Aurora hasne přehled

Aurora hasne
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498968/bmid_aurora-hasne-IEo-498968.jpg 4 133 133

Aurora série

< 3. díl

Konec je zatraceně blízko. Třetí díl série Aurora od autorů Illuminae. Co se stane, když požádáte partu ztroskotanců, aby zachránila galaxii před prastarým zlem? Prastaré zlo samozřejmě zvítězí. Počkat… ne tak rychle. Když se Jednotka 312 naposledy zapletla do mezigalaktické bitvy, všechno se strašlivě pokazilo. Ale jak se ukazuje, ne všechny konce jsou vážně konce. Je v silách týmu navazovat spojenectví, nandat to nepřátelům a tvořit historii ve velkém stylu? Jistě. Ale skutečná záchrana galaxie? Na to bude potřeba zázrak.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Aurora’s End , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aurora hasne. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Inugoya
20.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Třetí díl je dojezd ve velkém stylu, kdy nebudete vědět, co si držet dřív. Zběsilá jízda sice pokračuje, ale bohužel jí poněkud došel dech.

Ani v téhle knize není nouze o akci, překvapivé zvraty a situace, u kterých si říkáte: to je konec, z tohohle se fakt už nedostanou. Abyste vzápětí zjistili, že dostali, ale zase spadli do situace, která je totálně beznadějná, aby se z ní zase nějak dostali... takže většinu času sedíte na kraji židle a říkáte si "uuuž?"


Přesto dávám nižší hodnocení, protože tam bylo víc věcí, které se mi nelíbily.

1) Věřila jsem, že tohle je jedna z těch řídkých knih/sérií, kde se nebude vyskytovat násilný s*x. Bohužel jsem se mýlila. Sice to nezachází do explicitních detailů jako u jiných autorek, ale prostě, lidi, co to s váma je? To tyhle hnusárny provozujete i v reálu nebo v sobě máte tolik hněvu, že tomu neumíte najít jiný ventil? Slowburn a něha už nadobro vyšly z módy?

2) Tyler. Jeho milostný život je jeden velký bordel. Na jednu stranu miluje Cat, na druhou stranu se vyspí s ženskou, kterou ani nezná (ale hlavně, že má dlouhý nohy v černých gaťkách), aby zase vklouzl do milostného tokání po ztracené Cat.
Jo a Tylere, když tě někdo střelí do spánku, tak máš bejt regulerně mrtvej. Protože ta kost je tam tenká. A hned za ní je mozek...

3) Scarlett. Pipka, co střídá kluky jako spoďáry, ale zároveň je neustále zdůrazňováno, jak je děsně milující a empatická, nakonec vykřikuje něco o osudové lásce ? To jako fakt?

4) Hvězdovrah.
Otče, musíš nám pomoct.
- Ne.
Pomoz nám, jinak všichni umřou.
- Ne.
- Jste slaboši, čokli, já jsem hustej týpek z klanu válečníků.
- Nikdy neustoupím.
* prsk, zmizí v obláčku duhy, aby všechno zachránil*

5) Závěr: Euh, co? Prostě jsem to vůbec nepochopila. Skoro to vypadá, jako by ke konci oba autoři hráli flašku a něco tam prostě naflákali.
Kolektivní mysli stačilo říct: buď individuální.
A ona řekla: tak jo, už ze mě nebude vraždící maniak.
Z mrtvol jsou hvězdy. Nebo to celý byla alegorie? Nebo?


I když byl konec slabší, i tak si myslím, že Aurora je relativně slušná, svižná a místy i vtipná série, kterou stojí za to si přečíst.

OndrejMergl.cz
08.05.2024 4 z 5

Proč číst knihu:
- Motáte se v časové smyčce a nevíte, kudy ven.
- Rozbilo se vám zařízení, které ví všechno.
- Při milostném dovádění se potřebujete pořádně porvat.
Proč nečíst knihu:
- Nemáte rádi, když se parta rozdělí.
- Obáváte se paradoxu z cestování časem.
- Netoužíte splynout s vesmírnou entitou.


Nelly
25.04.2024 5 z 5

Třetí díl stále drží velmi vysoko nastavenou laťku (málokdy se to u série povede) - příběh přímo letí nadsvětelnou rychlostí, nechybí velké zvraty a nečekané propojení v časových paradoxech - prostě super, super, super. Doporučuji číst díly brzy po sobě (ono to snad ani jinak nejde, protože první i druhý díl končí velmi napínavě). Prostě tato série dosahuje nadoblačných výšin a považuji ji za nejlepší, co J.Kristoff čtenářům představil. P.S. Seriál ani film nechci, v hlavě mám vlastní představy hlavních hrdinů a dalších postav a nechci je měnit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Aurora hasne v seznamech

v Přečtených158x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených14x
v Knihotéce117x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy

Jay Kristoff
australská, 1973
Amie Kaufman
australská