životě neviděla, mě bavil od první stránky. A to hlavně díky krátkým kapitolám a jednoduchému a velmi čtivému stylu psaní. Kniha je plná hádanek a otázek, takže pořád nad něčím uvažujete a snažíte se vše vyřešit.

Knize nemůžu vytknout absolutně nic. Byla to jízda, kterou jsem si opravdu moc užila! Čtivost, prostředí, děj, postavy, vztahy, minulost, záhady a tajemství - zkrátka to bylo skvělé!

Hra o dědictví byla kniha plná dobrodružství i napětí a doufám, že na druhý díl nebudeme dlouho čekat.

—————————————————
5⭐️/5⭐️
—————————————————

29.05.2022 5 z 5


Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Hlavní hrdinka Abby se ve svém volném čase věnuje malování. Doma má vlastní ateliér a po maturitě chce nastoupit na uměleckou školu. Aby však měla oproti ostatním uchazečům výhodu, potřebuje získat první zkušenosti s prodejem jejích děl.
V místním muzeu se jako každý rok pořádá výstava amatérských obrazů, což znamená, že má Abby příležitost ukázat svůj talent.
Autoři těchto děl však musí být starší osmnácti let, a proto ředitel její obrazy nepřijme. Navíc dodá, že nemají žádný výraz a hloubku.
Abby se rozhodne sepsat seznam 10 úkolů, které musí toto léto splnit a díky nim se změnit k lepšímu.

Prvních pár stránek mě kniha moc nebavila, ale potom jsem se začetla a nutně jsem potřeboval vědět, co se stane dál. Příběh knížky není nijak zvlášť překvapivý či napínavý, opravdu jde o relaxační romantickou knížku. Ale styl psaní autorky je neskutečně čtivý a hlavní postavy jsou moc sympatické, takže se knížka čte sama.
Vztah mezi Abby a Cooperem působí přirozeně a neuspěchaně, což se mi moc líbilo.
Pokud hledáte něco oddechového s příjemnou atmosférou, milou romantickou zápletkou a u čeho nebudete muset přemýšlet, Láska a jiné úkoly je určitě dobrá volba.

—————————————————
4,5⭐️/5⭐️
—————————————————

26.05.2022 4 z 5


Losing it Losing it Cora Carmack

Hlavní hrdince je něco málo přes dvacet let a studuje vysokou školu herectví. Právě má začít nový semestr a ona řeší (pro ni) obrovský problém - je stále panna. Svěří se svojí nejlepší kamarádce a tu napadne jediné možné řešení. Vyrazit do baru a sbalit nějakého vhodného muže, který bude ochoten tento problém, společně s ní, vyřešit. A kdo může být lepší než překrásný, mladý muž, sedící sám u stolku s KNIHOU v ruce! Od chvíle, kdy se ti dva seznámí začíná naprosto dokonalá a vtipná jízda!

I když jsem se nejdříve trošku děsila tématu, byla jsem na knihu strašně zvědavá. Čtení jsem si užila a hlavní hrdinka mi i přes své, ne příliš inteligentní chování, přirostla k srdci.

Příběh vypráví studentka Bliis, kterou si okamžitě oblíbíte pro její smysl pro humor, trapné scénky a obyčejné problémy s dospíváním, jako jsou kluci a škola. A právě ty trapné okamžiky, jaké Bliss se svými přáteli prožívá, z knihy dělají vtipný a originální příběh.

Kniha je opravdu jednodušší a určená spíše mladším čtenářům. Občas jsem nad přemýšlením Bliss kroutila hlavou. Na druhou stranu se kniha čte výborně a přelouskáte ji během dvou dnů Epilog bych sice úplně vynechala, protože v zásadě nebyl potřeba, ale jinak je to úžasná oddechovka, kterou přečtete jedním dechem.

Velkým plusem je nejen čtivost, ale i vtipné hlášky a situace. U Losing It jsem se několikrát od srdce zasmála, takže i díky tomu knihu klidně doporučím s tím, že nesmíte ale čekat nic velkého, ale pouze oddechové čtení.

———————————————
3,5⭐️/5⭐️
———————————————

26.05.2022 3 z 5


Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Tři zmizelé děti, které se nepodařilo najít. Dávno odložený případ, o který se už nikdo nezajímá. Ale jen do té doby, než jsou v Lipové nalezeny kosti malého chlapce. Vše nasvědčuje tomu, že je to jedno ze zmizelých dětí. Ale pozor! Dítě nezemřelo při únosu, ale mnohem později. Je zde tedy nějaká šance, že další dvě děti jsou ještě naživu….

Po přečtení knihy Stvůra jsem se na nový detektivní příběh Laury Linhartové a Adama Beneše vyloženě těšila. A rovnou mohu říct, že jsem nebyla zklamaná! Dostala jsem přesně to, co jsem chtěla.

Vesnice je neskutečně čtivý příběh, který Vás okamžitě vtáhne do děje! Já sama jsem knihu přečetla během dvou dnů (a zvládla bych to i během jednoho dne, když bych neměla i jiné povinnosti ).

V knize sledujeme vyšetřování téměř den po dni a vše se vyřeší během necelého měsíce. Díky tomu má kniha spád a nenajdete v ní nudná místa.

Určitě Vám doporučuji přečíst si nejdříve autorčinu předchozí knihu Stvůra, ale pokud začnete Vesnicí, vůbec to nevadí, vše pochopíte i tak

Kniha Vás okamžitě pohltí a nepustí. Musíte ji prostě dočíst. Ani u této knihy mě @kristynatrpkova nezklamala. Už teď se nemohu dočkat dalšího závěrečného dílu této trilogie!

——————————————
5⭐️/5⭐️
——————————————

19.05.2022 5 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

V knize sledujeme vyšetřování brutálně zavražděné devatenáctileté dívky, kterého se ujímá vyšetřovatelka Laura Linhartová a její kolega Adam Beneš.
Hlavním podezřelým z vraždy se stává nedávno usvědčený vrah, který má na svědomí podobnou vraždu. Oba případy mají shodné znaky, ale brzy se ukáže, že jde pouze o podobnost. Na scéně se tedy objevuje neznámý vrah číslo dvě. Laura se společně s Adamem pouští do záludného vyšetřování plného nečekaných odhalení. A to doslova!

Tak to bylo něco! Knížka byla čtivá, napínavá, pro mě i nepředvídatelná a hlavně výborně promyšlená.

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Na konci každé kapitoly mě autorka každou další větou zlákala číst dál

Druhý díl Vesnice je spíš volným pokračováním, ale doporučuji číst knihy ve správném pořadí

Pokud máte rádi detektivky, tak knihu rozhodně doporučuji!

———————————————
5⭐️/5⭐️
———————————————

18.05.2022 5 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Hlavní hrdinka Penelope je spisovatelka z malého městečka, která hledá inspiraci pro erotický román o bohatém a sexy chlapovi snů. Na začátku knihy přijede do Chicaga, aby pomstila kamarádku. Osud zařídí, že se omylem dostane do drahého apartmánu pohledného Jakea, jejího Chlapa snů. Podaří se jí přesvědčit Jakea, že ona je jeho Dívka snů?

Tak tohle bylo něco! Už od první kapitoly jsem věděla, že to bude příběh přesně pro mě Sice mě na na začátku Penelope dost rozčilovala, ale pak jsem si zvykla. Příběh jako takový byl velice jednoduchý, ale hlavním cílem autorky bylo bezpochyby pobavit a to se jí rozhodně povedlo. Takže pokud se chcete pobavit a "vypnout", tak mohu tuto knihu jen a jen doporučit

—————————————————
4⭐️/5⭐️
—————————————————

16.05.2022 4 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Hlavní postavou knížky je detektiv Josie Quinnová, která je momentálně suspendovaná za použití nepřiměřeného násilí při zatýkání. Svou práci miluje, je v ní dobrá a odmítá stát mimo, když se v jejím městě děje to, co se právě děje.

Ve městečku Denton zmizí mladá dívka - sedmnáctiletá Isabelle Colemanová. I přes to, že ji hledalo celé město, kromě telefonu po ní nejsou žádné stopy. Naopak se najde jiná dívka, která je pohřešovaná již rok, bohužel však nemluví. Josie odmítá stát mimo vyšetřování, a tak se sama pouští po stopě. Jelikož je opravdu výborný detektiv, tak i přes to, že nemá, kvůli svému postavení mimo službu, dostupné pomůcky, které mají její kolegové, je před nimi o krok napřed, dokáže si dát dohromady spoustu věcí a brzo zjišťuje, že by pohřešovaných dívek mohlo být více.

Autorka má výborný styl vyprávění, rychle se do děje dostanete a nechcete knihu odložit. Děj pěkně ubíhá a pomalinku odkrývá jednu důležitou stopu za druhou, která vás dovede až k samotnému rozuzlení.

Celkově musím říct, že se jedná o velice dobrou detektivku s nečekanými zvraty. Až do konce nebudete vědět, kdo je vrah. 

Pokud máte rádi detektivky, tak knihu rozhodně doporučuji!

5⭐️/5⭐️

14.05.2022 5 z 5