inule inule komentáře u knih

☰ menu

92. policejní revír zasahuje 92. policejní revír zasahuje Ladislav Beran

Pro mě jako písečáka naprosto úžasné. Nám doma tři knihy o písecké patračce a všechny jsou skvělé. Hlavně reálný popis doby a míst, vždy mě to úplně vtahne.

09.01.2017 5 z 5


Chuťovky a malá pohoštění Chuťovky a malá pohoštění Enkhuizen Minkowski

Recepty mě moc nenadchly :-(

28.05.2014 3 z 5


Skandál Skandál Sandra Brown

Ten začátek byl fakt strhující, drsný a šokojící. Chvíli jsem hlavní hrdinku odsuzovala za řešení situace po letech, ale nakonec se do děje začalo zaplétat i trochu romantiky a konečné rozuzlení bylo fajn. Bylo to napínavé čtení. Pravda, někdy trohu zbytečně obsáhlé zabíhání do podrobností.

15.05.2014 4 z 5


Kdo má alibi? Kdo má alibi? František Uher

Úplně na začátku jedna malá vraždička, díky které se odkrývají další podvody. Klasický kriminální příběh z Magnetu. Na konci jsem postrádala trochu širší vysvětlení.

11.05.2014 3 z 5


Nepoddajná touha Nepoddajná touha Julie Garwood

Docela pěkné oddechové počtení. Děj je plynulý, napínavý, žádné zbytečné záseky.

11.05.2014 4 z 5


Kouzlo ve větru Kouzlo ve větru Christine Feehan

Podle popisu knihy jsem čekala víc. Nakonec to byla docela nuda.

11.05.2014 2 z 5


Hvězdy svítí z výšky Hvězdy svítí z výšky Sidney Sheldon

Příručka pro budoucí stavitele. Toť celý "děj" knihy.

11.05.2014 1 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Na svého prvního přečteného Nesba jsem chvilku čekala. Nakonec si našla své místečko v knihovničce. Byla jsem nadšená. Z počátku jsem byla trochu dezirientovaná, moc postav a severská jména. Jakmile si člověk zvykne, skvělé napínavé počteníčko. Bavili mě postavy, které nejsou černobílé. Hra autora se čtenářem na kočku a na myš, tedy kdo že to je nakonec je, mi vůbec nevadila. Osobně radši předvídám od půlky knížky, kdo je vrah, než když autor za napíše každou cenu překvapivý poťouchlý závěr. Určitě si přečtu další :-)

14.04.2014 5 z 5


Bludný kruh Bludný kruh Linda S. Howington

Knížka se celkem dobře četla. Bylo tam trochu méně napětí a zápletek než jak autorka obvykle mívá, ale pořád to má spád a čtenář čeká jak to teda dopadne. Ale ten konec...To rozluštění zápletky mě zklamalo. Spisovatel nejsem, ale určitě by se dalo vymyslet něco lepšího.

14.03.2014 3 z 5


V zajetí času V zajetí času Linda S. Howington

Přiznám se, že jsem knihu odložila. Hlavní hrdinka mi vyloženě nesedla a po prvních asi 70 stránkách jsem už ani neměla chuť poznávat ji dál. Vzhledem k tomu, že Linda Howard je má oblíbená autorka, to zkusím dočíst později. Možná :-)

03.03.2014 1 z 5


Bílý amulet Bílý amulet Kathinka Wantula

Knížku jsem četla jedním dechem. Autor nezabíhá do zbytečných podrobností, děj je plynulý a pořád se něco děje. Není to kniha vyloženě o Egyptu, jak se mi na první pohled zdálo. Vzhledem k tomu, že mám Paříž ráda, mi popisování památek nevadilo. Nakonec to i mělo svůj důvod.

03.03.2014 5 z 5


Zmatky v Berlíně Zmatky v Berlíně Barbara Cartland

Trochu slabé čtení. Vadil styl přímé řeči hlavní hrdinky, kdy autorka používá pořád tečky, jako kdyby hrdinka nebyla schopné souvislé věty.

01.03.2014 2 z 5


Maškaráda Maškaráda Janet Dailey

Napínavé čtení, děj má rychlý spád. Zkrátka přečteno jedním dechem. :-)

19.02.2014 5 z 5


Soukromé peklo Soukromé peklo Vera Cowie

Také jsem přečetla knihu velmi rychle, ale bohužel kvůli přeskakování nezajímavých, nudných, děj nikam neposouvajících pasáží. Celkem čtivý styl, ale zoufale málo děje. První stránky čtenáře navnadí napětím, ale vyprávění se pak ubírá jiným, poklidným, směrem. Už jsem se těšila, až kniha skončí.

15.02.2014 2 z 5


Stopy ve tmě Stopy ve tmě Nora Roberts

Taková pohodová detektivka pro ženský. Druhý díl se mi líbil víc, byl víc napínevější. V obou příbězích je kromě detektivní zápletky stejný scénář: Ona-krásná, nekompromisní, úspěšná On: drsňák, hrdina, který dolejzá za slečnou dokonalou. :-)

23.01.2014 3 z 5


Hudba meče Hudba meče Julie Garwood

Moc pěkně se mi knížka četla. Děj má spád, není bržděn zdlouhavými popisy nebo zbytečnými rozhovory. Drsné prostředí skotské Vysočiny je tak přesvědčivě popsané, že jsem se na chvíli ocitla upotřed plání a všech těch intrik a bojů. Teším se na další knihy z Vysočiny.

21.01.2014 5 z 5


Technické památky České republiky Technické památky České republiky Jiří Šír

Krásně zpracovaná kniha o zajímavých místech a památkách České republiky. Spousta fotek, u každé památky stručný ale výstižný popis. Prostě bezvadné. Zatím ji mám pouze půjčenou, ale rozhodně ji chci mít i doma. Doporučuji :-)

09.01.2014 5 z 5


Až na dno Až na dno Joy Fielding

Celou knihu jsem čekala na strhující závěr, ke kterému děj spěje a nakonec bylo na dvou stránkách po všem.

17.11.2013 2 z 5


Bláznivý Jack Bláznivý Jack Catherine Coulter

Začátek by ještě ušel, ale postupem času se stává příběh trochu zmateným. Některé pasáže byly pro mě vyloženě nečitelné, hlavně popis intimních scén. Takže bláznivý není jen Jack, ale celá knížka.

04.11.2013 2 z 5


Bez přetvářky Bez přetvářky Elizabeth Lowell (p)

Jen co se nadechnete, už máte dočteno. Takové fofr čtení. Ale pěkné :-)

30.10.2013 4 z 5