Secret Avengers: Mise na Mars

Secret Avengers: Mise na Mars https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290085/bmid_secret-avengers-mise-na-mars-7En-290085.jpg 4 35 8

Zločin nikdy nespí a stále se vyvíjí – a tak ti, kteří proti němu bojují, nemůžou zůstat pozadu. Steve Rogers dává dohromady tým Secret Avengers, tajnou jednotku největších pozemských hrdinů, která má za úkol chránit svět před nejrůznějšími katastrofami. Zčásti špióni, zčásti superhrdinové – to je tým Avengers, jaký svět ještě neviděl.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Secret Avengers: Mission to Mars , 2011


více info...

Přidat komentář

ludek.n
10.01.2023 4 z 5

Tým pro jemnější a nenápadnější práci, pro boj ve stínech proti utajeným hrozbám všech velikostí a podob - to jsou Secret Avengers, stvoření v roce 2010 scénáristou Edem Brubakerem a kreslířem Mikem Deodatem. Do jejich čela pánové postavili prvního Captaina Ameriku Steve Rogerse, jehož velení svěřili dalších osm superhrdinů včetně takových jmen jako Natasha Romanovová alias Black Widow, doktora Henryho McCoye neboli Beasta či Marca Spectora známého jako Moon Knight. Že jim to spolu funguje o tom žádná. Příběh o třech korunách moci, které otevírají Propast a probouzejí Nejtemnější dítě, je ponurý, záhadný a je v něm spousta utajování. Skupin, majících zájem o koruny je povícero a není na první pohled jasné, o co které z nich jde a v čem všem má která z nich prsty. Samotná mise na Marsu je ovšem natolik strhující, aby přebila případné výhrady k zbytečné spletitosti vztahů a zájmů. Zvláště, když se ocitla v rukou tak fenomenálního výtvarníka, jakým je Mike Deodato. Jeho kresba je prostě parádní, jak v detailech, tak v celkové kompozici. Žádné dvě stránky nejsou stejné, pořád se něco děje, pořád se něco mění. Ani se nenadějete a jste na konci, kde vám ještě na rozloučenou Ed Brubaker pořádně zamotá hlavu.

ArkAngel
17.07.2022 3 z 5

Klasická sci-fi zápletka, kdy se zlá těžební společnost snaží zbohatnout na Marsu, ale objeví tam artefakt, který je nebezpečnější, než si mysleli. Zastavit se to vyráží nová sestava Avengers, kterou Rogers složil chvíli po Obležení a určitě jde o jednu z nejzajímavějších part, se kterou Marvel přišel. Příběh představuje opět další tajný spolek a všechno tu končí tak nějak rychle. Kdyby to bylo delší, asi bych tomu dal i vyšší hodnocení.


trudoš
20.05.2020 3 z 5

Okouzlila mě nová sestava týmu tvořená nápaditě nesourodou skupinou hrdinů, stejně jako správně pulpová zápletka, s tajnou těžební základnou na Marsu. Jenže - i když příběh skvěle začne, jeho gradace je poměrně zmatená a finále pak v duchu komiksového „U zvednuté pravice Sochy Svobody, já jsem větší frajer než ty a proto vyhraju!“, přičemž samozřejmě nechybí ohrožení celého vesmíru zlem, o kterém slyšíme de facto poprvé v životě. Prostě Marvel.
Platí tu však jedno velké ale - Ed Brubaker nepíše obyčejné superhrdinské fackovačky, jeho styl má blíže ke špionážním thrillerům, ve kterých se snadno stírá hranice mezi dobrem a zlem. Omnibusy Captain America vydané nakladatelstvím BB art jsou toho jasným důkazem. Takže to, co zpočátku působí notně nedotaženě, dává v širším kontextu mnohem větší smysl a při druhém čtení už jednotlivé střípky do sebe zapadají snadno. Za mne: rozhodně vykročení správným směrem. Škoda jen, že do prázdna, protože u nás se přímého pokračování téhle série nedočkáme.

KillHurt
14.01.2020 3 z 5

Poněkud nezajímavé. Což je škoda, protože většina děje se odehrává na Marsu v prostředí starých civilizací s mýtickými silami. Čekal jsem víc.

Disease
13.03.2017 3 z 5

Příběh za 2*, ale poslední sešit o Furym to přece jen vytáhne.

hroubek
18.06.2016 3 z 5

Nebudu lhát, tohle na mě bylo trochu moc ulítle. V komiksech se může stát cokoliv, ale některé věci co se tady dějí, byly na mě trochu moc. A poslední sešit tomu nasadil pomyslnou korunku. Příběh má spád, akce není také marná, postavy jsou dobře rozestavěné a jejich soukromé a společné mise pak dávají trochu větší smysl. I tak, jsem měl pocit, že to prostě není úplně ono. Funguje to, přesto z toho do stropu neskáču. Na jedno přečtení v pohodě, ale na podruhé bych se asi nudil.

memphisz
28.05.2016 3 z 5

Mainstreamový příběh i kresba, ale oboje na slušné úrovni. Příběh nenudí, akce je přehledná, námět sice nijak originální, ale také neuráží. Celkově dobrá kniha, která sice není výjimečná, ale rozhodně ani špatná.

martinstefko
17.04.2016 2 z 5

Minule jsem se hodně pustil do komiksu Ultimátní komiksový komplet 95: The Incredible Hulk - Nespoutané monstrum, ale myslím si, že moje kritika byla naprosto zasloužená. Ale abych byl zase objektivní, tak se tentokrát pustím i do novějšího komiksu, který ukazuje, že ani v současné době nevznikají komiksy, které jsou nutně skvělé, a ani známá jména, která na nich budou pracovat, nejsou v tomhle ohledu výjimkou, i ona mohou něco pokazit.