Smrtící chaos

Smrtící chaos https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127322/smrtici-chaos-127322.jpg 4 105 34

Zdánlivá drobnost – mávnutí motýlích křídel – uvede do chodu řetězec dramatických událostí a osudově ovlivní životy mnoha lidí. Matt Dickinson ve své mistrně napsané próze zavede čtenáře v krátkých „klipových“ vstupech do rozličných prostředí – třeba na severní stěnu Mount Everestu, na palubu Boeingu 747, k jezeru Malawi, na dostihovou dráhu – a nechá je se zatajeným dechem sledovat klíčové okamžiky v životě svých hrdinů. Román vycházející z teorie chaosu je určen všem, kdo milují napětí, ale nespokojí se jen s povrchní četbou. Klade řadu provokativních otázek a přináší překvapivé odpovědi. Někteří přežijí. Jiní zemřou. Všichni jsme propojeni. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Mortal Chaos , 2012


více info...

Přidat komentář

JPBelmondo
10.04.2023 4 z 5

Krátké kapitoly, každá z jiného kouta světa, s jinou postavou, vše do sebe krásně zapadne. Svižné čtení, stránky odsýpají a úplně to všechno vidíte. Jako film. Zkrátka kdyby, kdyby, kdyby ..., tak by, tak by, tak by ...

zandu
22.03.2021 3 z 5

Přečteno během pár hodin, ultrakrátké kapitolky ubíhají jedna za druhou. Velmi čtivé. Nenadchne, ale ani neurazí.


Marley_Kid
14.02.2020 3 z 5

Oddychové čítanie, ale zhltol som na jeden šup

mishell0324
26.12.2019 odpad!

Čakala som trochu viac od tejto knihy, už len čítať ju bolo chaos a krátke kapitoly, jednoducho nesadla mi a ani nijak extra nezaujala.

rutto45
27.12.2018 3 z 5

Nič náročné, čitateľné a rozhodne zaujímavo poprepletané. Dĺžka kapitol mi vyhovovala.

Petulla72
18.11.2018 3 z 5

Kniha byla rozhodně k zamyšlení - spojitostí věcí, které si vlastně ani neuvědomujete.
Rozhodně se nejedná o knížku z rozsáhlým nebo složitým dějem. Spíš oddechová knížka u které není potřeba moc přemýšlet.

Jitule17
10.09.2018 4 z 5

Ze začátku jsem měla já chaos z takového množství postav, než jsem si je všechny zapamatovala a hlavně ty skoky z jednoho příběhu do jiného příběhu...ale dalo se a četlo se to rychle i díky krátkým kapitolám.
Jinak pěkná myšlenka knihy, že vše je navzájem propojeno, dlouho po přečtení jsem nad ní přemýšlela.

dikobraz
03.01.2018 odpad!

Ach jaj. Predvidatelne, nic prekvapujuce, ziadny zvrat. Chovanie niektorych postav ako vystrihnute z prirucky pre debilov. Zena ide dorazit zrazeneho jelena, japoncik ide hladat mobil po pade lietadla... Katastrofa. Autor chcel byt zaujimavy, ale nevyslo mu to. Je to brak.

DenisaV
07.10.2017 4 z 5

Nemůžu říct, že by to byla nějak geniální kniha, ale určitě příjemné čtení, kdy do sebe všechno zapadne. Člověk se může trochu zamyslet, ale nemusí být génius, aby pochopil. Je to spíš knížka pro mládež, kde se dozví něco málo o Teorii chaosu. Určitě doporučuji, přečteno máte za večer :)

rarášek
06.09.2017 5 z 5

Tato kniha mě velmi překvapila a potěšila, protože mám ráda, když jednotlivé události v knize zapadají do sebe jako puzzle. Donutilo mě to se nad tím zamyslet a začít se zajímat o teorii chaosu.
Člověk si může myslet, že něco tak maličkého jako motýl napáchat téměř žádnou škodu. Ale i motýl může uvést do oběhu soubor událostí, které nám přijdou až neuvěřitelné.
Krátké kapitoly mě nutili pokračovat dál a dál, až byl najednou příběhu konec. Líbilo se mi, že i takové maličkosti, o kterých bychom si mohli myslet, že do příběhu nepatří, tam mají svou roli.
Moc bych si přála, aby přeložili i další díly. :)

BeyondHorizon
02.09.2017 3 z 5

Nic úžasného, ale ani vyloženě špatného. Příběh mě bavil a líbí se mi nápad, že i něco tak obyčejného jako je mávnutí motýlích křídel způsobí na druhém konci světa hurikán a všechno je navzájem propojeno. Není to ale napsáno moc dobře. Za tu dvacku z Levných knih to ujde, ale pokud bych za tohle zaplatila víc, pak bych byla rozhodně zklamaná.

LuCyMcLy
22.04.2017 4 z 5

Dobře si pamatuji, že jsem z téhle knihy byla hodně nadšená a neskutečně se mi líbilo, jak bylo všechno propojené a každá věc souvisela a navazovala na jinou. Stále mám v hlavě jednu větu, kterou jsem v knize našla. Netuším důvod, proč jsem si zrovna tuhle větu zapamatovala a proč se mi vůbec tak líbila, dokonce ani pořádně nevím, co to znamená, ale z hlavy už jí asi nevypudím.
"Žádný svět, ať už je, jakkoliv odlehlý, není imunní vůči zákeřnému vlivu teorie chaosu."
Další věc, která mě hned zaujala, byly velmi krátké kapitoly a rychlé střídání pohledů osob. Ze začátku to bylo malinko matoucí, ale netrvalo dlouho a člověk si na to zvykl. Osob zde bylo asi pět, možná čtyři, každá od jinud, každá odlišná svým chováním a charakterem a s úplně odlišným způsobem života. Bylo to neskutečně napínavé a tím, že se ty pohledy střídaly rychle, jste museli číst dál a dál, abyste věděli, jak to s nimi dopadne. Jen je velká škoda, že nevydali další díly.

mija.chalka
02.04.2017 5 z 5

Wow! Knihu jsem přečetla v podstatě na posezení. Rozhodně doporučuju. Čtivé, krásně provázané....cokoli, kdokoli může ovlivnit další....stačí jedno mávnutí motýlích křídel...

Boženka2
20.02.2017 5 z 5

Tak to je tedy chaos? Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne a pořád o ní musím přemýšlet.

prestiggio
31.01.2017 2 z 5

Kniha nebola najhorsia ale radim do kategorie raz a dost. Kratke kapitoly mi trochu prekazali. Koniec som uz len rychlo preletela. Ale aj tak je zaujimave ako vsetko spolu suvisi.

kannibal28
23.01.2017 3 z 5

celkom zaujimavý príbeh

LenkaWal
09.01.2017 5 z 5

Byla to hodně zajímavá knížka. Ty extrémně krátké kapitoly mi trochu vadily, ale zvykla jsem si. Jinak miluju takhle propojené příběhy. Jakýkoli krok, jakékoli rozhodnutí, může ovlivnit nejen nás, ale i spousty jiných lidí.

mynamail
15.11.2016 4 z 5

Čtu, čtu, čtu - a přemýšlím.
A když jsem dočetla, tak jsem zaklapla knížku a přemýšlela jsem. Aha - a to je už konec? Ano, takhle to asi na světě chodí. Spojitost věcí si ani neuvědomujeme. Ne, to není o chaosu. To je o souvislostech. Zcela bezvýznamně významných.

Adrianas.
15.10.2016 5 z 5

Neskutočná kniha, klobúk dole...

Irsaf
10.09.2016 5 z 5

Moc se mi to líbilo.