Dvůr mlhy a hněvu přehled

Dvůr mlhy a hněvu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491841/bmid_dvur-mlhy-a-hnevu-X5u-491841.jpg 5 3812 3812

Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid. A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží? ! Jak upozorňuje i sama autorka, tato série obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, potrat a traumatický porod, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Mist and Fury, 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr mlhy a hněvu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (768)

Zuzka_Zuu
19.10.2024 5 z 5

Skvělý díl! Plný napětí, ať už romantického bojového nebo vztahového, které je napnuté k prasknutí. Feyre ještě včas rozeznala, kdy je na čase začít jednat a Rhys? To napětí mezi nimi? Laškovné poznámky, provokace, láska, něha? Rozhodně si mě získal i když byl od začátku hrozný hajzlík. A Cassian? Hrozně moc jsem zvědavá co bude dál. A Lucien to samé. Postavy mi hrozně přirostly k srdci, líbí se mi, jak se Feyre učí být vílou a učí se používat vílí schopnosti, protože přeci každá víla nějaké má. První věc, která se mi od doby, co se Feyre zrodila byla, jestli bude mít křídla. Těším se na další díl a na další kroky jednotlivých postav. Kniha plná napětí, není nudná pasáž, kterou bych smad četla s nechutí, ne! Ani jedna jediná. Od za začátku až do konce jsem hltala každou stránku, každé slovo.

Tebby
17.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Nechápala jsem to. Opravdu jsem nechápala, proč jsou Dvory tak strašně opěvované. A proč panuje takový souboj mezi oblíbeností Rowana a Rhysanda.
No, teď už to chápu. Nemohla jsem se odtrhnout. Ale fakt jakože nemohla. Knihu mám olepíkovanou jako žádnou jinou. Na některých stránkách dokonce 4 lepíky, jen aby mi neunikla žádná myšlenka.
Neskutečně mě bavilo, jak spolu Feyre a Rhys komunikovali. To, jak jí pomáhal a jak se jí nakonec vyznal. Četla jsem to několikrát a určitě se k tomu ještě mnohokrát vrátím.
Když se dostali na Hybern, cítila jsem na sobě, jak některé věty přeskakuju, chtěla jsem vědět, jak to dopadne, bohužel ne úplně z nadšení, ale chápu, že byla potřeba rozehrát hra pro další díly. Trochu mě ale překvapilo, že ten přemýšlivý a Rhys nezvážil možnost, co by se stalo, kdyby se něco pokazilo.
Tamlinovy pohnutky pořád nechápu a asi ani nepochopím. Čím dál víc se mi protiví, ale chápu, že je potřeba víc než jeden záporák.
Lucienovi do dalších dílů přeji, aby konečně přestal být podpantoflák.
A #TeamRhys#: Tady jsi, hledal jsem tě. 5*****


LadyLane
12.10.2024 5 z 5

Toto čo bolo. Originálne, drzé, vtipné a nápadité. Odvážne, dráždivé, napínavé a podmanivé. Dychberúce opisy miest, mágie a bojov.
...a teraz mi povedzte, čím zabaviť dieťa na ďalších 600 strán:)

všechny komentáře

Související novinky (5)

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024


10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (květen)

15.05.2017

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (2)

„Už sis toho tolik prožila. Nechtěl jsem, aby sis myslela, že všechno, co jsem udělal, mělo za cíl získat tě, jen abych ochránil svou zemi. Jenže jsem si nemohl pomoct, toužil jsem s tebou být, miloval jsem tě a chtěl jsem tě. Pořád bez tebe nedokážu být.“ ~ Rhys ~


„Ne manželkou, ne ženou. Feyre je vladařkou Nočního dvora.“ Je mi po všech stránkách rovna. Bude nosit korunu a sedět na trůně po mém boku. Nikdy nebude ponechána stranou a nebude mít na starost pouze rození potomků, večírky a výchovu dětí. Je mou královnou. ~ Rhys ~


Kniha Dvůr mlhy a hněvu v seznamech

v Právě čtených94x
v Přečtených5 229x
ve Čtenářské výzvě485x
v Doporučených737x
v Knihotéce1 271x
v Chystám se číst729x
v Chci si koupit298x
v dalších seznamech33x