Wolverine: Starej dobrej Logan přehled

Wolverine: Starej dobrej Logan https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265569/bmid_wolverine-starej-dobrej-logan-AEF-265569.jpg 5 233 233

Budoucnost po padesáti letech: Zpustlou zemi, která bývala Spojenými státy americkými, si mezi sebe rozdělili tyranští superpadouchové vládnoucí svým poddaným z pozice diktátorů. Hrdinové padli a nikdo netuší, co se tehdy stalo Wolverinovi - jeho místo zaujal jen mlčenlivý, stárnoucí muž jménem Logan. Nejde mu už o nic jiného než o rodinu... a ta je nyní ohrožena. Logan má jedinou šanci - musí se vydat napříč celou Amerikou za posláním, jimž si zajistí budoucnost a smíří se s minulostí.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Wolverine: Old Man Logan , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wolverine: Starej dobrej Logan. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Maly_MACKO
19.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Jediná pozitivní věc na tomhle komiksu je, že komiks vyšel. Jinak je to depresivní jízda od začátku až.....počkat úplně do konce ne, když vezmu vpotaz ten masakr na konci. Jinak dětem bych tohle nedával číst.....pokud děti nemáte rádi, směle do toho.

Voliarty
23.12.2022 4 z 5

Hold, asi nie najlepší komiks, ktorý som si na predvianočný čas mohol vybrať, ale čo už. Každý oslavujeme po svojom. Niekto pri rozprávkach a niekto pri zdeptanom Wolverinovi, ktorý musí cestovať krížom cez Ameriku, za ktorú by sa nejeden post-katastrofický film nemusel hanbiť.

Pochválim atmosféru, ktorá je presne taká, ako by ste od podobných diel čakali. Panuje tu beznádej. Moc majú v rukách nebezpeční psychopati, nádej prakticky neexistuje. Celkovo tomu pomáha aj to, že sa presne nedozvieme, ako hrdinovia padli. Hawkeye nám povie pár informácií, ale nič konkréte. Páči sa mi, že sa takto Millar rozhodol. A záver je dokonalý.

Starý dobrý Logan je právom jeden z najslávnejších Wolverinových príbehov. Wolverine je napísaný zaujímavo a čitateľ sa postupne dozvedá, prečo sa rozhodol pre pacifizmus. Svet je správne anti-utopistický a depresívny. A celé je to zahalené v peknej kresbe. Za mňa spokojnosť.

Na záver ešte dve zamyslenia a štuchnutia do detailov. SPOILER: Za prvé, nepozdáva sa mi, že sa Magneto nepostavil proti Red Skullovi, vzhľadom k ich minulosti. Predsa len Magneto je preživší holocaustu a Red Skull hrdý nacista. A druhá vec, keď Red Skull hovorí o hlavných organizátoroch hrdinskej genocídy, tak pochopím, že je medzi nimi on, Magneto i Dr. Doom, ale čo tam robí Abomination? Ten mi nikdy nepripadal ako organizátor a veľké meno a viem si na jeho mieste predstaviť ,,vhodnejších" zloduchov. KONIEC SPOILERu.


ludek.n
19.12.2022 4 z 5

„Svět se změnil… Tohle už není místo pro supertýmy a úžasný grandiózní plány!“ Mark Millar a Steve McNiven nám představují jednu z možných budoucností marvelovského univerza, v níž vládnou superpadouši a pro hrdiny (případě snad naději) tady takřka není místo. Že je to budoucnost syrová a brutální o tom žádná. Steve McNiven ji vdechl skutečně pochmurnou a bezútěšnou náladu a ukazuje ji v těch nejotřesnějších scénách, plných násilí, hrůzy a šílenství. Road movie dvou stárnoucích chlápků napříč zpustošenou Amerikou tak vyznívá jako cesta za ideálem, za očištěním duše od hříchů minulostí a za odpuštěním všech vin. Cesta nelítostná a smrtící pro všechny, kdo se postaví Spider-bugině do cesty. Millar si rozhodně servítky nebere a jde přes mrtvoly. Masakruje protivníky ve velkém stylu a žádný způsob smrti mu není dost dobrý. Finální „speciální“ řežba nechť toho příkladem. Tím spíše, že mu McNiven nabídne panely s tak úžasnou dynamikou, že podobnou aby člověk pohledal. Když například Spider-manova vnučka Ashley setne hlavu mladému Kingpinovi, tak ta krev stříkne až na vás a budete mít co dělat, abyste ji dostali pryč ze svých hadrů. Možná je toho zabíjení na jeden příběh až příliš, ale sílu tomuhle komiksu určitě nikdo upřít nemůže.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Wolverine: Starej dobrej Logan v seznamech

v Přečtených263x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených30x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech6x