Polámané panenky

Polámané panenky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248856/bmid_jefferson-winter-polamane-panenky-0Ap-248856.jpg 4 827 265

Jefferson Winter série

1. díl >

Vyšetřovatel má vraždění v genech… My dva jsme stejní… Jefferson Winter nedokáže na tato slova zapomenout. Pošeptal mu je jeho otec krátce předtím, než injekce ukončila jeho život sériového vraha s patnácti mrtvými ženami na kontě. Winter se zoufale snaží dokázat sobě i okolí, že zákony genetiky někdy neplatí. Jako osvědčený policejní profilista je nyní pozván do Anglie, kde Scotland Yard hledá zákeřného vraha. I ten je jiný. Oběti, které si vybírá mezi ženami, měsíce mučí a zohavuje, pak je však pustí na svobodu. Najde Winter maniakálního šílence a překoná osudovou předurčenost?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Broken Dolls , 2014


více info...

Přidat komentář

Nikoleta21
16.03.2024 5 z 5

Zajímavé, napínavé čtení.. za mě pět hvězdiček

85098211
05.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Výborná kniha, která mne upoutala hned od prvních stránek a nepustila až do úplného závěru. Na scénu zde poprvé vstupuje Jefferson Winter, vyšetřovatel, jehož otcem byl sériový vrah. A okamžitě má co na práci! Má totiž najít zvráceného pachatele, který unáší ženy, několik měsíců je u sebe mučí, aby jim ve finále provedl lobotomii mozku - a pak je zase pustil na svobodu, aniž by měly sebemenší šanci na další normální život... Winter se svými kolegy přijde posléze na to, že se musí jednat o dva lidi. Čas ale běží a vyšetřování jinak moc nového nepřináší. No a potom se do jejich spárů dostane dokonce policistka Sophie Templetonová. Proto nezbývá než zachránit ji a také Rachel, další oběť, která je v zajetí již delší dobu...
Kniha je napsaná svižným tempem, takže se čtenář určitě nudit nebude ;-). Kromě toho je napínavá a originální svou zápletkou. Za to všechno si pět hvězdiček zaslouží plným právem a já si časem nenechám ujít další případ se sympatickým Jeffersonem Winterem ;-).


Andyska639
01.08.2023 4 z 5

Má první kniha od tohoto spisovatele a musím říct, že mě uchvátila. Přesně ten typ knihy a styl psaní, který mám rada. Doporučuji všem, kdo má rád detektivky. Jdu se vrhnout na další díly v sérii. :-)

marekB78
16.07.2023 4 z 5

Neříkám, že to bylo úplně špatný. Je tam podoba s Hunterem od Cartera, ale v horší verzi Jinak kniha celkem čtivá, ale na konci prostě chybí takové to buuuuuum při odhalení pachatele.

lucinova
14.07.2023 4 z 5

Skvělá detektivka pro nenáročné čtenáře. Dobře se čte, děj má spád a je nabitý napětím. Zápletka samotná se mi také velmi líbila

likaf
30.06.2023 5 z 5

Super krimi. Dobře se kniha četla, jsem zvědavá, jak se Winter ukáže v dalším dílu.

m2056
12.06.2023 2 z 5

Kniha byla pro mě zklamání dočetl jsem to ale do dalšího dílu už nejdu.

danielavachova
01.05.2023 4 z 5

Po delší fobě jsem sáhla po zahraniční detektivce a nezklamala jsem se. Měla spád, zápletka super a ten vyšetřovatel prostě sympaťák. Určitě si přečtu další.

orangerose
25.04.2023 5 z 5

Asi nejsem jediná kdo je smlsany že série Robert Huntera od Catrera, sice neříkám tato detektivka je špatná, je jiná, akční, jiný pachatel - jiný příběh, bavila mně :)

Katte192
11.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka se četla fakt dobře, mezi detektivkama podle mého názoru patří k lepšímu průměru ale na Cartera to nemá... Ano uznávám že jsem zmlsaná autorem, který to má vymyšlené do posledního detailu... Ale zde jsou mé ale k této knize: Winter to zkrátka odhadne. Prostě to ví bez jakéhokoliv důkazu nebo vodítka. Vydedukuje to, z čajové sedliny nebo ze vzduchu. Působí jako vševěd tak silně, že si čtenář nedokáže klást jinou otázku než "Jak?!" A to mě osobně vytrhávalo z děje. Hodně. Co pointa? Syn poslouchá matku. Proč? Chyběl mi tam důvod. Prostě proč? Proč se na ni nevybodne? Užíval si to taky? Chtěl taky nebo jen vykonával rozkazy? Žádného vysvětlení se zde nedočkáme. Prostě mi tam chybělo to něco navíc - motiv, důvod, uvěřitelnost. Nepopírám, že jsem knihu přečetla na jeden zátah - fakt se čte dobře! Ale za to malé "proč" které nebylo zodpovězeno dávám hvězdičku dolů :)

ELENtheKNIHOMOL
26.02.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsem si moc užila.
Polámané panenky je skvělý krimi thriller, který nám nabízí obzvláště brutálního a sadistického sériového vraha.
Proti němu stojí Jefferson Winter,geniální vyšetřovatel,který dříve pracoval pro FBI,ale byl příliš neukázněný a zvyklý si dělat věci po svém, takže do této organizace nezapadl.
Je to potomek jednoho z nejhorších sériových vrahů a i díky tomu má mimořádnou schopnost dostat se do mysli těch nejhorších zločinců.
Bylo velmi zajímavé sledovat jeho myšlenkové pochody,které ženou vyšetřování kupředu.
Hodně mi připomínal Patricka Jana ze seriálu Mentalista.
Na pomoc jako konzultanta a výborného profilera si ho zavolal inspektor Hatcher,aby mu pomohl s případem, v němž jsou unášeny mladé ženy, které jsou následně měsíce mučeni a nakonec lobotomizovány.

Příběh je nabitý akcí, plný chytrých dějových zvratů, sympatických postav a scén, které Vás budou šokovat.
Kniha je vyprávěna Ich formou přímo z pohledu Wintera,ale máme tu i kapitoly z pohledu Rachel, současné oběti.Její pasáže jsou krátké, ale velmi realisticky nám zprostředkovávají bolest,hrůzu a beznaděj její situace.
To dodává příběhu mnohem větší dramatičnost,protože si čtenář s každou její kapitolou znovu uvědomuje, že jde o závod s časem.

Myslím,že tato kniha uspokojí téměř každého fanouška tohoto žánru. Bylo to napínavé, znepokojivé,neodložitelné a zápletka byla podle mě vynikající.
Určitě si přečtu i další díly této série a zajímá mě, jak se Winter,postava se spoustou potenciálu, bude vyvíjet dál.

GYROTOURBILLON
23.02.2023 5 z 5

Za mně spokojenost. Asi nejlépe to vystihla Annyshga.

Smiley96
19.02.2023 2 z 5

Nedocetla jsem. Mam po precteni vsech knih Chrise Cartera moc namlsane oko. Tohle je proste nuda.

Makůvka
16.02.2023 5 z 5

Tak tohle by fakt šlo. Přesně moje gusto!!! Hned od první stránky mě to bavilo, bylo to napínavé, čtivé a hlavně, děj plynul přímočaře, bez zbytečné omáčky okolo. Hlavní postava, policejní profilista Winter, mi byl hned sympatický i když byl trošku zvláštní a až moc dokonalý ve svých myšlenkových pochodech, jak vypátrat vraha. Ale musím přiznat, že vše do sebe zapadlo a logicky sedělo.
Mám asi před sebou další skvělou sérii a jdu na další díl.

renefer
23.01.2023 4 z 5

Podařená detektivka ve stylu J.Deavera. Zajímavá je bezesporu hlavní postava detektiva Wintera. Střídavě sledujeme vyšetřování a střídavě práci pachatele, vyšetřovací rovina mě tedy bavila podstatně víc. Popravdě mám radši detektivky stylu A. Christie, kde máte ranec podezřelých a přemýšlíte, kdo to byl, než popis brutálních scén a odhalení neznámého pachatele.

Misan1993
11.01.2023 3 z 5

Mám to stejné jako předchozí komentář, kniha není špatná, ale stále to porovnávám s Carterem, kde je ta kvalita ještě někde jinde.

CharlesWard
08.01.2023 2 z 5

Možná byl problém v tom, že jsem předtím dočetl sérii knih od Chrise Cartera. Jim totiž Carol nesahá ani po kotníky.

Lejdus
02.12.2022 4 z 5

Moc dobre zpracovany pribeh. Detailne popsane hruzy,co se obetem deji, mne vtahly do knihy, coz znaci o autorove vybornem stylu psani.

ivzu77
10.11.2022 4 z 5

Pořídila jsem si najednou celou sérii ( 3 knihy ) a nyní koukám, že letos vyšel už 4. díl .... no shoduji se se čtenáři níže, že Jeff. Winter je pro mne velkou konkurencí s Robertem Hunterem ( autor : Chris Carter ) a našel si také místo jednak v mé knihovně a jednak ve čtenářském srdíčku ....

Annyshga
04.11.2022 5 z 5

První díl série s vyšetřovatelem Jeffersonem Wintrem nasadil laťku hodně vysoko. Napínavý, skvěle propracovaný, brutální a místy i nechutný příběh nenechá vaše mozkové závity odpočívat. Do hlavy sériového vraha se tentokrát pokouší dostat policejní profilovač, který mi svými myšlenkovými pochody připomínal Mentalistu. Po posledních slovech jeho otce jsem ale čekala spíš záporáka v podobě Dextra. No uvidíme, co přinesou další díly .

V polámanych panenkach bere vrah ženám jejich lidskost a duši. Pro každou z nich by byla lepší smrt než to, co přijde po propuštění z jeho spárů. Poslední oběti jsem moc fandila. Moc dobře věděla co se jí stane a přitom zachovala chladnou hlavu a snažila se zůstat odvážná. Jestli to však zvládla bez úhony si musíte přečíst sami . Vrahova osobnost byla parádně propracovaná a musím říct, že jsem na konci příběhu utrpěla mírný šok, když přišlo na rozuzlení. Knihu doporučuji všem 10ti a jsem zvědavá na pokračování .

Štítky knihy

thrillery sérioví vrazi únosy

Autorovy další knížky

James Carol
britská, 1969
2015  87%Polámané panenky
2016  78%Dobře se dívej
2017  79%Oběť
2022  80%Nenápadný vrah
2015  80%Moriarty / Kdysi jsme se znaly / Dobře se dívej / Sebrané dílo A. J. Fikryho

Kniha Polámané panenky je v

Právě čtených11x
Přečtených1 128x
Čtenářské výzvě77x
Doporučených53x
Knihotéce518x
Chystám se číst434x
Chci si koupit67x
dalších seznamech10x