Marvel Knights: Spider-Man: Jed

Marvel Knights: Spider-Man: Jed https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267218/bmid_marvel-knights-spider-man-jed-aOi-267218.jpg 4 35 6

Se Spider-Manem to začalo špatně, ale klid - bude to ještě horší. Objevuje se nechvalně proslulý symbiont Venom. Jenže tentokrát nepřišel bojovat. Vstupuje na černý trh a v epické dražbě bude prodán té nejvyšší nabídce. A aby bylo ještě hůř, tetička May je stále nezvěstná a její neznámý únosce na Petra vysílá další nebezpečné protivníky. Kolik toho ještě Spider-Man zvládne? To zjistíte v téhle knize.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Marvel Knights: Spider-Man: Venomous , 2005


více info...

Přidat komentář

trudoš
27.01.2022 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale dospělejší a temnější vize Spider-Manova univerza protagonistům nesluší. Chyběly mi tu hlášky a vtip, navíc veškerá kriminální atmosféra je v podstatě jen výškrabek z daleko silnějších děl. Mark Millar opětovně hraje na emoce, kdy se na osudy zločinců snaží nahlédnout z druhé stránky, ovšem tentokrát do toho nedává srdíčko, díky čemuž celá ta hra „jaký já jsem vlastně chudák, protože tohle a támhleto“ působí maličko neosobně.
No a hlavní dějová linie? Ztrácí na síle, ke všemu končí neuzavřeně, vůbec se nedovíme, kam to všechno směřovalo a kdo je tím padouchem, který po baboukovi jde. Je sice hezké, že se podíváme na přehlídku různých superpadouchů a vyslechneme si poplašnou zprávu o úmrtí jedné z ústředních postav, ale to je asi tak všechno. Přesto nemůžu komiksu upřít několik povedených momentů, jako je zásah jednotky SWAT nebo Venomova aukce. A skvělý je samozřejmě Frank Cho coby výtvarník, který si ve skrytých detailech neodpustil pár roztomilých cameo vtípků.

Ivan Kučera
08.02.2021 2 z 5

No, tak ani tu sa nakoniec nedozvieme, kto uniesol tetu May. A nielenže tu, ale v UKK celkovo!!! Presne tak, záver série nebol v UKK nikdy vydaný. K tomu nemám čo dodať, došli mi slová. Marvel Knights Spider-Man: Jed nadväzuje na Dolů mezi mrtvé, ale trojka vydaná nebola. Vyjadrenie pohoršenia je ale bohužiaľ to jediné, čo s tým môžeme urobiť. Dobrou správou je, že to viete a skôr, než na to neuvážene miniete peniaze, miňte ich radšej na Komiksový výběr Spider-Man, v rámci ktorého tento spajďácky príbeh tiež vyšiel, ale na rozdiel od UKK bol dokončený (a stačili mu na to iba dve knihy, Dolů mezi mrtvé a Poslední vzdor). A aký je Jed? Tenký. To je dobrá správa, pretože scenár je biedny a operuje s postavami, ktoré ma nebavia (Venom, Black Cat). Vidno, že je to len také krátke nadýchnutie pred veľkým finále. Nachádza sa tu pekná scéna so servírkou, ktorá (scéna, nie servírka) tým, že aj Spajdy je len človek, pripomenie jeho skvelý pokec so zraneným mafiánskym bodyguardom z Dolů mezi mrtvé. Ale nakoniec to pokazí to, že sa ukáže to, že jej syn je... nebudem spoilerovať, ale každopádne je to fakt taká náhoda, že asi spadnete zo stoličky. A problém s Vultureho vnukom sa vyrieši tak bezmocne, ako keby to vypadlo z nejakého fest béčkarského filmu. Ďalší dôvod pre tých z vás, ktorí nemusíte Marka Millara k tomu, aby ste na tomto svojom postoji nič nemenili. Únos, ktorý všetky udalosti odštartoval, sa v Jede prakticky skoro vôbec nerieši, čo mi príde zarážajúce. Peter si niekoľko týždňov (!) po ňom žije svoj „bežný“ superhrdinský život so všetkým, čo k tomu patrí a nepôsobí dojmom, že by ho to nejako extra trápilo (aby sa nepovedalo, občas tete venuje dve tri myšlienky). Všetko s Venomom je Solamyl slúžiaci na zahustenie deja, v ktorom sa inak nič nedeje. Tradične poteší kresba Terryho Dodsona (a Franka Cho) a inkerky, jeho ženy Rachel. Sorry, toto nie je ani na 3*.


Centurion.d
25.02.2019 3 z 5

Přímé pokračování předchozí knihy “Dolu mezi mrtvé”. Dej pokračuje, spiderman dal patra po své tetě, ale bohužel ji ani v tomto díle nenajde a tato linie příběhu se neuzavre. Dalsipokracovani v češtině bohužel nevyšlo.
Každopádně kniha nám ukazuje konec Eddie Brocka jako Venoma.

Disease
26.04.2017 2 z 5

Tohle byla fakt jedna velká NUDA.

hroubek
18.06.2016 2 z 5

Tohle je prostě zklamání. A to ať ze strany vydavatele, kde příběhu chybí ještě čtyři sešity, aby byl nějak zakončen příběh(kdyby obě knihy vyšly po šesti sešitech namísto po čtyrech). Tak i z Millarovi strany, kdy se naprosto urval ze řetězu a porušuje všechny klasický pravidla o Spider-manovi. Je to sice změna, ale není vůbec příjemná a některé momenty mě přišly až moc vychtěné a mnohdy zbytečné. A je to škoda, jelikož to měl Millar docela dobře rozehrané a místo toho, aby poctivě budoval atmosféru, tak se do toho pustil po hlavě a nadělal větší bordel, než vlastně chtěl. Škoda, velká škoda.

martinstefko
08.12.2015 2 z 5

Mark Millar mi snad ještě nikdy nepřišel tak nudný. Jako kdyby celou dobu přešlapoval na místě a vlastně nevěděl, kam se pořádně vrtnout, hlavně, že tam bude co nejvíce záporáků a jako celek to nějak bude dohromady fungovat. Funguje, ale v rámci Spider-Manovy série to prostě ničím zásadním neohromí. Ani v rámci mainstreamového komiksu jako takového. Pro mě spíše podprůměr. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/07/954-ultimatni-komiksovy-komplet-64.html