Jitule17 Jitule17 komentáře u knih

☰ menu

Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Knihu jsem dočetla jen proto, že nenechávám rozečtené knížky, ale popravdě mě moc nebavila. Napětí žádné, nemělo to spád, postavy víceméně nesympatické, snad jen ten závěr a odhalení pachatele byl překvapivý. Moje první a asi i poslední setkání s touto autorkou :(

22.01.2020 2 z 5


Oběť Oběť James Carol

Třetí díl dočtený, ale musím říct, že mě bavil ze všech nejmíň...
Nemohla jsem se začíst a děj mne moc nebavil, napínavé to nebylo, konec takový nepřekvapivý.. no dočetla jsem jen proto, že nerada nechávám nedočtenou knížku.

12.04.2019 3 z 5


Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Děj byl napínavý, byla jsem zvědavá na vraha.
Winter a ty jeho dedukce ala Mentalista byly občas už trochu na mě moc... ale pobavilo i pátrání po jménu Taylora, které jsem kupodivu uhádla o dost dřív než geniální Winter :-)

14.03.2019 4 z 5


Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Nereálně geniální Winter mě docela bavil, ale něco mi v příběhu chybělo, abych dala plný počet... jdu na druhý díl, snad bude o chlup lepší.

14.03.2019 4 z 5


Hodné holky Hodné holky Sara Shepard

Druhý díl se mi zdál lepší a napínavější, rozuzlení teda docela překvapivé, tak mi to nedalo a vracela jsem se i pár stránek dozadu a ještě i k prvnímu dílu, abych se zpětně koukla, jestli tam byly nějaké náznaky... a... byly :-)
Oba díly se četly dobře, přečteny za dva dny, od této autorky jsem kromě tohohle příběhu nic nečetla, jen jsem viděla "nekonečný" seriál Prolhané krásky, tak třeba ještě zkusím Hru lží.

20.02.2019 5 z 5


Perfekcionistky Perfekcionistky Sara Shepard

Kniha mě docela bavila a četla se dobře.
Od této autorky jsem nic jiného nečetla, viděla jsem pouze seriál Prolhané krásky, tak to bylo trochu v tomto stylu.

20.02.2019 4 z 5


Se záští Se záští Eileen Cook

Knížka se četla dobře a přečtena na jeden zátah.
Bavilo i napínalo mě to postupné odhalování, co se dělo v Itálii prostřednictvím účastníků výletu, ale přesto mi v knize něco chybělo, možná více napětí... za thriller bych to úplně nepovažovala.
Asi se nevyhnu mírnému SPOILERU:
I když to byla fikce, stejně mi po přečtení bylo smutno, smutno ze Simone... z toho falešného kamarádství, navenek báječné kamarádky, ale pod tím vším...
A smutno mi bylo i z toho jak anonymní lidé na internetu dovedou někoho odsoudit jen na základě domněnek a polopravd, ale to je bohužel i realita dnešních dní.

12.02.2019 4 z 5


Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Tak musím říct, že po docela průměrné knížce jsem si spravila chuť pořádným thrillerem. S hlavní hrdinkou jsem ale díky jejímu chování měla trochu problém sympatizovat.. jinak mě knížka bavila.
Závěrečné rozuzlení bylo pro mě hodně překvapivé, teda netipla jsem to, byť sem tam nějaké mini náznaky v průběhu byly, a nakonec mi to vlastně bylo i líto, že to tak dopadlo, pač tu osobu jsem si jako jedinou oblíbila a autor z ní udělal...
Ale zas musím říct, jakožto filmový fanda slasheru :-) , hodně se mi líbilo to postupné odhalování, co se tehdy stalo během masakru v lesní chatě. Vždycky jsem se nemohla dočkat, až příběh zase skočí do minulosti a odkryje další dílek z osudné noci.

31.01.2019 5 z 5


Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Celkem průměrná kniha, hmm, ale je zajímavé, kolik tu má procent...
YA běžně nečtu, nejsem cílovka, ale zaujala mě obálka a popisek, bohužel jako milovník detektivních příběhů jsem čekala víc, thriller to vůbec nebyl, a napínavé taky moc ne, jen příběh z americké střední plný klišé postav...
..následuje možný SPOILER
Za mě zbytečně moc stránek a čekala bych, že tu čtyřku "vrahů" bude víc zajímat kdo to na ně hodil a proč, za mě málo pátrání... ale abych jen nekritizovala, bylo fajn, že každá postava měla po té události a odhalení tajemství nějaký vývoj, nikdo nezůstal stejný jako na začátku.

29.01.2019 3 z 5


Zlá krev Zlá krev John Sandford (p)

Moje první kniha s detektivem Virgilem, škoda, že od půlky už bylo jasné o co jde, radši bych byla napnutá až do konce, téma zneužívání dost mrazivé...

30.10.2018 3 z 5


Splněný sen Splněný sen Lucy Maud Montgomery

Příběh samozřejmě krásný, konečně Anně dojde koho skutečně celou dobu miluje.
Ale musím se vyjádřit k obálce. Proboha kdo tohle vymyslel nemohl znát obsah, nebo fotky zrzavých holek došly? to mi hlava nebere, u druhého dílu jakbysmet!

10.10.2018 5 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Moje oblíbená hrdinka, tak ráda jsem se s ní toulala kolem Avonlea, přála jsem si mít dlouhé zrzavé vlasy a potkat svého Gilberta :-)
Anna a Gil jsou perfektní, jejich škádlení jsem milovala a musím zmínit taky výborný seriál/film s Megan Follows, na ten bych mohla koukat pořád, krásná krajina a skvěle vybraní herci.

10.10.2018 5 z 5


Nebreč, Lucie Nebreč, Lucie Stanislav Rudolf

Vzpomínka na pubertu, kdy jsem knížku četla a bavila mě, nezapomenu na ty prokleté zelené šaty...

14.09.2018 4 z 5


Fakt hnusný fakta Fakt hnusný fakta Ted Leech

Název je fakt výstižný!
Jak zabijete švába? Tím, že mu uštípnete hlavičku. Za devět dnů opravdu umře...hlady. :-)
Během šedesáti minut plavání spolykáte půl litru moči. :-(
Kdyby jedna osoba vypouštěla větry bez přestávky 81 měsíců, vyprodukovala by stejné množství energie jako jaderná bomba.
Knížka je plná podobných nechutností o lidském těle, hmyzu, mučení či jídle a pití, ale je velmi, velmi zábavná! :-)

11.09.2018 3 z 5


Noční můry v Elm Street 1 Noční můry v Elm Street 1 Jeffrey Cooper

Knížku jsem četla před spaním a to nebyl dobrý nápad :-) druhý díl už jsem radši četla za denního světla.. obě byly napínavé, strašidelné a líbily se mi.

11.09.2018 3 z 5


Dukla mezi mrakodrapy Dukla mezi mrakodrapy Ota Pavel

Nejen pro fandy fotbalu..Ota Pavel byl úžasný vypravěč, mám doma první vydání z roku 1964, objeveno v antikvariátu, krásná kniha se spoustou černobílých fotek a velice poutavým a dojemným příběhem.

11.09.2018 5 z 5


Syn celerového krále Syn celerového krále Ota Pavel

Už je to pár let, co jsem knihu četla, a určitě si ji ještě znovu přečtu.
Krásné lidské příběhy. Sportovní nadšení, smutek, radost, slzy...krásně napsáno!

11.09.2018 5 z 5


Temná hra paměti Temná hra paměti Ron Puyn

Kniha se dobře četla, přečteno za jeden den, děj byl celkem napínavý.

10.09.2018 3 z 5


Smrtící chaos Smrtící chaos Matt Dickinson

Ze začátku jsem měla já chaos z takového množství postav, než jsem si je všechny zapamatovala a hlavně ty skoky z jednoho příběhu do jiného příběhu...ale dalo se a četlo se to rychle i díky krátkým kapitolám.
Jinak pěkná myšlenka knihy, že vše je navzájem propojeno, dlouho po přečtení jsem nad ní přemýšlela.

10.09.2018 4 z 5


Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Stará dobrá Agatha, mám ráda snad každou detektivku od ní.

10.09.2018 4 z 5