Alexandra

Alexandra https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519295/bmid_alexandra-VxU-519295.jpg 5 22 10

Anglie, 1802 Alexandra Williamsová má všechno, co si mladá dáma z dobré rodiny může přát, je krásná a má laskavého, velmi bohatého otce, který ji právě uvedl do vyšší společnosti. Při setkání s charismatickým Charlesem Stanfordem přeskočí ona pověstná jiskra a zdá se, že vše spěje k pohádkovému konci. Co když ale všechno není takové, jak se zdá? A co když nad minulostí leží stín, který změní přítomnost a může dramaticky zatemnit i budoucnost?... celý text

Přidat komentář

EvaHonsová
25.02.2024 2 z 5

Romantický příběh s dobrým koncem je vhodnou četbou pro relaxaci a zklidnění. V knize mi chybí napětí, zvraty a nečitelné konce.

Shelzee21
16.02.2024 5 z 5

Výborná kniha :) četla se úplně sama. Autorka umí krásně vykreslit charakter jednotlivých postav a napsat příběh s takovými detaily, které krásně odráží dobu a úplně vás vtáhnou. Moc se mi líbí styl, jakým je to psané - moc hezká čeština, odráží dobu, ale neztratí tím ani smítko na čtivosti :) Příběh je zajímavý a krásně chytne. Jsem nadšená :)


beel
06.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Príjemná knižka a v podstate pre mňa i milé prekvapenie, lebo, priznávam, že slovenské a české autorky historických romancí nie sú práve moja šálka kávy. Síce to v mojich očiach nie je úplná topka, ale určite slušný priemer. Príbeh hladko plynul a dobre sa čítal. Postavy i zápletka v zásade uveriteľné a pre mňa nie celkom predvídaný koniec oproti zdaniu, ktoré vzbudzovala anotácia. Možno práve preto u mňa kniha zabodovala :-).

mončičák42
07.01.2024 5 z 5

Krásný romantický historický příběh vám představí laskavého příkladného otce a jeho tři děti, které uvádí do společnosti. Moc se mi líbily dialogy s otcem a mezi dětmi, ale i zdvořilostní konverzace ve společnosti. Autorka je moc šikovná a byla bych moc ráda, kdyby ještě napsala další knihy, protože tato pro mne byla pohlazením po duši.

jirina3500
04.01.2024 5 z 5

Nemohla jsem si lépe vybrat knihu ve vánočním čase.Napínavý děj,rychle plynoucí, líčící"hříchy"mládí,které ovlivní současnost a budoucnost.Konec dobrý,všechno dobré,bez násilí, o opravdovém přátelství a samozřejmě o lásce.Krásně se čte.

mstychov
09.12.2023 5 z 5

Historické romány mám čím dál víc v oblibě. Líbí se mi jiná doba, charaktery postav a úcta, která na mě dýchá z každé stránky.

Příběh o Alexandře Williamsové mě chytil od první stránky. Odehrává se v Anglii v roce 1802. Hlavní hrdinka má neskutečné štěstí. Její otec je zámožný a laskavý. Ve chvíli, kdy ji uvede do společnosti, nechce, aby Alexandra zažila předem dohodnutý sňatek. Přeje si, aby láska v jejím vztahu byla opětovaná a dobrovolná.

Alexandra má dva sourozence. Sestru Dianu a její dvojče bratra Philipa. Všichni tři sourozenci se mají rádi a dali by za sebe ruku do ohně. Celkově na mě jejich rodina působí naprosto sounáležitě. Každý z nich má své jedinečné charakterové rysy.

Vše se změní ve chvíli, kdy se o Alexandru začne ucházet Charles Stanford. Alexandře se líbí, ovšem jejich vztahu není přáno. Alex má tajemnou minulost, o které sama nic netuší. Její otec s tímto tajemstvím musel žít celý život. Není na čase ho dětem prozradit?

Knížka se četla lehce. Paní Kellerová má jedinečný styl. Líbí se mi její promyšlené věty, které jsou plné hlubokých myšlenek. I přesto, že na mě působily kapitoly dlouze, obsahovaly změny pohledů a já si tak mohla v klidu udělat pauzu od čtení. Z čeho jsem byla neskutečně nadšená, byly citáty na začátcích kapitol.

Těším se na autorčinu další knihu.

Oblíbené věty z knihy:
Jako by nebe vědělo, že ten den byl stvořený k pláči.
Vrtkavý osud však se mnou ještě nechtěl uzavřít smír.

alnahu
29.10.2023 5 z 5

Historický román odehrávající se v Anglii v roce 1802.
Příběh Alexadry jedné z dcer pana Williamse,který se snaží svou dceru dobře zaopatřit- výhodným sňatkem i když její původ je zastínění tajemstvím,ten dramaticky změní její budoucnost.
Tento romantický příběh se četl dobře-autorka mi milé překvapila.Kniha má moc pěknou obálku.

zuzana2599
11.10.2023 5 z 5

Je to kniha s kouzelnou obálkou i s okouzlujícím příběhem !!
Nevěděla jsem, co mám od Alexandry čekat. Myslela jsem na plytký příběh plný přeslazené romantiky a není tomu tak. Alexandra je poutavý historický román odehrávající se v Anglii na začátku 19. století. Gratuluji české paní autorce, Alexandra se jí moc povedla !

Zaneta92
05.08.2023 5 z 5

Nádherná kniha! Přečetla jsem ji jedním dechem a už teď vím, že se k ní brzy vrátím.

smrčci
27.07.2023 5 z 5

Máte rádi knihy Jane Austenové? Užíváte si, když se můžete ponořit do světa plesů, šatů, čajů o páté a zdvořilé konverzace? Do světa, kde pouhý dotek či pohled mohl značit více než přátelské city? Pak věřím, že si tuhle knihu zamilujete tak, jako jsem si ji zamilovala já.