creassy creassy komentáře u knih

☰ menu

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Líbila se mi obálka i název, tak jsem po ní v knihovně sáhla.
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že knížku napsala spíš nějaká 17letá holka, než 35letá psycholožka.
Nelíbilo se mi, jak často se tam objevovaly cigarety. Jasně, chápu, že hlavní hrdinka hodně kouří a vlastně všichni kolem ní hodně kouří, ale proč to psát na každé straně?
2 hvězdy za to, že jsem ji přečetla za jeden den, nebyla tam nudná místa a byla jsem zvědavá jak to dopadne.

08.10.2017 2 z 5


Dokonalost neznamená štěstí Dokonalost neznamená štěstí The Beastess (p)

Naprosto skvělá knížka! I když je tenoučká, její přečtení mi trvalo déle, protože jsem chtěla o každé kapitole popřemýšlet a uvědomit si jí. Autorka píše lehce, knížka se moc dobře čte, je vtipná a u všeho si člověk uvědomí, že to tak doopravdy je, jen na to zapomínáme. Proč se snažíme být dokonalí, když z toho stejně nemáme radost? Člověk má zůstat tím, čím se cítí být a ne loutkou podle časopisů. Opravdové štěstí se ukrývá v úplně jiných věcech, než nám to předhazujou média... Pro mě pět hvězdiček s hvězdičkou.

07.06.2017 5 z 5


Amatér Amatér Robert Littell

Dávám 3 hvězdičky. Mezi knížky, které na mě udělaly dojem a ke kterým se ráda vrátím rozhodně nepatří. V knížce mi víc věcí nesedělo a příběh hlavního hrdiny se místama podobal spíš sci-fi :(

23.04.2016 3 z 5


Prsatý muž a zloděj příběhů Prsatý muž a zloděj příběhů Josef Formánek

Knížka má pěknou myšlenku, nádhernou obálku i ilustrace, nicméně já jsem se s touto knížkou docela prala. Vůbec jsem se nemohla pořádně začíst. Jednu stránku jsem četla i 3x protože mi pořád ubíhaly myšlenky jinam. Neměla jsem problém knížku odložit a několik dní se k ní nevrátit. To už se mi dávno nestalo. Až poslední třetinu knížky jsem přečetla rychleji. Prostě mi tento styl psaní nesedl, pro mě to bylo napsané nudně. Škoda.

16.04.2016 3 z 5


Nezlomný Nezlomný Laura Hillenbrand

Knížka se mi líbila. Uvědomila jsem si, jak ,,malé" problémy máme my teď, kde žijeme, proti tomu, co museli přežívat lidé ve válce a zajatci, příp. trosečníci. Louis Zamperini je obdivuhodný člověk a jsem ráda, za konec. Chci se podívat i na film, který jsem si odkládala k shlédnutí až po dočtení knížky a znásobit zážitek a dojem ve mně. Pro mě ponaučení z této knížky: už si nebudu stěžovat a vzpomenu si v těžké chvíli na Louieho :)

04.03.2016 5 z 5


Temný anděl Temný anděl Mari Jungstedt

Jedna z lepších knížek od této autorky, ale jinak hodnotím jako průměr. Jako plus vnímám to, že jsem se konečně dozvěděla, jaké tajemství skrývá Karin, na to jsem byla zvědavá.

26.11.2015 3 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Krásná knížka, poutavě psaná. Dávám pět hvězdiček, rozhodně si je zaslouží. V knize se střídají kapitoly z různých časových období a různých žen, nejvíc mě fascinovala ta nejstarší, chvilkama jsem přeskakovala kapitoly, jen abych se dozvěděla jak to bylo u ní dál :) A pak jsem si to ráda přečetla ještě jednou. Těším se na čtení dalších knížek od autorky a doufám, že budou stejně dobré.

13.11.2015 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Poslední knížka, kterou jsem neměla od Larse Keplera přečtenou. Měla jsem předsudky, jelikož některé komentáře tady nehodnotí knihu jako moc dobrou a s politickým podtextem, ale nakonec dobrý. Začátek jsem trochu přelouskávala, ale pak už jsem četla jedním dechem. Určitě to ale není pro mě Top kniha od Keplera. Tou je Písečný muž a pak Stalker. Co mě hodně vnitřně zasáhlo, byla postava Rafaela Guidiho. Ta bezmoc a vědomí, že i ve skutečnosti existujou takové figury. Lepší nevědět... Opravdu noční můra!!!!

12.11.2015 4 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Super. Celou knížku jsem přečetla jedním dechem. Četla jsem i Zmizelou, ale tahle byla lepší.

03.10.2015 5 z 5


Umírající dandy Umírající dandy Mari Jungstedt

Zase nezodpovězené otázky. ach jo :( Jinak námět mi přišel hezký i celkově příběh, ale strašně málo popisované, co ty ukradené obrazy? Nějak jsem to nepochopila.

03.10.2015 2 z 5


Létající lékařka Létající lékařka Barbara Bickmore

Hezká oddychová knížka.

01.10.2015 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Super. Moc se mi to líbilo :) Závěr je asi trošku přehnaný, ale ještě to jde.
Každopádně už zatahuju žaluzie ještě před úplným setměním :)

01.10.2015 5 z 5


Této tiché noci Této tiché noci Mari Jungstedt

Nevím jak to hodnotit, ze začátku dobrý, ale konec mě překvapil, (ne moc příjemně, přišlo mi to strašně neuvěřitelný). Některé pasáže byly málo rozepsané, některé otázky, které vás napadnou při čtení zůstanou nezodpovězeny... První díl se mi líbil víc. Ale i přesto si přečtu další díly, jsem zvědavá a věřím, že budou lepší.

30.09.2015 2 z 5