Celaena_S Celaena_S komentáře u knih

☰ menu

Meč Přísahy Meč Přísahy Brandon Sanderson

Tohle zase byla jízda, super propracovaný příběh, sympatické postavy, skvělý magický systém, miluju! Sanderson je Bůh a Archiv je masterpiece. :)

30.03.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Není to klasická detektivka na jakou jsme od autora zvyklí a ze začátku jsem si říkala jo, parádní změna. Ale cca od půlky knihy jsem se začala nudit, hlavní hrdinka mě moc nebavila a příběh mi přišel nemastný neslaný. I když se jedná spíše o oddechovější krimi, tak v tom žánru jsou určitě lepší knihy. :)

09.03.2024 3 z 5


Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Miluji celou serii, autor mi touto knihou zlomil srdce. Za mě jedna z nejlepších serií, které jsem kdy četla, moc doporučuji.

24.02.2024 5 z 5


Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Tohle bylo boží, vtipné, sympatické postavy, zajímavý svět a kočkoveverčák? Prosím, sežeňte mi ho někdo domů. :D Těším se na další díly.

20.08.2023 4 z 5


Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Tak tohle bylo fakt super. Knížka byla neskutečné čtivá, akční, zajímavá. Opravdu věrohodné vykreslení možné budoucnosti, postava Sofie se mi hodně líbila, plus i to, jak jsme s ní objevovali futuristický svět bylo zajimavé. Celkově mi byly postavy sympatické. Těším se na další díly.

01.07.2023 5 z 5


Střepy Země Střepy Země Adrian Tchaikovsky (p)

Super začátek nové série, nečekala jsem to, kniha mě bavila, nemohla jsem ji odložit. Svět je plný různých emzáků, klasické politiky a byrokracie a taky lidských (nejen) problémů. Nechyběly ani pořádné vesmírné bitvy. Zamilovala jsem si snad všechny členy posádky, nejvíce ale Idrise a Olli. Čtení jsem si opravdu užila a těším se na další díl.

04.01.2023 5 z 5


Pod šeptajícími dveřmi Pod šeptajícími dveřmi TJ Klune (p)

Tohle bylo tak milé, krásné. Příběh, který vás rozesměje, ale i rozbrečí. Jedna z nejkrásnějších knih, které jsem četla.

“It’s never enough, is it? Time. We always think we have so much of it, but when it really counts, we don’t have enough at all.”

Nutně potřebuju další knihy od autora!

31.12.2022 5 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Boží...tohle se autorovi povedlo, Billyho jsem si zamilovala.

31.07.2022 5 z 5


Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Tohle dočíst fakt bolelo. Anna mě neskutečně sr*ala, pardon za ten výraz, ale jinak to nejde. :D
Příběh mi přišel nudný a nezajímavý, u scén, které měly byt vtipné, jsem se taky nesmála. Anna byla rozmazlená, ufňukaná, hysterická, prostě hrozná postava a za mě už tak průměrný příběh úplně zabila. Vedlejší postavy se povedly autorce vykreslit o dost lépe.
Bohužel, tohle opravdu nebylo nic pro mě a knížka hned šla z domu.

29.07.2022 1 z 5


Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Čtení této knížky jsem si opravdu užila, dost jsem se i nasmála. Nemůžu jinak než doporučit a těším se na další díl!

05.07.2022 5 z 5


Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Asi jsem čekala něco trošku ve stylu Pýchy a předsudek. :D Což možná bylo jen na začátku...pak se to teda rozjelo.
Ale i tak jsem si čtení užila, líbily se mi postavy, příběh...fajn oddechovka. :)

05.07.2022 5 z 5


Nebe po bouři Nebe po bouři Sabaa Tahir

Skvělá série a tenhle díl mi tak trošku zlomil srdce...
Miluju autorčin styl vyprávění, svět který vymyslela, postavy...za mě výborná série! ach jo, škoda, že už to skončilo. Ale určitě se zase k Laie, Harperovi,Heleně, Temnonošovi a všem ostatním vrátím s velkou radosti. :)

19.06.2022 5 z 5


Liliana Liliana Anna Szafrańska

Je vidět, že autorka ještě není vypsaná a je to její první kniha...někdy mi přišel styl psaní trošku krkolomný, ale jinak téma velice zajímavé a s hlavní hrdinkou se život nepáral. Neočekávala jsem od knihy moc, ale příjemně překvapila. :) Jsem zvědavá na další díl o Malvíně.

19.06.2022 4 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Strašně moc jsem se na knihu těšila a čekání se vyplatilo. Miluju autorův styl psaní a jeho humor. Opět se potvrdilo, jak boží je Jay Kristoff autor! Super svět, postavy jsem si taky oblíbila. A ten konec? Ach bohové...hned potřebuju další díl! :)

19.06.2022 5 z 5