Kája041 Kája041 komentáře u knih

☰ menu

Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Tak tohle bylo moc příjemné překvapení. Nic moc jsem neočekávala, protože jsem si tuhle sérii vybrala čistě kvůli obálkám, ale musím říct, že po přečtení prvního dílu jsem ráda, že jsem se do toho pustila. Líbil se mi propracovaný svět a obdivovala jsem, kolik je v knize různých druhů tvorů. Taky se mi líbilo jak si Elloren zvládla najít přátele, kteří s ní souzní a udržet si vlastní pohled na to, co je správné a co ne. Těším se, až se dozvím víc v dalších dílech. :-)

30.03.2024 4 z 5


Aurora hasne Aurora hasne Amie Kaufman

Tak tohle byla jízda....celou sérii jsem si skvěle užila a to jak se v tomto díle všechno propojilo bylo prostě TOP. Všechny postavy jsem si zamilovala a asi nedokážu vyzdvihnout jen jednu, která by byla mou nejoblíbenější. Každého z nich jsem si zamilovala jiným způsobem. Líbilo se mi s jakou lehkostí se mi celá série četla skoro celou dobu jsem se u ní culila jak praštěná a několikrát jsem se musela smát nahlas, ale také byly okamžiky u kterých se mi chtělo brečet. Ponaučení nečíst tuto sérii na veřejnosti, abyste ty pocity mohli pustit ven a nemuseli je v sobě dusit. :-)
Asi začnu číst víc sci-fi....

09.03.2024 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Tohle bylo skvělý četlo se to tak dobře,že jsem u toho vydržela,až do dvou do rána,protože jsem prostě musela vědět,jak to teda celý bylo a usnula jsem,až ve tři,protože jsem nad tím musela přemýšlet.Zajímalo by mě,kde na tyto nápady autorka chodí zatím jsem od ní četla 3 knihy a všechny mi vyrazili dech.Ten kolotoč emocí,který jsem při čtení této knihy prožívala prostě stál za obětování spánku. :-)

11.11.2023 5 z 5


Šance pro Stelu Šance pro Stelu McCall Hoyle

Nejsem úplně cílová skupina,ale musím říct že tohle byla nádherná knížka,už na 20 straně mi vyhrkli slzy do očí u knížky jsem se na druhou stranu i smála.Velké pozitivum vidím v tom, že se děti díky knize naučí něco málo o psích signálech prostřednictvím milého příběhu doplněného o pár hezkých ilustrací.
Za chvíli ji bude číst moje devítiletá ségra,tak jsem zvědavá jestli ji příběh bude bavit stejně jako mě. :-)

21.08.2023 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

U této knihy jsem měla asi moc velká očekávání. Viděla jsem,jak ji všichni opěvují a věděla jsem,že se odehrává v hereckém prostředí,tak jsem si řekla,že ji zkusím. Bohužel mě,až tak moc nezaujala,trvalo mi dlouho než jsem ji přečetla na začátku jsem se do ní musela dost nutit, pak se to celkem zlepšilo,ale pořád žádná sláva. V příbězích si dost potrpím na postavy a potřebuji mít,aspoň jednoho oblíbence tady jsem si bohužel žádného nenašla,ale abych nebyla pořád negativní. Líbilo se mi,jak autorka hezky vykreslila,jak je těžké být slavný, protože každý svůj krok/čin musíte pečlivě promyslet a také je zde hezky popsáno jak to měly v té době těžké lidé z LGBTQ+ komunity.(Ne,že by to teď měli lehké.)

03.08.2023 2 z 5


Až půjdeš, vezmi mě s sebou Až půjdeš, vezmi mě s sebou Jennifer Niven

Do téhle knihy jsem se celkem bála pustit, protože jsem si myslela,že když to je napsané e-maily bude mi tam něco scházet,ale opak byl pravdou.Myslím,že autoři udělali jen dobře,že celou knihu napsali v e-mailech dalo jim to tak prostor na vyjádření spousty pocitů hlavních postav a to se mi neuvěřitelně líbilo.Knížku jsem měla půjčenou z knihovny,ale asi si ji pořídím i domů, protože bych se k ní někdy ráda vrátila. :-)

09.07.2023 5 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Od této knihy jsem neměla moc velké očekávání,protože upíry moc nemusím,ale řekla jsem si,že Holly Black píše dobře,tak to zkusím navíc se mi moc líbil název.
Bohužel mi připadalo,že se tam začalo něco dít,až ve třičtvrtině.Mé mínění o knize někdy dokážou hodně pozvednout postavy,ale tady jsem neměla vůbec žádného oblíbence.A po tom všem se ještě ani nedozvíme jak to se všemi dopadlo.....no pokud váháte jestli si tuto knihu přečíst radši bych sáhla po jiné knize od autorky.

11.06.2023 2 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Tak tohle bylo něco.U knihy jsem,už hooodně dlouho nebrečela,ale u Musím tě zradit slzička ukápla a ne jedna.Byla to moje prvotina od autorky a určitě si od ní ještě něco přečtu,protože se mi moc líbí její styl psaní.
Tuhle knížku dám přečíst všem svým známým,kteří o to budou mít aspoň trochu zájem a ty co zájem mít nebudou se pokusím přemluvit. :-)

25.05.2023 5 z 5


Zvonkohra Zvonkohra Eliška Václavíková

Tohle je ve všech směrech tak hrozně nádherná knížka.
Má krásnou obálku autorčiny skladby v kombinaci s větami,které dokázala vnést na papír jsou prostě úchvatné.
Kniha není moc dlouhá,ale to nevadí stejně ve Vás vyvolá hodně krásných pocitů.Doporučila bych ji všem,které znám. :-)

16.04.2023 5 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Páni.....tohle byla úžasná kniha nejen,že jsem se toho dozvěděla spoustu o cystické fibróze,ale zároveň mě velmi bavil celý příběh.Ke konci se mi už kousek po kousku lámalo srdíčko na kousky.Je to knížka,která se mi dostala hluboko pod kůži a jsem moc ráda,že jsem se do ní díky čtenářské výzvě pustila. :-)

16.02.2023 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Tahle kniha byla skvělá,trošku mi vadily na můj vkus dlouhé kapitoly,ale jinak jsem byla nadšená.Hrozně se mi líbilo prostředí a postavy taky moc fajn.Už se těším na druhý díl. :-)

10.02.2023 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

I přesto,že jsem cílová skupina,tak mi to přišlo chvílemi dost trapné a kdyby mi někdo řekl,ať mu povím,co se v knize stalo,asi by to bylo povídání na minutu.Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a další díly si asi půjčovat nebudu,tohle úplně nebyl můj šálek kávy,ale když člověk hledá nějakou lehkou knížku,kterou má přečtenou za hodinu a zrelaxuje u ní tohle je to pravé. :-)

10.02.2023 1 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Tohle byla,už moje druhá kniha od autorky a asi o ní budu ještě hodně dlouho přemýšlet, stejně jako u té první.Líbí se mi,že autorka píše velmi čtivě,takže pořád chcete vědět co se stane dál.Vůbec nemůžu soudit rozhodnutí hlavních hrdinů,protože jsem nikdy v podobné situaci nebyla,ale musím říct,že Lily mi přirostla k srdci a přišlo mi,že se zachovala správně,o Atlasovi ani nemluvím toho jsme si,asi zamilovaly všichni. :)

03.02.2023 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Tuhle knížku jsem si potřebovala přečíst,už kvůli obálce.
Bohužel pro mě celkem zklamání.Autorčin styl psaní mi moc nevyhovoval a když Marcos s někým mluvil trochu jsem se ztrácela vtom kdo vlastně mluví.Příběh pro mě byl takový nijaký a něco mi tam chybělo každopádně nápad to byl velmi zajímavý. :)

21.01.2023 2 z 5