helg_abooks helg_abooks komentáře u knih

☰ menu

Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

Tato kniha pro mě byla obrovským překvapením. Nejen, že většina ero románů, co jsem četla byly na jedno brdo. Ale tady byl děj zajímavý, napínavý, vtipný a místy hodně smutný.

Na knize by mělo být varování. ,,Zakupte společně s balíčkem kapesníčků a hromadou čokolády. "
Hlavní hrdinka je majitelkou cukrárny a autorka nám tu vážně barvitě popisuje sladkosti, místa i pocity. Takže jsem v jednom kuse slintala.

Co se týče děje, nenašla jsem žádná hluchá místa. Někdy jsem si přála, aby bylo něco více rozepsané, ale to by nakonec byla bichle o 900 stránkách.

Jelikož se Eva psychicky dává dohromady, je jasné a logické, že si musíme na spicy scény nějakou dobu počkat. Přesto cítíte mezi nimi chemii už od seznámení.

Sam byl takový ňuňu miláček. Klidně bych se nechala rozmazlovat takovým chlapem. U něj se mi strašně líbil fakt, že byl miliardář a přesto to byl on, kdo tou firmou žil a kdo ji budoval. Neměl za sebe lidi, kteří by pracovali za něj a jemu jen cinkaly dukáty. Šel si tvrdě za svým a jednou ho dohnala minulost.

Byla tam teda jedna osoba, která mi pila krev. Evči matka byla totální . Evin kamarád Robert měl teda taky namále, ale nakonec si to u mě vyžehlil.

07.03.2024 5 z 5


Následuj oheň Následuj oheň Hope Marks

Když se mi naskytla možnost podívat se na zoubek žhavým hasičům, neodolala jsem. Kdo mě zná, tak ví, že uniformy mám prostě ráda. Ale přiznejte, kdo ne ?

Nápad na příběh byl moc pěkný. Nemotorná Hayley při jedné ze svých eskapád poznala hasiče Dylana a oni se spolu sblížili. To sblížení bylo rychlostí blesku. Ani nevím jak a už se milovali.
Teda, on ji miloval a ona ho chvíli milovala, potom zase nemilovala, pak ho potřebovala a v druhé chvíli zase ne. Hayley mi tak strašně lezla na nervy svou nerozhodností. Ano, prošla si nelehkou životní situací a chápu, že se občas chovala jak čurina , právě kvůli tomu co zažila. Bylo to ale trošku přepísknutý. Zatím co Dylan byl nejen super hasič, ale taky neskutečný milouš. To by jistě potěšilo romantické dušičky.

Postelových scén bylo tak akorát na erotický román a byly skvěle popsány.
Nicméně dialogy mi občas přišly nudné, ale díky Dylanovi jsem chtěla vědět jak to všechno skončí.
Posledních cca sto stránek bylo nejlepších. Myslím, že tato kniha potěší milovnice románů. Nečekejte žádný drsný sex ani Christiana Greye.

20.12.2023 3 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Co. To. Sakra. Zase. Bylo? Myslím, že bych chtěla autorce zulíbat ruce a mysl.

Zatímco první díl se odehrává skoro celý v Halalházu alias Domě smrti, druhý díl naopak skáče všude kde se dá. Jsou neustále na útěku a Brexley netuší komu může věřit. Kniha je plná intrik, lží a tajemství. Měla jsem pocit, že se nemůžu ani nadechnout , jak napínavé to bylo. Hltala jsem každé slovo a dialogy mezi Brexley a Warwickem , Opií a Mrňouskou zbožňuju.

Brexley je prostě badass hrdinka jak má být. Stále podceňovaná princezna, která se rve o život s vládci. Chce ji ve svých spárech vílí král Killian, vůdce , který vede milici Povstat a Ištván, který jí byl poslední roky otcem. Rodinou.

Samozřejmě už z prvního dílu víme, že je tu také Warvick. Samotářský vlk a legenda. Toho budete milovat do skonání světa, jelikož je prostě dokonalý. Tajemný, krásný, silný, vtipný a .... no mohla bych pokračovat. Bude vám stačit, když řeknu, že podle popisu vypadá jako Jason Momoa? Yeeeah,yeeeaah. Jackpot

Záporáci tu odvedli svou úlohu skvěle. Nesnáším je A je jich víc než dost. Pokud ale chcete vědět jací to jsou, musíte si to přečíst,protože vám to neprozradím

Doporučuju, doporučuju, doporučuju, doporučuju !!!

05.10.2023 5 z 5


Hotel Magnifique Hotel Magnifique Emily J. Taylor

Jani a Zosa jsou sestry, které po smrti matky přežívají jak se jenom dá. Jsou odkázány jedna na druhou a Jani , která byla starší se snažila zařídit lepší život pro obě. Jít na konkurz do Hotelu M. a přestat živořit.
Když se do hotelu dostaly zjistily, že nic není tak růžové jak se zdálo. Zosa se ztratila a Jani odhalila tajemství, které mělo zůstat skryto.

Hotel byl plný kouzel a autorka všechno barvitě popisovala.

Zosa byla hodně naivní děvče, což mi naštěstí tolik nevadilo, jelikož tam skoro nebyla , ale Janiino chování bylo také odpovídající jejímu věku. Alespoň půlku knihy jsem si říkala: ,,Bohové, tak už něco udělej ty kokos! " Naštěstí!!!! Přišel zlom a Jani se začala chovat jako pravá hrdinka.
Chyběla mi tam romantická linka s Belem, která měla krásný potenciál, ale chápu, je to YA tak to nebudu hodnotit.

Myšlenka s hotelem, který se přesouvá byl moc hezký, ale první polovina knihy se mi vlekla a proto uberu na hodnocení.
Nicméně pro cílovku čupr knížka !!

27.08.2023 4 z 5


Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

S touto autorkou to byla má první zkušenost a upřímně jsem si ji celkem oblíbila. Má nenáročný styl psaní a bláznivý humor.

I když děj byl naprosto předvídatelný tak mi to moc nevadilo. Vše kompenzovaly slovní přestřelky mezi třemi kamarádkami a bratry Kingovými.
Jejich hádky byly jako pin pong, u kterého budete učůrávat, pokud je vám tento styl humoru blízký.

A co se týče postav ?
Kira byla nezávislá, mlaďoučká učitelka. Trošku nemastná neslaná a protáčela jsem oči nad její nevinností.
Rich byl miliardář, který vlastnil spolu s bratry technologickou firmu. Nebyl to namyšlený parchant u kterého by jste si museli brát žebřík, aby jste dosáhli na jeho ego, jak to většinou u pracháčů bývá.

Pokud potřebujete vypnout po náročné knize, sáhněte po téhle oddechovce, u které nemusíte přemýšlet a ještě se pobavíte. Pokud od toho čekáte něco víc, budete zklamaní.

24.06.2023 3 z 5


Proměna Proměna David Věrný

Začátek knihy na mě působil dost krutě. Petr provedl něco, kvůli čemu musel utéct na Šumavu před zákonem a pral se o život s přírodou a sebou samým. Co udělal už si musíte přečíst sami. Nechci spoilerovat. Každopádně to do jisté doby byla postava, kterou jsem neměla ráda. Než ho boj o holý život a jeho noví přátelé začali měnit.

Vincent a Vašek. Oba měli pochybnou minulost, ale zamilovala jsem si je. Jejich moudra, humor, vyřídilku a umění přežít . Bez těchto dvou by nepřežil. Minimálně prvních pár týdnů či měsíců.
Les byl skoro cítit z řádků a já se v myšlenkách opravdu ocitla na krásné syrové Šumavě.

Jelikož toto není můj oblíbený žánr, vystoupila jsem ze své komfortní zóny. Myslím, že díky této knize to jistě nebude naposledy. Děj ve mně zanechal silné emoce a já jí opravdu doporučuji všem.
Jsem nesmírně ráda, že jsem si mohla přečíst tuto knihu a podpořit tak skvělého českého autora.

19.04.2023 5 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Druhý díl Dark Elements se mi líbil o něco víc. I když se přes polovinu knihy stále řešilo vlastně to samé. Děj pokračoval přesně tam, kde skončil v prvním díle.
Zde si u mě některé postavy vylepšily reputaci. Přestože Layla byla stále nerozhodnost sama, už jsem si k ní našla cestu. Možná za to mohla Bambi. Nebo ji možná konečně změnil Roth k obrazu svému. Byla průbojnější , odvážnější a kapku drzá. Zayne je fajn, hodnej kluk. Určitě ho mám raději, než jsem měla. Ale jsem spíš na badboye. Zayne se k ní nehodí.
Tento díl jsem protrpěla až do konce. A když už nastal a zdálo se, že nemůžu trpět víc, tak se stalo něco, co mě úplně zlomilo.
Trochu doufám, že ve třetím díle se Layla už konečně rozhodne, jestli chce strážce nebo démona a milostný trojúhelník se vytratí

12.04.2023 4 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Fantazy říše byla skvěle propracovaná, vymyšlená a propojená s naším "normálním" světem. Od začátku to mělo spád. Místy to bylo vtipné a jindy zase smutné.
Layla je míšenka démona a strážce. A moje pocity z ní jsou taky smíšené. Padesát procent knihy mě iritovalo její dětinské chování. Její brutální nerozhodnost mě dostávala do kolen.
Zayne, do kterého byla Layla zamilovaná se mi nelíbil. Nějak jsem si k němu nenašla cestu. I když ke konci si trošku spravil reputaci.
Zatímco démon Roth si získal mé srdce. Nejen díky tomu, jaký byl. Ale hlavně kvůli jeho tetování, které ožívalo. Had Bambi, tři pekelná koťata a drak Dupík. To bylo velmi originální. Zamilovala jsem si je a doufám, že ve druhém díle se více setkáme i s Dupíkem.
V této knížce je krásně vidět, že není vždy všechno černobílé. Démoni nemusí být vždy ti špatní a andělé/chrliči/strážci nemusí být dobří.
Je znát, že je to Young adult. Romantická linka pro mě byla trochu nedostatečná, ale fantazy říše byla úžasná.
Bohužel se necítím na 5 hvězdiček a taky si nechám rezervu na další díl.

06.04.2023 4 z 5


Ian Ian Lauren Layne

Tak toto bylo nenáročné. Milé, romantické a se špetkou detektivní zápletky. Byla to krásná víkendová oddechovka ze světa Wall Street. Samej chlápek v luxusním obleku obklopený ženami s botama od Prady a předraženou kabelkou. A víte co ? Mně to bavilo.
Ian na první pohled ukázkový příklad ,,prevíta z Wall Street". Nechutně bohatý sukničkář. Samozřejmě pohledný až nebezpečně sexy. Ego až na půdu. I přesto jsem si jeho postavu oblíbila už na začátku a nic se nezměnilo až dokonce. Což se o agentce Laře říct nedá.
Lara se mi začala zamlouvat až nějak posledních 50 stránek. Do té doby mi přišla nudná.
Ianovo přátelé byli super. Matt, Kennedy i Sabrina. Takhle loajální kamarády by měl mít každý.
S touto autorkou je to má první zkušenost. A jistě ne poslední. Očekává se pokračování z tohoto světa. Protože těch vlků z Wall Street je spoooouusta. A já se budu těšit, až nám Lauren představí dalšího.

04.04.2023 4 z 5


Král Král Devney Perry

Bryce se přestěhovala, aby mohla psát reportáž v novinách, které vlastnil její otec. Chtěla něco velkého. Chtěla odhalit vraha a zjistit, proč se rozpadl motorkářský klub Tin Gypsies, který nevedl nikdo jiný, než Kingston Slater alias Dash. Jejich dostaveníčka nabíraly obrátky a z postelového vztahu se stával vážnější vztah. S tím ani jeden moc nepočítali.
Bryce je moje oblíbená postava. Moje hrdinka. Byl to doutnající dynamit. Takhle bych ji popsala. Hodná, milá, ale přesto si šla tvrdě za tím, co chtěla. A to přes mrtvoly.
Dash byl zloduch. S důrazem na to ,,byl". Působil mile i když zrovna někomu vyhrožoval. Okouzlující,sexy motorkář.
Vedlejších postav tam bylo celkem hodně, ale autorka to napsala skvěle. Nebylo těžké se v nich zorientovat.
Jsem zvědavá na další díl. Co nám odhalí.
Ačkoliv jde o román, má to hezky promyšlenou detektivní zápletku. Do poslední stránky nevíte, kdo je vrah. (Není to spoiler - je to v anotaci)

Všem, kteří mají rádi temnou romanci, doporučuji sérii z Clifton Forge.

26.03.2023 4 z 5


Dej mi Království Dej mi Království Marcy Jell

Moc se mi líbilo, že je hlavní postava holčina, která má dítě. Většina románů, které jsem doposud četla, mělo hrdinky mladé a bez závazků. Takže skvělé osvěžení. Protože halooooo!!! I svobodné matky může ještě někdo chtít. Ano.
Příběh Layly a Olivera se odehrával ve světě modelingu. Což byla též novinka, ale úplně mě to nenadchlo.
Mezi hlavními hrdiny byla spousta chemie a chtíče. Erotických scén jsem čekala víc. Přesto mě děj bavil a autorka píše velmi čtivě. Řekla bych, že je to na úrovni zahraničních autorů.
Pokud máte rádi nenáročnou eroticku, pak právě tato kniha je ušitá na vaši míru.

26.03.2023 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Druhý díl pokračuje přesně tam, kde skončil první. Kiva, Jaren a Tipp utekli z věznice Zalindov a ocitají se ve Valenii. Kiva s Tippem jsou na královském dvoře hosté. Všichni se k nim chovají moc pěkně. Kiva se v tomto díle musí rozhodnout jestli zradí svou rodinu nebo Jarena a celé království. Konečně se setkává se svou sestrou Zuleekou a bratrem Torelem. Bohové..... Jak já nesnáším Zuleeku. Taková zmije jedovatá. Naopak jsem si hrozně oblíbila Jarenovu rodinu. A hlavně Caldona.
V tomto díle nám autorka servíruje jedno překvapení za druhým. Už od začátku jsem si říkala: ,,Holka, tohle nikdy nemůže dopadnout dobře. " A taky mě to emocionálně úplně rozbilo. Hlavně ten šíleně šokující konec.
Za sebe musím říct, že druhý díl jsem si užila o něco víc. Každopádně je tato série úžasná. Tu musíte číst. V červnu bude pokračování a já nevím, jak to čekání přežiju.

26.03.2023 5 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Autorka upozorňuje hned na začátku knihy, že je to romance o středoškolském tyranovi. Pro zralé mladé čtenáře. Někomu může přijít hrubá a urážlivá. Pokud však toužíte po padouchovi, tak s chutí do toho a vítejte ve světě zvrhlého krále.
Souhlasím s autorkou. Když jsem začínala číst, měla jsem nějaká očekávání, protože to nebyl první erotický román v mých rukách. A jsem mile překvapená. Rina Kent má zvláštní styl psaní. Surový,drzý, sprostý až barbarský. Pokud na to nejste, pak raději zvolte jinou knihu.
Elsa byla vlastně hrozně fajn. Rodiče jí zemřeli, když byla malá a adoptovali ji teta se strýcem. Od té doby měla psychické i fyzické problémy. Ale!! Čím mě nehorázně iritovala? Tím, jak si celou dobu nechtěla přiznat, že ho vlastně TAKY CHCE. Že jí PŘITAHUJE.
A Aiden. U něj bylo vlastně všechno špatně. Jeho žárlivost, krutost a majetnickost. Totálně za hranou. A přesto mu jednoduše nejde odolat.
Ke konci už vycházela na povrch tajemství, které se zřejmě dozvíme až v dalším díle Ocelová princezna.
Je to zatím nejlepší erotický román co jsem četla. A teď už nutně potřebuji zase nějaké fantazy.

26.03.2023 5 z 5


Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Příběh se vypráví v ich formě. Z pohledu Avy a z pohledu Knoxe.
Ava byla úžasná bojovnice. Někdo ji znásilnil, ale nic si z toho večera nepamatuje. Všichni ji odsoudí, šikanujou a ona přesto jde s hlavou vztyčenou. Zpět mezi ŽRALOKY. Rváčka prostě.
Pak je tu Knox. Opět tajemný sexy chlapík. No... mám ráda tyto typy v knihách. Většinou je popisují jako největší zkázu světa a přitom se z nich vyloupnou totální zlatíčka. A ještě že ho měla ! Má taky pohledného bratra Danea. Byl super. O něm by byl taky super příběh.
U epilogu jsem se usmívala jak dvouletá holčička, když jí zamávám lízátkem před obličejem. No představte si to. Bohužel jsem věděla, že se blíží konec a štvalo mě, že to nevypadá na pokračování.

Kniha měla všechno. Směsice pocitů. Vážná témata jako jsou problémy v rodině, drogy, znásilnění,....

Pokud máte rádi něžný, sladký romanťárny tak s touhle knihou určitě neuděláte chybu.

26.03.2023 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Podle recenzí, jsem věděla, že to bude mega dobré počteníčko. Ale i přesto jsem hodně překvapená.
První polovina knihy se mi vlekla a proto už jsem ji chtěla odsoudit. Zatímco posledních cca sto stránek bylo samé překvapení.

Na začátku knihy je mapa celé věznice. Pro lepší představu čtenáře. Což bylo moc fajn.

Vše se odehrávalo ve vězení Zalindov. Připomínalo to koncentrační tábor. Zima, špína, hlad a plno nemocí. Občas mi to připomínalo Naslouchače od Petry Stehlíkové ( také úžasná série, ale o tom jindy ).
Kiva mi jako hlavní hrdinka vůbec nevadila. Byla odvážná, neufňukaná a nedělala rozdíly mezi vězni. Tipp byl zlatíčko a Jaren? Dostal více prostoru až ke konci. Do té doby v pohodě. Lehkomyslný a hodný. Romantická linka nic moc, ale věřím, že si to autorka nechává na druhý díl.

Chvilku jsem přemýšlela, že strhnu jednu za ten začátek, ale ta kniha si to nezaslouží.

26.03.2023 5 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Hlavní hrdinka Lily a hlavní hrdina Alexander byli fajn. Lily byla trochu od rány, což musela mezi takovou sebrankou. Ale ve finále i křehká, díky jejím očím. Neustále ji musel někdo pomáhat.
Alex byl milý, obětavý. Občas nemastný, neslaný. Za to jsem ho měla radši, než Bena. Liliany přítele. Nejvíce se mi líbil vtipálek Jack. To byl boreček. Nebral si servítky s nikým a s ničím.

Romanťárna nabušená hromadou testosteronu. Jedna žena a skoro dvacet obrů z Nového Zélandu.
Jinak děj dosti předvídatelný. Což u tohoto žánru obvykle bývá.

Od autorky si určitě přečtu i další knihy. Styl psaní mi sedl.

26.03.2023 5 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Od Colleen Hooverové mi prošla rukama nejedna kniha. Proto jsem věděla, že bude skvělá.
Samozřejmě mě autorka vtáhla do děje tak, že jsem skoro zapomněla kde jsem.
Celou dobu jsem z ní měla takový těžký pocit. Byl to smutný příběh. Hlavní hrdinky mi bylo líto. A jelikož nemam ráda špatné konce, trochu jsem se bála, jak to všechno skončí Nabízelo se spoustu možností. Ale jinak super čtení.

26.03.2023 5 z 5


Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Knihu jsem si původně vybrala jen kvůli obálce, což dělám často. Obvykle mě kniha zklame. Tak to ale v tomto případě není.

Do tohoto příběhu jsem se začetla hned. Autorka píše zajímavě, ale přesto jednoduše . Líbí se mi, jak se hlavní hrdinové špičkují. Jiskření mezi nimi je z řádků hmatatelné.
Bohužel příběh moc negraduje. Žádné velké překvapení se nekonalo. Konec knihy byl velmi předvídatelný a rychle ukončený. Nebyla vysvětlena spousta věcí. Přesto se mi líbila. Je to čtení na odpočinek.

26.03.2023 3 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Tato kniha je moje srdcová záležitost. Autorka ji napsala, když jí bylo 15 let. Což mě velice překvapilo, protože to z knihy nebylo vůbec znát. Prostě VAU !!

Knihu jsem přečetla během jediného dne. Tolik k tomu, jak mě od první věty vtáhla. Už od začátku je akce, dobrodružství, touha,nebezpečí. Prostě všechno. Temná hrdinka má NĚCO. To něco mě donutilo si tu knihu přečíst rovnou 8x. Ráda se k ní vracím.

Moc jsem se těšila na pokračování, ale Růže podzimu už není tak vau. Končí opět s tím, že bude pokračování. Třetí hrdinka z dalšího světa. No... necháme se překvapit.

26.03.2023 5 z 5


Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Tak tato kniha byla veliký zážitek. Úplně mě vystřelila z bot. Nejsem úplný fanda polemizování o posmrtném životě, vyšší síle či reinkarnaci. Ale právě díky tomu to byl originální ,netradiční příběh.
Hlavní postava Swayze u psychiatra potká muže, kterého nezná. Ale přes to o něm ví věci, které nikdo jiný. Jejího přítele Griffina je těžké nemilovat. Jeho pozornost a ohleduplnost je neuvěřitelná. Jejich vztah už nemůže být lepší. Když v tom se ukáže, že ji přijali jako chůvu malé holčičky Morgan. Její ovdovělý tatínek není nikdo jiný, než muž, kterého potkala v ordinaci. A tím začíná jejich milostný trojúhelník.
Kniha se četla moc dobře. Autorka rozhodně umí čtenáře napínat. Ale teda ten konec ? Musím říci, že je to kniha u které jsem předpokládala totálně jiný konec. To se mi dlouho nestalo. Potřebuji další díl. A včera bylo pozdě !!

08.03.2023 5 z 5