Avengers: Elita

Avengers: Elita https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268341/bmid_avengers-elita-268341.jpg 4 39 7

Vesmír Marvelu si v nedávné době prošel obdobím velkého neklidu. Po katastrofických událostech souvisejících s obléháním Asgardu byli Captain America, Iron Man a Thor roztroušeni po všech koutech devíti říší. Bývalí spolubojovníci musí odložit stranou své neshody, aby se vypořádali se smrtícím nepřítelem, jenž by mohl roztrhat jejich svět na kusy.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Avengers: Prime , 2014


více info...

Přidat komentář

ludek.n
31.12.2023 4 z 5

Zlaté město bohů, Asgard, leží v troskách a avengerský triumvirát je vystaven výzvě, při níž musí znovu táhnout za jeden provaz. Bořitel tradic a zavedených pravidel Brian Michael Bendis napřed elitní členy Avengers rozeštval a postavil proti sobě, aby je nyní zase dal dohromady pod jednou vlajkou a ukázal světu jejich spojenou sílu. Původní jednoaktovka, v níž si to měli hrdinové jen vzájemně vyříkat, se nakonec rozrostla na pětidílnou minisérii a plnohodnotný příběh, v němž Avengers musí čelit hrozbě, která by mohla roztrhat na kusy všech devět asgardských říší. Zásadní boj se odehrává mezi Thorem a Helou, bohyní smrti, ale k tomu nejdůležitějšímu - usmíření Iron Mana s kapitánem Amerikou - dochází mimo hlavní proud. A jestliže jedno je drsnou jízdou bez jakýchkoli skrupulí, druhé je veselou pošťuchovanou se sarkastickými hláškami. Ale ať už je to to nebo ono, tvoří se tady nová historie Avengers. Když k tomu navíc skvělý Alan Davis dodá své výtvarné know-how, je to zaručený úspěch. Jeho kresba, především davových scén, je prostě úžasná a nedá vám na tento komiks zapomenout.

trudoš
27.02.2022 4 z 5

Není to nic zázračného, ale přesto musím říct, že tenhle komorní příběh o obnově přátelství trojice rozhádaných superhrdinů funguje na jedničku. Brian Michael Bendis zase jednou perlí v dialozích, přičemž ty tady tvoří gró obsahu, třebaže nějakého monstrkabaretu se člověk dočká také. Ovšem špičkování mezi Tony Starkem, Thorem a Stevem Rogersem je jednoduše fantastické, vtipné i sžíravé zároveň, vytahující na světlo věci, jež si hoši měli mezi sebou vyříkat už dávno. Jen je škoda, že zocelení pokrevního bratrství je hotové během pikosekundy, což je vzhledem ke všem těm předchozím problémům na můj vkus trochu málo. Ovšem kdo sem já, oproti pánům redaktorům Domu nápadu?
Je to další kapitola Marvelovského univerza, která dává dohromady rozbitou strukturu, aby mohla směle pokračovat vstříc pohromám budoucím, a jinak se k příběhu ani nedá přistupovat. Je to zábavné, napínavé, krátké, nápadité a v některých momentech až geniální; jste-li tedy fanoušek podobného druhu komiksů. Nic víc, nic míň.


KillHurt
26.03.2020 4 z 5

Závěr rozkolu elitní trojice Avengers. Co do emocí a vývoji postav se jedná o epickou záležitost. Rádoby epický děj a scény díky tomu jdou stranou a stávají se pouze kulisami. Srší z toho jistá nevyváženost a možná bych byl raději, kdyby byl tento počin komornější a s větším nimráním v psyche hrdinů. Asi si přeji na tento žánr trochu moc.

Khazara
26.07.2019 3 z 5

Příběh se točí hlavně kolem Iron Mana, Capt. Ameriky a Thora, těšit se můžete i na Helu a Enchatress. Není to špatný příběh, ale spíše průměrný, kresba je skvělá

hroubek
18.06.2016 3 z 5

Komiks sám osobě není vůbec špatný. Je to nahláškováná akční jízda, plná soubojů, akce a různých starých Thorových nepřátel, kteří si to s ním, s Tonym a Stevem chtějí vyřídit. Komiks uhání jako splašený, lokace střídá lokaci. a najednou tu máte parádní velkolepé finále. Tak v čem je problém?? Problém je v tom, že se to tváří velkolepě, ale díky tomu podání si po přečtení řeknete, že to mohlo být mnohem lepší a nejvíce mě mrzelo, jakým způsobem se vyřešili staré křivdy mezi Thorem - Tonym - Stevem. Mohlo to být o dost lepší, kdyby se více tlačilo na psychologickou stránku postav.

Voliarty
09.04.2016 2 z 5

Viete, koľko Avengerov treba na záchranu deviatich ríši? Troch. A viete koľko hviezdičiek si toto dielko odo mňa odnesie? (Asi hej, lebo to je vidieť vedľa tohto komentu).

Ja vám neviem, vzťahy medzi Iron Manom a Captainom Americom boli dosť, povedzme to mierne, zlé. Veď ani poriadne nezačal prvý zošit a už sa hádali. A potom, nejak sa mi zdá, že veľmi rýchlo zabudli na nezhody a stali sa opäť kamarátmi. (Akože dobré, museli spolu riešiť problém, ktorí ohrozoval bezpečnosť celého sveta, ale aj tak.)

Možno by bolo dobré mať prečítané aj Obležení, ktoré tomuto komiksu predchádzalo. Hádam sa raz k nemu dostanem.

martinstefko
28.10.2015 3 z 5

Bendis jede na jistotu a docela se mu to daří. Zasmějete se, komiks zhltnete celkem rychle, ale tím to tak nějak končí a vy se ničeho dalšího nedočkáte. Jen doufáte, že přijde něco většího, kde by postavy takhle skvěle hláškovaly.

Autoři knihy

Alan Davis
britská, 1956
Brian Michael Bendis
americká, 1967