Khazara Khazara komentáře u knih

☰ menu

Expres Lillabo Expres Lillabo Sophie Holmqvist

Dětem se příběhy líbí, ale obrázky je děsí..a nás tedy také.

30.11.2023 3 z 5


Abeceda Abeceda Miloš Holas

Bačkory, bačkory, bačkorata, báby nosí paraplata. Bude-li bouřka, třesky, plesky, budou jimi strašit blesky.
Dědku, dědku, dědku, dej nám něco k snědku. Dneska v naší troubě straší, dej nám třeba horkou kaši, dobrá kaše na mlíku, dej třeba kus rohlíku.
Fičí, fouká fujavice, Filip vyšel na zajíce, fí bum střílí ve mžiku. Flintu má z půlky rohlíku.
I je jako tenký vlásek, i je hlásek skřivánka. I je něžný konipásek, Ivo, Ivan, Ivanka.
Lilie a kopretiny, léto kreslí na trávníčku. Ludvík dostal, že byl líný, lískovicí na zadničku
Rak si vyšel do světa, roztahuje klepeta, ryby kolem brousí, roztahuje vousy.
Tiše, tiše, naší Anči, tužka po papíře tančí. Tančí Anči k potěše, tak jak koza na střeše.
Vašek chytl vrabce, vrabce už má v kapse. Vyběhl s ním na ulici, vrabec ulét nohavicí. Vašek slzy stírá, v gatích byla díra.

23.03.2023 5 z 5


Víc než jen vietnamská kuchařka Víc než jen vietnamská kuchařka Long Tran

Pokud nebydlíte někde poblíž Sapy, tak si bohužel můžete nechat zajít chuť. Většina ingrediencí vám zůstane nedostupná. Také jsem čekala nějaké menší povídání o kultuře či zajímavosti, ale bohužel..

17.01.2023 1 z 5


Polda a Olda do třetice Polda a Olda do třetice Stanislav Havelka

Nějak to po letech už není ono.

17.01.2023 2 z 5


Harry Potter: Filmová kouzla Harry Potter: Filmová kouzla Brian Sibley

Nic zvláštního jsem se nedočetla (mám přečtení knížky i zkouknuté filmy). Přílohy jsou v angličtině, což asi nepotěší každého.

17.01.2023 2 z 5


Red a Blue 1 Red a Blue 1 Hidenori Kusaka

Pokémon R&B je moje první manga, kterou jsem měla v rukách. Jelikož jsem byla „odkojena“ na seriálu a hrách, a tak jsem vůči komiksové verze měla začnou nedůvěru. Očekávala jsem jen alternativní příběh k seriálu a brzy mě překvapilo, jak moc jsem byla daleko od pravdy. Předně komiks seriál víceméně ignoruje, ať už jde o vlastnosti Pokémonů, či celý pohádkový svět. Zakládá si na informacích, které jsou známy pouze z her. Komiks proto nabízí o dost drsnější pohled – Pokémoni se vážně zraňují, stejně tak trenéři. Sem tam nějaká useknutá končetina či vážnější zranění. Díky tomu však komiks nabízí originální čtení a pohled na pokémoní svět. Příběh je velmi napínavý, i když uznávám, že jakmile se do toho připlete Yellow, začne to být trochu divnější. Každopádně jsem všechny knížky hltavě četla a hned si musela objednávat další a další díl. To už se mi dlouho nestalo. A co je nejhorší, hned máte chuť oprášit staré hry a znovu se vydat do dětských let.

21.06.2022 5 z 5


Loki: Bůh, který spadl na Zemi Loki: Bůh, který spadl na Zemi Daniel Kibblesmith

Loki je má nejoblíbenější komiksová postava a za ty roky už jsem přečetla 90 % komiksů, které se kolem něj točily. Komiks v češtině mě samozřejmě zlákal, ale bohužel musím napsat, že tato komiksová série vlastně jen poukazuje na rozpad Marvelu. Celý "příběh" v celé nahotě ukazuje, že komiksoví tvůrci nevědí, co s postavou Lokiho udělat. To se prostě stává, když máte zažitou postavu s mnohaletou historií a pak se ji mermocí snažíte přeměnit, aby se svezla na aktuální vlně popularity. Jenže takhle to prostě nefunguje. Kniha nabízí jakousi koláž příběhů, které neustále pendlují z minulostí, přítomnosti, budoucnosti, aniž by to dávalo smysl. Není mezi nimi spojitost, nejsou uzavřené... Na dvou stranách se začne rozbíjet zajímavý příběh a na třetí straně se zas řeší něco úplně jiného. Nějaká velká pointa se nekoná a úplně mimo mi přijde westernový příběh, to už jsem myslela, že se mi snad něco zdá. Název knihy by měl být zcela jiný: ,,Loki: nevíme, co s ním."

06.10.2021 2 z 5


Novověk : posledních 500 let Novověk : posledních 500 let Jane Bingham

Další kniha ze série. Bohužel krásné ilustrace ustoupily fotografiím, což je sice pochopitelné u soudobých dějin, ale i velká škoda. Encyklopedie tím úplně ztratila své kouzlo.

17.12.2020 2 z 5


Batman Batman Craig Shaw Gardner

Texty se značně liší od filmu, což dost kazí atmosféru.

08.12.2020 2 z 5


Kniha o těhotenství, porodu a dítěti: Těhotenství (kniha první) Kniha o těhotenství, porodu a dítěti: Těhotenství (kniha první) Antonín Pařízek

Za mě velké zklamání. Kniha je vychvalovaná horem dolem a když ji pak držíte v ruce, tak se ptáte proč. Snad každá 4. strana obsahuje reklamu. Ne nějakou nenapadnou, ne jedna věta, ale třeba celá (dvoj)strana s reklamou na nějaký produkt. Kdybych s knížky vytrhla všechny reklamní stránky, tak bude nejspíše o polovinu chudší. Když si vezmu, že za jednu knihu dáte 300-400 Kč, tak mi to přijde jako zlodějna. Informace jsou spíše obecnějšího charakteru, některé se dají slovo od slova najít i na internetu, takže ve výsledku se nic nového nedozvíte. Celkem pěkné je rozdělení měsíc po měsíci, kdy se dozvíte, jak je velký plod a jaké potíže vás čekají. To je většinou shrnuté na jednu stranu, na druhé straně máte fotku proměny těla. Dále kniha obsahuje otázky na nečasté odpovědi. Nečasté píši schválně, protože jsou to dost specifické dotazy, které asi pomůžou minimu lidí (např. ve stylu: jsem v 8. měsíci těhotenství, můžu podniknout 12 hodinový let?). Mohla jsem porovnat s knihou Nová velká kniha o mateřstvím, která byla mnohem přehledněji zpracovaná a informací tam bylo podobně, neřku-li více, jako ve všech třech knihách. Hlavně fotky, jak díte správně nosit, jak koupat, základní jídelníček atd. Kniha od Pařízka je fajn, pokud ji od někoho dostanete, ale jinak doporučuji nejdříve prolistovat třeba v knihovně.

12.11.2020 1 z 5


Ferdův slabikář Ferdův slabikář Ondřej Sekora

Pohádka o kaňkách mě po letech trochu překvapila, aneb jak chtěl učitel podpálit školu i s žáky. To by snad dneska ani nemohli vydat. :)

30.09.2020 5 z 5


Naše miminko Naše miminko neznámý - neuveden

Fotky se špatně vkládají a někde nedrží (rodokmen), celkově tam jsou témata, která nejsou důležitá (oslava po příchodu z porodnice) a naopak chybí ty podstatné (první plazení). Vzhledově je kniha vysloveně kýčovitá, ale svému účelu poslouží. Nicméně doporučovala bych se raději porozhlédnout po jiné.

18.09.2020 1 z 5


Avengers: Elita Avengers: Elita Brian Michael Bendis

Příběh se točí hlavně kolem Iron Mana, Capt. Ameriky a Thora, těšit se můžete i na Helu a Enchatress. Není to špatný příběh, ale spíše průměrný, kresba je skvělá

26.07.2019 3 z 5


Bratři ve zbrani Bratři ve zbrani Bill Willingham

Obsahuje dva příběhy - jeden s novější kresbou a druhý se starší. Příjemná jednohubka pro nenáročné čtenáře. Není třeba moc znát ostatní postavy a vše se točí kolem Warriors Three, o kterých se dozvíme takový zrychlený Origin, takže vhodné i pro příležitostné čtenáře. Jestliže se těšíte na Thora, tak zbytečně, v tomhle díle se jen mihne pouze minimálně, což ničemu moc nevadí.

26.07.2019 2 z 5


Nebe mu padá na hlavu Nebe mu padá na hlavu René Goscinny

Tohle mě vážně nebavilo a to ve všech ohledech. Především to jde poznat na odfláklé kresbě, kdy chybí různé detaily v pozadí (v některých případech je třeba místo domku jen jednobarevný obrys atd.) a ta parodie na USA vs Japonsko byla také o ničem.

05.07.2019 1 z 5


Bud Spencer a Terence Hill Bud Spencer a Terence Hill Marco Bertolino

Možná patříte k fanouškům těchto dvou herců, možná jste na jejich filmech vyrostli a možná vás mrzí, že zrovna ve vaší knihovně chybí tahle knížečka, která je v ČR snad jediná, která se těmto hercům věnuje. Mohu vás uklidnit, v této knize se vůbec nic důležitého či nového nedozvíte. První strany sice vypadají nadějně, protože začínají rozhovorem s oběma herci - Spencer se rozpovídal tak 4 strany, zatímco Hill tak na dvě. Některé odpovědi si přitom vzájemně odporují. Spencer se hlavně zmiňuje o svém cestování a nezapomene zmínit, jak nikdy od Itálie nedostal žádnou cenu (několikrát) a Hill se zaměří hlavně na herecké počátky a rovněž nezapomene zmínit jak italský filmařský průmysl je na draka.

Zbytek knihy bych nazvala referátem, kdy máte jednu stranu informací, ale potřebujete je natáhnout na 70 stran. Následuje výčet filmů podle let jejich vydání. Jedna kapitola se věnuje samostatným filmům obou herců, následně pak zase jejich společné filmy. Používají se různé natahovací výrazy, jak tohle bylo úžasné, jak toto bylo skvělé, jak tenhle režisér byl úžasný. Zbytek knihy jde tedy podle následně šablony - italský název filmu - nástin děje na půl strany - subjektivní zhodnocení autora v jedné větě - další film...a tak pořád dokola. Pokud byste si otevřeli wikipedii dozvíte asi totéž.

Nečekejte příběhy z natáčení, nečekejte nějaké fórky či informace z osobního života. Celkově pro mě byla kniha zklamáním, protože nepřinesla vůbec nic.

19.09.2018 1 z 5


Doctor Who - Obrazový průvodce seriálem Pán času Doctor Who - Obrazový průvodce seriálem Pán času kolektiv autorů

Kniha obsahuje celkem pěkné fotografie řady bytostí a postav, které se vyskytly v seriálu (zejména za působení IX. a X. Doktora), ačkoliv některé fotky přímo ze seriálu jsou nepochopitelně rozpixelované. Otázkou zůstává, pro koho je taková kniha určena - fanoušek, který všechny díly viděl, se nic nového nedozví (většinou jde o shrnutí fakt, které zazní přímo v seriálu) a pro nováčka to zas obsahuje příliš mnoho spoilerů, které by zkazily požitek ze seriálu. Asi nejlepší využití si kniha najde pro připomenutí již viděných dílů, kdy má člověk příležitost si zblízka prohlédnout kostýmy a masky různých tvorů a ocenit práci maskérů. Vhodná je také pro lidi, co neholduje angličtině, protože se více informací zadarmo stejně dozvíte na anglických wikinách.

11.05.2018 4 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Líbila se mi hlavně první polovina. Závěr už byl takový urychlený.

05.03.2018 5 z 5


Asterix a zlatý srp Asterix a zlatý srp René Goscinny

Můj první Asterix, který mě skvěle zatáhl do jeho komiksů.

31.01.2018 4 z 5


Epizoda I - Obrazový slovník Epizoda I - Obrazový slovník David West Reynolds

Knihu jsem dostala k Vánocům, přestože jsem o Star Wars vůbec nic nevěděla. Přesto mě bavilo listovat knihou a prohlížet si postavy i jejich detailní popisy.

31.01.2018 4 z 5