Soumrak Camelotu

Soumrak Camelotu https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66605/agent-jfk-soumrak-camelotu-66605.jpg 4 81 10

Agent JFK série

< 25. díl >

Na severu pustoší úbočí kopců hejna draků, králova synovce přepadne neznámý mág v samém srdci země, na dohled věží Camelotu, neporazitelný bojovník Lancelot podlehne v souboji svému protivníkovi a ocel legendárního meče se v Artušových rukou mění v břidlici. Nastává se soumrak Camelotu nebo je ještě naděje? Může ji zkoušenému království přinést JFK - muž, který zabil prvního rytíře?... celý text

Přidat komentář

martin9072
09.08.2023 3 z 5

Při čtení jsem byl trochu zmaten. Když byla použita ich forma ve Vincentovi Vegovi, to jsem pobral - tehdy to byl hlavní hrdina knížky. Ale používání ich formy zde? Jinak je to taková trochu nestandardní kovářovina, která neurazí, ale ani extrémně nenadchne.

Ingenír
27.12.2019 4 z 5

Mám rád tyhle přechody. Vlastně dvojice Žamboch & Procházka vytvořili svět, kde se může stát cokoliv. Tohle má obrovský potenciál, ale jak jsem si tak četl v komentářích na další knihy, potenciál nebyl využit a duo zakladatelů se lekla, co to vůbec stvořila. Ona i Karolína Francová se tak trochu minula účelem, vložila do JFK trochu cestování časem, červenou knihovnu a dokázala, že se dá napsat Kovář bez humoru. Ale i tak je to čtivé, nepostrádá to logiku a hlavně je to stokrát lepší než Naganty a vlčí máky.


Mafian
08.07.2018 2 z 5

i když svět a ještě více hrdinu jfk upřímně nesnáším, tak to ušlo.... vykreslení padoucha, merlina bylo zdařilé a i děj se do světa kamelotu podařilo zasadit dost dobře...

T800
09.02.2018 5 z 5

Karolína Francová mile překvapila. Její svět je věrohodný a mě se v něm líbilo. JFK sice není takový, jaký se jevil v předešlých dílech, ale dá se to s ním vydržet. Absence humoru není chybou příběhu, ale tím, že paní spisovatelka si v něm asi moc nelibuje.

Velká Feferona
02.11.2017 2 z 5

No… jako dobrý, ale kdybych stála o červenou knihovnu, přečtu si něco od Bertrice Small (nebo jak se jmenuje). Trochu se tím vymknu zdejšímu veskrze pozitivnímu hodnocení, ale pro mě je to jeden z nejslabších JFK – ale ne co do kvality zpracování, ale spíš obsahu.

Abych předešla nedorozuměním, rovnou říkám, že nejsem úzkoprsá a ani v nejmenším mi nevadí, když se v knížkách souloží. Dokonce by se dalo říct, že je to právě naopak, Kotletova Příliš dlouhá swingers párty (zdravím do Bruntálu) je jedna z nejzábavnějších věcí, co jsem kdy četla. Problém je v tom, že tyhle věci se musí umět. A zatímco František Kotleta (Long Live the King) zachází s erotikou ve svých knihách se samozřejmou lehkostí, u Francové je tomu přesně naopak. A když asi v polovině textu začne používat ich-formu… já nevím, na mě to v první chvíli zapůsobilo, jako když přejedete nehty po tabuli.

Ale abych jenom nehaněla… v druhé polovině to přece jenom nabere spád, čímž se celkový dojem přece jenom trochu zvedá. Když si odmyslím ta psychosociální dramata a pindání o ničem, je tam i pár kousků standardního JFK děje, a ten - pokud už se tedy vyskytne - je celkem ucházející.

Jako nesporné plus beru to, že Soumrak Camelotu jsem na rozdíl od předcházejícího dílu aspoň dokázala dočíst. Není to nic moc, to připouštím, ale zjevně by mohlo být ještě hůř. Pokud do příště vyřadí ty pocitové hovadiny a ich-formu (jakkoli tomu ani na okamžik nevěřím), třeba by se mi to jednou mohlo i líbit. Přinejmenším tomu nemůžu upřít určitý potenciál. Dvě hvězdy dávám proto, že jednu jsem dala Vrbenské (teď si honem nemůžu vzpomenout za co vlastně) a TAK strašné to přece jenom nebylo.

NemmamSlov
14.05.2017 5 z 5

Pani Francova ma urcite nesklamala ani v tomto diely. Dufal som ze sa tam objavi Nikita a ona tam bola. Je vidiet ze sa pani Francova s nou stotoznila. Ked ze ja som velky fanusik Artusa a hlavne Merlina, musim povedat ze som tuto knizku zhltol. Jfk mi tam ale skor pripadal ako vedlajsia postava, ale svoju kvalitu to nestraca. Pani Francova posunula X-Hawkove plany na iny level. Samozrejme v tejto casti som si oblubil Merlina a dufam ze sa s nim este stretneme v dalsich castiach JFK. Vyborna praca menej ako 5* sa tomu proste neda dat.

Terva
15.11.2016 5 z 5

Agent John F. Kovář se tentokráte dostává do Camelotu. A opět dokazuje, že je pravým opakem zlovolnosti a krutosti, že je ochotný riskovat vlastní život pro své přátele a někdy i nepřátele.
Tato mise se může jevit jako cestování do minulosti. Ale i když potkáme Artuše nebo Lancelota, věřte, je to další z mnoha paralelních světů.
Podobnost může být náhodná.
Trochu rozdílný příběh, než na které je fanoušek JFK zvyklí, ale je napsán s velkým citem a umem. Já byl velmi spokojen a Karolína Francová si určitě tento svět zaslouží.

Malá ochutnávka:
Nitro mu svíralo zlou předtuchou. Havrani zpívali píseň smrti. Otevírali brány onoho světa. Zvali mrtvé k poslednímu tanci, kroužili s nimi v divokém víru a vedli je k rozevírající se bezejmenné propasti, okovy jejich křiku je táhly k poslední pouti.

Jak už jsem si zvykl – John Francis Kovář prožívá prostě některé mise jinak, než nám jej Miroslav Žamboch osvětlil. Zde je JFK opět skoro bez humoru, je akční, mlčenlivý a nepije pivo. Příběh je lehce ponurý, magický a zároveň lehce čitelný.
Kdo se do tohoto světa, světa Lancelotu podívá, neztratí se a možná bude povýšen na rytíře.

Dobu může změnit i jediný skutek.

Do profilu paní Karoliny Francové jsem vepsal a mečem potvrdil deset záseků.
Hledej pod Camelotem v místnosti Citátů.

CITÁT - Sexuální magie, ta jediná dokáže přehlušit tep dravých instinktů a zabijáckou podstatu.

Poznámka: Materiál není určen do lidských rukou, mohl by způsobit deformaci kauzality.

phailo
29.10.2016 3 z 5

Mnohem lepší, než předchozí autorčin JFK počin. Byť stále rezervy jsou a značné. Autorka trochu ubrala na rozvláčnosti, dějový spád je významně na lepší úrovni. Přesto jsem se občas nudil a některé stránky si odtrpěl a vyloženě odpracoval. Nicméně pokud by zlepšení pokračovalo tímto tempem, máme se v budoucnu od autorky na co těšit.

fmash
14.03.2016 3 z 5

Ačkoli mě nekonečné sklony Francové k té vší sexuální magii spíše odpuzují, nečekal jsem, že její další pokus v sérii bude o tolik lepší, než ten předchozí. Dal bych i čtyřku, kdyby mě neobtěžovaly neustálé královniny úvahy a popisy jejích pocitů (jsem si vědom, že totéž může pro jiné představovat zajímavé zpestření jinak stejnorodého žánru, jen to prostě není pro mě).
Když jsem to tak četl, předvídaje Kovářovy další eskapády, neustále mi běžel hlavou jeden z punkové scény převzatý text Metalliky:
"Well, I fucked a queen, I fucked fuck,
I've even sucked an old man's cock.
So what, so what.
And I fucked a sheep, I fucked a goat,
I rammed my cock right down its throat."

N10Tikky
22.02.2013 4 z 5

Tak to byla v rámci téhle série pecka. Nechápu. Takovej zvrat u autora/ky se vidí málokdy. :)

Celý děj perfektně rozvíjí příběh JFK. Takhle to má vypadat. Doufám, že se dočkám více takových knížek.

Díky a jen tak dál... :)

Štítky knihy

Artušovské legendy science fantasy (SF + F)

Autorovy další knížky

Karolina Francová
česká, 1974
2017  75%Ve stínu Rudé věže
2008  68%Věk mloků
2016  84%Konstantynův efekt
2011  72%Soumrak Camelotu
2003  78%Arien

Kniha Soumrak Camelotu je v

Právě čtených1x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce76x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x