Rozuzlení

Rozuzlení https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174800/bmid_rozuzleni-fCy-174800.png 5 115 7

Naruto série

< 13. díl >

Zkoušky vrcholí, na půdě arény proti sobě konečně stojí Sasuke s Gaarou. Žádný z nich neumí prohrávat, oba schopnostmi dalece překonávají vrstevníky. Boj mezi nimi slibuje nevšední zážitek a přehlídku nindžovského umění vyhrazeného dospělým bojovníkům. Zároveň se kolem arény začínají stahovat jednotky ANBU, které tuší zradu. Zvládne Sasuke porazit písečného nindžu s démonem uvnitř? Podaří se hlavním hrdinům odvrátit zákeřný útok na Konohu?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Chunin Exam, Concluded! , 2011


více info...

Přidat komentář

katallinka
14.04.2023 4 z 5

Už jsem si pomalu začínala říkat, že mě ty souboje už nebaví. A pak skvělý zvrat, takže se těším na další díly! 4,5*

Vjeerus
26.03.2023 5 z 5

Začátek knihy nám řekne to důležitější pro volbu chunina, jakožto reakce na předchozí díl. Pak následuje hlavní program a to souboj mezi slavným přeživším klanu a divokou kartou písečné vesnice.
Co si budeme, akcí tento díl doslova přetéká a zvrat střídá zvrat. Kde byl Sasuke? Co za trénink podstupoval? Co je zač Gaara? A mnoho dalších otázek bude zodpovězeno. A nejenom to.
Do hry vstoupí další postava, kterou už letmo známe a věřte mi, ta teprve zamíchá kartami příběhu.
I když je v podstatě celý svazek jedna bitva za druhou, postavy nám sem tam utrousí nějakou důležitou poznámku, která nám pomůže zapasovat jednotlivé díly skládačky a utvrzuje mě v tom, že příběh nebude tak přímočarý, jak se na první pohled zdálo.
Velké množství postav může být občas na škodu, ale pro tak velký a komplexní příběh to prostě potřeba je, každý má své místo v ději a i když je jen obyčejný divák, pomalu odhaluje svými komentáři kdo a co je zač, ale také kdo a co jsou ti kolem něho.
Rozhodně se těším na další díl a Naruta opravdu doporučuji všem dospívajícím, ale i dospělým, protože manga není zalitá sluncem, naopak bývá plná krutosti, zrady, intrik, hrdinství a odhodlání.


NemmamSlov
09.01.2022 4 z 5

A je to tu. V tomto zväzku sa toho deje skutočne veľa. Šokujúce vzdanie sa Shikamara neostalo bez odozvy. Jeho taktika ohúrila nie jedného nindžu a preto má väčšie nádeje sa stať čunínom, ako Naruto, ktorý svoj zápas vyhral.

Následne na scénu nastupuje Sasuke a Gaara. Sasuke sa naučil od Kakashiho zložitú techniku Chidori, no aj Gaara schováva nemalé tajomstvo.

Popri všetkých udalostiach, konečne Orochimaru zaháji svoj plán ovládnuť Listovú vesnicu a jeho prvým krokom je zabiť Hokageho Listovej vesnice.

Samozrejme vo zväzkoch nemôže chýbať Sakura s Narutom. Kakashi im dáva missiu hodnosti A a to sledovať Gaaru a Sasukeho.

Terva
07.06.2019 3 z 5

Proč se vzdával?!
Je na palici?!
Ten mě ale vytočil,
já mu to vysvětlím!
Sklapni veleblbe!!!

V tomto svazku jsou příběhy #109 - #117.

Hned na počátku příběhu se Naruto rozčílí. Ale fandy to už ani nepřekvapuje, je to obvyklí jev a pro Naruta skoro povinností – se rozčilovat. Opět spousty bojových umění a zápasů v aréně. Tentokrát poteče i krev.

Malá ochutnávka:
Urvu mu hlavu...
Potom ji rozlousknu aby vylezl mozek...
Vytečou potoky krve....
Všechnu ti nechám, protože jsem hodný kluk.

I do tohoto manga přidal scénárista a kreslíř v jednom, pan Kišimoto své „Historky z dětství“. Někdy je sranda je číst a prožívat s ním as někdy jsou i smutné. Tak na ně musíte opatrně. I s těmi historkami je toto další z průměrných příběhů. Překvapením pak je Čidori – Technika tisíce ptáků. Ale nic to nemění na mém rozhodnutí – tři hvězdy a basta!

Citát: Existuju, abych zabil každého kromě sebe.

Při čtení tohoto manga jsem poslouchal Ozzy Osbourne a jeho album Ozzmosis z roku 1995

InaSeLoki
27.11.2018 5 z 5

(SPOILER) Poslední zápas prvního kola závěrečné zkoušky chuuninů může začít, ale kde je Sasuke? Moment, že by velký příchod na scénu. Zdá se, že tady někdo ignoruje plán na... Kam až zajde Gaarova krvežíznivost? A je to tady. Zrada vyšla na světlo a může znamenat konec Konohy!

Pokračování autorových historek a představování jeho asistentů.
Mysleli jste si, že to budou jen nudné, předvídatelné zkoušky? Omyl, tady půjde o všechno. A to je jen začátek.

jarynek
01.05.2017 5 z 5

z dosud prectenych z meho pohledu jeden z lepsich dilu, zajimavy souboj sasukeho s gaarou a predevsim vsudypritomne zlo stahujici se jako smycka v cele s orocimaruem okolo konohy

martinstefko
31.08.2015 4 z 5

"Naruto" je sérií, která se maximálně snaží o to, aby nenudila. A daří se jí to. Když jste si mysleli, že tohle bude jen o nějakých zkouškách, tak tady dostáváte naprosto nový náboj k tomu, abyste četli dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/910-naruto-13-rozuzleni-80.html