Debbra Debbra komentáře u knih

☰ menu

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Příběh z pohledu Cardana se mi velmi líbil a nemluvě o nádherných ilustracích v knize, kde jsou všichni perfektně vyobrazeni. Knihu jsem přečetla na jeden zátah takže určitě doporučuji.

25.04.2024 5 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Třetí díl byla neskutečná jízda. Vůbec jsem se nemohla od knížky odtrhnout jak se stále něco dělo a pořád jsem jen uvažovala o tom, co a jak se ještě stane. Určitě tuto sérii nečtu naposledy.

22.04.2024 5 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Druhý díl byl za mě mnohem lepší, než první. Stále se něco dělo, mnoho věcí mě tam překvapilo. Popis děje v Podmoří byl skvělí a už teď se těším na třetí díl.

18.04.2024 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale konec byl opravdu svižný a stále se něco dělo. Líbí se mi hlavně ta myšlenka, že obyčejná lidská holka se dostala do světa víl a hlavně proč se tam dostala.

08.04.2024 5 z 5


Netvoři a krásky Netvoři a krásky Soman Chainani

Na začátku mě kniha opravdu neoslovila a myslela jsem, že jí ani nedočtu. Změnilo se to až od příběhu Jeníček a Mařenka, kde mě pokaždé další příběh něčím zaujal. Za mě nejvíce povedený příběh je Petr Pan a Modrovous.

26.02.2024 3 z 5


Poslední gambit Poslední gambit Jennifer Lynn Barnes

Naprostá bomba! Knihu jsem právě dočetla a vůbec se mi s ní nechce loučit. Těším se, až si celou sérii s odstupem času přečtu znovu.

06.02.2024 5 z 5


Hořící království Hořící království Sally Green

Tento díl byl čtivější, než ten předchozí. Konec byl za mě uspěchaný, ale o to víc mě překvapilo jak vlastně autorka bitvu ukončila. Každopádně jsem se u této série rozhodně nenudila.

31.01.2024 4 z 5


Svět démonů Svět démonů Sally Green

Ani druhý díl neměl chybu. Postava Tash je u mě pořád na prvním místě a u Catherine mě překvapilo jak se změnila její osobnost, ale o to to bylo zase zajímavější.

03.09.2023 4 z 5


Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Právě jsem knihu dočetla a popravdě mě překvapují komentáře typu, že se čtenář nemohl začíst. Opravdu? Děj mě ihned dostal a já s každou kapitolou byla zvědavá, jak se osudy všech postav propletou. Nejvíce mě bavil příběh Catherine a Tash. Za mě byl příběh poutavý a těším se na čtení dalšího dílu.

28.08.2023 5 z 5


Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

Kniha mě především oslovila obálkou a nádhernou ořízkou. Na sociálních sítích byla tato kniha propagována jako naprostá bomba a i to mě přimělo si ji koupit. Díky tomu všemu jsem od příběhu asi čekala víc. Chvíli mi i trvalo, než jsem se sžila s hlavní hrdinkou, která mi na začátku trošku brnkala na nervy. Příběh není špatný, ale ani mě nijak zvlášť nezaujal.

11.08.2023 3 z 5


Láska s chutí makronky Láska s chutí makronky Sarah Vaughan

Obálka knihy je nádherná, ale to je asi tak vše. Za mě byla kniha až velmi oddychová, když to řeknu hezky a vůbec nic se v příběhu nedělo.

27.07.2023 2 z 5


Wildcard: Divoká karta Wildcard: Divoká karta Marie Lu

Druhý díl byl stejně dobrý jako první. Kniha se četla sama a do příběhu jsem se opravdu dostala hned. Už teď se těším, až to budu číst znovu.

27.07.2023 5 z 5


Warcross Warcross Marie Lu

Obálka mě nijak nenadchla a přišla mi kýčovitá, proto jsem jí nedávala velké šance. Každopádně mě kniha velmi překvapila a zamilovala jsem si jí. Rozhodně jí nečtu naposledy.

27.07.2023 5 z 5


Jantarové kukátko Jantarové kukátko Philip Pullman

Za mě je tento poslední díl povedený. Téma jako je náboženství, církev a tomu podobné mi zrovna blízké není takže chvíli trvalo, než jsem se do toho dostala, ale nijak mě to od příběhu neodradilo. Velkou radost mi udělalo, že se tu znovu objevil Lee Scoresby a Iorek Birnison.

25.07.2023 4 z 5


Jedinečný nůž Jedinečný nůž Philip Pullman

U tohoto dílu mi trvalo trošku déle se začíst. Možná to bylo tím, že jsem se nemohla sžít s novým světem, ve kterém se tento příběh převážně odehrával. Každopádně příběh mě bavil a i nadále je Lee Scoresby má oblíbená postava.

08.07.2023 3 z 5


Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Příběh byl dobře napsaný a autor má můj obdiv za takhle bujnou fantazii. Nejvíc mi k srdci asi opravdu přirostl Iorek Birnison a Lee Scoresby takže doufám, že se s nimi ještě v dalších dílech setkám.

27.06.2023


Já nevím Já nevím Barbara Abel

Od knihy jsem příliš neočekávala, ale musím přiznat, že příběh překvapil. Určitě jsem se u čtení nenudila, ale není to ani příběh, který by ve mě zanechal nějaké dlouhodobější emoce.

13.06.2023 3 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Třetí a bohužel poslední díl byl skvělý! Všechny postavy jsem si zamilovala a budou mi neskutečně chybět. Celá tahle série byla úžasná a já každou chvíli jen žasla nad tím, jak tohle všechno mohla autorka vymyslet. Tenhle příběh rozhodně nečtu naposledy.

07.06.2023 5 z 5


Zdráhavý věštec Zdráhavý věštec Keziah Frost

Tento žánr není ten, který bych záměrně vyhledávala, ale kniha mě oslovila především obalem a rozhodla jsem se jí dát šanci. Příběh mě nijak nenadchl, ale určitě ani nezklamal. Jak tady většina píše, je to knížka, u které se dá dobře oddechnout.

30.05.2023 2 z 5


Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

I tento díl je opět plně nabitý hádankami a hlavně se už i víc zaměřuje na pocity hlavních postav, což za mě je super. Dějová linka ohledně Tobyho a jeho záhadného života mi přišla trošku zbytečně náročná, ale rozhodně nemůžu říct, že by mě nebavila.

14.05.2023 5 z 5