jirina3500
Kniha mne zaujala velmi krásným přebalem a samozřejmě svým obsahem. Neobyčejný psychologický román o dvou velmi nešťastných rodinách. Jedné indiánské, které se ztratila čtyřletá dívenka, dívenka, která byla rodiči a sourozenci milována. Rodina nikdy nepřestala věřit, že žije a rodiny, kde zoufalá žena, která nemohla donosit své dítě ,unesla zdánlivě opuštěnou dívenku, ale štěstí jí nepřinesla, neboť byla poznamenána strachem z odhalení, strachem o dítě a prozrazení v jejím okolí čímkoliv, a proto úzkostlivě střežena. Teprve po smrti nevlastní matky, došlo k odhalení pravdy, ale ztracená léta nikdy nemohl návrat do původní rodiny nahradit.
Po přečtení této knihy ,která vychází ze skutečných událostí, mi bylo a je velmi smutno. Jak se Britové zachovali k dětem lidí, kteří za ně bojovali, mnozí přišli o život a někteří ne. Jejich děti prohlášené za sirotky byly odeslány do daleké Austrálie s příslibem krásného života plného pomerančů , slunce a zatím- dřina, zneužívání, špatný přístup ke vzdělání a smutek, který musely chudinky děti a jejich žijící rodiče prožívat. Zdá se mi neuvěřitelné, že se něco takového stalo a teprve za mnoho let se dočkaly omluvy, ale co jim je platná omluva. Ztracená léta bez rodičů. O bolesti rodičů, kteří po návratu z války ani neměli ponětí, co s jejich dětmi je. Stejně hrůzné mi přišlo i odebírání dětí domorodcům a snaha o jejich totální likvidaci. Jako matka, si to vůbec neumím ani představit. Neměla jsem ponětí, že se něco takového mohlo stát. Knihu jen mohu doporučit.
Stejně, jako předchozí 2 díly, jsem se zájmem a smutkem přečetla 3.díl.Obdiv mladému autorovi, za výstižné popsání doby, na kterou nemůžeme být hrdí. Úcta k lidem, kterým, ačkoliv bylo tak ublíženo, dokázali žít bez pomsty a jen prostě žít. Trilogii opravdu doporučuji k přečtení.
Ačkoliv jsem tenis nikdy nehrála, ani ho nesleduji, tato kniha je tak úžasně napsaná/stejně jako jiné knihy od této autorky/,že jsem ji přečetla s opravdovým zájmem a nadšením, jako kdybych četla o skutečně existující tenistce. Kdo miluje sport a dělá jej vrcholově, dokáže mnoho obětovat na úkor vlastního štěstí, třeba v osobním životě. Knihu mohu jen doporučit. Nepřeložená španělština , stejně, jak to nyní s nepřeloženými výrazy v knihách bývá, mi trochu vadí.
Lidé, kteří měli štěstí a přežili válku bez ztrát někoho blízkého, se těšili ze života, a v tom další šok. Bezpráví a zlo tentokrát neprováděli Němci, ale samotní Češi. Kde se najednou vzala ta hrozná nenávist k lidem, kteří často těm, kteří trestali mnohdy pomáhali. Lidé hospodařící po mnoho generací, znali jen práci a dřinu, kterou jim jejich majetek přinášel, najednou o všechno přišli. Tuto krutost si ani nedovedu představit, nemluvě o nevzdělancích, v kterých nebylo kousek lidskosti a tito lidé dostali takovou moc a velmi úspěšně ji zneužívali. Kniha se mi stejně jako první díl moc líbila a mohu ji jen doporučit.
Pokračování životního příběhu sympatické Sophie, tentokrát v New Yorku, kdy se mohlo zdát vše urovnané, lásku měla zpět. Protože by to nebyl život, nemohou chybět ani komplikace a překážky, které se opět Sophii postavily do cesty. Příjemné čtení, knihu mohu jen doporučit a těším se na 3 díl.
Skvěle napsaná kniha o velmi smutných událostech. Je ukázkou toho, jak minulost dožene člověka a bohužel spoustu špatného odnesou i ti, kteří se ničím neprovinili. Otázka Sudetských Němců se mnohokrát probírala a tento pohled z obou stran, jak je skvěle popsán v románu, je ukázkou toho, jak nic není černé nebo bílé. Knihu mohu jen doporučit.
Krásná kniha o vztahu vzájemně se velmi milujících matky a dcery. Celý život matka hledala sebe, přes obrovskou lásku k dceři, vždy upřednostnila svoji kariéru a vztah s muži, kterým neodolala, ale ani se jim nedokázala postavit. Přesto pro mne nepochopitelné, že, ač dceru tak milovala, neustále ji opouštěla a nechávala osamocenou ,někdy s přísnou babičkou .Když už konečně vše nasvědčovalo tomu, že budou spolu, matka umírá. Konec vše napravil, šťastným životem v manželství a dětmi po té.
Stejně jako Sen o Somersetu, jsem knihu přečetla jedním dechem. Jsem ráda, že v tomto pořadí, tak jak šel život tří kamarádů a jejich rodin.
Opravdu jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou. Úžasné a zároveň
velmi emoční čtení, které nás seznámí s hrůzami války ve Vietnamu. Je zde vidět jak společné je všem lidem utrpení z války, že jsme všichni lidé s velmi podobnými ne-li stejnými emocemi. Je strašně důležité seznamovat se s jinými kulturami, poznávat lidi cizích zemí a pak můžeme pochopit jejich důvody, proč třeba emigrovali, samozřejmě vyjma těch, kteří přišli bezpracně využívat a místo, aby se snažili přizpůsobit, vnucují nám svoji kulturu. Vietnamci u nás jsou v převážně většině velmi pracovití a přizpůsobiví.
Velmi hezky a čtivě napsaná kniha o atmosféře před blížící se válkou, seznámení se s životem židovských rodin, vycházejících ze skutečných událostí. Touha po vlastním štěstí zaslepí přicházející nebezpečí a spustí celou řadu nebezpečných situací. Knihu mohu jen doporučit. Je o silných rodinných poutech, ale zároveň o závisti, pro kterou jsou lidé schopni velkého zla. Je také ukázkou jak normální mohlo být, ale ne vždy bylo soužití židovského a nežidovského obyvatelstva.
Na mne příliš mnoho krutosti a bezcitnosti a takhle to vypadá, když se všichni hází do jednoho pytle. Mohou být lidé obětaví, snaživí, mírumilovní, empatičtí ,milující a objeví se jeden, který je chodící zlo a rázem jsou všichni stejní. Nejsem v žádném případě rasista, ale když někdo utíká před hrůzami ve své zemi, měl by se přizpůsobit a ne , aby se ostatní přizpůsobovali jemu.
Knihu po jejím přečtení mohu jen a jen doporučit. Tragédie Titaniku je jistě velmi známá, kdykoliv byl o ní nejen film, ale různé dokumenty, tak mne zajímaly. Neskutečné hrdinství kapitána Rostrona a celé jeho posádky/ kterou nikdy nezapomněl zmínit a zdůraznit její neuvěřitelný podíl na záchraně 705 pasažérů z Titaniku/ lodi Carpathia jsem neznala. Jezdil mi mráz po zádech a jen jsem kroutila hlavou nad tím, že se taková tragédie mohla odehrát. Kapitán Rostron, ani chvilku nezaváhal a okamžitě zorganizoval vše pro záchranu, za cenu ohromného riskování , změnil kurz do cesty plné ledu a u Carpathie se snažil dosáhnout co největšího výkonu.
Přesto počet lidských obětí byl šokující a jejich smrt byla neméně šokující.
Obdiv a uznání autorce, že se tomuto tématu věnovala a tuto úžasnou, i když strašně smutnou, knihu napsala.
Úžasná kniha, poutavě napsaná, kterou jsem přečetla jedním dechem. Oživila mi historii války Severu proti Jihu. Útrapy otroků, potíže přistěhovalců ,přátelství, lásku, zradu, následky hrůz války, rodinné tragédie i krásné pokojné dny. Knihu mohu jen doporučit a určitě si od autorky přečtu Poselství růží.
Opravdu oddechová kniha, která je milá, předvídatelná, plná ideálů o soudržnosti a přátelství mezi obyvateli. Chtěla bych takovéto soužití vidět ve skutečnosti, bylo by to moc hezké.
Kniha mne pohltila od začátku až do konce. Mám ráda knihy vycházející z reálu. Na toto téma jsem již přečetla několik knih i těch z okupované Paříže. Knihu mohu jen doporučit.
Neuvěřitelný, silně emotivní příběh o zvěrstvech, která prováděli Japonci na korejských mlaďounkých dívkách/ženách pro útěchu./ Nechce se věřit, že se do dnešního dne těmto, dnes již stařenkám, nikdo z Japonců neomluvil. Ještě strašnější mi připadá, že nedošly ani pochopení od vlastního národa a celý život na ně bylo pohlíženo skrz prsty. Zároveň mne kniha seznámila s historií Koreje. Knihu mohu jen doporučit a těším se na další knihy od stejného autora.
Velmi poutavě a čtivě napsaná kniha,krásnou češtinou.Je zde báječně vidět ,jak je náš jazyk bohatý,když se umí používat.Při popisu ať v lese,u rybníka nebo v kuchyni,vše je tak pěkně popsáno,že cítíte vůni a atmosféru popisovaného prostředí.Neobvyklá tématika,knihu mohu jen doporučit.
Vždy mne zaujme kniha vycházející s pravdivých událostí.Přesto,že příběh je ze staré Anglie z roku 1826,překvapilo mne ,že hlavní hrdinka dokázala před soudem obhájit svoji nevinnost,proti prohnanému,lživému,bohatému protivníkovi.Zejména v době,kdy se ženám příliš v tak choulostivých situacích nevěřilo.Odvážná mladá dívka,škoda jen,že její štěstí trvalo tak krátce.
Kniha mne vzala za srdce.Neskutečný příběh 3 přátel žijících ve fašistickém Římě , jejich šťastné dětské přátelství ,nástup nacismu ,prozření,ztráta iluzí,šokující realita nacismu, velmi smutná doba jejich dospívání, osudy židovských rodin a všech ,kteří s režimem nesouhlasili nebo proti němu odvážně dle svých možností bojovali.Knihu mohu jen doporučit.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: