Garfielda Garfielda komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

(SPOILER) V momentě kdy jsem zjistila, že LV a BL mají dítě jsem přestala číst. Opravdu, nepovedený fanfiction.

28.07.2023 odpad!


Přehled chemického názvosloví Přehled chemického názvosloví Jaroslav Blažek

Využila jsem při přípravě na VŠ přijímačky (rok 2002 :). Anorganická část výborná, organická část byla slabší. Mám dojem, že názvosloví organické chemie je už dnes trochu jiné.

28.07.2023 4 z 5


Cvičení k Chemii v kostce pro střední školy Cvičení k Chemii v kostce pro střední školy Květoslava Růžičková

Kdysi na VŠ v prvním semestru mě zachránila při získání zápočtu z chemických výpočtů. Prošla/propočítala jsem ji komplet celou. Ještě dnes do ní občas nakouknu, abych si oživila některé mnou méně využívané přípravy roztoků (např. pufr)

28.07.2023 5 z 5


Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Četla jsem kdysi na VŠ a bylo to super čtení. Teď, po 20 letech, jsem si dala opáčko a už trochu slabší dojem . Ale i tak kniha stále patří do fondu mých oblíbených.

24.06.2023 4 z 5


Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Četla jsem kdysi na VŠ a bylo to super čtení. Teď, po 20 letech, jsem si dala opáčko a už trochu slabší dojem . Ale i tak kniha stále patří do fondu mých oblíbených.

24.06.2023 4 z 5


Ostrov zasvěcení Ostrov zasvěcení Ilka Pacovská

Kniha má skutečně některé prvky z Harryho Pottera, proto jsem ji začala číst. Nicméně, HP má hloubku čtenářského prožitku atraktivní i pro dospělého čtenáře. Ostrov zasvěcení jen klouže po povrchu a nikam zřetelně nesměřuje. Neříkám, že je to špatně. Dětem a mladým čtenářům se kniha určitě bude líbit, mně jako dospělého nebavila. Proto také hodnotím jak hodnotím.
Knihu jsem nakonec nedočetla.

24.06.2023 2 z 5


Ílion Ílion Dan Simmons

Knihu asi napsal pejsek s kočičkou, jaký je to mišmaš. Navíc by snesla zkrácení. Olymp už číst nebudu, i když to znamená nezodpovězené otázky.

10.06.2022 3 z 5


Quo vadis Quo vadis Henryk Sienkiewicz

Překvapilo mě, jaká je to nudná četba. Kniha zobrazuje morálku křesťanů, bohužel v té nejsluníčkářštější podobě, z které občas drhnou zuby.

22.05.2022 2 z 5


Pád Hyperionu Pád Hyperionu Dan Simmons

Snižuji hodnocení o jednu hvězdičku oproti prvnímu dílu. Ano, posledních cca 100 stran bylo skvělých, ale zbytek se táhnul. Všichni pořád někam chodili, skoro umírali, pak se vzchopili atd. Linka s J.S./J.K. byla dosti nudná. Endymion už číst nebudu.

08.05.2022 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Knihu jsem začala číst 3x. Poprvé v deseti letech, to jsem ji nepochopila a odložila. Podruhé jsem ji znovuobjevila až v osmnácti a přišla mi překrásná. Potřetí jsem si chtěla připomenou tu krásu kolem třicítky. Knihu jsem musela opět odložit, protože mi přišla naivní a emočně vyděračská. Zřejmě se dá číst jen v jisté fázi života.

08.05.2022 3 z 5


Kouzelná tykev - pohádky z Dálného Východu Kouzelná tykev - pohádky z Dálného Východu Boris Riftin

Četla jsem ji jako dítě a vzpomínám si, že některé pohádky byly dost hororově laděné. Což bylo oproti českým pohádkám dost originální.

08.05.2022 4 z 5


Artemis Fowl a ztracený ostrov Artemis Fowl a ztracený ostrov Eoin Colfer

Pro mě zatím nejslabší díl. Skoro před koncem jsem přerušila na 3 měsíce četbu. Dočetla jsem jen abych měla odškrknuto.

28.03.2022 3 z 5


Kapitula: Duna Kapitula: Duna Frank Herbert

Musím dát za dva, jakožto jediné knize z původní 6-ti dílné série. Knihu jsem měla problém dočíst. Nemá smysl více komentovat, odkazuji na Richie1.

28.03.2022 2 z 5


Opalin podraz Opalin podraz Eoin Colfer

Asi zatím nejlepší z prvních čtyř dílů.

19.02.2022 5 z 5


Kacíři Duny Kacíři Duny Frank Herbert

Je zajímavé jak se různí hodnocení jednotlivých knih o Duně. Mně se naopak Božský imperátor velmi líbil, ale u Kacířů Duny už jsem se moc nechytala a musela jsem si dohledat v diskuzích, co tím autor chtěl říct. Taky se mi zdá, že tu bylo moc omáčky a kniha by snesla zkrácení. Za mě zatím nejslabší kniha z šestidílné série.

18.02.2022 3 z 5


Tkalci gobelínů Tkalci gobelínů Andreas Eschbach

Nechápu to vysoké hodnocení tady, které mě taky navnadilo ke přečtení knihy. Konečné rozuzlení záhady gobelínů je skutečně banální (jak už tu někdo psal), i když chápu, že to někomu může přijít geniální. Kniha je těžkopádně napsaná. To skutečně nikomu nevadí ta plochost charakterů, to, že nelze cítit k nikomu žádné sympatie? Neuvěřitelnost společenského zřízení, všudypřítomný sexismus a házení statisícema let sem tam? Dávám dvě hvězdy za kapitoly rozdělené do samostatných příběhů, které spojuje právě tajemství gobelínů.

06.02.2022 2 z 5


Job interview: jak se připravit na přijímací pohovor v angličtině Job interview: jak se připravit na přijímací pohovor v angličtině Milan Šudoma

Myslím, že tato kniha se úplně nepovedla. Otravné formátování textů a celkově nudné čtení. Nakonec jsem to ani nedočetla. Přiložené DVD obsahuje výtah z knihy, také v hrozném provedení, ale možná je to dáno rokem vzniku.

12.02.2017 3 z 5


Jaká barva mi sluší? Jaká barva mi sluší? Veronique Henderson

Když jsem začala zjišťovat svůj barevný typ, byla tato kniha první, po čem jsem sáhla. Bohužel mě zklamala, nebyla jsem schopná se úplně uspokojivě zařadit. Protože v té knize některé barevné typologie prostě chybí, což jsem zjistila až se studiem na netu. Knihu nemohu doporučit začátečníkům v barevné typologii, protože vás, stejně jako mě, jenom zmate. Pokročilejší znalec barevné typologie má bohatší zdroje. Mimochodem, v knize ignorovaný systém Jaro/Léto/Podzim/Zima se svými třemi podsystémy je založen na Munsellově barevném systému (to už je věda), ale tady část toho systému chybí. Část knihy o výběru oblečení nemohu posoudit, jenom jsem ji prolítla.

21.08.2016 2 z 5