Loki: Bůh, který spadl na Zemi

Loki: Bůh, který spadl na Zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464669/bmid_loki-buh-ktery-spadl-na-zemi-q8C-464669.jpg 4 65 10

LOKI JE... NEJMOCNĚJŠÍ HRDINA SVĚTA?! Poté, co pomohl pozemským hrdinům vyhrát Válku říší, Loki zjistil, že mu vznikla úplně nová řada povinností – a jeho bratr Thor mu nehodlá dovolit je opustit. Loki, nesoustředěný na své nové povinnosti krále ledových obrů, vyhledá radu nejbližší midgardské obdoby krále: Tonyho Starka, nezničitelného Iron Mana! To je skoro totéž, ne? Ale ukáže se, že Plecháč není ze setkání s Lokim příliš nadšen díky všem těm zlým skutkům, které v minulosti napáchal. Nyní musí bůh neplechy/příběhů/zla/chaosu přechytračit nejchytřejšího muže na Zemi... nebo při pokusu o to zemřít (opět). A mohl by mezitím Thor spřádat své vlastní darebácké plány? OBSAHUJE SEŠITY LOKI (2019) č. 1-5 A MATERIÁL ZE SEŠITU VÁLKA ŘÍŠÍ: OMEGA – AUTOŘI DANIEL KIBBLESMITH, OSCAR BAZALDUA, ANDY MacDONALD, VICTOR OLAZABA AND DAVID CURIEL.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Loki: The God Who Fell to Earth , 2020


více info...

Přidat komentář

dexterman
20.08.2023 odpad!

Prostě hrůza a nuda . Nevím zda je to tím že Loki mě jako postava mě moc nezajímá . Nicméně jsem opravdu měl co dělat abych to vůbec dočetl . Jediné co snad na tomhle můžu ocenit je kresba . Jinak příběh nuda a postavy vykreslené opravdu nezajímavě . Opravdu zatím nejhorší komiks který jsem kdy četl .

Adele02
30.12.2021 5 z 5

A tak jo, nebudu se zdráhat a těch pět hvězdiček tomu dám. Protože tohle jsem si fakt užila a oproti Thorovi, který pro mě představoval strašný chaos, mě Bůh, který spadl na Zemi chytil od začátku. Loki je perfektní postava.


Khazara
06.10.2021 2 z 5

Loki je má nejoblíbenější komiksová postava a za ty roky už jsem přečetla 90 % komiksů, které se kolem něj točily. Komiks v češtině mě samozřejmě zlákal, ale bohužel musím napsat, že tato komiksová série vlastně jen poukazuje na rozpad Marvelu. Celý "příběh" v celé nahotě ukazuje, že komiksoví tvůrci nevědí, co s postavou Lokiho udělat. To se prostě stává, když máte zažitou postavu s mnohaletou historií a pak se ji mermocí snažíte přeměnit, aby se svezla na aktuální vlně popularity. Jenže takhle to prostě nefunguje. Kniha nabízí jakousi koláž příběhů, které neustále pendlují z minulostí, přítomnosti, budoucnosti, aniž by to dávalo smysl. Není mezi nimi spojitost, nejsou uzavřené... Na dvou stranách se začne rozbíjet zajímavý příběh a na třetí straně se zas řeší něco úplně jiného. Nějaká velká pointa se nekoná a úplně mimo mi přijde westernový příběh, to už jsem myslela, že se mi snad něco zdá. Název knihy by měl být zcela jiný: ,,Loki: nevíme, co s ním."

katasokolov
19.07.2021 4 z 5

Tak jsem zabrousila mimo svou komfortní zónu a dala si jeden komiks a koho jiného si vybrat, než Lokiho. Opět je tady samolibý jako vždy a já si to fakt užila a jeho šprýmařské tipy jsou topka!!

Jinak tahle forma vyprávění se mi celkem zalíbila a pravděpodobně se ke komiksům ještě někdy vrátím, třeba k Harley Quinn :).

haki34
09.07.2021 3 z 5

takže...v Marvelu se neorientuji...respektive neorientovala jsem se :D ale jako rodič náctiletých dítek jsem se pořebovala dostat do obrazu. A jelikož jednaa malá kamarádka miluje Lokiho, dárek byl jasný...akorátže já jsem teda z komiksu moc chytrá nebyla..obrázky super, děj místy měl i hlavu a patu...ale celkově jsem byla v lese a moc nepochopila, co se autoři snažili říct. Nevím, jestli je to mou nepolíbeností, protože dle pročítání komentů o tom trochu pochybuji..každopádně pro skalňáky asi jo :D a pro nás mimoně...pokoukat obrázky..
p.s. kromě westernu se mi líbil Nightmare...a ledoví obři...vlastně to bylo celkem dobré...o půlhvězdy nad 3*

_Tess_
16.05.2021 3 z 5

Ať už jde o Marvel universum nebo severskou mytologii, Loki je postava, která má v mém srdíčku speciální místo a na jehož komiksové zpracování jsem se velmi těšila. Zvlášť, když je teď králem ledových obrů na Jotunheimu, což není věc, po které by nějak zvlášť toužil. Do toho poté, co pomohl pozemským hrdinům vyhrát válku říší, je z něj také hrdina a čekají ho spousty povinností.
Po dějové stránce je komis zajímavý - ALE. Celý komiks je poněkud chaotický, což k bohovi chaosu tak nějak sedí, ale pro čtenáře to zas taková výhra není. Chvíli trvá, než se začnete orientovat v tom, co se okolo boha chaosu děje. Přijde mi jako by autoři zkoušeli, jak celý jejich nápad bude fungovat a co vše si mohou dovolit. Hodně zajímavý byl poslední sešit, který je laděný do stylu starých westernovek a byl příjemným zakončením. Kresba sedla nejen Lokimu, ale i mně a nemám k ní žádné výhrady.
Loki je můj velký oblíbenec, proto mě mrzí, že bych tenhle komiks přirovnala spíše k průměru. Asi jsem od toho čekala poněkud víc, hlavně od postavy, která toho má tolik co nabídnout.

GoodGames
04.05.2021 3 z 5

Loki: Bůh, který spadl na Zemi má v hlavnej úlohe jednu z najobľúbenejších komiksových postáv z marveláckeho univerza. Komiks je však podobne rozporuplný ako postava Lokiho a rozhodne tu bol väčší potenciál. Kameňom úrazu je scenár, ktorý sa aj napriek pútavému začiatku až tak nevydaril a pôsobí chaotickým dojmom. Aj napriek tomu je to však vhodný komiks pre fanúšikov tohto (anti)hrdinu a pri správnom naladení to môže byť fajn nenáročná zábava.

Lenka.Vílka
02.05.2021 4 z 5

Upřímně? Je mi jedno, proč tahle kniha byla napsaná. Na začátku je samozřejmě pár vět, aby si to čtenář dal na osu času a bylo mu jasný, kdy se to odehrává. A přestože to je jednorázovka, všechno může dopadnout jinak. Nebo taky ne. Přeci jenom, Bůh lží vám nikdy neřekne pravdu. Jenom to shrnutí totálně (přesto logicky) vyspoileruje (a neudělá stejnou práci i jakýkoliv komentář zde?) děj předchozí ohledně Války říší. Tak čtěte popořadě ;)

Loki si po svém hrdinském činu (ale samozřejmě napsaném tak, aby vypadal jako sketa a potom na óóóó) vysloužil trůn. Což je to poslední, po čem touží. A já se mu nedivím. Na ledové hroudě není žádná zábava...
Ale jak se naučit být králem a hrdinou?
Já vím, paní učitelko, já vím, bude chtít být Avenger.
Hele, já si zvládnu přestavit hodně věcí, ale doučování u Tonyho, jak být hrdinou, v těch možnostech trčí jak bolavá noha :/
Nebo se může stát úplně něco jiného. Hlavně když víte, když umřete jako "Bůh ničeho".

Tenhle příběh(y) je zmatený stejně jako Loki a jeho vyprávění. Ale od druhé poloviny jsem se v tom konečně začala orientovat a už i trochu bavila. Jenom tomu něco chybělo. Navíc je konec takový...no, chci vědět, co bude v budoucnosti. Vážně moc.

Je to ale spíš slepenek různých příběhů, což bych chápala, kdyby se jednalo o první díl v sérii. Jenže tohle je spíš takové "dáme to lidem, sice budou zmatený a nic nebudou nechápat, ale ať ví, že s Lokim ještě počítáme, ve velkém". Ale jak dlouho na to budeme čekat?

Protože já sice očekávala, že se Loki bude hledat. Ale nečekala jsem, že ho na té cestě povede tak nudný scénář. Nebo jinak. Nečekala jsem, že to bude scénář bez šťávy, protože já to chtěla několikrát odložit. Na konci se to srovná, ale to moje očekávání vážně nezajímalo!

Protože já jsem už docela otrávená z komiksů tohohle typu. "To pochopíte potom.", když nikdo neví, kdy to slavné "potom" bude :( :/

A upřímně doufám, že ten druhý Loki, který je na letošek připravený, se povede víc...protože s tou postavou se dá pracovat mnohem líp, než to předvedl Kibblesmith :/

KubaHanzelin
22.04.2021 3 z 5

Tak nějak jsem od toho čekal víc, vtipné to moc nebylo, jen místy, občas to nemělo hlavu patu.. říkám si, že autoři to zkouší jestli a jak to bude fungovat a postupem času to bude snad dávat trochu víc smysl..
Hodně to drží nad hladinou to, že jde o všemi oblíbeného Lokiho a může to fungovat jako zkrácení čekání na seriál:)

fvalek
02.04.2021 3 z 5

Hmm, úplně nevím, co si s tímhle nadělením počít. Je to Loki, což je asi nejzásadnější plus, ale zase tak vtipné ani obohacující mi to nepřišlo, rozhodně ne po epických událostech posledních komiks před Válkou říší včetně. Loki si hledá své místo na světě a chce být lepší, čemuž asi ani my, ani on sám nevěříme, což je ale dobře. Samotné příběhy mi přišly trošku nicneříkající a ne tak epické, aby to nebyla nuda. Příběh s Tonym... ehm, o ničem. Příběh z Jotunheimu, auvajs, taky o ničem. Jediná pro mě dobrá zápletka byla s Nightmarem, ale tomu úplně chyběl kontext.

Myslím, že tenhle díl je opravdu jen takové bloudění a hledání nového směru a jeho jedinou výhodou je skutečně jen Loki sám. Snad budou nějaká pokračování lepší a s konstantním dějem, ne takový soubor různých scének. A snad i ta milá paní najde svou Robyn...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel padouchové, záporňáci

Autorovy další knížky

Daniel Kibblesmith
americká, 1983
2021  73%Loki: Bůh, který spadl na Zemi
2019  74%Překvápko

Kniha Loki: Bůh, který spadl na Zemi je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených9x
Knihotéce45x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x