Ingenír Ingenír komentáře u knih

☰ menu

Piráti na Sylwě Piráti na Sylwě Jean-Pierre Garen (p)

Klasický Mark Stone. Středověk na něj čeká. V tomhle si libuje. Brutální se špetkou sexu, a sem tam nějakým tím utrouseným vtipem. Já se prostě bavil.

06.04.2024 4 z 5


Astronef Merkur Astronef Merkur Jean-Pierre Garen (p)

Není to špatné. Má to akci, sem tam humor a napětí. Koukal jsem, že i když je tohle druhá kniha, která u nás vyšla, jedná se vlastně už o pozdější dobrodružství Marka Stonea. Proto ty nelogické souvislosti v příbězích. ALe jinak je to oddechovéí a jednoduché, dá se říci až relaxační čtení.

06.04.2024 4 z 5


Zlaté město Zlaté město Petr Totek

Kdepak, tahle série díky některým příběhům upadá. Ani tento příběh nějak významně děj neposouvá, spíš vše zústává při starém. Petr Totek tento svět nezachrání.

10.06.2023 2 z 5


V zelené pasti Rhulů V zelené pasti Rhulů Jean-Pierre Garen (p)

Není rozhodně lehké sehnat všechny knihy v této sérii, ale už jsem blízko. A hned ten první příběh kapitána Marka Stonea mě bavil. Je to sice vyprávěné spíše dětským pohledem, akce a situace jsou předvídatelné, vše je tak nějak jednoduché. Ale v celkovém pohledu je to prostě nádherné dobrodružství.

10.06.2023 4 z 5


Invaze Invaze Jan Kotouč

Dá se říci, že Kotoučovské dobrodružství. Bylo jasné, že pan spisovatel do světa Kovářů zanese svůj styl. Nebylo to nakonec špatné, ale ani to nevyčnívá nad ostatní příběhy. Škoda, že Vega nedostal větší šanci.

01.04.2023 3 z 5


Přežít Přežít Zbyněk Kučera Holub (p)

Od jisté doby maj tyto příběhy sestupnou tendenci. Tohle mě moc nebavilo. Dobrý hlášky, to se musí uznat, ale nějak se do celkového obsahu nehodily.

19.01.2023 3 z 5


V prachu a krvi V prachu a krvi Míla Linc (p)

Takový trošku nepřirozený. Vzhledem k ukončení sérije je tohle nový rozjezd. Dostalo to westernový nádech, ale podstata je stejná.

24.12.2022 4 z 5


Na vlastní pěst Na vlastní pěst Miroslav Žamboch

Trochu mě mrzí, že tvůrci to už chtěli vzdát a najednou se snaží o znovuzačátek. Celá série tím bude trpět. Ale jinak celkem slušný western, protože jinak bych to snad ani nenazval.

09.11.2022 4 z 5


Zloděj osudů Zloděj osudů Jan Urban

Je to první kniha a kdoví, kolik jich bude. Je proto jasné, že příběh musí nějak začít. Pan spisovatel nás tu tímto způsobem musí seznámit s postavama, které budeme potkávat v celé sérii. A tudíž se zdá první kniha dost roztříštěná. Doufám, že druhý příběh už bude ucelenější. Jinak se mi to zdá obsáhlé, hektické a jako vždy je tu spousta postav. A stejně jako v pragocalypse, dokazuje pan spisovatel, že dokáže pracovat z mnoha fragmentama...

09.11.2022 4 z 5


Kruté stroje Kruté stroje Ondřej S. Nečas (p)

Vypadáto, že se série dobře rozjíždí. Víc překvapení, více srandy a možná i víc napětí. Pan Nečas to pojal tak trochu po svém a pokud to čtenář přijme, slušně se pobaví.

23.08.2021 4 z 5


Dlouhý černý úsvit Dlouhý černý úsvit Jiří W. Procházka

Nejhorší příběh, který jsem od pana Procházky četl. Totálně zakopal perfektně rozjetou sérii. Pokud to chtěli tvůrci ukončit, rozhodně to nemuselo být tímto stylem.

29.05.2021 1 z 5


Město mrtvých Město mrtvých Jiří Pavlovský

Pan Pavloský prostě umí. Příběh má akci, jiskru, napětí a celkem povedený konec.

07.03.2021 4 z 5


Magie pro každého Magie pro každého Jiří Pavlovský

Tohle vypadá slibně. Perfektní první příběh z této série. Celá ta čtyřčlená parta se mi velmi zamlouvá. Vtip, akce, dobrodružství a sem tam i nějaká ta magie. Rozhodně se vrhnu na další.

14.11.2020 5 z 5


Soudný den Soudný den Jan Urban

Jo, paráda. Vůbec žádné zklamání. Sice jsem čekal tvrdší konec, ale i tak se pan spisovatel trefil do mého gusta. Ta úvodní pasáž se mi líbila víc, ale finále jsem si také užil.
Našel jsem i tři povídky na dané téma. V jednom nejmenovaném časopise vyšly jako přílohy. A také nejsou špatné. Jen škoda, že sem nejdou vložit a že třeba nevyšly jako doplněk k poslední knize.

14.11.2020 5 z 5


Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Chvilku mi trvalo, než jsem se dostal do děje. Ta míchanice normál - rusalka, mi zpočátku připadalla nepřirozená. Pak se to dramaticky rozjelo a už jsem v tom lítal. Spisovatelčina prvotina a nebalo to špatné. Nakonec povedená směs krimi a fantasy. Musím pochválit přebal knihy - to se také povedlo. Jisté chyby to má, není to stoprocentně dokonalé, ale vřele doporučuji.

09.05.2020 4 z 5


Pár kapek krve Pár kapek krve Vladimír Šlechta

Mám pocit, že kvalita příběhů celkem klesá. Někde se něco děje a tvůrci nemají takovou tu pohodu na psaní. Tohle je divný příběh, který mě moc neoslovil. Navíc prostředí reality show - no, kam až Kováře chcete dostat? Jako celek do této série je to povedené, ale i tak jsem se rozhdl jen pro 50%. Což zde nejde a tak jsem se přiklonil ke třem hvězdám.

16.02.2020 3 z 5


Soumrak Camelotu Soumrak Camelotu Karolina Francová

Mám rád tyhle přechody. Vlastně dvojice Žamboch & Procházka vytvořili svět, kde se může stát cokoliv. Tohle má obrovský potenciál, ale jak jsem si tak četl v komentářích na další knihy, potenciál nebyl využit a duo zakladatelů se lekla, co to vůbec stvořila. Ona i Karolína Francová se tak trochu minula účelem, vložila do JFK trochu cestování časem, červenou knihovnu a dokázala, že se dá napsat Kovář bez humoru. Ale i tak je to čtivé, nepostrádá to logiku a hlavně je to stokrát lepší než Naganty a vlčí máky.

27.12.2019 4 z 5


Válka pašeráků Válka pašeráků Vlado Ríša

Vlado Ríša umí psát líp. Pravděpodobně jej JFK omezuje a on se jen snaží držet dané linie. Ikdyž vlastně tak trochu, protože děj nějak nenavazuje na předešlé příběhy. Prostě takové spin-off ke Kovářovi. Ta druhá hvězda je za Vincenta - alespoň někdo inteligentní v této knize vystupuje.

04.11.2019 2 z 5


Pomníky zimy Pomníky zimy Jan Hlávka

Již dlouho jsem nebyl tak nadšený z České knihy a ryze Českého příběhu. Tato zatím trilogie space opery je to nejlepší, co naši spisovatelé kdy napsali. Pan Hlávka a spisovatelka Jana Vybíralová se našli a jejich příběh je dechberoucí, dobrodružný a zavede nás po hlubin vesmíru. Teprve nedavno jsem zjistil, že se připravují ještě dvě knihy. Už teď se nemohu dočkat.

22.09.2019 5 z 5


Tenký led Tenký led Jan Hlávka

Famózní pokračovaní světa Algoru. Pan Hlávka je borec a se svými postavami to prostě umí. Opět vše krásně přehledné, čtenář se neztrácí v ději a hlavně zde nejsou žádné nudné pasáže. Tleskám. Perfektní space opera.

29.07.2019 5 z 5