Temný anděl

Temný anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230175/mid_temny-andel-AZ4-230175.jpg 4 71 15

Anders Knutas série

< 6. díl

Ve Visby se chystá okázalá kolaudační party nové kongresové haly. Pro organizátora úspěšné velkolepé akce architekta Viktora Algårda je to však party poslední. Druhý den je nalezen mrtvý uvnitř nové budovy a brzy se ukáže, že byl otráven. Souvisí jeho smrt s utajovanou milenkou a plánovaným rozvodem? Komisař Knutas se společně s vyšetřovacím týmem vydává po stopách děsivého rodinného tajemství a rozplétá jemné nitky vražedných motivů. Sám přitom prožívá těžké chvilky se svými dospívajícími dvojčaty a před velké dilema ho postaví i kolegyně Karin Jacobssonová, když mu vyjeví své šokující tajemství. I tentokrát nás autorka nechává nahlédnout do dalších životních peripetií novináře Johanna Berga a jeho lásky Emmy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Den mörka ängeln , 2008


více info...

Přidat komentář

janastok
09.02.2020 4 z 5

Dobrá oddychová detektivka. Hlavní detektiv bez vnitřních démonů a obtíží ( kromě nezvládnuté výchovy syna), na rozdíl od jiných knih v závěru bez ohrožení života, únosů či jiných protivenství od geniálních pachatelů.

rekon
03.12.2019 4 z 5

Další povedená kniha, je to takový náhled, jaké následky může mít matka na své děti. Závěr jsem vytušila dopředu. I soukromý život Knutase a Karin je velmi poutavý.


SoňaKábová
01.07.2019 3 z 5

Osobně mě kniha nijak nenadchla, ale přečíst to ztráta času nebyla. I když jsem si od ní slibovala mnohem více, nebylo to tak špatné. Za mě je to ten typ knihy, co si přečtete jednou a to bohatě stačí.

Simi
20.05.2019 5 z 5

Skvělá detektivka. I v ní vyplouvají stíny minulosti a o to těžší je vyšetřování. Vedlejším motivem je dospívání pubertáních Gotlanďanů a problémy, se kterými se jak oni, tak rodiče vypořádávají. S Johanem Bergem a jeho Emmou budeme v závěru prožívat další drama a bude to jen tak tak. Za mne nejlepší díl.

moudivlacek
12.12.2018 4 z 5

Tato kniha mě hluboko citově zasáhla. Je velice smutné, když matka má děti, které ale nejsou pro radost a potěchu, když je naopak tak "slabá", že veškeré své životní neúspěchy a nezdary si léčí prostřednictvím dětí - když se daří, je vše OK, jakmile jsou problémy, vždy je to díky nim, navíc je rozeštvává mezi nimi. Z dětí jsou citové trosky, jen velmi "odolným" dětem se podaří v dospělosti se od matky odpoutat a žít svůj vlastní normální život.
Rovněž komisař Knutas to tu nemá lehké, syn Niall si myslí, že myslí jen na práci a na ně nikdy nemá čas. Nesvěří se mu s důležitou událostí. Já prostě nesouhlasím, puberta je velmi těžké období - a dost často jsou hodně nespravedliví vůči rodičům, jde o to, překonat to bez ztráty na obou stranách.
Také Karin má pro Knutase velmi nepříjemné sdělení ze své minulosti - soukromé i služební. Knutas má problém vše strávit.
V tomto díle Knutas to opravdu nemá lehké.

SilvieSisinka
08.04.2018 4 z 5

Další skvělá oddechová detektivka na večer :-)

Peti
01.09.2017

Osmý díl ze série Anders Knutas, tentokrát se vraždí kyanidem. Celkový dojem z tohoto dílu mám takový prapodivný, kniha mě ani nenadchla ani neurazila. Asi nejslabší z celé série.

efka.saf
26.02.2017 3 z 5

Ne že by kniha byla špatná, vlastně funguje docela dobře, zápletka je uvěřitelná a nepřekonstruovaná, ale něco knize chybí. Osobně si myslím, že za pár měsíců nebudu tušit, o čem tato kniha byla. Pro mě trošku lepší průměr.

Hanulka25
19.02.2017 3 z 5

Takový průměr. Nenadchne ani neurazí.

Aymira
15.02.2016 3 z 5

Tato kniha mi od autorky přišla nejslabší. Z žádnou postavou jsem se nemohla ztotožnit a vlastně mi bylo i jedno kdo případně umře a kdo ne. A nemůžu si pomoct, ale postava Emmy už mi opravdu začíná vadit - tak nerozhodnou ženštinu aby pohledal. Vlastně její vztah s Johanem je neustálá houpačka, takže můžeme čekat, že v příští knize se opět na čas rozejdou.

creassy
26.11.2015 3 z 5

Jedna z lepších knížek od této autorky, ale jinak hodnotím jako průměr. Jako plus vnímám to, že jsem se konečně dozvěděla, jaké tajemství skrývá Karin, na to jsem byla zvědavá.

Toňula
21.11.2015 4 z 5

Bezprostředně po přečtení Vražedného léta jsem sáhla po poslední knize mé oblíbené autorky. Opět zajímavý příběh v jehož centru je vyšetřování vraždy s kořeny v minulosti, vše prolínané dalšími osudy nám již známých postav. Trochu tušené vyústění, přesto jsme nebyla zklamaná a těším se na další knihu.

jasmína
03.11.2015 5 z 5

Zatim se mi tato knia ze vsech co spisovatelka zatim napsala, libila uplne nejvic. Napinava, tajemna, citova, nechybelo mi v ni vubec nic !!

magnolia
11.07.2015 3 z 5

Tak dalo se to přečíst, jak detektivky moc nečtu. Psychologické pasáže mě bavily, pátrání už tak ani ne, tak nevím, kde je chyba.

sachista
26.03.2015 3 z 5

Švédské detektivky slaví celosvětový úspěch také mj. kvůli tomu, že obsahují něco navíc, něco, co jiné detektivky nemají. Často to bývá silná psychologická linka, úvahy o celospolečenských témat, sociopatologické jevy, politika. V Temném andělovi je velmi zdařile vykresleno všechno kolem, ale samotná hlavní detektivní linie je poměrně chabá. Příběh matky a čtyř dětí mě vzal za srdce, ale v silné švédské konkurenci to na vyšší hodnocení nestačí. Přesto dám Mari Jungstedtové určitě ještě šanci.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Mari Jungstedt
švédská, 1962
2012  77%Neviditelný
2012  70%Této tiché noci
2014  75%Temný anděl
2013  75%Vnitřní kruh
2013  65%Umírající dandy

Kniha Temný anděl je v

Právě čtených1x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce116x
Chystám se číst22x
Chci si koupit2x
dalších seznamech3x