Jutyska Jutyska komentáře u knih

☰ menu

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Mám za sebou první dva díly a klobouk dolů. Množství informací a faktů, které musela autorka nasbírat a nastudovat je neuvěřitelné. Musím říct, že tuto část naší historie, leckdy velmi kruté, jsem neznala. Skvěle napsané a velmi poučné. Doporučuji přečíst každému, abychom si vážili toho, že se máme jako prasata v žitě.
Těším se na 3.díl, ovšem 50. léta, to bude asi emocionálni darda, tak si asi před tím dám nějakou oddychovku ;-)

27.04.2024 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Způsob psaní M.Klevisové je prostě skvělý. Jak už bylo mnohokrát řečeno je mistr v popisu prostředí a vykreslení jednotlivých postav. Jen jsem měla na počátku této knihy trochu problém zorientovat se ve všech postavách, časové ose a množstvím zápletek. Vraha jsem sice neodhadla, přesto mi jeho odhalení a závěr knihy přišel trochu bez šťávy. Ale jinak určitě stojí za přečtení.

23.01.2024 4 z 5


Myší díra Myší díra Simona Votyová

Skvělá kniha! Zpočátku jsem si musela trochu zvyknout na myší vypravěčku, ale pak mě kniha úplně pohltila. Do útlé knížečky se vešlo mistrné vykreslení charakterů hlavních postav, jejich životních traumat a nakonec vzájemného pochopení. Úžasně napsané, místy i velmi humorné a jako bonus pozitivní konec.
Je to první kniha co jsem četla od této autorky a už se těším na další.

18.11.2023 5 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Detektivky od Michaely Klevisové mě baví, žádný drasťák, spíš detektivní román s perfektně vykreslenými postavami, mnoho podezřelých, napětí až do konce a překvapivý vrah. Epilog je pak příjemnou tečkou za celým příběhem. Prostě skvělé čtení.

15.11.2023 5 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

První kniha, kterou jsem od této autorky četla a četla se mi velmi dobře. Bavilo mě propojení detektivní zápletky s velmi dobře vykreslenými postavami, i když některé byly "na pěst". Zkusím další knihu, tentokrát Dům na samotě.

31.10.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Kniha se čte velmi dobře, jako ostatně všechny knihy této autorky. Z médií jsem věděla téma knihy a dle recenzí jsem očekávala těžkou depresi, ale myslím, že knihu si může přečíst i slabší povaha. Silný příběh, který nutí k zamyšlení. Pro mě jako matku a babičku je nepředstavitelné, že se tohle může dít a v reálném životě i děje. Stále jsem čekala, že hlavní hrdinka aspoň v dospělosti sebere odvahu bojovat za spravedlnost, ale bohužel viníci zůstali nepotrestáni a oběti se nedočkali žádné satisfakce. To mě dost zklamalo.

21.10.2023 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Asi jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Autorka je prostě skvělá spisovatelka, od jejích knih se nedá odtrhnout. Úžasně napsaný velice smutný příběh, který v člověku rezonuje ještě dlouho po přečtení knihy.

12.10.2023 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Kniha mě bavila, velmi vtipně napsané, místy jsem dostávala úplné záchvaty smíchu. Film byl také povedený, hlavně díky skvělému obsazení, ale kniha u mě vede.

12.10.2023 5 z 5


Co když se utopíme Co když se utopíme Sarah Sprinz

Z mé strany to bylo velké šlápnutí vedle, kniha možná pro teenagery, ale ne pro dospělého. Možná edice Red, znamená červenou knihovnu.
Dějová linka skoro žádná, Laurie střídavě šíleně miluje a nenávidí, myšlenky a dialogy se opakuji stále dokola, kniha nemá vůbec žádný spád. Kdyby měla 100 stran, tak to úplně stačí. Od poloviny knihy jsem se musela přemlouvat, abych ji vůbec dočetla. Vlastně ani nevím, za co jsem dala 2 hvězdičky, možná, že sem tam za inteligentní úvahu nad tragédií, která může člověka v životě potkat.

08.10.2023 2 z 5


Na plovárně s Markem Ebenem Na plovárně s Markem Ebenem Jiří Janoušek

Milé, zajímavé, inteligentní, vtipné... jako sám autor.

07.10.2023 5 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Už jen prolog je úžasně vtipný. Humor Marka Ebena mám moc ráda a knížka pohladí po duši.

07.10.2023 5 z 5