Hořící království

Hořící království https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450048/bmid_horici-kralovstvi-KmO-450048.jpg 4 170 35

Zloději dýmu série

< 3. díl

Catherinin otec má Severní planinu ve svých rukách a mladá královna musí vyslat svého věrného strážce Ambrose rovnou do jámy lvové na zoufalou misi: musí se pokusit přerušit dodávku dýmu démonů. V Calidoru mezitím Edyon a March čelí budoucnosti každý zvlášť a Tash ve světě démonů bojuje s cenou, kterou musí zaplatit za svou minulost. Ale jak se bitva o lidská království blíží ke svému vrcholu, svět démonů odhaluje poslední příšerné tajemství. Takové, které může změnit běh války - a dějin - navždy...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Burning Kingdoms , 2020


více info...

Přidat komentář

Debbra
31.01.2024 4 z 5

Tento díl byl čtivější, než ten předchozí. Konec byl za mě uspěchaný, ale o to víc mě překvapilo jak vlastně autorka bitvu ukončila. Každopádně jsem se u této série rozhodně nenudila.

Mitculka
12.08.2022 4 z 5

Tahle série se mi moc líbila, i když nejlepší mi přišel první díl. S tímhle jsem ale byla taky spokojená.
Přestalo to být tak strašně přeslazené jako v minulém díle a vůbec jsem byla velice spokojená s tím, jak se rozlousknul milostný trojúhelník z minulých dílů. I když mi Zayn i Ambrose přirostli k srdci oba, pro Catherine jsem měla jasného favorita.
Konec celé války mi ale přišel takový trochu zvláštní… i když vlastně svým způsobem krásný, protože zásluhu na tom, jak to dopadlo, měla ta jediná strana, od které bych to nečekala.
A musím naposledy zmínit Tash, která je prostě skvělá. Byla jsem hrozně zvědavá, jak a jestli se vůbec dostane z toho ,,vězení”, do kterého se ji uvrhli démoni na konci dvojky. A líbilo se mi, jak si s tím autorka poradila.


Alethea_k
06.07.2022 4 z 5

Po podprůměrném druhém dílu jsem od knížky už nečekala vůbec nic. A příjemně mě překvapila! Vůbec nechápu, proč děj autorka rozkouskovala do 3 dílů, protože by bohatě stačil první a poslední.
Děj byl napínavý, čekala jsem, kam se to celé vyvine.
Upřímně, dalo se čekat, že konec se bude muset vyřešit sám od sebe a bude to celé uspěchané, ale jsem i tak spokojená. Svět je za mě originální a originálně to i celé skončilo.
Jen je mi líto, že nevidíme, co se stalo potom a není tu víc princ Zayn. Toho nebudu mít nikdy dost :)

Kaila146
26.06.2022 5 z 5

Nejlepší a nejčtivější díl!

M.C.SMITH
27.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha mne bavila a musím říci, že mi přišla asi nejlepší z celé série, i když konec mi přišel hodně uspěchaný a nebýt démonů, kteří se vlastně obětovali, celá válka by skončila ve prospěch nepřítele.
Nejvíce jsem si oblíbila Tash a Zayna. Tash byla taková ztřeštěná. Nebýt jí, knihy by neměly ten šmrnc. Zayn byl naopak zlatíčko, do kterého jsem se zamilovala.
Celá série byla super, neměla jsem od knih velké očekávání, ale byla jsem velmi mile překvapena. Nechyběla v nich akce, láska, strach, intriky.
Bylo to příjemné čtení a nelituji, že jsem si knihy koupila.

Nasko
06.03.2022 3 z 5

Tahle série má úplně nádherné obálky a na ty barevné ořízky je radost pohledět. Skvost.

Dějově už to je ale kapku průměr. Když ale vezmu na vědomí, že jde o young adult fantasy určené pro teenagery, nebudu zase zbytečně přísná.

V patnácti bych z téhle knížky opravdu skákala nadšením, jak je boží. Teď už se mi kapku změnil vkus, ale jako odpočinková trochu delší pohádka je to dobrý.

Místy se to podle mě už ale kapku vleklo, možná bych některé pasáže osekala, celá knížka by byla akčnější, údernější a příjemnější na čtení, protože v některých hluchých místech už jsem se začínala maličko nudit.

PS. Chtělo by to lepší kontrolu překlepů. Jednou se postava jmenuje "Kellen" a podruhé "Killen". V království zavládne "mít" místo "míru" apod. Maličko to kazí dojem.

alena0601
19.02.2022 2 z 5

U této série mi chvilku trvalo, než jsem chytla ten drive a začetla jsem se s tím, že jsem prostě musela vědět, jak to bude dál. U této třetí knihy jsem jistě tušila, že to bude nutně o válce, ale tolik krvavých atrakcí jsem nečekala a jistě bych se bez nich obešla. Nejvíc mě zajímal osud Tash a ta skutečně měla pramálo prostoru. Rozuzlení světa démónů neoslní ani neurazí. Jsem ráda, že mám tuto sérii za sebou, ale víc ji už do ruky nevezmu.

marina4088
02.02.2022 4 z 5

Třetí díl byl zase o něco lepší než druhý a kvalitně asi stejně dobrý, jako díl první. Takže celá série na mě působila dost fajn dojmem a jsem ráda, že jsem se do ní pustila. Ale když bych měla porovnávat s jinými fantasy, byl by to takový průměr, i přes to mě čtení bavilo a měla jsem u čtení dobrý pocit.

Když se zaměřím na jednotlivé linky, i přes to všechno mi Ambrose stále připadá jako velkolepý hňup, Tash, která měla ze všech nejlepší linku je tam zase zbytečně málo (Ambrose tam bylo zbytečně moc), Edyon a March jsou zlatíčka a Catherine konečně tolik nefňuká a má u mě velké plus, že si dobře vybrala, jinak by mě fakt už kleplo. Pak tu vlastně byl ještě Harold, který mi připadal jako Joffrey z GOTka, což znamená, že to pro mě byl jen další hňup.

Stále jsme se toho moc nedozvěděli o samotných démonech, nějakou jejich minulostí, odkud přišli, proč tu jsou.. Tyhle malé drobnosti mi tam celou sérii docela chyběly, kor když se druhý díl po démonech rovnou jmenoval. Jinak příběh byl celou dobu fajn, skoro konec hodně nerealistický, přišlo mi to takové hrozně uspěchané - nebo spíš to vypadalo, že autorka nevěří vlastním hrdinům a práci za ně musí odvést právě dým, ale konec byl suprový.

A já prostě ale nemůžu vynechat tu naprosto skvělou obálku, stránky, vzhled. Pokud se někomu série nelíbila, musíte uznat, že obálky jsou nádherné.

TerryDee
26.12.2021 4 z 5

Po tom, co se stalo na konci dvojky, jsem se musela pustit do závěrečného dílu, abych zjistila, jak tohle všechno dopadne.
Jsem ráda, že se tu konečně více objevuje Zayn, neboť on je opravdu zajímavá postava a příběhu dává něco navíc. A pak tu máme Catherine, která teď (ještě více než předtím) vězí v milostném trojúhelníku. Nicméně i po nastalých událostech se z ní stala zase ta silná žena, která dokázala velké věci. Kdo byl stále úžasný, tak to byla naše Tash. Tahle holka to udržovala po celou dobu. Díky ní jsme poznali svět démonů i samotné démony. Škoda jen, že jsme se toho nedozvěděli víc. Kapitoly Edyona a Marche mi tentokrát přišli na pomezí, jakože nebyly špatné, ale něco mi tam chybělo.
Nechci úplně spoilerovat, jak příběh skončí a jak dopadnou naši hrdinové. K tomu musíte dojít sami.

popeluška
24.12.2021 5 z 5

Třetí díl byl stejně úžasný jako dva předchozí. Jsem nadšená moc se mi série líbila :-)

katka-kacav3318
20.12.2021 5 z 5

Pro Edyona a Marcha bych přečetla všechno, takže i třetí díl této série. Bylo to miloučké. Nijak náročné. PLUS TA OŘÍZKA TO MUSITE MÍT.

Lalina3
13.11.2021 3 z 5

Pekné a sladké zakončení příběhu. Celkově je to celkem plochá série, ale pokud hledáte něco odpočinkového, běžte do toho :)

vandalindakova
05.11.2021 4 z 5

Třetí díl byl překvapivě o dost lepší než díl druhý, který mě hoodně zklamal. Vrátil sérii určitou úroveň. Celkově musím říct, že tomuhle příběhu prospívá to, když jsou hlavní postavy od sebe. Jakmile se jejich linky spojily dohromady, tak to byla katastrofa.
Jen, co se nám vzdálil Ambrose, který je za mě stále nejhorší postavou, tak Catherine konečně zase začala fungovat normálně a ukázala ten svůj charakter, který jsem si oblíbila v prvním díle. Jediné, co bylo furt takové divné bylo to, že se v jednu chvíli úplně přetočila a najednou bum, a všechno bylo jinak. Jsem teda ráda, že ji to sakra došlo jo, ale...
Máme tu i víc Zayna, což je boží, protože Zayn je skvělý. Ráda bych tu viděla víc Tash, protože té tam bylo furt málo. A Edyon s Marchem mi byli spíš protivní a nezajímaví.
Celkově mě to ale bavilo, dobře se mi četlo o jednotlivých přípravách a strategiích.
Co ještě beru jako minus, je ten závěr. Jakože člověk prostě nečte sérii jen proto, aby konec vypadal ve stylu PUF, a problem solved. Jenom díky náhodě, o které celou tu dobu nevěděli.

tessalovesbooks
11.08.2021 3 z 5

První díl série Zloději dýmu byl naprosto skvělý, druhý byl absolutní propadák a tenhle závěrečný díl byl asi tak něco mezi. Na téhle sérii se mi hned od začátku líbilo, že byla vyprávěná z pohledu více postav, jejichž příběhy se vzájemně protínaly. Jenomže to už ve třetím díle neplatí, každá z postav má zde jakousi svou vlastní linku a jedná sama za sebe, což by mi nevadilo, jenomže tím, že byly kapitoly krátké, to celé působilo tak, že jsme pořád skákali z jedné dějové linky do druhé, což byl asi můj největší problém s touhle knihou. Kvůli rychlému skákání mezi postavami zde navíc nebyla možnost, aby vám nějaká z nich přirostla více k srdci a párkrát jsem se dokonce přistihla, že mi bylo úplně jedno, jak to s nimi dopadne. Nejvíce mě štvala Catherine, která se zde ocitla v typickém milostném trojúhelníku a to, jak se rozhodla, zde nebylo vůbec zdůvodněno a já jsem jí tu volbu její "právě lásky" vůbec nevěřila. Ale nebyla jediná, kdo se choval nelogicky, i ostatní postavy se chovaly leckdy naivně a nepochopitelně. Pak se zde taky objevuje postava nového záporáka, prince Harolda, kterému je čtrnáct let a vyžívá se v utrpení druhých, které zde bylo popsáno tak dopodrobna, že se mi chvílemi dělalo špatně. Ale nejvíce mě vytáčelo to, že i všichni ostatní měli s chováním prince problém, ale nikomu se nepodařilo čtrnáctiletého kluka trochu zpacifikovat. Na konci mi přišlo, že se všechno vyřešilo až moc jednoduše a všichni prostě žili šťastně až do smrti. Abych však jenom nekritizovala, tak musím uznat, že kniha se četla velice rychle, odsýpalo to a ten nápad se světem démonů mi přišel opravdu výborný. Celkově tuto sérii hodnotím jako jednu z těch lepších a myslím si, že za přečtení rozhodně stojí.

3⭐/5⭐ I když to nebylo nic extra, hodnotím Hořící království jako důstojné zakončení celé série a myslím si, že pokud vás baví středověké knihy s prvky fantasy, tak by se vám tahle série mohla líbit.

Za knihu děkuji Albatros Media

Marbla2004
25.04.2021 3 z 5

Ze začátku docela dobrý ještě, vypadalo to, že se to fakt chýlí k něčemu velkýmu a skvělýmu, až jsem se těšila. Jako za mě teda velký zklamání, občas jsem se zasmála, ale jinak teda nic moc. Ke konci jsem měla chuť s tím fláknout. Úplný konec to teda trochu vylepšil. Divím se, že je to tak vysoce hodnocené. Celou sérii hodnotím negativně a nedoporučuji číst. První díl vás navdaní, ale zbytek za to nestojí.

Dyna08
22.04.2021 5 z 5

Tenhle díl byl za mě nejlepší, ačkoliv poslední, ale zakončení nemohlo být lepší

biskupova
12.04.2021 4 z 5

Skvělé zakončení série. Rozhodně se jedná o mou nejoblíbenější knihu z celé trilogie a dala bych 4 a půl hvězdičky, kdyby tu byla ta možnost. Občas mi přišlo, že se děj moc vlekl, ale jindy nabrala události překvapivě rychlý spád. Celkově poměrně vydařená série.

MystoganW
05.04.2021 2 z 5

První dva díly špičkové. Poslední se vlekl, tlachání a nudný děj, ale předcházel parádnímu zakončení.

Lenas2412
04.04.2021 5 z 5

Za mě naprosto perfektní zakončení Zlodějů dýmu.
Co se postav týče, byla jsem spokojená. Tím nemyslím, že bych každého milovala, protože zejména Ambrose mi kolikrát lezl na nervy. To ale rozhodně není špatná věč, protože je jasné, že autorka svým postavám a světu rozumí a to, co vás štve jsou pak velmi uvěřitelné postavy, ne špatné psaní. Všichni hrdinové v průběhu knihy prokázali neuvěřitelnou sílu a růst, což vždycky ráda čtu. Romantická linka dopadla taky skvěle, velké plus.
Největší výhra knížky je za mě to, jak vám zaručeně znechutí válku. Je to prostě brutální nářez a nikdy si nemůžete být jistí, že jsou vaši oblíbení hrdinové v bezpečí.
Nenapadá mě žádná dějová linka, která by nebyla uspokojivě uzavřená.

andrejci
01.04.2021 5 z 5

Od třetího dílu jsem měla celkem velká očekávání. Nemůžu říct, že by to byl nejlepší díl z celé série, ale rozhodně nebyl nejhorší.
Na začátku musím vynachválit obálku. Ty se povedly v celé sérii. Ta mě opravdu nadchla takže jsem se na příběh těšila, ještě víc.
Děj nebyl vůbec špatný. Sice byl celý o válce, ale jak se pohledy postav míchali tak to rychle uteklo. Nejlepší pro postavy byla protentokrát Cathrin. Na příběhy z jejího pohledu jsem se moc těšila. A nejvíc na její výběr. Ten se mi opravdu líbil. Postavy Eydona a Marche za mě opět super. Kdo mi tak chyběl byla Tash. Ta tam mohla mít trošku víc prostoru.
Co se konce týče tak za mě byl dobrý. Nebylo to nic přeplácaného a myslím si, že k finále to padlo dokonale.
Poslední díl stejně jako celou hodnotím kladně. Po druhé díle, který byl zklamání byla takhle knížka skvělým vylepšením.

Autorovy další knížky

Sally Green
anglická, 1961
2014  80%Napůl zlý
2019  80%Zloději dýmu
2016  89%Napůl ztracený
2015  86%Napůl divoký
2020  77%Svět démonů