CalwenRamones CalwenRamones komentáře u knih

☰ menu

Podvrženec Podvrženec Victor LaValle

Tak to se mi normálně nestává ale cca od třetiny jsem knihu přeskakovala a nějak mě to už nechytlo jak začátek, občas se tam našli kapitoly které byli zajímavé, ale jinak jsem si říkala co to sakra vlastně čtu. Dávám dvě hvězdy.

24.04.2024 2 z 5


Volání z hlubin Volání z hlubin Tanya Stewner

Přečteno za tři dny, jsem mimo cílovou skupinu ovšem příběh mě doslova vtáhl a nepustil, doslova pohlazení na duši. Všechny děti jsou sympatičtí ovšem nejradši mám Sammyho :)

20.03.2024 5 z 5


Slavná přísaha Slavná přísaha Morgan Rice

Konečně nějaká větší bitva, druhá polovina knihy byla dosti akční a dějové linky Thora a Gwendolyn super :) A samozřejmě otevřený konec takže brzo jdu na pokračování, tohle mne baví!

17.09.2023 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Tak kniha rozečtena snad dva roky 100 stran jelikož jsem viděla seriál tak mě moc nebavila a letos jsem do dočetla na jeden zátah od půlky jsem se nemohla odtrhnout. A jdu na druhý díl. Opravdu čtivé a na Francii se moc těším.

14.09.2023 5 z 5


Definice chaosu Definice chaosu Bailey String

Tak tohle bylo opravdu skvělé české fantasy. Mix urban fantasy a severské a řecké mytologie.

Doporučuji fandům Percyho Jacksona Magnus Chase, nebo Sarah Maas (Půlměsícní město).

Hlavní hrdinka Zia mi strašně sedla, ty její hlášky a chování mě fakt bavili.

(Je trošku jak já s těmi emocemi.. a že se nedokáže zamilovat, ale nechte se překvapit :) )
Konec byl teda velký zvrat to jsem opravdu nečekala..

Jakože cooože??? Bude prosím pokračování?? :D

16.08.2023 5 z 5


Vlk Fenri Vlk Fenri Odin Helgheim

Taková jednohubka, nejsem již cílovka ale bylo to pěkné počtení první díl končí otevřeně takže již čekat nedočkavě na pokračování. Děti se zde seznámí se severskou mytologií a vikingy nenásilnou formou.

15.05.2023 5 z 5


Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Hodně zajímavý počin. Nádherné ilustrace a propracovaný příběh. Řeší se zde otázka života, smrti, osudu, reinkarnace.. Kdo má rád esoteriku tak toho to chytne ale je tu jen lehce zmíněná takže i pro lidi co se o to téma nezajímají doporučuji :)

03.03.2023 5 z 5


Harfeníci severu Harfeníci severu Milada Střítezská

Začátek cca 100 stran jsem se nemohla začíst, chtěla jsem popravdě knihu odložit. Děj odsýpal strašně rychle.. no pak jsem se začetla a dostala jsem parádní fantasy příběh ze severské země o lásce, přátelství ale i o nepříteli který je na temné straně. Knížka má pak taky spád děje se tam toho hodně ale už se neskáče tak rychle v časových úsecích. Hlavní hrdinka mě hrozně přirostla k srdci, strašná sympaťačka a celkem drsňačka :D i hlavní postavy (její přátelé harfeníci). Pokud máte rádi komplexní fantasy a chcete číst něco se severskou tématikou (co i ze zimního prostředí zahřeje u srdce) směle do toho, stojí to za to :)

13.02.2023 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Ty jo to byl mazec :) Prvních cca 300 stran jsem četla dlouho nemohla jsem se začíst a od cca strany 400 jsem to zhltla za pár dní.. Bryce a Hunter super linka.. posledních 100 stran jsem doslova hltala písmeno za písmenem fakt akcí nabité a jdu druhý díl i když to skončilo celkem uzavřeně. Btw. kdo četl trůny tak se v knize objevilo jméno jedné hlavní postavy ze série.. nebudu spoilerovat ale docela mě to překvapilo že jméno použila i v této sérii :D

22.10.2022 5 z 5


Království lhářů Království lhářů Nick Martell

Tak tato kniha mě velmi bavila nechápu proč má tak nízké hodnocení.. rozhodně měla zajímavou zápletku i hlavní postavy a další díly si určitě přečtu :)

18.10.2022 5 z 5


Vílí křídla Vílí křídla Renata Štulcová

Kniha přečtena za pár dní. Doslova originální děj před autorkou smekám na nic podobného ve fantasy jsem zatím nenarazila a v české literatuře fantastiky série nemá obdoby. Líbí se mi jak je zde zapojena esoterika, ekologie ale i mytologie nenásilnou formou sice nejsem již cílová skupina ale hrozně mě to bavilo :)

18.10.2022 5 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Dala jsem 150 stran.. pak jsem musela přeskakovat na můj vkus moc erotiky scény bych přirovnala k 50 odstínům šedi (a to jsem viděla jen film). Pro toho kdo mu nevadí peprné scény je kniha super ale mytologie kromě postav tu fakt moc není takže další knihy číst nejspíš nebudu.

18.10.2022 3 z 5


Cesta hrdiny Cesta hrdiny Morgan Rice

Kniha se četla lehce, příběh fajn, konec teda otevřený takže půjdu hned druhý díl.
Občas gramatické chyby ale nic co by se nedalo přehlédnout, v ději zas tolik neruší.
Dávám plný počet protože kniha je skoro neustále napínavá a stále se něco děje nechybí zde i lehce romantická linka takže doporučuji i ženám. Případně i pro mládež.

07.09.2022 5 z 5


Magie se probouzí Magie se probouzí Jan Sokol

Kniha se četla skvěle, žádná hluchá místa, dostatek akce. Děj se střídá a půlefem Soky a učnicí na arcimága Arvíel. Více se mě líbila dějová linka Sokyho protože miluji Eragorna takže kdo chcete pěkný fantasy s draky tak určitě doporučuji. Nejsem už cílová skupina ale přesto jsem knihu zhltla za dva dny. Jen mě mrzí že se dvě hlavní postavy nesetkali možná v dalším díle? :)

30.07.2021 5 z 5


Fialová Fialová Anna Šuláková

Prequel vězení mě o fous bavil víc. Škoda že o postavách z prequelu se do pokračování dostalo nejvíce Viktorie plus přibyly nové hlavní postavy Asa a Manuel. Prvních 50 stran se odehrává ve vesmírné stranici a na zemi to mě bavilo asi nejvíc. Pak se kniha vlekla ale ke konci zas bylo akce dost. A konec teda.. chci pokračování !!! :)

24.06.2021 5 z 5


Vězení Vězení Anna Šuláková

Dočteno za necelé tři dny takhle rychle normálně nečtu, kniha vtáhla do děje hned od začátku a nemohla jsem přestat číst. Konec byl teda nečekaný.. Líbilo se mi jak se střídali děje a i hlavní postavy byli sympatické. Konec je docela dojemný.. ale nebudu prozrazovat děj. Najde si tu něco fanoušek scifi, thrilleru ale i trošku romantiky. Doporučuji !!!

20.06.2021 5 z 5


Strážci dobra Strážci dobra Michaela Burdová

Mě to bavilo, hlavně ty popisy.. krásně napsaná fantasy taková odreagovačka.. Nejvíc mě bavily hlášky Snížka :) Jdu hned další díl :)

03.06.2021 5 z 5


Jedna zatracená pohroma za druhou Jedna zatracená pohroma za druhou Jodi Taylor

Povedená knížka, nejvíc mě bavilo období dinosaurů což by asi nejrozsáhlejší "skok" do minulosti. Knížka má i trošku romantický nádech ale nic hrozného, doporučuji všem fandům historie a dobrého sci-fi či akce :)

31.05.2021 5 z 5


Město čarodějů Město čarodějů Tereza Janišová

Tak to byla opravdu pecka.. konec opravdu nečekaný i ukápla slza což se mi u knih moc nestává, jdu číst hned druhý díl. Trošku mě to připomínalo HP, trošku Nikdyuš ale to je tím že tam dívka Kiarra chodí na magickou školu jinak to žádnou podobnost nemá. Doporučuji všem co mají rádi pořádné fantasy a i fanouškům již zmíněných knižních sérií :)

05.05.2021 5 z 5


Strážce duší Strážce duší Deborah Hewitt

Tak to bylo fakt pecka.. WOW.. ke konci jsem myslela že už je po všem a ještě tam nastali další obraty.. pokud máte rádi Finský folklór a mytologii tak určitě touto knížkou nic nezkazíte.. i se sem tam zaobírá myšlenkami z bible. Doporučuji všem kdo má rád hlubší fantasy.

28.01.2021 5 z 5