InaSeLoki InaSeLoki komentáře u knih

☰ menu

Narutův styl Narutův styl Masaši Kišimoto

Sasuke se postavil Gaarovi, který se pomalu mění... Kde jen je ten Naruto a spol.? Počkat. Tady jsou. Gaarův příběh a zjištění proč je takový jaký je. Gaara ohrožuje Narutovi přátele a ten to tak rozhodně nechce nechat. Nezlomný hyperaktivní blonďák vs. krvežíznivý tvor s tváří chlapce! Naruto si uvědomuje, co oba dva spojuje - podobné dětství, samota, stejné břemeno -, ale přesto jsou jako dvě strany jedné mince. Podaří se Narutovi zastavit Gaaru dříve, než bude příliš pozdě?

Krásná akce a neméně pěkná kresba
Další dávka Kishiho historek.
Jestli jsem napsala, že souboj mezi Narutem a Nejim byl významný, Narutův souboj s Gaarou je ještě významnější. Příběh, který má sílu (inspirovat) a chytne za srdce. Dobře, přiznávám se, jedu na nostalgické vlně, opět.

18.12.2018 5 z 5


Kodex lovce stínů Kodex lovce stínů Cassandra Clare (p)

Vymazlená kniha pro fanoušky lovců stínů, která opět dokazuje propracovanost tohoto fiktivního světa. Konečně jsme se jí dočkali i v českém jazyce.

Je to příručka, taková stručná encyklopedie pro (budoucí) lovce stínů s přidanými hodnotami... Pro nás civili je vyzdobena krásnými ilustracemi a trefnými poznámkami Clary, Simona a Jace, které nás s dávkou vtipu a osobitosti těchto postav provází textem.

I přes to pění chvály, mám dvě drobné výtky.
První se týká opětovně křehké vazby knihy, která je sice nádherná, ale prostě křehká, nakladatelství.
Druhá může být, pro někoho kdo nečetl první tři knihy série Nástrojů smrti, spoiler. Dobrá, četli jste tedy. Nuže moje druhá výtka se týká Jaceova příjmení. Proč se podepisuje pod svou revizi tímto příjmením, když se ty poznámky řadí do časové osy někdy po prvních třech knihách Nástrojů smrti? To byl strašněj spoiler, co?

Sečteno a podtrženo, skvěle jsem se při čtení bavila.
Až si tu knihu pořídím domů, doplním si ji vlastními poznámkami, ale vlastní kresbu raději vynechám. :-)

10.12.2018 5 z 5


Souboj stínů Souboj stínů Masaši Kišimoto

(SPOILER) Konoha se ocitla pod útokem spikleneckého plánu v čele se slizkým Orochimarem. Boj o budoucnost vesnice i jejich obyvatel započal. Orochimaru povolává "zpět" ty, kteří by měli mít už dávno klid. Třetí Hokage chtě nechtě musí bojovat proti svým dávným učitelům. Mezitím se Naruto a spol. snaží dohnat Sasukeho, ale někdo jim je v patách a Shikamaru se rozhodne obětovat. Dozvídáme se Orochimarovo tajemství (jedno z mnoha) a také něco o jeho zakázaných experimentech. Třetí Hokage je sice starý muž, ale pořád má pár triků v rukávu a odhodlání dostát svému zděděnému poslání, i kdyby měl obětovat svůj život nebo i svoji duši. Sasukemu se povedlo dostihnout Gaaru, ale netuší s kým nebo s čím má ve skutečnosti co do činění. Pokračování příště.

A Masashiho historky pokračují.

02.12.2018 5 z 5


Rozuzlení Rozuzlení Masaši Kišimoto

(SPOILER) Poslední zápas prvního kola závěrečné zkoušky chuuninů může začít, ale kde je Sasuke? Moment, že by velký příchod na scénu. Zdá se, že tady někdo ignoruje plán na... Kam až zajde Gaarova krvežíznivost? A je to tady. Zrada vyšla na světlo a může znamenat konec Konohy!

Pokračování autorových historek a představování jeho asistentů.
Mysleli jste si, že to budou jen nudné, předvídatelné zkoušky? Omyl, tady půjde o všechno. A to je jen začátek.

27.11.2018 5 z 5


Velký vzlet Velký vzlet Masaši Kišimoto

(SPOILER) Finále chunninské zkoušky započalo a to soubojem Naruto vs. Neji. Blonďák s nezlomnou vůlí se nevzdávat, vzdoruje neměnnému osudu, který říká ,,nemáš na to", jak je přesvědčený Neji, nejlepší absolvent předchozího ročníku. Bijukagan v akci. Pravda o klanu Huyga odhalena. Dokáže Naruto Nejiho porazit? Náš titulní hrdina ani netuší, jak je tento souboj významný. Narutova výborná schopnost měnit lidi se opět projevuje. Zjišťujeme, že Shikamaru není jen líný, ale i... Finále plné nečekaných zvratů a v pozadí se pomalu uskutečňuje zlověstná budoucnost.

Pěkná kresba.
Opět jsem se místy pozastavila nad oficiálním překladem. Ano, já s tím nepřestanu.
Zde se odehrává jeden z těch silných okamžiků, které dokážou čtenáře ovlivnit.

27.11.2018 5 z 5


Zapálený učedník Zapálený učedník Masaši Kišimoto

Předkolo skončilo v minulém díle a zde se budeme připravovat na závěrečné 3. kolo zkoušky... Naruto má nového trenéra a ani netuší jaké má štěstí. Chlípný/úchylný mudrc? Já jsem zvyklá na překlad zvrhlý poustevník a zvyk je železná košile. Záhada zvaná Gaara. Plán slizkého hada (a to doslovně). Hayate. Zvládne se Naruto naučit povolávací techniku? ,,Promiň, čtvrtý..." Tajemný, uznávaný Čtvrtý hokáge, který položil svůj život za Konohu... Moje milovaná a nejoblíbenější postava z Naruta. (Tak ráda bych sem napsala jeho jméno, ale byl by to ještě spoiler.) Že by se Naruto setkal se svým vnitřním démonem? Kdopak se objevil na scéně? Žába, velká žába, jejíž jméno si stále pamatuji. Gaara a jeho filozofie krve a smrti. Čeká nás mrazivé odhalení, kdo nebo co je ve skutečnosti zač. Dotrénováno, uzdraveno - finále chuuninské zkoušky může začít soubojem Naruto vs. Neji. Dokáže Naruto pomstít Hinatu? To se uvidí v dalším díle.

Teď si nejspíše říkáte, že si libuji v otázkách. Asi na tom něco bude.
Chválím pěknou kresbu.
Kishimoto nás seznamuje se svými zrušenými výtvory - mangu Mario jsem asi před rokem četla. Byla smutná, ale nezklamala.

26.11.2018 5 z 5


Úžasný nindža Úžasný nindža Masaši Kišimoto

Předkolo se nám pomalu chýlí ke konci, ale to neznamená, že to bude už jen nuda. Souboj pilného a odhodlaného kluka s krvežíznivým tvorem, který nezná slitování, nebude tak jednoduchý, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale přesto tady půjde o život! Taky se dozvíme pár nových věcí ze světa ninjů. Mimochodem jaké je pravé poslání Kabuta? Kdo bude trénovat Naruta? A kdo je jako ten chlápek na té žábě? To si zvládnete přečíst sami.
Další várka historek z dětství samotného autora.
Pořád ten oficiální překlad místy drhne...

26.11.2018 5 z 5


Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu Mimi O'Connor

Původně jsem si knihu nechtěla přečíst, ale nakonec jsem se sama přemluvila. Argumentů pro přečtení bylo dost - viděla jsem film a líbil se mi, přečetla jsem si knižní předlohu a mám ráda takové zajímavosti ze zákulisí.

Dozvěděla jsem se plno zajímavých faktů okolo natáčení onoho filmu. Právě prostřednictvím tohoto filmového počinu jsem začala objevovat svět lovců stínu a rozhodně toho nelituji. Samotný film, jak jsem již napsala se mi líbil, ale mám k němu své výhrady, ale po téhle knize se trošičku obrousily.
Text obrazového průvodce samozřejmě doprovází kvalitní fotografie z natáčení a nejprve nám sděluje, jak Cassandra Clare vytvořila svůj svět atd.
Jsem ráda, že je zde vysvětleno, jak tvůrci obsazovali postavy a proč vybrali zrovna tohohle herce či herečku. Ne všichni vypadají jako v knize (knihách), ale mě to tahle sedlo. Chápu, že toho muselo být hodně uzpůsobeno potřebám filmu a také jsem došla k názoru, že to nebylo vůbec nic lehkého zfilmovat Město z kostí.
Dozvíte se také o něco o kostýmech, interiérech a exteriérech, trošičku o runách, jak se vyráběly rekvizity, jak to bylo s kaskadérskými kousky nebo o tom, že ne všechno je práce počítačových triků.
Kniha mohla být obsáhlejší, ale zřejmě musela splňovat maximální počet stran.
Jediné, co se mi na knize nelíbí, jsou ty rámečky s citacemi, které si čtenář znovu přečte v textu, což mi přišlo otravné.

Tato kniha je skvělým doplňkem povedeného filmu, který má zajímavou knižní předlohu, která je slušným začátkem šestidílné knižní série a jednou z bran do světa lovců stínů. Pro fanouška laskomina.

08.11.2018 4 z 5


Domovina Domovina Robert Anthony Salvatore

Znáte to. Máte kamarádku, která vám každou volnou chvíli s velkou vervou vypráví nebo spíše přednáší o své milované knižní sérii a jejím hlavním hrdinovi. Postupem času vám nabídne, že vám půjčí knihu z té série, aby jste si to přečetli. Že neznáte? Ono to přijde časem možná v podobě jiné vám blízké osoby.
Tak už je to venku, jak jsem se k této knize dopracovala a teď přijde důležitá otázka - Líbila se mi či nelíbila?

Kniha se mi líbila, ale nenadchla mě, ale i přesto chci trilogii Temný elf přečíst celou.
Co se musí autorovi nechat, je popis Menzoberranzanu a vykreslení společnosti drowů. Opravdu bych v takovém světě nechtěla strávit ani minutu.
Překvapil mě seznam důležitých postav, který mám tak moc ráda u divadelních her.
Musím pochválit ilustraci obalu.
Hlavní postava - Drizzt Do´Urden je od začátku svého bytí jiný než ostatní jeho druhu, což značí, že to nebude mít lehké v budoucnu. Má své zásady a hnusí se mu způsoby a pravidla světa, do kterého se narodil. To, že mu půjde o život ve společnosti protkané intrikami, podlostí a zradou, žijící ve víru věčného mocenského soupeření jednotlivců a hlavně rodů ve jménu bohyně Lloth, je jisté a nevyhnutelné.
Drizzt je super postava, ale více jsem si oblíbila postavy Zaknafeina a Guenhwyvar.
Při čtení jsem si nemohla pomoct, ale Drizzt mi přijde jako jméno pro křečka nebo morče, tím nechci napsat, že si ho tak představuji. Nic proti němu. A jméno Masoj mi neustále evokovalo slovo masaj, ale také nic proti postavě.
Děj byl celkem předvídatelný, karty byly do jisté míry více poodkryty na můj vkus. Pro mě tomu chybělo takové větší tajemno, tajemství, překvapení. Akci jsem si užívala.
Hledáte světlo. Omyl, najdete temnotu, ale i v temnotách světlo může vzplát...
Hledáte emoce. Jo, emoce to má v přiměřeném množství. Autor se mě nepokusil rozbrečet ani mě dohnat k ukašlání se k smrti pomocí smíchu jako jedna nejmenovaná autorka. Z čehož usuzuji, že je kniha bezpečná pro čtenářovo zdraví.

Hledáte hrdinu, který je ochoten vzdorovat tomu, co by mělo být jeho přirozeností, i kdyby měl jít cestou svého života sám a do neznáma. Tak to jste na správném místě nebo přesněji u správné knihy.

07.11.2018 4 z 5


Julius Caesar / Coriolanus / Troilus a Kressida / Dva páni z Verony Julius Caesar / Coriolanus / Troilus a Kressida / Dva páni z Verony William Shakespeare

Coriolanus:
Původně jsem se spokojila s divadelním záznamem v titulní roli s Tomem Hiddlestonem a s filmovým zpracováním v titulní roli s Ralphem Fiennesem, ale nakonec ve mě zvítězila skrytá touha poznat psanou verzi.

Tragédie, která ukazuje politiku bez obalu a i po těch mnohých letech své existence má, co říct. Přízeň lidu je jako korouhvička, kam to zafouká..., ale ani sám Marcius není bez chyby. Je rozporuplnou osobou, se kterou byste na jednu stranu souhlasili a na druhou zas ne. (Osobně si myslím, že můj pohled na Marcia ovlivnil jeho představitel v již zmíněném divadením záznamu.)

Moc se mi líbil doslov pana překladatele Hilského a neméně jeho překlad.

Co dodat? Přečtěte si to.
(Časem se vyjádřím i k ostatním zbylým.)

29.10.2018 5 z 5


Královna čepelí Královna čepelí Aaron Rosenberg

Nejdříve jsem chtěla začít knižní sérii StarCraftu knihou Křížová cesta, ale můj bráška mě nakonec přesvědčil, že mám vzít do ruky nejdříve Královnu čepelí. Stalo se. I když jsem hru nikdy nehrála (můj bratr hrál a hraje), knihu jsem si užila.
Líbí se mi ze začátku pomalé, ale jisté budování vztahů mezi Raynorem, Tassadarem a Zeratulem. Nemohla jsme se ubránit díky Zergům vzpomínce na film Hvězdná pěchota.
Kdybych měla nahráno, byla bych z knihy asi hodně nadšená, to sice nejsem, ale líbila se mi a jistě nezůstanu jen u téhle. (Případné nejasnosti mi vyjasní bratr.)

29.10.2018 5 z 5


Lhář 2,5 – Machinomania Lhář 2,5 – Machinomania Jakub Ćwiek

Jednohubka o jednom prolhaném, houževnatém, kreativním, vychytralém seveřanovi, kterému před dávnými časy kapal hadí jed do tváře. Hlavní postava by se dala popsat mnohými slovy, ale to bych z komentáře udělala několika stránkovou studii. (Což by mohlo být zajímavé...)

Tři povídky plus jedna speciálně pro české vydání díky kterým poznáváme více Lhářovu práci, jeho samého, ale i ostatní staré známé.
Povídka Machinomania je prostě úžasná, líbila se mi nejvíce ze všech povídek.
Konečně je Sigyn napsána správně.
Jak je autorovým zvykem je i zde dost popkulturních odkazů, ale tím nejlepším je postava jednoho herce, který v našem reálném světě ztvárnil právě Lokiho. Jistě už víte o kom je řeč. Ten popis, hercovi budoucí kariéry je opravdu zajímavý.
Humor tomu opět nescházel.

Děkuji. Bylo to výborné. Loki ani autor nezklamal.

02.08.2018 5 z 5


Lhář 2 Lhář 2 Jakub Ćwiek

Stereotypně prohlašuji, že se mi to líbilo. Knížka je svěží a vtipná.

Autor svůj nástin příběhu z prvního dílů pomalu žene do ucelenějšího děje.
Popkulturních odkazů je tu opět celá řádka.
Přibývají nové postavy, se kterými se naštěstí neloučíme, ale těch, kterým vystrojíme imaginární funus je stále dost.
Opět se cestovalo. Návštěva Bratislavy byla příjemná.
Řečtí bohové byli sprostější, než se z dětství pamatuji.
Povídka Jděte, jste povoláni mi připomněla Xenu. (spoiler - to, jak vyhladila bohy Olympu - konec spoileru)
Byla jsem ráda, že blonďák s párátkem, vždy připravenou bouchačkou a medvídkem dostal parťáky. Je to tak zajímavější. A konečně nám prozradil něco ze svého plánu.

Nevím, jak to jinak nazvat než, že série Lhář má svoje charizma, které mě nutí číst a číst, až je mi pak líto, že je konec knihy. Jako pouhopouhý čtenář i jako jiná verze Lokiho jsem spokojena. Doporučuji!

02.08.2018 5 z 5


Lhář Lhář Jakub Ćwiek

Tuhle knihu mi doporučil bratr, který ví o mém současném zájmu o severskou mytologii a také to, že by mě mohl hlavní hrdina zaujmout.
Jedná se o soubor povídek, který je napsán velmi čtivě a není příliš popisný. Myslím, že jsem tu a tam zahlédla přechodník, mé srdce zaplesalo. Polská literatura mě opět nezklamala. (Moc jsem toho sice od nich nečetla, ale moje nejoblíbenější kniha je od polské autorky.) Obálka se téže zdařila.

Hlavním hrdinou je nordický bůh klamu, podvodu a v neposlední řadě lží, což mu vyneslo pojmenování Lhář. V rukávu má vždy připravený nějaký ten trik a nechybí mu ani důvtip.
Postava Lokiho je dnes vlivem marvelovského filmového vesmíru dost oblíbená. Ani mně se tato vlna nevyhnula a je to už nějaký pátek, kdy jsem byla obdarována přezdívkou Loki. Tvrdím, že jsem jiný Loki a tenhle knižní se od toho komiksové také liší.
Je to dlouhovlasý blonďák s vousy, kterého Odin pojal za svého adoptivního syna. (V severské mytologii je to jinak. Loki s Odinem tam uzavřou pokrevní bratrství.) Stejně jako v severské mytologii je Lhář potrestán za svoje zločiny, připoutáním ke skále vnitřnostmi vlastního… Tuhle pasáž raději přeskočím. Valhala padla a lstivý bůh byl osvobozen. Od té doby dělá špinavou práci pro archanděly. Řeší za ně náročné situace. Zadarmo ani z dobroty srdce to nedělá. Má svůj vlastní plán. (Ne jako Cyloni.) Bez párátka v puse se mu těžce pracuje. Střelné zbraně jsou jeho kamarádi. Má pěkné hlášky. Jeho iluze mohou být pro někoho velmi záludné.

Úvodní povídka byla trochu krátká, ale dobrý začátek. Ostatní mě bavili. Jen jedna mě trochu méně bavila, ale to nevadí.
Střetávají se tu různé mytologie. O svém vztahu k té severské jsem se již zmiňovala výše. Slovanská se tu objevuje skrze boha Svantovíta, kterého si vybavuji z hodin českého jazyka na prvním stupni základní školy. Tehdy mě slovanská mytologie neoslovila. Byla jsem dítě, třeba na ní ještě dojde. Egyptská byla součástí mého dětství, ale spíše okrajově. V křesťanské mám nějaké základní znalosti. Mám ráda symboliku andělů, ale nejsem žádný odborník na slovo vzaté. Michaelův planoucí meč mě potěšil. V průběhu čtení se setkáme i nějakým tím démonickým stvořením.
Překvapila mě bohyně Sigyn, svým jednání ne, ale tím že její jméno bylo napsáno jinak, než se píše – Sygin. Nejsem puntičkář, ale už jsem ho několikrát psala. Je to jen detail a myslím, že na to nezemřu.
Také se mi líbila Lokiho různá jména, která využíval.
Líbilo se mi i to, že se povídky neodehrávají na jednou místě, ale různě po světě. Navštívili jsme zde krátce Prahu, samozřejmě Polsko, Španělsko atd.
V tomhle literárním díle najdeme vážné, smutné, ale i vtipné scény, kterých není málo. Hlášky neobstarává jen hlavní hrdina, ale i andělé a další postavy.
Než jsem se do knihy pustila, měla jsem trochu pochyby, že mi to nemusí sednout, ale když Loki pronesl, že je „pokřesťanštěný nordický bůh“, pochyby se rozplynuly. Nevím proč, ale ty slova na mě zapůsobila přímo magicky.

Závěrem chci dodat, že jsem si zkrátka nemohla pomoci a vyplodila něco tak dlouhého, také to, že si rozhodně přečtu další díl. Doporučuji pro odpočinek.

11.06.2018 5 z 5


Balzamovač 3 Balzamovač 3 Mitsukazu Mihara

Je "dobalzamováno", tedy alespoň pro nás čtenáře. Tímto třetím dílem, kde se dozvídáme více o minulosti hlavního hrdiny a také, jak se dostal ke své profesi, se s námi balzamovač loučí.

K této manze jsem se dostala díky kamarádovi, který mi půjčil tehdy první díl a mě to oslovilo.

Ve všech třech dílech nás provázela pěkná kresba a zajímavé (většinou ne moc veselé) příběhy. Nejvíce mě zaujal příběh ze druhého dílu, s chlapcem jako panenkou. To asi nezapomenu nikdy. Má to emoce, ale vyvážené, což je v rámci tématu dobře. Je to důstojné a čtenář u toho může zapojit i svou mozkovnu. Jasně, téma smrti, ztráty a pomoci pozůstalým není pro každého. Abych nezapomněla, v průběhu čtení zjistíme o samotném balzamování dost věcí, tudíž je to i poučné.

08.06.2018 5 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Kniha se mi četla dobře, i přes to že mi to chvíli trvalo, než jsem se do ní začetla, ale závěr byla pořádná jízda a k tomu povídka Dlouhý rozhovor. Jsem spokojena. Původně jsem se do téhle série vůbec nechtěla pouštět, ale vlastně původně jsem chtěla přečíst jen první tři knihy ze série Nástroje smrti, ale plány se změnily. Lovci stínů se mi za těch několik měsíců dostali pod kůži.

Varování, tato pasáž se nevyhýbá spoilerům.
Opět oceňuji změnu prostředí.
Kniha má detektivní zápletku, jejíž velkou otázkou je, kdo zabil Eminy rodiče? Tahle otázka mě zaujala již v poslední knize Nástrojů smrti.
Kniha se neobešla bez popkulturních odkazů, které mám já tak ráda. Zmínka
o rivalitě Star Wars a Star Treku byla řečena v pěkný moment. (Mimochodem já fandím oběma, ale Star Wars mají mé srdce.) Avengers jsem opravdu nečekala. Jasně, děj se odehrává v roce, kdy měli premiéru a jsme v L.A., ale nečekala jsem to. Proč se o tom rozepisuji? Protože jejich třetí díl měl na konci dubna premiéru a já jsem fanda MCU. Bylo to záludné. Cassandra Clare mi ve svých knihách dává odkazy na věci, které mám tak ráda, až mi to přijde někdy zvláštní.
Během čtení mě velmi zajímalo, co znamená název knihy. Pohádku pro malé lovce stínů bych nečekala. Použití díla Poa také ne.
Kniha mě rozesmála i jednou rozbrečela u vzpomínkové scény, kterou jsem znala, ale nějak jsem se tentokrát neubránila pár slzám. (Teď to vypadá, že u skoro každé knihy brečím. Ne, to nedělám.)
Autorka mě znovu donutila uvěřit někomu, kdo nebyl takový, za jakého jsem ho považovala. Podezření jsem pojala ve chvíli, kdy bylo jasné, že tam mají někoho, kdo vynáší informace. Doufala jsem, že se to nějak vysvětlí, ale byla to pravda. Prý je neškodný, to určitě.
Blackthornovic děti i s Emou jsem si oblíbila již v Městě nebeského ohně. Jsme ráda, že tu je Mark. Oblíbila jsem si i posily z Mexika, ale o nikom z nich zatím nemohu říci, že patří k mým nejoblíbenějším postavám.
Autorka umí dobře pracovat s postavami.
Na začátku jsem okamžitě rozpoznala z popisu svou milovanou dvojici a čekala jsem, kdy zasáhnou do děje. Potěšil mě i výstup mých dalších oblíbených starých známých.

Dlouhý rozhovor:
Nečekala jsem povídku na konci knihy, ale jsem za ní ráda. Bylo krásné se přenést na chvilku za známými tvářemi. Magnus je prostě třída, úplně mě „rozsekal“ svojí průpovídkou o předcích.

Závěrem dodávám, že se moc těším na sérii Poslední hodiny a jdu se vrhnout
na Pána stínů.

21.05.2018 4 z 5


Nedži versus Hinata Nedži versus Hinata Masaši Kišimoto

Vyřazovací souboje pokračují. Není radno podceňovat soupeře. Oproti anime je tu zkrácený souboj Temari a...
Kishimoto a další historky z dětství.
Konečně se dočká souboje Naruto a předvede se jako pěkný nezmar. To není nic neobvyklého. Ukáže, že je silnější a lepší každým soubojem. Má přece svůj velký sen.
Naruto je hlavní postava, jak všichni víme, ale tenhle díl patří souboji mezi Nejim a Hinatou. Sebejistý a silný Neji, který věří, že svůj osud ani sebe nejde změnit. Pohrdá Hinatou, která zrovna mezi sebevědomé lidi nepatří. Hinata věří, že se může změnit. Velkou oporou ji bude právě Naruto, který ji i svou týmovou kolegyni povzbuzuje. Hinata si Narutova povzbuzování nesmírně váží a nechce zklamat jeho a hlavně sebe. Udělá velký krok...
To je přesně ono, charaktery, které nás inspirují. Takhle nás autoři ovlivňují. Netvrdím, že je to nějaké filozofické dílo, ale má to svou hloubku a je jen na čtenáři, jestli ji najde.
Dodávám, že Hinata je má druhá nejoblíbenější postava.

17.05.2018 5 z 5


Boj na život a na smrt Boj na život a na smrt Masaši Kišimoto

Druhá část zkoušky je za námi. Zjistíme poselství obou svitků a co bude dál. Boj na život a na smrt, protože jich zbylo nějak moc. Není, na co čekat. Do boje! Kdo vyhraje a kdo prohraje? Zjistěte si to sami.
Autor pokračuje s výkladem historek z dětství.
Já mám tyhle vzájemné souboje ráda. Jednotlivé charaktery předvedou, co mají v rukávu.
Místy mě drásal překlad, ale to je asi tím, že jsem zvyklá na jiný.

17.05.2018 5 z 5


Správná cesta Správná cesta Masaši Kišimoto

Čajový dýchánek v Lese smrti pokračuje a díky tomu poznáváme jednotlivé aktéry o trochu více. Nejen to. Dozvídáme se historky z autorova dětství.
Prokletá pečeť. Pozor na písek, nevěstí nic dobrého. Ty svitky se fakt nemají otevírat, jinak... A všem o splnění zkoušky nejde zjevně. Co bude následovat po Lese smrti?
Pro mě čirá nostalgie.

17.05.2018 5 z 5


Sakuřino rozhodnutí Sakuřino rozhodnutí Masaši Kišimoto

Cvičiště číslo 44, jinak známe jako Les smrti, svým názvem prozrazuje, že druhá část chuuninské zkoušky nebude žádný čajový dýchánek. Zvláště, když se na scéně objeví "nezvaný host". Rock Lee s veverkou a sílou mládí, zní to vesele, ale nepodceňte ho. A Sakura se rozhodne jít do sebe.
Má to akci ani na humor se nezapomnělo. Kishimoto nám představuje svůj tvůrčí tým.

16.05.2018 4 z 5