Velký vzlet

Velký vzlet https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166950/bmid_velky-vzlet-JBS-166950.png 5 116 6

Naruto série

< 12. díl >

Před zraky důležitého publika začíná finální část čúninské zkoušky. Naruto proti Nedžimu. Lempl a srandičkář proti nejsilnějšímu nindžovi předchozího ročníku. Podaří se Narutovi dostát slibu pomstí Hinatu? A proč vlastně Nedžiho ovládá taková odevzdanost a zášť? A jak si povedou ostatní geninové Skryté listové?

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Great Flight , 2011


více info...

Vjeerus
Vjeerus
17.03.2023 4 z 5

Zde si podle mě autor pěkně vyhrál, jelikož dal do obou soubojů naprosto protikladné hrdiny, takže jsme dostali spoustu akce, úžasnou škálu technik a taky jsme se dozvěděli o hrdinech opravdu dost.
První souboj mezi Narutem a Nejim mě osobně moc nebavil nikdy, protože nemám ráda, když se moc žvaní na téma, že naše cesty jsou předurčeny. Naruto, jakožto horkokrevný mladík, který bojuje za každou minutu své existence a snaží se změnit okolí, které ho odmítá a nechápe, se postaví proti Nejimu, který v sobě nese hořkost a nenávist vůči vlastní rodině. Nejde tak ani o souboj mezi nejhorším a nejlepším, jako spíš o souboj vůlí a prožitých zkušeností.
Druhý boj se nese v úplně jiném duchu, protože zde máme dvě velmi strategicky nadané mysli, avšak jedna patří ženě činu, která rozhodně neoplývá trpělivostí a druhá muži, který má skoro nulovou motivaci k čemukoliv. Mám ráda hlavolamy, hádanky a logické úvahy, takže mě tento souboj, založen právě na tomhle, opravdu bavil.

katallinka
katallinka
20.01.2023 3 z 5

Tento díl mě příliš neoslovil. Doufám, že další bude opět skvělý.


NemmamSlov
NemmamSlov
06.11.2021 3 z 5

" Sebaistota je sila, ktorá poráža ruku osudu."

Naruto je moja spomienka na detstvo, keďže som to kukal ako anime. V animečku som mal rád bojové scény, no v mange skôr preferujem rôzne vysvetlenia a hlavne som rád keď sa dej posúva dopredu. V tejto časti sa opäť len bojuje. Ano, ano dozvedáme sa tu niečo viac o Hyuga klane, konkrétne o Nejim a jeho osude, no avšak tejto časti sa viac bojuje. Na druhú stranu druhý súboj zaujal o mnoho viac. Vysvetluje sa tu Shikamarova tajná technika a  jeho neprekonatelná genialita, pričom jeho súper je Temari z Piesočnej vesnice, ktorá sa nedá taktiež zahanbiť a predvedie ninja techniky z jej obrovským vejárom.

Terva
Terva
07.06.2019 3 z 5

Hej!
Přestaň!
Mě!
Podceňovat!


Další várka dobrodružství s Narutem. Tato antologie obsahuje příběhy #100 - #108. Tedy osm příběhů. A já jsem připraven na vše...!! I na „Techniku Stínových klonů“, kterou se Naruto snaží zvítězit v jednom souboji. Takže se radši připravte na všechno!

Malá ochutnávka:
Ale..snad to nebolí?
Jen kleč před silou, kterou nezmůžeš a konečně si uvědom svojí neschopnost.
Tvé představy, jak dřinou dosáhneš čehokoliv.....to je jen iluze!

V tomto příběhu na mě bylo moc akupunkturních bodů. Někdy jsem se v nich ztrácel. Navíc je to tam samá čakra, až se mi z toho zamotala palice. Tohle opět kleslo do klasického průměru. A tak jedinou zajímavostí v tomto svazku je dvojstrana k příběhu #107 nazvaného „Kluk bez motivace“. Dvojstrana má podtitul „Výsledky druhého ročníku oblíbenosti postav“ Je to krásně nakreslený a možná by to bylo dobrý jako plakát na zeď. Jo a je tam patnáct postav a hádejte, kdo vyhrál druhý ročník oblíbenosti postav? Jasně – trefa.

Citát: Který z nich je Naruto?

Při čtení tohoto manga jsem poslouchal Ozzy Osbourne a jeho album No More Tears z roku 1992

InaSeLoki
InaSeLoki
27.11.2018 5 z 5

(SPOILER) Finále chunninské zkoušky započalo a to soubojem Naruto vs. Neji. Blonďák s nezlomnou vůlí se nevzdávat, vzdoruje neměnnému osudu, který říká ,,nemáš na to", jak je přesvědčený Neji, nejlepší absolvent předchozího ročníku. Bijukagan v akci. Pravda o klanu Huyga odhalena. Dokáže Naruto Nejiho porazit? Náš titulní hrdina ani netuší, jak je tento souboj významný. Narutova výborná schopnost měnit lidi se opět projevuje. Zjišťujeme, že Shikamaru není jen líný, ale i... Finále plné nečekaných zvratů a v pozadí se pomalu uskutečňuje zlověstná budoucnost.

Pěkná kresba.
Opět jsem se místy pozastavila nad oficiálním překladem. Ano, já s tím nepřestanu.
Zde se odehrává jeden z těch silných okamžiků, které dokážou čtenáře ovlivnit.

martinstefko
martinstefko
31.08.2015 4 z 5

"Naruto" tak dál pokračuje v sérii, která mi ze začátku přišla celkem obyčejná a možná trochu neoriginální, ale postupně se vyvinula v něco, co je napínavé, zábavné a navíc má i myšlenky, které jsou celkem slušně sdělovány. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/04/891-naruto-12-velky-vzlet-75.html

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Masaši Kišimoto
japonská, 1974
2011  89%Naruto Uzumaki
2011  91%Pro své sny
2011  93%Most hrdinů
2011  90%Nejhorší klient
2012  90%Boj na život a na smrt

Kniha Velký vzlet je v

Přečtených180x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce46x
Chystám se číst5x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x