inferno08 inferno08 komentáře u knih

☰ menu

Jidášův kmen Jidášův kmen James Rollins (p)

(SPOILER) Vyprávět někomu příběh této knihy asi ani nejde. Nevím, jak by se na mě ten člověk koukal, kdybych mu popisoval, jak Monk s partou kanibalů slaňuje na loď plnou nakažených lidí ze sítě, do které každou chvíli udeří blesk a která vodí elektriku... Jenže nedá se nic dělat, mě to prostě baví, a to je asi to hlavní. Baví mě to střídání lokací a pátrání. Knihy JR mi hodně připomínají například PC adventuru Broken Sword, kterou jsem měl jako malý strašně rád.

08.04.2024 5 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

(SPOILER) SPOILER

SPOILER

SPOILER

No, mám docela rozporuplné pocity. Tak předně oceňuji styl, jakým je kniha psaná. Četla se mi dobře, příběh odsejpal a bavilo mě to. Co je horší, tak přesně v půlce knihy jsem odhalil vraha, a to fakt nejsem žádný Sherlock. Jako když vyšetřovatelé mají místo činu, uměleckou školu, kde pracuje nevlastní matka oběti s podivně obvázanou rukou, která má také přistup ke všem kódům, tak snad alespoň trošku zavětří. Vyšetřovatelé to ale úplně ignorují a místo toho si nechají od ředitele vyjet seznam všech zaměstnanců a brigádníků, kteří za poslední dobu na škole pracovali... Vyvrcholení knihy, konfrontace nevlastní matky a otce, bylo dobré. Valerie byla fakt velká svině. Ale schovávat si velice citlivé zápisky a mobilní telefon oběti doma z ní naopak dělají i pěkného blba.

Přečtu si ještě další díl a uvidím.

08.04.2024 3 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Taková jednohubka. Nic světového, ale rozhodně neurazí. Fajn knížka.

17.02.2024


Invaze zlodějů těl Invaze zlodějů těl Jack Finney (p)

Ze začátku mi docela trvalo, než jsem se začetl. Dokonce jsem i přemýšlel, jestli knihu neodložit. Jsem rád, že jsem to neudělal, protože zhruba od poloviny to začalo být fakt super. Knihu určitě doporučuji.

14.02.2024 4 z 5


Černý řád Černý řád James Rollins (p)

Super! Kniha je velice čtivá, příběh je zajímavý, má to spád. U Rollinse není snad kapitola, aby se v ní něco nestalo. Takže to je jízda od začátku do konce. Moje třetí kniha od autora, kterou jsem přečetl a nemůžu si stěžovat. Prostě mě to baví, i když se občas stane, že na odbornou stránku věci už moje schopnosti nestačí. Mám snad jedinou výtku k autorovi, sice že zatím v každé knize se do sebe postavy zamilují. Jako ničemu to nevadí, ale snad se to nebude pořád opakovat. Každopádně příběhu to nijak neškodí.

14.02.2024


Mapa z kostí Mapa z kostí James Rollins (p)

Ok, tak jsem si našel nového autora a mám před sebou minimálně ještě 14 knih ze série + dalších x mimo série.

Mám rád Indiana Jonese, PC hru Broken sword a podobně a série Sigma Force se nese přesně v tomto stylu.

Neříkám, není to bůhví jaké dílo, ale je to přesně to, co momentálně od knih očekávám. Zábava, napětí a zároveň i poučení. Prostě se to dobře čte a mě to baví. Takže super!

07.01.2024 5 z 5


Písečná bouře Písečná bouře James Rollins (p)

Jsem rád, že jsem se pustil do této série. Nedával jsem tomu velké naděje, ale ono mě to fakt chytlo. Příběh je napínavý a zároveň i poučný. Některé věci mi přišly přehnané, tak jsem trošku googlil a nutno říct, že autor si tak úplně nevymýšlí, což nakonec i ještě rozebírá v epilogu. V sérii budu určitě pokračovat.

07.01.2024 5 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

A mně se to líbilo. Mám rád tu ponurou noir atmosféru špinavého města, s hromadou ubohých feťáků, zkorumpovaných lidí a gamblery, kteří prohrají i ty peníze, které ještě nemají. Je to krásně odporné. Krabice od bot ve mně zanechala asi největší dojem...

04.09.2023 4 z 5


Proč umírají ptáci Proč umírají ptáci Victor Pouchet

Nemůžu si pomoct, ale mně se to líbilo. Kniha byla místy vtipná, což tedy doufám byl autorův záměr. Je to celkem hezky napsané, dokonce jsem se dozvěděl i o Project Pigeon, což jsem považoval za blbost, abych se následně googlem přesvědčil, že to výmysl není. Knihu jsem pořídil v Levných knihách za 89,- a určitě toho nelituju.

27.07.2023 4 z 5


Dr. No Dr. No Ian Fleming

Pro mě asi nejlepší Bondovka z těch, co jsem zatím četl. Dr. No je opravdu dobře udělaná záporná postava. Příběh je celkem napínavý. Nicméně si teď od Bonda dám pauzu. Nějak to pořád není ono. Čekal jsem od "Bondovek" trošku víc.

26.07.2023 4 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Mnohem, ale opravdu mnohem lepší, než první díl. Sice je maličko monotónní, když detektivové neustále nacházejí brutálnější a brutálnější vraždy, ze kterých se pozvrací i ti nejotrlejší, ale budiž. Knížka je opravdu napínavá a drsná. Když píšu drsná, nemyslím tím ani tak ony vraždy, jako spíš ty příběhy jednotlivých postav - Hunterova matka, Molly a její otec, šikana...

Po přečtení Dvojitého kříže jsem neměl do druhého dílu vůbec chuť, teď po přečtení druhého dílu mě mrzí, že jsem si nekoupil rovnou i třetí díl. Ale to napravím.

Jo a taky mě potěšilo, že naši detektivové už neustále nevykřikují "Jejda".

12.06.2023 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

(SPOILER) POZOR SPOILER!!!

Jako čekal jsem tedy něco daleko lepšího, při pohledu na zdejší hodnocení... Hlavní hrdinové jsou pro mě nevýrazní. Nevím, jestli je to překladem, ale aby neustále vykřikovali: "Jejda" to mi přijde dost zvláštní. Brutální počínání vraha nedává vůbec smysl. On se přeci nemstil těm obětem. Navíc si ho nějak nedokážu představit, jak manipuluje s křížem a bezvládným detektivem.

Za mě tedy slabší průměr, ale mám doma ještě druhý díl, tak tomu dám ještě šanci.

31.03.2023 2 z 5