Boj na život a na smrt

Boj na život a na smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117479/bmid_boj-na-zivot-a-na-smrt-XvX-117479.png 5 139 8

Naruto série

< 8. díl >

Sedm týmů se dokázalo probojovat lesem smrti do třetího kola zkoušky - ale ještě nemají vyhráno. Účastníků je stále mnoho, takže před posledním kolem nastupují vyřazovací souboje. Od této chvíle bojuje každý sám za sebe. Vše je povoleno, za zabití protivníka žádný postih nehrozí. Na scéně se objevují techniky, s jakými se naši hrdinové dosud nesetkali. Probojují se i tímto kolem úspěšně?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Inochigake no tatakai , 2004


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
20.11.2022 4 z 5

Díl, kde se více seznámíme s jednotlivými postavami, kterých se v průběhu objevuje opravdu velké množství. Nemůžu soudit, jestli je jich přespříliš, jelikož všechny znám z anime.
Mrzí mě, že některé souboje byli opravdu rychlé a postavy jsou stále zahaleny tajemstvím a naopak jiné byli na můj vkus moc rozvleklé.
Opět nechybí vysoký důraz na emoce a já se těším na další dávku soubojů v příštím díle.

trudoš
04.10.2022 3 z 5

Tentokrát jsem se, především zpočátku, docela ztrácel v postavách a odkazech. Příběh se totiž začal dost zalidňovat, a to nejen klaďasy, ale také záporáky, kteří v prvním plánu zatím jen házejí významné pohledy, skutek však utek. Asi to má navnadit na příchod důležitých zvratů nebo mi možná v minulých dílech něco uteklo, každopádně uvidíme, s čím ještě Masaši Kišimoto přijde.
Druhá půlka už je výrazně lepší, ani ne tak kvůli zápletce, která se naneštěstí nikam výrazně nepohne, ale pro nápaditost jednotlivých soubojů, lépe řečeno netradiční image konkrétních bojovníků. Příjemně překvapilo určité zdrsnění atmosféry ve vyústění některých střetů. Což je také důvod, proč jsem šel v hodnocení na lepší průměr, jinak mi přišel osmý svazek, jemně řečeno, o ničem. Jak už jsem ale uváděl v předchozím textu, evidentně se připravuje půda pro větší akce, tak teď jen doufám, že to bude opodstatněné. A že se postupně neztratím ve všech těch nových figurách, jež snad nejsou pouhým epizodním výstřelkem.


katallinka
12.07.2022 4 z 5

Tentokrát příběh skončil v tom nejlepším, takže jsem moc zvědavá, co bude dál.

Luigi1
20.05.2022 3 z 5

Zde jsou historky z dětsví které nejen pobaví ale i poučí.

NemmamSlov
29.12.2019 3 z 5

Team 7 len tak, tak prechádza druhou skúškou. Naruto je ako vždy hyperaktívny, Sakura vyčerpaná a Sasuke má problém s prekliatov pečaťou od Orochimara. Aby toho nebolo málo, tak sa dozvedajú, že musia prejsť vyraďovacím kolom, kďe už nebojujú ako tým, ale každý sám za seba. Tento zošit je viac menej o tom istom, kde sa dvaja stretnú, jeden vypadne a nastupia ďalší dvaja. Najviac ma zaujali Shinove schopnosti, ale aj Sasuke sa ukazuje v dobrom svetle, kde ukazuje svoj talent svojho klanu Uchiha.

Terva
08.03.2019 3 z 5

Koukám,
že ses nezměnil.
Stále neumíš
vypnout.



Už nejsme v Lese Smrti, ale stále bojujeme s Naruťáky z Listové na život a na smrt. Je to boj! Opět tu Technika stíhá další Techniky. Asi nejvíc se mi líbila Technika změny duší....... ale to jen můj názor. A vůbec netuším, proč zrovna tato Technika.

Malá ochutnávka:
Těchto pět dnů boje o přežití mělo otestovat jest-li máte schopnosti potřebné k tomu stát se Čuninem. A vy tři jste ve zkoušce obstáli.

Sešit číslo #65 obsahuje nádhernou úvodní kresbu. Je temná snad ve všech odstínech černé. Je to kresba na dva listy a opravdu jsem se pokochal zkoumáním této kresby. Ale ani tak si nemyslím, že by celý svazek dosáhl na pět hvězd. Některé situace se stále opakují, kresba jednotlivích oken sem tam stagnuje a celý příběh je vlastně dosti předvídatelný.

Citát: Ty parchante pitomej! Přestaň dělat ramena!

Při čtení tohoto příběhu jsem poslouchal můj nejnovější přírůstek v hudební scéně za rok 2019. Nové CD legendární skupiny Gaia Mesiah - Excellent Mistake (2019) Myslím, že zpěvačka Marka Rybin by se Narutovi líbila. Je to stejný šílenec, jako on.

InaSeLoki
17.05.2018 5 z 5

Druhá část zkoušky je za námi. Zjistíme poselství obou svitků a co bude dál. Boj na život a na smrt, protože jich zbylo nějak moc. Není, na co čekat. Do boje! Kdo vyhraje a kdo prohraje? Zjistěte si to sami.
Autor pokračuje s výkladem historek z dětství.
Já mám tyhle vzájemné souboje ráda. Jednotlivé charaktery předvedou, co mají v rukávu.
Místy mě drásal překlad, ale to je asi tím, že jsem zvyklá na jiný.

martinstefko
31.08.2015 3 z 5

"Naruto" je fajn, ale mě prostě nedokázal chytnout tak, aby mě nepustil. Je to pro mě oddechová manga, kterou si rád přečtu, když nechci čtením strávit moc času a nechci o tom moc přemýšlet. Tím nechci tvrdit, že u "Naruta" by se nemělo přemýšlet, ale přece jen sem tam mohu vypnout. Musím ale říct, že mě sem tam až zaráží, jak moc je to komplikované, jak moc linií najednou jede, a co všechno se zde ještě může stát. I když se soustředíme na souboje, pořád zde jsou další linky, které nám jasně, říkají, že ono to vůbec nebude tak přímočaré, jak si myslíme, a nejspíš to místy nebude ani moc hezké. Jsem docela zvědavý na to, jak se to bude dál vyvíjet. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/704-naruto-8-boj-na-zivot-na-smrt-60.html

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Masaši Kišimoto
japonská, 1974
2011  89%Naruto Uzumaki
2011  91%Pro své sny
2011  93%Most hrdinů
2011  90%Nejhorší klient
2012  90%Boj na život a na smrt

Kniha Boj na život a na smrt je v

Právě čtených1x
Přečtených208x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených9x
Knihotéce57x
Chystám se číst6x
Chci si koupit8x
dalších seznamech4x