Šance pro Stelu

Šance pro Stelu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516488/bmid_sance-pro-stelu-R3l-516488.jpg 5 18 7

Každý pes si zaslouží druhou šanci. Už od štěněcího věku Stelu cvičili k tomu, aby svým geniálním bíglím nosem nacházela nebezpečné chemikálie a spolu se svou psovodkou pomáhala zajišťovat lidem bezpečí. Při jedné rutinní bezpečnostní prohlídce si však Stela nevšimne pachu výbušniny. Dojde k děsivé a hlučné explozi, která Stelu poznamená tak, že se už nemůže vrátit do práce. Tím její kariéra služebního psa skončí. Když se jí ujme dívka jménem Emilia, fenka ví, že je to její poslední šance, aby ukázala své schopnosti. Jednou Stela ucítí z Emiliina těla zvláštní pach, který zesílí těsně předtím, než se dívenky zmocní epileptický záchvat. Stelin nos si uvědomí souvislost. Jenže jak má příště varovat svou novou rodinu, aniž by v ní vzbudila dojem, že má jen další záchvat paniky? Chce všechny přesvědčit, že může znovu pracovat jako signální pes, který umí upozornit na skryté nebezpečí. Dokáže to?... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Stella , 2021


více info...

Přidat komentář

šárofka
18.01.2024 5 z 5

Naprosto překrásná knížka o přátelství holčičky se psem. Hrozně se mi líbil příběh a knihu jsem přečetla jedním dechem.

ladyfromskye
21.10.2023 5 z 5

Šance pro Stelu je další pecka z nakladatelství Bambook. Podobně jako třeba Splněné přání od Barbary O'Connor (a z téhož nakladatelství) se jedná o knihu, která v sobě neskrývá jen příběh pro ukrácení dlouhé chvíle, ale zároveň hrozně důležitou nadstavbu, kterou u dětských knih vyžaduji čím dál tím víc.
Je to navíc kniha vhodná pro společné čtení ve škole – nejenže bude bavit holky i kluky, ale na konci navíc děti a pedagogové najdou otázky k diskuzi. A vážení, ráda bych tu zdůraznila, že to nejsou nějaké primitivní rádoby otázky, ale skutečně mozkové závity probouzející dotazy a náměty k zamyšlení, které jistě povedou k dlouhým a plodným diskuzím.
Citlivě a lehce napsaný příběh vyprávěný z pohledu fenky je doplněný černobílými ilustracemi, které mě překvapily tím, jak skvěle dokázaly zachytit a zprostředkovat atmosféru daného okamžiku. To je další plus pro už tak perfektní knížku. Není prostě, co řešit. Jasných 5*, a kdyby to šlo, dala bych i víc.
Všimla jsem si, že autorka vydala několik dalších knih, tak snad se brzy dočkáme dalšího překladu. Tuším, že to bude opět trefa do černého.


Renike
05.10.2023 5 z 5

Smutná, ale nádherná náučná dětská knížka s krásnou ilustrací.

Kája041
21.08.2023 5 z 5

Nejsem úplně cílová skupina,ale musím říct že tohle byla nádherná knížka,už na 20 straně mi vyhrkli slzy do očí u knížky jsem se na druhou stranu i smála.Velké pozitivum vidím v tom, že se děti díky knize naučí něco málo o psích signálech prostřednictvím milého příběhu doplněného o pár hezkých ilustrací.
Za chvíli ji bude číst moje devítiletá ségra,tak jsem zvědavá jestli ji příběh bude bavit stejně jako mě. :-)

_Brunetka_
09.07.2023 4 z 5

Tak tohle byla moc hezká dětská knížka. Autorka má takový lehoučký styl psaní a v kombinaci s většími písmeny se četla sama. Příběh mě bavil, ač už do kategorie, pro kterou je určen, dávno nezapadám. Pro trošku větší děti, myslím, že je ideální. Jde tu jen o posouzení jejich vyzrálosti, aby jim nedělalo potíže zpracovat smutnější pasáže, které se tu objevují. Námět se moc vydařil. Fenku Stelu si nejde neoblíbit a s dívkou Emilií tvoří parádní dvojku. Pouto, které u nich nabíralo časem na síle, se mi moc líbilo. Ilustrace krásně doplňují příběh. Čtení je to citlivé a plné emocí, což já oceňuju a v jistých chvílích jsem brečela jako želva. Konec potěšil moje srdce.

EvikU.
29.06.2023 5 z 5

Knihu jsem začala číst se svou pětiletou dcerkou. Po první kapitole jsem pokračovala sama, protože to na ní bylo moc smutné a až později jsem našla, že je pro čtenáře od 9 let. Což by dle mého názoru opravdu odpovídalo.

Příběh Stely mě velmi dojímal. Je moc hezky napsaný, vyprávěný z pohledu psa bígla Stely. Stela je vycvičený pes na odhalování min na letišti. Po jednom neštěstí přichází o svou paničku Connie a nemůže se z toho dostat. Bojí se hluku, žáru, lidí, hromů, neumí žít s dalšími pánystále hledá Connie.

Po neúspěšných pokusech u dalších třech majitelů se potkává s Isabel, která cvičí psi a je zkušená v chování psů. A od Isabel dostává novou šanci na život. Isabel má dceru Emiliu. Nevím, jestli i mezi psem a člověkem vzniká něco jako láska na první pohled, ale skoro mi přijde, že ano.

Ač kniha pro děti, já jsem si ji moc užila. Příběh je napínavý, dojemný, vysvětlený z pohledu pejska. To propojení mezi člověkem a psem mě prostě dojímá. Je to pravda, pes dá člověku srdce a položil by za něj život. S jiným zvířetem jsem to neviděla. Měla jsem místy slzy v očích, tak jsem si říkala, jestli nejsem až moc citlivá. Kniha je moc hezky napsaná.

Danago
21.06.2023 5 z 5

Nádherná knížka, která zaujme jak děti tak všechny ostatní čtenáře, kteří milují psy. Hlavní hrdinka Stela je fenka bígla vycvičená na vyhledávání výbušnin , ale jednoho dne se něco pokazí a Stela přijde o svou paničku se kterou pracovala a kterou milovala. Má obrovský pocit selhání a trpí panickými strachem z jakýchkoli hlasitých zvuků a nerada zůstává o samotě. Těžko se jí hledá náhradní rodina a když už to s ní všichni vzdají ujme se jí Izabela se svojí dcerou Emilií a ukáží ji nový svět ve, kterém si Stela nachází své místo a novou paničku, pro kterou je ochotná položit i svůj život a překonat i ty největší strachy.
Moc krásné povídání, které nejen dětem dá nahlédnout do mysli pejsků, ukáže nám jejich radosti i starosti a hlavně jejich lásku a oddanost.
Knížka se čte jedním dechem je dojemná milá a pravdivá.
Moc doporučuji.

Štítky knihy

psi přátelství pro děti epilepsie bígl

Autorovy knížky

McCall Hoyle
americká
2023  97%Šance pro Stelu

Kniha Šance pro Stelu je v

Přečtených18x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x