IvySen IvySen komentáře u knih

☰ menu

Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Taková číčovina! :D Nepravděpodobný, nereálný klišé, který nakonec nebylo ani tak vtipný, jak jsem dle některých komentářů čekala. Penelope byla otravně otravná buranka s příšerně trapnýma kecama a chováním puberťačky po lobotomii. Proč? Proč musí spisovatelky dělat z žen takový krávy? :D Nevím, čím to je, ale já prostě tyhle "hrdinky" fakt nedávám. No, ale ve výsledku mě to nějakým záhadným způsobem bavilo, občas jsem se i zasmála, děj rychle plynul a potřebovala jsem vědět, jak to dopadne. Byla to celkem fajn oddechovka mezi všemi těmi fantasy a morbidními krimi, ale nic moc to nezanechalo. PS: "Mě snad jebne!" :D

14.03.2024 3 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Tato kniha je moje srdcovka už od puberty (hned po HP :D). Všechny knihy na téma drog mě fakt fascinují, miluju tu sondu do myšlení feťáků. Přečetla jsem jich fakt dost, ale tohle je číslo 1. Christiane jsem zbožňovala a nenáviděla, fandila jí a proklínala, doufala a věřila. Ale hlavně jsem s ní cítila. Našla se v těch pocitech méněcennosti a nejistoty. Člověk úplně vidí, kde, co a jak se postupně kazilo už od malička. A vidí jak tenká je hranice, jak záleží na osobnosti a vůli. Doporučuji všema deseti. Čtu ji snad po sté a nepřestává mě bavit. A pozor, né pro každého je kniha odrazující... A taky od přečtení prostě musíte milovat Bowieho.

27.07.2023 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Uf, tak tento druhý díl mě fakt dostal. Ze začátku pokračovala moje nenávist Feyre, ale jak stránky postupovaly, začínala jsem chápat pointu prvního dílu a proč jsem v něm necítila ty správné emoce. Pak už jsem děj opravdu hltala a Rhyse si totálně zamilovala. Bylo tam vše, co má být. Jiskření, napětí, překvapení, akce... A běžím pro další díl. Top strop.

27.07.2023 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Knihu jsem dočetla, protože mě bavil příběh. Postavy mě však nenadchly a Feyre vyloženě nemám ráda, její povaha je fakt příšerná a je to pipina :D Tamlin jako top týpek neměl žádné charisma a nechápu, kde se najednou vzala ta láska, kvůli které by člověk vraždil. Absolutně mi chyběla nějaká chemie, přitažlivost, napětí mezi Feyre a Tamlinem, prostě jsem tam nic necítila (např. oproti Půlměsíčního města, kde jsem nedočkavě čekala, kdy už konečně něco a z Umbry Mortis jsem si fakt sedla na zadek). Ze začátku jsem měla pocit, že čtu krásku a zvíře a myslela jsem, že knížku odložím, ale nedalo mi to. No a další díl si stejně přečtu :D

21.06.2023 3 z 5


Vetřelec - Probuzení Vetřelec - Probuzení Tim Lebbon

Jsem velký fanoušek vetřelce, takže za mě super čtení. Napínavá a akční kniha hned od začátku, nemusíte čekat 200 stránek, než se pořádně začne něco dít. Nad nějakými detaily jsem moc nepřemýšlela, jestli to dává smysl nebo ne, prostě jsem se nechala unášet napínavou atmosférou a knížku si fakt užila. Jediné, co mi vadilo, byly Ripleyové "vize" dcery, ty byly podle mě zbytečné a ani se mi nechtěly číst.

03.05.2023 5 z 5


Poslední příliv Poslední příliv Sandrine Collette

Achjo. Myšlenka dobrá, ale provedení se nepovedlo. Navnadila mě anotace, ale ta z toho byla tak nejlepší. Některé věci nedávaly smysl, rodina nebyla vůbec sympatická a hrozně mi vadil styl psaní. Dočetla jsem jen proto, že jsem chtěla vědět, jak to dopadne.

13.04.2023 1 z 5


Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

Série je celkově opravdu skvělá. ALE... Miluju styl psaní Kristoffa, miluju ty drsné a sprosté postavy. Celá kniha mě bavila, neměla jsem problém, že to není od začátku do konce akční. ALE... ten konec se za mě bohužel nepovedl. Přišlo mi to takové celé "jednoduché". Spousta překombinovaných slov, ale hlubší pocit z toho nebyl. Na to, o co na konci šlo, to mělo až moc rychlý spád a šlo to moc jednoduše. Něco tomu prostě chybělo, takže za mě bohužel zklamání.

13.04.2023 3 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tak TOHLE !! To bylo něco. Kivu jsem si prostě zamilovala. Skvělý příběh, neuvěřitelně čtivý, bavil od začátku až do konce, nešlo se odtrhnout, jak to bylo napínavý a nemohla jsem se dočkat, co bude dál. A ten konec? Cože??! Wow, to jsem fakt nečekala. Ano, sice některé věci nedávaly smysl, něco tam vůbec nemuselo být , nad něčím by se člověk pozastavil… ale tak nějak mi to tu nevadilo a prostě jsem si to jen užívala. Už aby byl další díl.

20.07.2022 5 z 5