Astronef Merkur

Astronef Merkur https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12152/bmid_astronef-merkur-sWB-12152.png 4 81 15

Mark Stone, který byl pro nedovolený zásah na jedné primitivní planetě na tři měsíce suspendován, se na žádost neznámé půvabné blondýnky vydává na planetu Terak, která nebyla dosud prozkoumána. Vůbec netuší, jaká dobrodružství ho s věrným androidem Rayem čekají.

Žánr:
Romány , Sci-fi

Vydáno: , Najáda
Originální název:

Astronef Merkure , 1986


více info...

Přidat komentář

Ingenír
06.04.2024 4 z 5

Není to špatné. Má to akci, sem tam humor a napětí. Koukal jsem, že i když je tohle druhá kniha, která u nás vyšla, jedná se vlastně už o pozdější dobrodružství Marka Stonea. Proto ty nelogické souvislosti v příbězích. ALe jinak je to oddechovéí a jednoduché, dá se říci až relaxační čtení.

Hotovson
29.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Jako super, ale tady jsem se trošku zamotal do nelogický smyčky, když Mark Stone dostal Astronef Merkur od éterickejch bytostí v tutom díle, když už ho v přechozim díle, kde byl na planetě Nexa u telepatickejch rostliňáků, měl. Zároveň je v knížce právě tohle dobrodružství zmíněno...chvíli jsem si tim lámal hlavu, než jsem to za ní prostě hodil a řek si, ale co....

...takže jsem se vrhnul do dalšího dobrodružství na primitivní planetě, kde vývojově zatim uvázli zřejmě v něčem jako středověk na Zemi. Nastala teda (asi klasicky) rubačka se všim možnym i nemožnym, než se ke konci dozvíme, s kym že vlastně máme tu čest. Místní vládce Nosfer, je pěknej tyran, a zároveň zas tak moc místní neni. Vzalo to na muj vkus docela rychlej konec, čekal jsem, že to bude větší kabrňák, ale Mark a Ray jsou přecejenom jiná liga. Na konci nemoh chybět sex, předpokládam, že tahle šablona se bude opakovat tak nějak plus mínus stejně i dalších knížkách.

Takže kašlat na logiku, deme porubat dalších pár emzáků v následujícim díle :D


PastorMal13
11.12.2023 5 z 5

Celkem netradiční díl. Stone sice nepracoval pro SDPP, ale i tak se ocitnul na primitivní středověké planetě, kde ale neměl jasně navrch, jak bývá zvykem. Nebyl by to Mark Stone, kdyby si v životuohrožující situaci nezahleděl na bradavky ženy, která se ho pokoušela zabít. No a pak jako sladká tečka sex s nehmotnou bytostí. Výborná kniha.

Adapa
09.09.2023 4 z 5

Jednoduchá kýčovitá oddychovka, která se skvěle čte a nesmí se nad ní příliš přemýšlet, protože jinak najdete spoustu absurdit. Ale pobaví to a to je ten hlavní účel.

Mark Stone je opět odstaven na tři měsíce od služby a tak se nechá najmout podivnou krásnou ženou na výpravu na neznámou planetu Tarak. Tam zjistí, že ji sužuje podivný král a tak spolu se svým androidním přítelem Rayem změní osud planety, přitom odhalí královo tajemství i to, kdo byla ta tajemná žena, která ho na Zemi na tuto misi najala.

Opět spousta bitek, krásných žen Prostě ať je to jakýkoliv díl, je to stejná šablona. Ale má to své kouzlo.

Terva
31.08.2022 4 z 5

„Poslouchat,
pozorovat,
ale nikdy se
do ničeho
nemíchat.“

Jsem si tak říkal, kdy vlastně bude Mark Stone už konečně pracovat pro Službu pro dohled nad primitivními planetami. Toto je druhý příběh v sérii a on je stále suspendován. Tak že vyráží na vlastní pěst. Navíc mě trochu mate, že jeho kosmická loď už nese zase jiné jméno oproti prvnímu příběhu. Není vysvětleno, kam se ta jeho „kvalitnější“ poděla. Ale, nechám polemizování a přidám něco kladného.

Malá ochutnávka:
Přestože android nemůže běžně jednat jinak, než jak je naprogramován kybernetiky, v Rayově případě to neplatilo. Během společných výprav se mezi Markem a jeho robotem vyvinuly velmi blízké vztahy. Nejen proto, že Ray byl jako jeden z mála robotů vybaven psychickým zesilovačem, ale i díky jisté nezávislosti, která mu během let umožnila experimentovat s lidskými city.

Je to prostě a jasně béčkové dobrodružství od kterého nesmíte čekat nějaké dramatické dialogy nebo snad nějakou hlubší podstatu. Příběh se žene vpřed, postavy jednají podle situací, sem tam se dostanou do problémů, ale vše se nakonec vyřeší. Mark Stone má na konci další průser a tak předpokládám, že mu suspendaci prodlouží :-) Jsem zvědav na další příběh.

Citát: Chůze je vynikajícím sportem, propagovaným převážně těmi, kteří sami nechodí...jdeme!

jan7113
13.04.2022 4 z 5

Mark Stone a jeho androidí přítel Ray měli tentokrát namále. Ale to by nebyli oni, aby se z toho nedostali. Navíc svůj pobyt na planetě Tarak završí (jak jinak) v náruči krásných žen. Vše je tedy tak, jak má být, a já už se těším na další dobrodružství s kapitánem S.D.P.P.

Kontryhelka
22.01.2022 5 z 5

Úžasná oddychovka, která je zvláštní. Ale neuvěřitelně vtáhne do děje a vše příjemně plyne. Navíc Mark Stone je příjemný a sympatický člověk, který se vždycky dostane se svým přítelem Rayem ze všech prekérností. Moc hezké nostalgické čtení.

Meda77
05.12.2021 4 z 5

Čas na zpráskání zas nějaké té emzácké verbeže,to Stoneovi jde skvěle. Opět oddechová beletrie a Vo tom to je.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

Pasadenka
09.07.2017 3 z 5

Další díl, další skvělé dobrodružství. :) Je to pohodové počteníčko, středověk a mé milované ještěrky. Příběh mi klíčovou mimozemskou rasou připomněl Star gate, co bylo potěšující. Jak píše gogo. Naprostý rodokapsový etalon.

romankrasa
03.10.2015

Snad braková sci-fi četba. Před x-lety v dobé svého dětství jsem však stoneovky miloval

lennyd
12.04.2014 4 z 5

Jedna z prvních Stoneovek, která vysvětluje, jak se Mark Stone dostal ke svému astronefu Merkur, a i ke svým psychickým schopnostem (obého využívá ve všech dalších knihách nesčetněkrát).
A stejně jako většina z ostatních Garrenovek se i tato čte perfektně, netřeba přemýšlet a jen se bavit napínavým dobrodružsvím Marka a Raye...

gogo
12.02.2014 4 z 5

Naprostý etalon Stoneovek. Primitivně jednoduchý a lineární příběh, spousta logických failů a prakticky žádné překvapení. Přesto se Astronef Merkur tradičně výborně čte a na pár desítek minut ve vlaku dokáže skvěle zabavit. 4*

Senza Jenka
01.07.2012 4 z 5

Planeta se jmenuje Tarak, ne Terak. Záhadná blondýna poskytne Stoneovi nový astronef a doporučí mu, aby se řídil svým srdcem. Planetu zatím pozemská civilizace neobjevila, zato jistá cizí bytost ano, je to jakýsi druh energetické bytosti, která si vytvořila fyzické tělo, protože ale nemá na planetě dost kosmického záření, pro svou obživu, udržuje ono tělo pitím krve... A protože ten upír díky svému vynálezu přišel o pozitivní polovinu duše, je to pěkný hnusák a nejvíc se mu líbí utrpení. Klasická Stoneovka, vypnout mozek a pobavit se :o) Jenom nechápu pořadí vydaných knih.

lalak
30.11.-0001 5 z 5

Klasika, co dodat.

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Astronef Merkur je v

Přečtených153x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce70x
Chystám se číst8x