Bratři ve zbrani

Bratři ve zbrani https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324675/bmid_bratri-ve-zbrani-hLx-324675.jpg 4 66 14

Krasavec Fandral, mrzout Hogun a Volstagg, Lev Asgardu. Nejvěrnější spojenci mocného Thora. Bratři ve zbrani. V komiksu Odpoledne pod psa má věhlasné trio za úkol vystopovat nebezpečného vlka Fenrise - dávno uvězněnou mýtickou bytost bažící po krvi. A pak, v Marvel Fanfare, se válečníci vydají napříč Devíti světy, aby se utkali se sirénami, mýtiskými příšerami i Lokim, nevypočítatelným asgardským bohem lstí a úskoků.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Warriors Three , 2014


více info...

Přidat komentář

dr.horrible
24.09.2023 5 z 5

Výnimočne trochu nadhodnocujem.
Prekvapilo ma to, pretože som tie postavy doteraz nepoznal a je to osviežujúco brutálne iné. Páčilo sa mi, jak nechronologické zoradenie
komiksov, tak výber, a každé niečim iným.
Novšie príbehy majú skvelé (jak keby filmové) ilustrácie, staršie zas dokonale prepálený coloring.
Cool, netradičný Marvel.

Luigi1
03.07.2023 4 z 5

Tyto postavy jsem do teďka vůbec neznal


ludek.n
02.05.2023 4 z 5

Udatný Volstagg, krasavec Fandral a mrzout Hogun jsou nejčastěji vidět po boku mocného Thora jako jeho nejbližší společníci, přátelé a rádci při jeho dobrodružných výpravách. Občas se ale stane, že se musejí obejít i bez svého odvážného vůdce. To je i případ, kdy bratři ve zbrani stíhají uniknuvšího vlka Fenrise v čtyřdílném příběhu Billa Willinghama "Odpoledne pod psa". Za kreslící podložkou mu asistuje Neil Edwards a bez přehánění je to jízda jako hrom. Ty nejlepší fantasy tradice přetavené do šťavnatého, plnokrevného vyprávění bez kompromisů. V druhém, chtělo by se říct shakespearovském, příběhu nám Alan Zelenetz předvede, jaké trampoty mohou postihnout asgardské lordy Mordeho a Unu, když na svůj svatební obřad nepozvou mistra klamu Lokiho. Volstagg, Fandral a Hogun musí zachránit situaci dřív, než bude pozdě. Výtvarník Charles Vess podchytil Zelenetzův humor a obtiskl ho do svých kreseb. Vyprávění tak dostalo nádech veselé taškařice, která se nebere kdovíjak vážně, ale dokáže zaujmout svým svěžím, odlehčeným a hravým tónem. Není to pecka, která by vás nenechala spát, ale nemusejí přece nad Asgardem řádit hromy a blesky, aby se člověk pobavil

ArkAngel
15.07.2022 3 z 5

Vždycky je fajn, když vlastní minisérii dostanou i vedlejší komiksové postavy, aby měly šanci ukázat, co v nich vlastně je. Příběh z přítomnosti je takovou jednoduchou akcí, kdy musí hrdinové znovu uvěznit Fenrira, zatímco příběhy z osmdesátek jsou příjemnou mytologickou jednohubkou. Nenadchne ani neurazí, ale člověk se blíže seznámí s Thorovými nejlepšími přáteli, kteří jsou mu vždycky po boku.

Ivan Kučera
12.03.2021 3 z 5

„Hrdina je koneckonců jen zbabělec, ktorý už nemá kam utíkat.“ Fajn, miestami dokonca veľmi fajn (v druhom príbehu som sa čiastočne cítil ako pri mojej detskej láske menom Thorgal a to už je vážne čo povedať), ale nejaký veľký zázrak to napriek snahe nebol. Skôr "len" príjemná ochutnávka z dobrodružstiev menej slávnych marveláckych postáv (čo je ale občas tiež potrebné a osviežujúce). Ústredná trojka je natoľko milá a originálna, že Thor vôbec nechýba (čo neznamená, že nepriletí, nechajte sa prekvapiť). Nakreslené je to pekne, nie je to síce nezabudnuteľný zázrak. Ale sympatický, ľahký mainstreamový nadpriemer? Asi hej. Scenár ma každopádne nebavil a v postavách som sa (prirodzene okrem ústrednej trojice) strácal.

mirec88
07.06.2020 5 z 5

Tento komiks obsahuje dva príbehy, jeden starší a jeden novší. A oba sú v niečom výnimočné a kvalitné. Ten novší bol veľmi zábavný a správne odtrhnutý z reťaze, kde sa ľudská DNA mieša s asgardskou a je tam jeden nepríjemný starý vlk. Proste skvelé. A ten starší bol tiež super, skvelý príbeh o capoch a o tom ako sa s tými capmi naši hrdinovia popasovali. Veľmi sa mi páčil. Ozaj, najvtipnejší mi príde Volstagg.

Khazara
26.07.2019 2 z 5

Obsahuje dva příběhy - jeden s novější kresbou a druhý se starší. Příjemná jednohubka pro nenáročné čtenáře. Není třeba moc znát ostatní postavy a vše se točí kolem Warriors Three, o kterých se dozvíme takový zrychlený Origin, takže vhodné i pro příležitostné čtenáře. Jestliže se těšíte na Thora, tak zbytečně, v tomhle díle se jen mihne pouze minimálně, což ničemu moc nevadí.

Vinton666
19.11.2017 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Z této knihy jsem měl trochu strach, neboť Warriors Three (chápu, do češtiny se to musí skvěle překládat) znám pouze z filmů o Thorovi. A proto jsem byl tak skvěle překvapen.
Modernější příběh je sice poměrně jednoduchý, ale neuvěřitelně zábavný. Postavy jsou zajímavé, jejich motivace věrohodné a jejich jednání v našem světě (zvlášť u Volstagga) až úsměvné. Odpoledne po psa je prstě skvělý příběh, který je dobře nakreslený i odvyprávěný.
Dovoluji si ale tvrdit, že starší příběh o kozách je ještě lepší. Nevěděl jsem, že psal Shakespeare i pro Marvel :D. Všechny jednotlivé mise se povedly, postavy se skvěle projevily a konec byl zábavný.
Další milé překvapení. 9/10.

martinstefko
25.08.2017 4 z 5

Volstagg, Hogun i Fandral jsou postavy, které jsem si teď oblíbil naplno.

trudoš
22.07.2017 5 z 5

Excelentní album a to po všech stránkách. Nejenže uvede hrdiny a jejich historii, ale zároveň představí dva komiksy, které jsou v mnoha ohledech rozdílné, přestože pracují se stejnou trojicí postav. Přičemž je důležité říct, že oba ty příběhy jsou uzavřené a ten novější tomu staršímu nezvládá ani šlapat na paty, ačkoli Bill Willingham odvedl skvělou práci. Ovšem vyprávění Alana Zelenetze o neposlušných kozách je zkrátka geniální, ctící tradice Shakespearových komedií, stejně jako dávných severských ság a překvapivě fungující i po těch třiceti letech od svého vzniku. Neskutečně zábavné. Ale ani Odpoledne pod psa není špatné, jen mu chybí úvod do děje, který by pomohl čtenáři se trochu zorientovat v souvislostech, nezná-li alespoň povšechně marvelovské universum. Zcela to však vynahrazuje originální zápletka s A.I.M. a vlkem Fenrisem šmrncnutá notnou dávkou moderního humoru.
Pro jednou se redaktorům podařilo mě skutečně ohromit, až mě mrzí, že obou řad se u nás nikdy nedočkám kompletních.

Placi
13.07.2017 4 z 5

Bratři ve zbrani jsou odsouzeni k tomu, aby byli vedlejšími postavami. V této knize máme však možnost sledovat, jak se potýkají s hlavní úlohou. Druhý příběh s Lokiho triky a úskoky se mi četl malinko hůře, ale přesto tuto knihu hodnotím velmi kladně. Chcete-li se s touto veselou a úsměvnou trojkou seznámit, tato kniha Vám to umožní.

Lenka.Vílka
20.01.2017 4 z 5

První část mě bavila víc. Příběh měl hlavu a patu. Částečné odlehčení mě bavilo a zapříčinilo, že stránky mizely rychle. Zato druhá část byla horší. Mě ta starší kresba prostě nebaví (bů na ní, upalte čarodějnici), ale když mě od ní odpoutá dobrý děj, vážně se od toho odprostim. Což se stalo i v tomhle případě (tak na 80%). A utvrdila jsem se v tom, že kdo chce číst dobré věci, musí se naučit trpět. Třeba při čtení toho příšerného asgardského fontu. Mé oči trpěly vždy, ale v téhle koncentraci to bylo poprvé :(

Atlantis
10.01.2017 5 z 5

Nejlepší červené UKK. Výborný poměr akce a humoru. Překvapivě mě bavil i starší příběh, který na poměry obsahuje poměrně málo textu a velké množství panelů na celou stranu, kde není ani písmenko, což se stává maximálně jednou za deset let. Stylem kresby a způsobem vyprávění mi připomínal mix komiksů s Kačerem Donaldem a Asterixe. Pět hvězdiček

hroubek
20.12.2016 4 z 5

Tuhle trojici mám celkem rád. Někde jsem četl, že spousta lidí nemusí styl psaní a Volstaggovi dialogy. Mě to baví a proto jsem si užil oba dva příběhy, které jsou sice odlehčený, ale krev v nich taky teče a rozhodně nenudí a dobře pobaví. Samotný hrdinové jsou velmi dobře vyprofilovaný, a nejvíce je to vidět v druhém příběhu, kde každý dostane dost prostoru pro sebe. Dost se mi líbilo jakým způsobem jsou u druhého příběhu rozvrženy panely a i přes větší množství textu, to nikdy nenudilo. První příběh je krásně hravý a zábavný a krom několika momentů neztrácející na tempu. Bratři ve zbrani jsou velmi dobré čtení a rozhodně je to fajn, že tyhle postavy dostaly vlastní knihu.