Katka1974 Katka1974 komentáře u knih

☰ menu

Gazely Gazely Patrik Hartl

Od Patrika Hartla mám přečtené všechny knihy a všechny byly úžasný. Krásně jsem si u tohoto příběhu odpočinula a přečetla jedním dechem, ostatně jako všechny ostatní. Příběh tří kamarádek, jejich vztahy a práce, u každé bych našla něco, co mě trápí nebo naopak těší. Škoda, že má P.Hartl vždy mezi knihami docela dlouhou pauzu, protože už se nemůžu dočkat další knihy.

20.04.2024 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Nepamatuji se, kdy jsem četla nějakou českou detektivku. Zkusila jsem to a nešlápla jsem vedle. Je to spíše román o obyvatelích jedné pražské ulice, kde se stane vražda. Inspektor je sympaťák. Bylo to čtivé a příjemné. Vzhledem k tomu, že čtu hlavně severskou krimi, tak jsem zvyklá na nechutnosti, ale tohle byla strašně příjemná změna. Budu pokračovat dalším dílem.

04.04.2024 4 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Kniha se mi líbila, bylo to napínavé, dobrá zápletka, konec překvapivý. V této sérii hodlám pokračovat. Doufám, že i další díl se mi bude líbit.

21.03.2024 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Strašně se mi líbila, jsem už sice stará, ale hezky jsem si u toho pobrečela. Od toho knihy jsou, aby nebyly vždy úplně reálné i když by to v tomto případě bylo krásné. Brzy se vrhnu na další.

09.03.2024 5 z 5


Hospodyně Hospodyně Joy Fielding

Přečetla jsem to jedním dechem a vlastně jsem měla pořád mrazení, co se stane dál. Perfektně napsané. Manžel hlavní hrdinky líný hajzl, myslím, že se nám všem někdy stalo, jak při hádce partner otočí všechno proti vám, tady to bylo perfektně ukázané. Postava hospodyně, super, měla jsem chuť jí chvílemi uškrtit. Za mě skvělá knížka, doufám, že bude brzy další.

04.03.2024 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Strašně se mi tento příběh líbil, já prostě miluji romantiku a tady jí bylo tak akorát a ještě proložená vůní kávy a čerstvého pečiva. Chvílemi jsem si říkala, že chci být v Dánsku a všechno ochutnat. Parta novinářů to skvěle doplňovala. Už se těším až začnu číst další díl.

22.02.2024 5 z 5


Zbožňuju New York Zbožňuju New York Lindsey Kelk

Byla to moje první kniha od této spisovatelky. Docela se mi líbila, místy to bylo trochu zdlouhavé. Nepříjemný rozchod se snoubencem a následné hledání sama sebe, byl dobrý nápad. Zatím se do dalších dílů pouštět nebudu, i když to bylo pohodové čtení.

22.02.2024 3 z 5


Oko Oko Bernard Minier

Naprosto úžasné. přečteno jedním dechem. Za mě nejlepší díl, co jsem přečetla. Napínavé, strašidelné, smutné. Panebože ten konec. Těším se na další díl, strašně.

10.02.2024 5 z 5


Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Jsem ráda, že jsem se po dlouhé pauze k tomuto spisovateli vrátila. Zápletka se mi líbila a byla jsem ráda, že z knihy nezmizel humor ani napínavý příběh . Několik dílů jsem vynechala, tak nemohu posoudit, jestli byly taky tak dobré, ale pravděpodobně je časem dočtu, tak uvidím.

18.01.2024 4 z 5


Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Druhá romantika, kterou jsem tyto vánoce přečetla a ano, ano,ano. Moc se mi líbila hlavní hrdinka, všichni obyvatelé vesničky, i zápletka mezi hlavními hrdiny. Bylo to čtivé, vtipné a zamilované, myslím, že bych také chtěla takové vánoce na skotském hradě.

31.12.2023 5 z 5


Sejdeme se pod jmelím Sejdeme se pod jmelím Jenny Bayliss

Tyto vánoce jsem chtěla strávit nad hezkou vánoční romantikou. Kniha nebyla špatná, ale byla zbytečně zdlouhavá, hlavní hrdinové mi chvílemi lezli na nervy. Bylo to romantické, ale pro mě nějak málo.

31.12.2023 3 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Vlastně jsem přečetla většinu knih od této autorky a román Veselí jsem stále vynechávala. Až teď jsem se do něj pustila a opět se mi děj velmi líbil. Normální život, normální lidé, ukázka toho, že můžeme mluvit a řešit ledacos, jen ne to důležité. Myslím si, že to byla opět čtivá kniha.

03.12.2023 4 z 5


Jak zkrotit svůdníka Jak zkrotit svůdníka Evie Dunmore

Tento díl se mi moc líbil, možná ještě o něco víc než ten první. Je to ta správná romantika, čtivé, zábavné a zabývá se zajímavým tématem boje za práva žen v Anglii. Už se moc těším až přečtu další díl.

12.11.2023 4 z 5


Sedm schodů k moci Sedm schodů k moci Josef Klíma

Byla to první kniha od pana Klímy, kterou jsem přečetla a musím říct, že se mi líbila. Bylo to velmi čtivé, a bylo jasné o jakou kauzu se jedná.

08.10.2023 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Byla to první kniha od této spisovatelky, kterou jsem přečetla a byla krásná. Romantická, plná emocí, stále jsem čekala jaký bude konec. Těším se až se pustím do další z jejích románů.

24.09.2023 5 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Další díl, další Harry Hole, další úžasná detektivka. Holea prostě miluju, vždycky si říkám, že už to nemůže být tak dobré, tak napínavé, ale ano, jde to, pije, je na dně, ale pro mě je prostě nejlepší. Zápletka napínavá, nechutná, a tým, který si sestavil mě bavil, Nesbo to prostě stále umí. Smekám, už aby byl další díl.

09.09.2023 5 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Tenhle příběh se mi dostal pod kůži. Tvrdé, vulgární, humorné, smutné. S hlavní hrdinkou soucítíte, i když ji chvílemi odsuzujete, ale vlastně ji chápete. Když jsem knihu zrovna nečetla, tak jsem na ni myslela. Přeházené kapitoly dávají smysl, vůbec se v příběhu neztrácíte. Když jsem dočetla, chvíli trvalo než jsem se pustila do další knihy, měla jsem toho příběhu plnou hlavu a myslím, že se nestane, že bych kdy zapomněla o čem vypráví.

14.08.2023 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Tuto sérii čtu od prvního dílu. Před Lazarem jsem si dala dlouhou pauzu, protože už mi přišlo, že se mění sice zápletky, ale postava Joony se neustále honí za stejnou postavou, skrývá se , atd, a překvapivě je to i v Lazarovi, tak snad další díl už bude změna. K dalšímu dílu se po nějaké pauze zase vrátím.

14.08.2023 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Byla to první kniha od této spisovatelky, kterou jsem přečetla. Nezklamala mě, velmi příjemná oddychovka, moc ráda si přečtu i její další knihy.

14.08.2023 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Kniha mě nudila, některé pasáže jsem přeskakovala. Nebylo to ani napínavé, ani romantické, vlastně vůbec nic. Jenom dlouhé popisování všeho.

03.07.2023 1 z 5